Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tunga beskedet för Liverpool - får inte vinna titeln på hemmaplan

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ENGLAND

england

The Sun bubblar efter den bekräftade återstarten av Premier League med ”Sommarförälskelse”. Tidningen fyller på med ”Matcher varje dag” och ”FA-cupfinal i augusti”.

The Times är torrare, ”Fotbollen tillbaka den 17 juni”. Men här finns andra uppgifter. Liverpool lär inte kunna vinna ligan på Anfield. Klubbens hemmamatcher fram till ligatiteln tillhör ”högriskmatcher” och lär spelas på neutral plan. Det gäller även bortaderbyt mot Everton. Det är polisens rädsla för folksamlingar som ligger bakom planerna. Även Londonderbyn är tänkta att spelas på neutrala planer.

Daily Mirror skriver att ”Liverpool kan vinna ligatiteln i ett Meresysidederby som spelas i Manchester”. Everton-Liverpool väntas spelas på Manchester Citys hemmaarena Etihad.

Annons

Daily Telegraph rapporterar att N’Golo Kanté är tillbaka i träning, men på egen hand. Chelseastjärnan har uppgetts orolig i coronatiderna och fått klubbens tillåtelse att komma tillbaka när han känner sig redo.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport firar torsdagens besked om Serie A-återstart över hela förstasidan, ”Dags att spela!”. Tidningen lägger till, ”Vilken sommar: 127 matcher på 50 dagar”. Krönikören Andrea Masala konstaterar att återstarten är ”Ett steg mot normalitet”. Tidningen tar också fasta på Milans kräftgång på KPMG:s årliga lista över toppklubbarnas värde (se Diario AS, under Spanien nedan). ”Under de senaste fyra åren finns ingen Europaklubb som gått sämre”, skriver GdS om rapporten. Milan har tappat i värde, minus tre procent.

Corriere dello Sport sprudlar också efter återstartsbeskedet, ”Jadå!”. En spelare för varje klubb fogas in i ett bildkollage, två av dem är svenskar – Zlatan Ibrahimovic (Milan) och Dejan Kulusevski (Parma). Inne i tidningen dyker efter ett par dagar med åtskilliga artiklar om båda spelare bara Kulusevski upp i textform, och då bara som ett exempel. CdS skriver att det italienska fotbollsförbundet kommer att använda ”moralisk övertalning” för att säkerställa att klubbar som ha inlånade spelare var kontrakt går ut den 30 juni, också får behålla spelarna till säsongen är slutspelad i augusti. Där dyker Parma-svenskens namn upp, då han formellt blir Juventusspelare den 1 juli. Ett uppslag ägnas också åt minnet av Heyselkatastrofen. Det är i dag 35 år sedan.

Annons

Tuttosport pustar mer ut än jublar, ”På tiden”. Juventus-Milan i Coppa Italia den 13 juni sparkar igång säsongen igen, Serie A börjar en vecka senare. Damernas Serie A kommer också igång med först i juli.

 

SPANIEN

spanien

Marca har ett lekfullt anslag med en helt tecknad förstasida till budskapet, ”Bollen kommer att studsa igen”. Mer hårda nyheter: Real Madrid hoppas återvända till spel på Santiago Bernabéu i oktober med 30 procents kapacitet och till fullo i januari. Tidningen följer också upp Achraf Hakimis framtid, Dortmundspelaren som efter säsongen återvänder till Real Madrid. Hakimis agent Alejandro Camano säger: ”Vi kommer att hitta en överenskommelse (med Real Madrid) var sig han stannar eller lämnar, men utan glömma att hans mål är att en dag spela för Real Madrid, eftersom det för honom är världens bästa klubb”.

Annons

Diario AS kör en bling-bling-förstasida med Real Madrids klubbmärken i fet guldkedja och budskapet ”Fortfarande kungar”. Klubben är nämligen den högst värderade i världen med nästan 3,5 miljarder euro. Det visar revisionsfirman KPMG:s årliga lista. Manchester United kommer på andra plats och Barcelona på tredje. Real Madrid var etta även förra året.

Sport presenterar Luis Suárez som ett nyförvärv. Den skadade uruguayanen kan vara tillbaka och spela i återstarten mot Mallorca den 14 juni. ”Genom avbrottet i ligan har jag tjänat in tid. Jag kan spela matcher som inte skulle ha kunnat spela”, säger Suárez till tidningen.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe sätter en bock i grönt för Bundesliga, La Liga, Premier League och Serie A  – men ett rött kryss vid Ligue 1 till rubrikfrågan ”Dåraktiga?” (ungefär). Alla stora ligor kickar igång igen, utom i Frankrike. ”Regeringen gjorde fotbollen till en symbol för fara”, skriver Vincent Duluc i en krönika, ”På annat håll är den en symbol för optimism, för livet som ska återvända. Men det var lättare att statuera exempel”. Från transferfronten rapporterar L’Equipe att Lyon är ute efter Mamadou Sakho, Crystal Palaces mittback. 30-åringen har ett år kvar på kontraktet, värderas till under tio miljoner euro och Lyon hoppas pressa ner priset.

Annons

RMC Sport konstaterar att torsdagen blev ”Dagen då fransk fotboll blev mer isolerad än någonsin från övriga Europa”. Samtidigt som England och Italien bekräftade sina återstarter, sa premiärminister Édouard Philippe att ”det inte är rätt tid” att ompröva beslutet i Frankrike, även om han påpekade att ligorna fattar sina beslut.

 

TYSKLAND

Goal tar upp Dortmunds Thomas Delaney som pratar om lagkamraten Jadon Sancho. Engelsmannen har varit blek de gånger han fått chansen efter återstarten. ”Det är helt klart en av de största talanger jag spelat med”, säger Delaney, ”Med den talangen kommer mycket press och jag tror att han långsamt börjar känna den genom landslaget och klubbar som jagar honom”.

Berliner Zeitung bekräftar att det är Sebastian Polters ”vägran att delta i en gemensam aktion av klubbanställda för att dämpa de ekonomiska konsekvenserna av coronakrisen”, som sätter punkt för karriären i Union Berlin. Kort sagt, han gick inte med på att sänka lönen. Fallet ”spider oro i Union Berlin i kampen mot nedflyttning”, menar tidningen, och ”skadar fansen, klubben och Sebastian Polter”.

Annons

Kicker-krönikören Andreas Hunzinger skakar på huvudet åt Polters vägran. Han beskriver den som ”moraliskt tveksamt i tider när solidaritet mer än någonsin behövs”. Krönikan avslutas med orden, ”Polter kunde lämnat Union i sommar med högburet huvud och kunde blivit ihågkommen som en fanbärare, nu lämna han som en uppflyttnings- och derbyhjälte – men med klara brister”.

 

ÖVRIGT

.england

Daily Record (Skottland) uppger att den engelska tränarprofilen Harry Redknapp förhandlar om att köpa League One-laget Airdrie.

Krone Zeitung (Österrike) noterar att LASK Linz straffas hårt för att ha brutit mot coronarestriktioner då laget tränat i smyg. Klubben fråntas 12 poäng, men bara sex dras ifrån mästerskapsslutspelet. Där tappar laget nu förstaplatsen till RB Salzburg. LASK har lämnat in en protest mot beslutet.

Annons

Record (Portugal) följer upp torsdagens mest uppmärksammade dom: 41 Sporting-supportrar fälldes i domstol för den våldsamma attacken mot lagets spelare för två år sedan. Nio av dem fick fem års fängelse. Däremot friades tidigare klubbpresidenten Bruno de Carvalho för att ha legat bakom attacken.

Publicerad 2020-05-29 07:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto