POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Guidettis ursäkt till fansen – efter succématch

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redanq ute där poddar finns.

 

TYSKLANDtyskland

Hannoversche Allgemeine hör John Guidetti be om ursäkt trots mål och seger för Hannover (3-0 mot Dynamo Dresden). ”Vi vet att vår insats i förra matchen inte var bra nog och jag vill ta tillfället i akt och be fansen om ursäkt för det. I dag (läs: i går) pratade vi om det i omklädningsrummet innan matchen och sa att vi skulle gå ut och visa vad vi kunde. Vi var det bättre laget”, säger Guidetti. Tillsammans med tre andra spelare får han matchens högsta betyg, 2 av 6 (1 är högst). ”Hans första chans blev lagets andra mål. Kompletterar Ducksch bra i anfallet”, är omdömet.

Bild menar att Dortmundstjärnan Jadon Sancho hamnat i coronatrubbel med sin klubb. Dels flög han utan tillstånd till sitt hemland England, varvid han placerades i karantän i två veckor. Officiellt uppgavs att 20-åringen hade en vadskada. Dels fick han och fem andra spelare besök av en kändisfrisör förra torsdagen. De bar inte ansiktsmask under hela tiden. Dortmund har efter bilder från incidenten varnat Sancho och de andra en reprimand. Det var också Axel Witsel, Thorgan Hazard, Raphaël Guerreiro, Dan-Axel Zagadou och Manuel Akanji. Bild skriver vidare att Tyskland genom Frankfurt kommer att ansöka om att hålla den avslutande Champions League-spelet (kvartsfinaler till final). Uefa vill att arrangören ska ha fyra arenor inom 100 km. Frankfurt kan använda sig av Mainz, Hoffenheim samt Darmstadt eller Wiesbaden. Även Ryssland och Portugal är aktuella som arrangörer.

Sky Sport verkar sniffa sig till ingen rök utan eld. Två gånger ställde tv-kanalen frågan om Dortmunds påstådda intresse till till RB Salzburgs tränare Jesse Marsch. ”Mitt fokus är på Salzburg. Vi har en viktig match i dag”, svarar Marsch bland annat. Rubrik: ”Marsch undviker att förneka Dortmundrykte”.

Kicker synar i veckans sista nummer bland annat Sebastian Andersson. Han gjorde äntligen mål igen men Union Berlin går kräftgång. ”Det är inte den roligaste fasen”, säger Andersson efter en poäng på fyra matcher. Kicker går sedan igenom statistiken. Som targetspelare har Andersson varit inblandad i 614 dueller. Nästan 200 mer än tvåan, Mönchengladbachs Marcus Thuram (425). Han har också varit inblandad i 408 nickdueller. Nästan 200 mer än tvåan, Freiburgs Nils Petersen (219). Han har vunnit 213 av nickduellerna. Drygt 100 mer än tvåan, Wolfsburgs Wout Weghorst (109). Men Andersson lyckade-passningar är lägst bland ordinarie anfallare, bara 59,8 procent.

 

ENGLAND

englandThe Guardian låter onsdagens besked att en Tottenhamspelare har testat positivt för coronavirus få en framträdande plats. Vidare skriver tidningen att Everton erbjuder Leighton Baines, 35, ett nytt ettårskontrakt.

Daily Telegraph tar upp en betydligt yngre spelare och en kinkigare situation. Newcastle höjer nu erbjudandet till Matty Longstaff till 20 000 pund i veckan om han skriver på ett nytt kontrakt. 20-åringen uppvaktas ivrigt av Udinese, som erbjuder 30 000 pund i veckan.

The Sun känner vreden skumma bland de genom åren hårt prövade fansen i nordöstra England. ”Varför tar ni våra pengar?”, sammanfattar ilskan bland supportrar båda till Newcastle och Sunderland sedan klubbarna inte betalat tillbaka till årskortsinnehavare. The Sun tar även upp att transferjournalisten Duncan Castles i en podd uppger att Ben Chilwell sagt till Leicester att han vill till Chelsea. Vänsterbacken är enligt uppgifter i The Athletic i går hett önskad av tränare Frank Lampard.

Daily Mirror stämplar exklusivt på uppgiften att tv-tittare kan välja om man vill ha publikljud eller inte från PL:s kommande spökmatcher. Den uppgiften har dock förekommit tidigare. Mirror har även ”Exklusivt: Man City får vänta länge på Uefa-överklagan – det ger PL-förvirring”. City har överklagat beslutet att porta klubben från CL i två år till idrottens skiljedomstol, CAS, och enligt Mirror kan det ta två månader innan dom faller. Då är Premier League färdigspelad, och femtelaget få vänta på om det blir CL-spel eller inte, beroende på om domen hävs eller inte.

Watford Observer noterar att Troy Deeney under onsdagen för första gången sedan pandemiutbrottet var tillbaka i träning. Lagkaptenen meddelade för en knapp vecka sedan att han var redo att återvända efter att tidigare ha träningsvägrat som en följd av oro över viruset.

Birmingham Mail uppger att Birmingham City inte förlänger kontraktet med anfallaren Kerim Mrbati. Den 26-årige svensken kommer att stanna över de kvarvarande nio Championshipmatcherna innan han lämnar. Trabzonspor uppges ha honom ett kontraktsförslag. Hamburg och Braga har tidigare visat intresse. Mrbati kom till Birmingham från Djurgården i januari 2019.

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport menar att ”CR7 räcker inte”. Juventus behöver fler mål och tränare Sarri kommer att göra småjusteringar i offensiven. En mindre puff är ”Ibra kommer från Sverige med ilska”. Det är inte så dramatiskt som det låter. Zlatan Ibrahimovic är förbannad över att vara skadad. Här finns också nya besked om den uppföljande undersökningen hos Milan. Sky Sport Italia uppgav att den skulle gjorts i går. GdS skriver nu att undersökningen blir ”i dag eller i morgon, troligen i morgon bitti”. Ibra sägs fokuserad på att avsluta säsongen i Milan. Kontraktet går ut sista juni, det finns inget kollektivt avtal i Milan som förlänger kontrakten, men svensken väntas stanna. Diskussioner om framtiden får vänta. ”En sak är säker, oavsett hans medverkan på planen, kommer han att göra sitt yttersta i rollen som ledare”, skriver GdS.

Corriere dello Sport påpekar också att Ibrahimovic ”även som skadad kan bli en viktig guide för sina lagkamrater”. Och liksom den rosa tidningen skriver CdS att 38-åringens läkarkoll blir ”någon gång mellan i eftermiddag och i morgon bitti”. Förhoppningen är fortsatt att ha Ibrahimovic i spel under första halvan av juli. Tidningen dissar Mundo Deportivos uppgift i går om att Ousmane Dembélé är aktuell på lån till Juventus, med Pjanic som en möjlighet i motsatt riktning. Rubrik: ”Ingen Dembélé – bara Arthur kan få Pjanic att flytta”. Men förstasidan ägnas åt fansen. En bild på pappfigurer följs av texten, ”Och jag får betala!”. Sedan skriver CdS, ”Dörren slängs igen på årskortsinnehavare – 356 000 utan återbetalning”, och fortsätter: ”Säsongen inleds med tomma läktare, och de mest lojala fansen betalar det högsta priset. Av 20 Serie A-klubbar planerar 10 att inte betala tillbaka några årskortspengar som de fått. I stället ligger fokus på rabatter eller första tjing på nästa års biljetter. Stämningar kan vänta”.

Tuttosport skriver om ”Tre ess till cupen”. Juventus tränare Sarri tänker i det stundande returmötet med Milan mönstra Cristiano Ronaldo, Dybala och Douglas Costa på topp.

 

SPANIEN

spanienMarca låter en assisterande tränare ta upp hela förstasidan. Men så är det också Diego Simeones parhäst i Atlético de Madrid,  German ”Mono” Burgos, som ”Lämnar för att återvända”. 51-åringen vill efter säsongen själv bli en huvudtränare. På annan plats skriver Marca att Montpellier kontaktat Real Madrid-målvakten Luca Zidane, 22. Tidigare har Robin Olsen uppgetts vara ett spår för den franska klubben. Zidane, son till tränaren Zinedine Zidane, lämnar Real Madrid efter säsongen. Han har varit inskriven i klubben i 16 år och är för närvarande på lån i Racing Santander.

TV3, en katalansk tv-kanal, uppger att Lionel Messi har drabbats av en muskelskada och är ett frågetecken inför återstarten mot Mallorca på lördag om en vecka. Barcelonastjärnan deltog inte i träningen under onsdagen och genomgick en magnetröntgen.

Mundo Deportivo hör Barça tona ned farhågorna kring Messi. Argentinaren sägs ha tränat på egen hand. ”Inga problem”, säger en klubbkälla till tidningen. På förstasidan finns Luis Suárez, som är tillbaka från sin skada och väntas få grönt ljus att spela mot Mallorca. Vidare uppger MD att Barcelona bara accepterar cash från Manchester City för Sergi Roberto, som den engelska klubben uppges intresserad av.

Sport ser ändå en spelare Barça vill ha av Manchester City. ”Vaksamma på nya Piqué”. Det är med den Barça-profilen som Citys Eric García jämförs. ”Hans kontrakt går ut efter nästa säsong, och han kan gå i Piqué fotspår”, skriver tidningen. Liksom Piqué är García fostrad i Barças akademi men har flyttat till Manchester… för att komma tillbaka?

Cadena SER lyssnar på målvakten Carlos Kameni i kölvattnet på George Floyd-fallet. Kamerunaren spelade 13 år i La Liga, och var senast i Fenerbahçe. Kameni säger att han utsatts för mycket rasism genom åren och är oroad över situationen i USA. ”Djur behandlas bättre än svarta”, säger han. En annan ex-La Liga-spelare, Benjamín Zarandona, som liksom Kameni mött rasism från läktarna, påpekar att han ”mött mer rasism på gatorna än på fotbollsplanen”.

 

FRANKRIKEfrance

L’Equipe firar att fotbollen rullat i gång i Portugal med ”Portugoaaal!”. På förstasidan finns även ”PSG jagar Bennacer”, Milans 22-årige mittfältare. Men utköpsklausulen är hög, 50 miljoner euro. Och konkurrensen är hård, framför allt från Manchester City.

Foot Mercato går längre och uppger att PSG redan lagt ett första bud på 30 miljoner euro för Bennacer.

RMC Sport å sin sida skriver att Manchester Citys tränare Pep Guardiola själv ringt och pratat med Bennacer, för att locka honom till Premier League.

 

ÖVRIGT

ovrigAbrazo de Gol (Argentina) hör Diego Maradona bekräfta att han fortsätter som tränare för Gimnasia. ”Låt oss satsa på mer”, säger han. På sin hemsida upplyser Gimnasia att Maradona skrivit kontrakt till den 31 december 2021. Han blev klubbens tränare i september 2019.

Fox Sport (Australien) har morgonens stora fotbollsnyhet Down Under: Melbourne Victory bekräftar att Ola Toivonen lämnar klubben. Den 33-årige anfallaren väntas enligt tidigare uppgifter skriva på för Malmö FF.

Publicerad 2020-06-04 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto