POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Boendedilemma för Zlatan: Milanello alternativ

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Milano försöker”, både Inter och Milan är igång med individuell träning. Det fattas förstås en spelare. Zlatan Ibrahimovic. Han”kan anlända i Italien redan i dag”, skriver tidningen, men det är inte säkert. Oavsett ser Gazzetta dello Sport ett problem. Var ska svensken bo under sin karantän? Han vill inte tappa tempo efter att ha kommit igång i Sverige. Träningsanläggningen Milanello skulle vara en möjlighet. Sova där själv, träna där själv. Men det finns inga som helst bekvämligheter där nu, ”han skulle bo där som en eremit”, påpekar CdS. Å andra sidan, resonerar GdS, så har Ibrahimovic tidigare under året valt bort att bo i något av sina hus i Milano och i stället bott på hotell. Summa summarum, ser tidningen logistiska problem för Ibrahimovic samtidigt som hans blotta närvaro blir ett lyft för Milantruppen. Parma vill ha klarhet när det gäller en annan svensk, Dejan Kulusevski. ”Om det nu blir en återstart är det viktigt att få veta om inlånade spelare får stanna efter den 30 juni. Jag tänker på Kulusevski. Juventus har investerat mycket pengar i honom och kan i preventivt syfte hindra honom från att spela, vissa regler måste klargöras”, säger Parmas sportchef Daniele Faggiano. På annat håll skriver GdS att Miralem Pjanic sagt ”ja” till Barcelona. Affären är inte klar för det. ”Juve vill ha Arthur, men katalanerna erbjuder Rakitic eller Vidal”. Även Semedo kan vara ett alternativ.

Corriere dello Sport tar strålkastarljuset från Milano till Rom, och ser belåtet att ”Huvudstaden vaknar upp igen”. Lazio och Roma är också tillbaka i individuell träning. Men sedan noterar CdS ”Lagtester: 14 positiva”. Tre nya spelare i Sampdoria har testat positivt för corona, plus en som varit negativ och är positiv igen (Albin Ekdal är för övrigt av lagets fem spelare som tidigare haft corona). I Fiorentina är det tre spelare och tre i staben som testat positivt. Dessutom uppges det finnas fyra fall i Milan, som ännu inte bekräftats. La Repubblica skriver att Milan dementerar fallen. För två dagar sedan bekräftade Torino att en spelare testat positivt.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror må fira Segerdagen efter andra världskriget på förstasidan men på sportsidorna rasar Premier Leagues inbördeskrig vidare. ”Återstartsrevolt”, Brightons vd Paul Barber varnar att många klubbar inte kommer att acceptera neutrala planer vid återstarten. I spetsen för dem pekas bottenklubbarna ut; West Ham, Norwich, Bournemouth, Watford, Aston Villa och så Brighton då.

Daily Telegraph har två egna spår på samma tema. ”PL:s Project Restart blir mer infekterad – Rebellklubbar riskerar poängavdrag samt ”Exklusivt: Rebellklubbar tillsagda att rätta in sig i ledet eller så är säsongen 2020/2021 hotad. Det finns nämligen en oro att tv-pengar fryser inne om nästa säsong försenas.

Daily Mail har individuella rebeller. ”Exklusivt: Vi skriver inte på!”, handlar om att många Premier League-spelare av juridiska skäl är tveksam till att skriva på Project Restart-handlingar. Oklarheter finns vad det innebär om spelarna drabbas av corona under tiden.

The Sun känner att rebellklubbarna inte bara oroas över neutrala planer och nedflyttning utan också av…Liverpool. Rädsla finns tränare Jürgen Klopp ställer upp med ungdomar på planen när ligatiteln väl är säkrad. Från Silly Season-fronten rapporterar Sun att Manchester United intensifierar jakten på Jack Grealish och hoppas få honom för ”blott” 50 miljoner pund – särskilt om Aston Villa åker ut. Tidningen brassar sedan på mot Kyle Walker och kallar honom, något i stil med, ”serieisoleringsclown” (”serial lockdown clown”). Man City-spelaren bad för en tid sedan om ursäkt för att han haft en sexfest. Med bilder och karta visar nu The Sun hur han gjort åtskilliga utflykter till vänner och familj, bland annat hans systers födelsedagsfest. Walker själv är indignerad. ”Jag har nyligen gått igenom en av de svåraste perioderna i mitt liv, vilken jag tar fullt ansvar för. Men nu känns det som jag blir trakasserad”, skriver Walker på Instagram och försvarar sina utflykter.

Metro hör kommentatorsprofilen Gary Neville följa upp Ángel Di Marías fru Jorgelina Cardosos uttalande. Hon sågade nyligen staden Manchester totalt efter sin mans misslyckade sejour i United. ”Vi hör sådant här emellanåt när en spelare varit riktigt dålig. Som Di María i United. Han var hemsk. Jag hade stora förhoppningar och var spänd på vad jag trodde var en toppspelare, men han var inte intresserad från dag ett”, menar Neville.

BBC roade sig med sin egen PL-gala. Jordan Henderson (Liverpool) och Vivianne Miedema (Arsenal) röstas fram till Årets spelare. Noterbart i herrarnas Årets elva: Bruno Fernandes (Man United) med bara fem matcher tog en plats. Noterbart i damernas Årets elva: Magdalena Eriksson (Chelsea) är med. Nyligen blev den svenska backen också uttagen i The Athletics Årets lag.

 

SPANIEN

.1spanien

Marca tycker att ”Getafe är ett exempel att följa”. La Liga klubben har beslutat att förlänga årskorten för sina fans så att de täcker även 2020-2021. Klubben har 13 500 årskortsinnehavare. En annan rubrik ”Nycklarna till att Real Madrid säger nej till Pogba. Med tiden har intresset svalnat. I stället är en annan av Mino Raiolas klienter hetare, Erling Haaland. Sedan vill Real Madrid sälja innan man köper, Pogba bli oerhört dyr. Dessutom har mittfältare som Edouardo Camavinga eller N’Golo Kanté fått större prioritet.

Diario AS ser fotboll som är ”Igång”. Det följs av ”Bundesliga och ytterligare nio andra ligor har fått återstartsdatum, och La Liga, Serie A och Premier League förbereda sig alla för återstart”. Eden Hazard rapporteras i fin form efter sin fotoperation och tränare ”Zinedine Zidane får oväntad hjälp i den eventuella avslutningen på liga- och Champions League-säsongen”. Den ursprungliga avslutningen i maj hade belgare inte kunna spela på grund av operationen.

Sport presenterar sex Barcelonaspelare som kan bli aktuella i en affär med Inter för Lautaro Martínez. Det är Arturo Vidal, Semedo, Rafinha, Junior, Umtiti och Todibo. Två av dessa spelare plus 60 miljoner euro tror Sport fortfarande kan bli priset.

Mundo Deportivo trycker på att Barcelonaspelarna är ”Friska och redo att träna”. I går var coronatester, i dag på förmiddagen inleds själva träningen. Individuella pass gäller.

Cadena Cope har kommit över matchprotokollet inför La Liga-omstarten, som blir den 12, 19 eller 26 juni. Bland annat kommer spelare som testar positivt att isoleras, inga lag stoppas. Annat: febertester vid ankomst till arenan, stadion indelad i tre zoner, klädbyten i halvtid, videopresskonferenser etc.

El Mundo har ett återstartdatum. Leganés tränare Javier Aguirre avslöjar att han blivit informerad om att det är den 20 juni som gäller och avslutning den 26 juli. Beskedet ska ha kommit från La Liga men är ännu inte officiellt.

Cadena Ser uppmärksammar lilla Eibar. En engagerad klubb. Sedan tidigare har klubben utmärkt sig med att skicka in en skrivelse om sin oro för att sätta igång med spel. Det visar sig nu att klubben ringt runt till alla som spelat för klubben sedan 50-talet och framåt för att kolla hur de mår coronatider.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe tittar tillbaka på de ”30 personer som gjorde isoleringen”, de från idrottens värld som av olika anledningar blev omskrivna. Från fotbollen glider förbundspresident Noël Le Graët och Lyons president Jean-Michel Aulas gemensamt in på plats två. De båda dyker även i dag upp i andra rubriker. Le Graët säger sig övertygad om att Saint-Étienne kommer till spel i cupfinalen i augusti, trots hot om motsatsen eftersom fansen inte får komma. Aulas har å sin sida gått vidare med sina protester mot den avslutade ligan och lämnat in en överklagan.

Le 10 Sport uppger att Liverpool nu är i pole position för Napolis eftertraktade back Kalidou Koulibaly. Jürgen Klopp uppges vilja ha mittbackskonstellationen Van Dijk-Koulibaly kommande säsong. Man United, Man City och inte minst Newcastle ska på senare tid ha visat intresse.

 

TYSKLAND

Bild höjer på ögonbrynen åt Union Berlin. Det är den enda klubben som inte förlagt träningen på sin träningsanläggning utan 32 mil från Berlin. Orsak? Sebastian Andersson och hans lagkamrater ska inte frestas att sticka hem.

Sport1 uppger att Dortmund till slut vunnit kampen om jättetalangen Nnamdi Collins. 16-åringen stannar i klubben och han skriver på ett proffskontrakt. Manchester City, Chelsea och Juventus har försökt locka Collins till sig

Publicerad 2020-05-08 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto