Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Panathinaikos vill snuva Blåvitt på Berg

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ovrigtSporTime (Grekland) ger förstasidan åt Marcus Berg, ”Ledaren”. Tidningen menar att Panathinaikos är intresserad av att locka tillbaka den 34-årige anfallaren till Aten i sommar. SporTime skiver att både sänkta lönekrav och familjeskäl kan tala för Panathinaikos, där han är ett stort namn sedan tidigare. IFK Göteborg nämns inte. Däremot intervjun med Berg i ryska Sport-Express i helgen, där han var svävande över sin framtid i Krasnodar. Han är för närvarande i karantän i den ryska staden efter att ha återvänt från sejouren i Sverige. Berg har testat negativt för covid.

 

ENGLANDengland

The Times tar med ”Wengers lycka över att Liverpool förlorade”. Han uttryckte den i helgen. Därmed är hans gamla Arsenal fortfarande PL:s enda ”Invincibles”. Annars är det fortsatta uppdateringar kring Premier Leagues återstart som gäller. ”Planer på karantänhotell dumpade”, meddelar tidningen. Bundesligaspelarna bodde på så viss isolerade första veckorna, PL hade också det som en idé min inte nu längre.

Annons

The Sun drar i stället på att återstarten väntas först den 26 juni och allra mest på att Fans får finna sig i biljettlotteri om det blir spel inför reducerad kapacitet”. Tomma läktare räknar experter med året ut. Sedan möjligen spel med reducerad kapacitet. Fulla läktare kan det ta upp till ett år innan det blir verklighet igen.

Daily Mail hävdar i sin tur att användandet av både neutrala planer liksom hemma-/bortaspel är aktuellt i återstarten. Konceptet ska diskuteras vid torsdagens PL-möte. Mail förmedlar också uppgiften att Shanghai Shenhua sagt nej till Manchester Uniteds önskan om att låna Odion Ighalo tre månader till. Nigerianen ska återvända för att förbereda sig för inledningen av den kinesiska säsongen. United har ändå inte gett upp hoppet helt.

Daily Telegraph ger störst utrymme åt ”Exklusivt: Rafael Benítez vill återvända till Newcastle”. Han vill också locka John Stones (Man City) och Ross Barkley (Chelsea) till klubben.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport ser en ”Sarri Potter”. Som en Harry Potter hoppas han på att ”med dessa magiska krafter vill han vinna allt med”. Det illustrerat av Cristiano Ronaldo, Chiellini och Dybala på kvastar som om de skulle delta i Quidditch. I Inter ska Antonio Conte skapa ny magi i anfallet. GdS, som i går skrev att Inte erbjuder Edinson Cavani ett treårskontrakt, ser fortsatt en övergång på bana. Detsamma gäller Lautaro Martínez, som närmar sig Barcelona. De båda affärerna hänger ihop av ekonomiska skäl.

Corriere dello Sport skriver om ”Mål för alla”, Serie A är tillbaka den 13 eller 20 juni och mer tillgänglig på tv för allmänheten än tidigare.

 

SPANIENspanien

Marca förfasar sig över kvartetten av Sevillaspelare som brutit mot isoleringsreglerna. Ett foto avslöjade Ever Banega, Lucas Ocampos, Luuk De Jong och Franco Vazquez. De ha alla bett om ursäkt, men riskerar att straffas. På tal om Sevilla. Derbyt mot Real Betis kommer enligt nya planer att spelas den 11 juni, berättar La Liga-presidenten Javier Tebas. Den är återstartens inledande match.

Annons

Diario AS tycke att ”Achraf kliver fram”. Den till Dortmund utlånade Real Madrid-spelaren har gjort åtta mål och tio assist den här säsongen.

Mundo Deportivo hävdar att ”Juventus hör sig för om Dembélé”. Det är Barcelonas Ousmane Dembélé, som även Arsenal och PSG uppges intresserad av. Hans namn har dykt upp i diskussionerna om Miralem Pjanic. Med tanke på fransmannens skadehistoria är de Turinklubben intresserad av ett lån med köpoption.

Sport har däremot dåliga nyheter för Juventus. I alla fall om italienska uppgifter tidigare stämmer, att klubben är ute efter Arthur Melo. Brasilianaren har gjort klart att han inte tänker lämna Barça. Dagens huvudrubrik är annars ”På topp”. Det uppges nämligen Messi & Co vara. Barcelonatränarna är impade över den fysiska statusen på spelarna.

 

FRANKRIKE

Annons

frankrikeL’Equipe hör fortsatt muller sedan Ligue 1 avslutats. Lyons stridslystne president Jean-Michel Aulas sa i lördags att Frankrike varit ”verkligen korkat” som stoppade ligan. Spelarfackets ordförande Philippe Piat är inte imponerad. ”Vi får väl se i slutändan om vi är så korkade”, svarar han.

Le 10 Sport spottar fram transferuppgifter med ”Exklusivt” i rött: Arsenal suktar efter Barcelonas Philippe Coutinho och är redo att inleda diskussioner med brasilianarens representant Kia Joorabchian. Både PSG och Tottenham är ute efter belgaren Timothy Castagne, 24, i Atalanta.

 

TYSKLANDtyskland

Leipziger Volkszeitung hör både jubel från RB Leipzig (5-0 mot Mainz) och depp från motståndarna. ”Ärligt talat är jag glad att det inte blev tvåsiffrigt”, säger besvikne Mainzmålvakten Florian Müller.

Opta Joe skjuts in här för att ett mönster framträder efter två omgångar av Bundesliga inför tomma läktare: hemmafördelen är borta. På de 18 matcherna har bara tre slutat med hemmaseger (för Bayern München, Dortmund och Hertha Berlin), fem har slutat oavgjort och hela tio med bortaseger. Det ger bara 16,6 procent hemmasegrar. Innan uppehållet var den siffran 43,3 procent.

Annons

Kicker riktar blickarna mot jättemötet Dortmund-Bayern München som blivit en internationell angelägenhet, en ”Match utan gränser”. Kicker presenterar också sin Omgångens elva. På nytt är den utan svenska inslag. Laget: Pavlenka (Bremen) – Laimer (Leipzig), Boyota (Hertha), S Bender (Leverkusen), Plattenhardt (Hertha) – Sabitzer (Leipzig), Kampl (Leipzig) – Müller (München) – Havertz (Leverkusen), Ibisevic (Hertha), Werner (Leipzig). Robin Quaison fick för övrigt föga smickrande 5 av 6 i betyg, där 1 är bäst. Men det var ändå bara ett medelbetyg i Mainz.

Sky Sport frågar läsarna vem som vinner tisdagens Der Klassiker. Svaret är nästan helt jämnt. 46 procent tror Dortmund, 48 procent tror FC Bayern och bara 6 procent tror på oavgjort.

Ruhr Nachrichten synar Dortmunds skadeproblem. Mats Hummels har varit ett frågetecken efter skada i senaste matchen men RN tror på spel. ”Om Hummels, mot förmodan, inte kan spela så flyttar Emre Can in i mitten, som mot Wolfsburg”, skriver tidningen. Jadon Sancho har gjort inhopp efter skada och frågan kvarstår om han är redo för startelvan nu. RN avslutar: ”Med fyra poäng upp och nio poäng sämre målskillnad är Dortmund piskade att vinna denna Bundesligaklassiker för att göra titelkampen spännande”.

Annons

 

Publicerad 2020-05-25 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto