Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kulusevski: ”Längtar efter att spela med Dybala”

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IDAG 20:55
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA IMORGON
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA IMORGON
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA IMORGON
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA IMORGON

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport må vara rosa till yta men är blågul till innehåll i dag. Dejan Kulusevski är största bild, Zlatan Ibrahimovic näst största. Med Kulusevski har GdS en lång intervju, och förstasidans rubrik bygger på Dybalas smeknamn. Orsak? Kulusevski får frågan vad han är nyfiken på när han kommer till Juventus. ”Jag längtar efter att spela i tandem med Dybala och hans magiska vänsterfot. Oavsett, jag kan spela i flera roller och planerar att karva ut en plats i Turin också”, svarar svensken. Frågorna inkluderar förstås också Ibrahimovic. ”Jag är ledsen att han skadat sig, jag vill gärna möta honom. Jag har aldrig träffat honom, även om det var genom honom jag som sexåring blev förälskad i fotboll”, säger Kulusevski. Zlatan, ja. GdS sätter ovanför bilden på honom rubriken ”Klippan Ibra”. Det fortsätter med att ”Milan andas ut – tillbaka på planen om fem veckor”. I artikeln skriver tidningen att om undersökningen om tio dagar är positiv finns förhoppningar om att han är tillbaka i spel i mitten av juli.

Annons

Corriere dello Sport skriver på förstasidan om ”Ibra, borta en månad”, och tror på en comeback ”de första dagarna i juli”. Med utgångspunkt i att Serie A startar den 20 juni, menar CdS att Ibrahimovic i bästa fall bara missar två-tre matcher av de återstående tolv. Tidningen skriver sedan att diskussioner om framtiden i Milan väntar först efter det att Ibrahimovic är tillbaka efter skadan. Även CdS har med Kulusevski, men i ett helt annat sammanhang. I en artikel om tilltrasslade lånekontrakten under den förlängda säsongen, frågar sig CdS, ”Vem betalar Kulusevski?”. Tekniskt sett är Kulusevski en Juventusspelare från och med den 1 juli och får en ny, högre lön. Headlines, liksom Corriere di Torino, uppmärksammade i går att Juve kan komma att kalla tillbaka Kulusevski då för att han ska lära känna sin nya miljö. Men med Juve kan han spela match först nästa säsong, den 1 september. Om han i stället matchas av Parma efter den 30 juni kommer CdS fråga fram igen, ”Vem garanterar löneskillnaden?”. Tidningen uppmärksammar också att Cristiano Ronaldos nya frisyr (se nedan) blivit en stor snackis i sociala medier.

Annons

 

ENGLAND

.england

The Guardian hävdar att det nu ”verkar finnas starka tvivel” kring det saudiskfinansierade köpet av Newcastle United. Orsaken är att Världshandelsorganisationen (WTO) kommit fram till att Saudiarabien ligger bakom piratsändningar av idrottsevenemang och bryter mot internationella lagar. Premier League kan därmed få svårt att motivera ett godkännande av klubbövertagandet.

The Times suddar bort andra tvivel. ”Spelarna har släppt oro över full träning”. Det betyder att Premier League-klubbarna i dag kommer att klubba igenom fas två i återstarten, full lagträning. Efter de få positiva fallen av corona i den omfattande testningen i PL uppges spelarnas oro ha släppt markant.

Daily Mirror presenterar tv-tider för de PL-matcher när säsongen väl återupptas. Det kommer att ge fem matcher i rad på tv både på lördagar och söndagar, uppger Mirror. Kl 13, kl 15, kl 17, kl 19 och kl 21, svensk tid. Tidningen lockar också med en intervju med Kylian Mbappé. Han påpekar att PSG:s och franska landslaget går långt före personliga ambitioner, och säger om Ballon d’Or: ”Det vore kul att vinna, men det är inget som håller mig vaken om nätterna”. Liverpool har på senare tid ryktats försiktigt intresserad av Mbappé, och när han får frågan om han kollar på Premier League, hastar han direkt till Merseyside. ”Den här säsongen har Liverpool varit som en maskin i Premier League. De har fått det att framstå som det är enkelt att vinna – men sanningen är att det aldrig är det”, säger Mbappé.

Annons

Daily Telegraph skriver att Norra Londonrivalerna Arsenal och Tottenham planerar för en mager transfersommar. Inga stora köp om det inte blir stora försäljningar. Båda klubbarna slåss också om Willians kontraktsunderskrift. Brasilianarens kan lämna Chelsea på en fri transfer i sommar.

 

SPANIEN

.spanien

Marca toppar med ”Casemiro sedan ett tag tillbaka”. Det betyder att brasilianaren redan skrivit på en kontraktsförlängning med Real Madrid till 2023 för flera månader sedan. Real Madrid gör inte längre kontraktsförlängningar offentliga, uppger Marca. Tidningen skriver sedan om ”Sista tåget för Gareth Bale”, att walesaren får ytterligare en chans att visa att han duger efter vad Marca ser som alla bedrövelser. Bale vill inte lämna klubben och det finns inga konkreta erbjudanden heller.

Diario AS är inne på liknande tema om Bale. Dagens stora rubrik är ”Golf, golf, gol?”. Tidningen vill se ”gol”, mål. Det har bara blivit tre mål. Och de många besöken på golfbanan blir något att daska walesaren i huvudet med igen. Passande nog medverkade Bale i Erik Anders Lang Show där han pratade just golf och fotboll (se klippet här). ”Många har problem med att jag spelar golf. Jag vet inte varför de har det”, säger han. Bale säger för övrigt att han har ”mellan tre och fyra” i handikapp.

Annons

Sport gör klart att ”Ansu är oåtkomlig”. Dortmund och Premier League-klubbar har enligt Sport visat intresse för 17-åringen, men Barcelona har inga planer på att släppa honom heller på lån.

Mundo Deportivo toppar med ”Pri$satta”. Det är spelarna i Barcelona som fått en prislapp. MD radar upp dem. Semedo 50 miljoner euro, Junior 30 milj euro, Todibo 20 milj euro, Rafinha 16 milj euro, Vidal 15 milj euro, Wague 8-15 milj euro. Vidare skriver tidningen att ”Newcastle är i kontakt med Coutinho”, en annan spelare Barça kan tänka sig sälja.

 

FRANKRIKE

.frankrike

Le Parisien borstar bort coronakrisen och ger plats för fotboll på förstasidan. Fast egentligen är det både corona och fotboll. Citatrubriken ”Att stoppa ligan, ett klokt beslut” kommer från en intervju med förbundskapten Didier Deschamps, där han ger stöd åt Frankrikes beslut att stoppa säsongen helt och hållet. På frågan om Frankrike fattade rätt beslut svarar nämligen Deschamps, ”Det är ett regeringsbeslut som verkar konsekvent och klokt som jag ser det”. Han ser återstarten av Bundesliga som främst ett ekonomiskt beslut, och pekar sedan på andra ligor: ”Titta på Spanien och England. Dessa två stora fotbollsnationer planerar för återstart av La Liga och Premier League men har beslutat att inte återstarta damernas liga, som drar in mycket mindre pengar. Det säger allt!”.

Annons

L’Equipe använder i dag förstasidan till att hylla ”Unika Bayern”, som efter segern mot Dortmund är nära sin åttonde raka ligatitel.

 

TYSKLAND

.tyskland

Sky Sport sätter Dortmunds tränare Lucien Favres framtid i strålkastarljusen efter tisdagens tunga förlust (0-1 mot Bayern München). Favre svarade kryptiskt: ”Det har snackats om det i månader här. Jag läser inte tidningar men vet vad som händer. Jag ska prata om det om några veckor. Jag är lugn och litar på mig själv”. Sky-experten Lothar Matthäus reagerar: ”Jag hörde det och tänkte direkt: Favre är borta”. Matthäus har redan förslag på en ersättare: Bayern Münchens tidigare tränare. ”Favre ut, Kovac in. Det var min första tanke efter de uttalandena”, säger han.

Annons

Bild följer upp diskussionen om Favre och ersättare med sin egen uppgift, ”Dortmund hade samtal med en möjlig ersättare till Favre”. Vem? Kovac. Kontakten ska ha varit inom de senaste månaderna. Bild ringar annars in Julian Nagelsmann som Dortmunds önskenamn. Men han har kontrakt med RB Leipzig till 2023 och anses inte trolig. Matchen mot Bayern då? Jo, Bild ger högst spelarbetyg till målskytten Joshua Kimmich. Han får toppbetyget ett av sex. Inters anfallare Romelu Lukaku var mest imponerad av en annan Bayernspelare, Alphonso Davies (se tweet ovan). Och Thomas Müller jämförde Davies med Hjulben, ”meep-meep” (se klipp nedan)

Sport1 samlar kommentarer efter stormötet. Dortmunds Emre Can är rätt uppgiven om titelstriden. ”Vi måste vara realistiska. Bayern är sju poäng före oss. Vi måste fokusera på oss själva och vinna resten av våra matcher. Om inget händer så blir Bayern mästare”, säger han.

Annons

SportBild har i alla fall förstärkningar på gång. Enligt tidningen är Birminghams jättetalang Jude Bellingham överens med Dortmund. 16-åringen har också ivrigt uppvaktats av Manchester United. Dessutom har Dortmund lång gångna samtal med högerbacken Thomas Meunier (PSG) och mittbacken Robin Kock (Freiburg). Mer silly season. Liverpool vill ha Timo Werner och Timo Wener vill till Liverpool. Den springande punkten är övergångssumman. RB Leipziganfallaren har en utköpsklausul på 55 miljoner euro till den 15 juni. Men Liverpool vill inte betala så mycket. RBL:s vd Oliver Mintzlaff svarar: ”Det kommer inte att bli billigare. Vi kommer inte att sälja en spelare under hans transfervärde om han har mer än ett år kvar på kontraktet”. Werner har kontrakt tre år till och hans marknadsvärde är drygt 60 miljoner euro.

Annons

Leipziger Volkszeitung har mer om RB Leipzig, men då om kvällens match mot Hertha Berlin. Emil Forsberg är tillbaka i truppen. Han missat de två första matcherna efter återstarten på grund av halsfluss.

 

ÖVRIGT

.ovrigt

A Bola (Portugal) toppar tidningen med ”Överenskommelse för Alex Telles”. Enligt tidningen har PSG nu kommit överens med Porto om en övergångssumma på cirka 25 miljoner euro för vänsterbacken.

Sports.ru (Ryssland) uppger att City Football Group och Red Bull vill utöka sin klubbportfölj. FC Ufa, som en gång sålde Oleksandr Zintjenko till Manchester City, har bud från båda grupperna. FC Ufa ligger på nionde plats i högsta ligan, RPL.

Annons
Publicerad 2020-05-27 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto