POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
6d

PSG efter Haaland – och pappan försvarar omtalade intervjun: ”Kan verka arrogant”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

SPANIEN

spanienMarca låter ännu en gång Erling Haaland klä förstasidan. Den här gången med beskedet att Real Madrid får konkurrens, ”Även PSG vill ha Haaland”. Intresset kommer också av att framtiden kring Mauro Icardi, Edinson Cavani och även storstjärnan Kylian Mbappé är fortsatt oklar, menar tidningen. Vidare har Marca besked om Nelson Semedo. Barcelonabacken för samtal med tre klubbar: Juventus, Inter och Manchester City. Prislappen är drygt 40 miljoner euro.

Diario AS skriver om ”Avbytarnas tid”. Tidningen menar att de nya reglerna om fem byten innebär en påtaglig förändring för Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane, som annars använder få avbytare.

Sport ser en ”Het poker” mellan Barcelona på ena sida och Juventus och Inter på den andra. På bordet har Barça lagt Semedo, Junior, Rafinha, Aleñá, Rakitic, Umtiti och Arturo Vidal, medan italienarna svarar med Pjanic, De Sciglio och Lautaro Martínez.

Mundo Deportivo har ett enklare upplägg. Det är ”Ja eller ja” för Pjanic. Barcelona ser Juventusspelaren som en nyckelspelare och bosniern själv vill göra klubbytet.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror summerar tisdagens största nyheter. ”Vi behandlas som labbråttor” är Danny Rose syn på Project Restart. Bättre nyheter är ”Premier League-Coronaviruset 748-6”. Bara sex positiva tester ses som en seger.

The Times tar också upp de få positiva testen, men också med en annan rubrik. ”Watford riskerar kris”, då hälften (tre) av de coronapositiva fallen kom i den nedflyttningshotade klubben. Det uppges i sin tur ha fått fler spelare att göra som lagkapten Troy Deeney och vägra träna.

The Sun ringar under ”exklusiv”-stämpel in tre PL-klubbar som visat sitt intresse för Bayer Leverkusens storstjärna Kai Havertz: Liverpool, Man United och Chelsea. Tidigare har också Bayern München nämnts, och senast Real Madrid. Tidningen uppmärksammar också intervjun med tidigare Aston Villa-stjärnan Lee Hendrie. Efter att ha gått i personlig konkurs sedan fastighetsmarknaden kraschat berättar Hendrie att han försökte begå självmord ”fem-sex gånger”.

The Guardian ställer frågor till Uefa-basen Aleksander Ceferin. Guardian: ”Skulle du våga satsa en miljon euro på att EM spelas nästa år?”. Ceferin: ”Ja, det skulle jag. Jag kan inte förstå varför det inte skulle det. Jag tror inte det här viruset stannar för evigt. Jag tror läget kommer att förändras snarare än många tror”.

Manchester Evening News förmedlar uppgifter från BTV (Benfica TV). Victor Nilsson Lindelöf kunde hamnat i Championship. Det uppger tidigare Benficatränaren Rui Vitória. Sommaren 2017 såldes svensken till Man United. Men innan dess var en annan klubb aktuell. ”En eller två veckor innan vinterfönstret stängde kom Victor till mitt kontor, och sa till mig och Rui Costa att han vill lämna för han hade ett erbjudande från en klubb i andraligan i England. Han ville lämna för han ville spela mer”, berättar Rui Vitoria, som lyckades övertala Lindelöf att stanna. Kort efter fick svensken sitt stora genombrott i klubben.

 

ITALIEN

italienCorriere dello Sport njuter av att ”Fotbollen har vunnit”, efter grönt ljus från regeringen till att återuppta lagträning och besked att en spelkalender kan sättas den 28 maj. Längre in i tidningen ges ny mening åt citat från Bolognas chefsscout Marco Di Vaio om Zlatan Ibrahimovic. ”Jag har inte sett honom i särskilt bra form senaste tiden, dessutom finns den ekonomiska aspekten att tänka på”, ska Di Vaio ha sagt. Men till skillnad från flera andra italienska medier påpekar CdS att det fösta var sagt på skämt och inte som en diss. Dessutom lägger Di Vaio till: ”Så ni säger att temperaturen stigit hos invånarna i Bologna efter samtalet mellan Sinisa (Mihajlovic) och Ibra? Det har stigit hos oss också”, påpekar Di Vaio.

La Gazzetta dello Sport har också en artikel om Ibrahimovic, men på annat tema. ”Ibra, 80 miljoner följare – slår Milan och Inter tillsammans”. Det handlar om svenskens popularitet i sociala medier. ”Svensken är en webbens ’inkastare’, och det är inte fel när det inte finns många andra karaktärer i truppen. Milan bör ha detta i åtanke när Gazidis ställs öga mot öga med Gud. Förlåt, Zlatan”, avslutar GdS. På annat håll skriver tidningen att Lazio kommit överens med Simone Inzaghi om tre säsonger till à 2,5 miljoner euro plus bonusar. ”Nu har Lazio sin Ferguson”, menar GdS. På förstasidan är det dock samma besked som i Corriere dello Sport. ”Allt klart om åtta dagar”, tar fasta på att det är då som Serie A:s fortsatta kalender bestäms.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe synar ett turbulent Marseille under ”Ambition att sälja”. Klubben vill sälja spelare för 60 miljoner euro, med Caleta-Car, Sanson och Kamara på främsta plats i skyltfönstret. Vidare skriver tidningen att Lilles sportchef Luis Campos de senaste dagarna nobbat ett ”häpnadsväckande” erbjudande från Newcastle. Campos är på väg bort från Lille, med Monaco som en möjlig destination men Tottenham som en troligare. PSG har gjort en förfrågan hos Mainz om högerbacken Ridle Baku. 22-åringen värderas till mellan fem och åtta miljoner euro.

Le Parisien har fler spelare PSG är intresserad av. Klubben har tagit kontakt med rådgivare till Miralem Pjanic, som de senaste dagarna placerats i Barcelona. Le Parisien skriver även att ett nytt publikförslag ska diskuteras i parlamentet, vilket innefattar mildare bestraffningar av fans och legalisering av pyroteknik inom organiserade former.

Le 10 Sport uppger att tre stora PL-klubbar positionerat sig i kampen om Wolves biffige anfallare Adama Traoré: Manchester City, Manchester United och Liverpool. Även Bayern München lockas av 24-åringen.

 

TYSKLAND

tysklandSportBild täcker veckans nummer med uppgiften att ”Sané får Robbens nummer” vilket innebär att Bayern München erbjudit honom tröja nummer 10. Tidningen håller fortsatt fast vid att Fc Bayerns första bud till Man City väntas landa på 40 miljoner euro. Sané sägs beredd att begära 30 procent lägre lön än innan coronakrisen. Den kommer inte att överstiga 20 miljoner euro om året.

Bild skriver att Marco Reus missar matchen mot Bayern München på tisdag nästa vecka på grund av en muskelskada. Inte nog med det. Dortmundstjärnan kan bli borta resten av säsongen. Vidare uppger tidningen att Manchester United, Arsenal, Tottenham och Leicester alla är ute efter Mönchengladbachs anfallare Alassane Pléa. Ett bud på 35-40 miljoner euro väntas tillfredsställa den tyska klubben.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) uppger att en Championshipklubb i England visat ”hett intresse” för Hammarbys Muamer Tankovic, och hänvisar till sina källor. Kärva ekonomiska tider gör att en övergång till AEK på nytt bleknar.

King Fut (Egypten) märker att Mohamed Salahs popularitet sträcker sig in i kriminella kretsar. Fyra rånare som bar masker av den egyptiske Liverpoolstjärnan har gripits (se nedan).

Dagbladet hör pappa Alf-Inge Håland ta lugnt på den hetsiga debatten kring sonen Erling Haalands intervju efter Dortmunds match. ”Jag känner Erling ganska bra. Från och till kan han verka arrogant i sina svar. Men den här gången tycker jag han gjorde det bra”, säger Alf-Inge Håland. Flera brittiska journalister reagerade starkt i sociala medier på ett klipp från en längre intervju, där Haaland var kort i tonen. Norrmannen har tidigare gjort sig känd för att vara obekväm med intervjuer.

EkstraBladet (Danmark) uppger att polis inlett en utredning om matchfixning mellan Ålborg och Odense i oktober 2019. Det gäller ett gult kort som tidigare Aston Villa-proffset Jores Okore tog. Enligt tidningen förekom tungt spel på ett gult kort på Okore, som han tog med en våldsam tackling på tilläggstid.

Publicerad 2020-05-20 kl 08:29

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto