POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5v

Kravet på PL: Fler svarta ledare

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

.england

Daily Star, liksom Daily Mirror, har Jürgen Klopp och hans mannar på en buss. En ”Open Klopp Bus Tour”. För Liverpooltränaren lovar att det minsann ska bli en sådan efter ligaguldet – även om pandemin gör att det dröjer långt in på nästa säsong. ”Då kommer vi fortfarande att ha bucklan och vi kan köra runt i stan och stå uppe i bussen. Om folk tycker vi är galna bryr jag mig ärligt talat inte om”, säger Klopp.

Daily Mail exklusiv-stämplar uppgiften att Manchester City från och med i dag och fram till onsdag kommer att lägga fram sitt ärende hos idrottens skiljedomstol, CAS. Det gäller överklagan av den två år långa CL-avstängningen. Förlorar City kommer femteplatsen i PL (för närvarande Man United) att spela CL kommande säsong, och Mail menar att City även riskerar att förlora stjärnspelare.

The Times har också att City är hos CAS från och med i dag. Dessutom skriver tidningen att ett beslut från CAS väntas i juli. På sportettan är största rubriken ”FA-chef vill ha fler svarta ledare”. Paul Elliott, som leder förbundet i inkluderandefrågor, efterlyser fler representanter högre upp i klubbhierarkier. En tredjedel av spelarna i PL har BAME-rötter. Det har ingen i Premier Leagues styrelse, ingen klubb-vd i PL och bara en tränare i PL, Nuno Espírito Santo i Wolverhampton.

The Guardian uppmärksammar på liknande tema ”Krav på sanningskommission: Brittisk sport så ’strukturellt rasistisk att den för tankarna till apartheid’”, menar Chris Grant, en stark svart röst inom engelsk idrott. Han pekar liksom Elliott  på den dåliga representationen av BAME i ledarställning. På sportettan finns även att West Hams talang Jeremy Ngakia vägrar förlänga kontraktet över den uttänjda säsongen.

The Sun har ett annat namn. Enligt tidningen är Chelsea oroade att Pedro inte kommer att spela klart säsongen. Han har gått med på att stanna de kvarvarande nio matcherna men avvaktar att klubben löser det med Willian först.

Daily Telegraph anar bekymmersrynkor i pannan på Chelseas styrelsefolk. Manchester City uppges ta upp kampen med Londonkubben om Ben Chilwell. Leicester uppges dock värdera vänsterbacken lika högt som Harry Maguire, som såldes för 85 miljoner pund. Tidningen sätter punkt från England med en citatrubrik från Raheem Sterling: ”Den för närvarande enda sjukdom vi slåss mot nu är rasism”.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport menar att ”Inter är tillbaka för Chiesa”. Klubben söker ersättare om Lautaro Martínez lämnar och utmanar nu Juventus om anfallaren. Fiorentina vill ha 70 miljoner euro för 22-åringen. En rubrik kanske drar svenskögon till sig, ”Från Ibra till Kulusevski”, börjar den. Den tar upp kontraktsförvirringen med den förlängda säsongen. Zlatan Ibrahimovic, och åtskilliga andra spelare, har kontrakt som går ut sista juni. De kan i teorin lämna då. Men ett avtal väntas säkerställa en elasticitet i kontrakten så att de tänjs ut till sista augusti. För Dejan Kulusevski tillhör en annan kategori, vars lånekontrakt går ut samma datum. GdS skriver att svensken kommer att fortsätta att spela för Parma, även om inget officiellt är klart. ”Men vem betalar?”, undrar tidningen, med tanke på Kulusevski formellt tillhör Juventus från den 1 juli och då inkasserar en högre lön.

Corriere dello Sport känner att det är ”Full fart framåt” i Serie A. Det innebär också att det i dag kommer att klargöras att om Serie A inte kan spelas klart, då gäller resultat och medelpoäng för att räkna fram tabellen.

Tuttosport ägnar sig åt vild spekulation. ”Verratti-Inter” och ”Morata-Inter” bygger på dominoeffekter. Om Allegri tar över som tränare i PSG skulle det bana vägen för ett byte Pjanic-Verratti, och med Cavani på väg till Atlético så kan Morata hamna i Inter. De slutsatserna drar tidningen.

Tuttomercatoweb uppger att Milans plan B om inte Ralf Rangnick kommer är Bordeauxs tränare Paulo Sousa.

 

SPANIEN

.spanien

Marca försöker trumma upp intresset för den stundande ligaavslutningen med ”Efter tre månaders uppehåll återvänder La Liga denna vecka på den mest efterlängtade ligaavslutningen”. Engelska uppgifter i helgen gjorde gällande att Manchester United tagit initiativet från Real Madrid i jakten på Ajax mittfältare Donny van de Beek. Enligt Marca är Madridklubben kallsinnig. På grund av coronakrisen blir det stora värvningar först nästa sommar.

Diario AS ser en av de där storvärvningarna närma sig, ”Tiden talar för Mbappé i Real Madrid”. Om den franske stjärnan inte skriver nytt kontrakt med PSG innan den franska säsongen börjar den 23 augusti, tror AS att det betyder ”Mbappé” på ryggen av en vit tröja kommande säsong. På förstasidan ser tidningen också ”Lyxproblem” för Real Madrid inför återstarten. Truppen är – bortsett från Luka Jovic – skadefri. Karim Benzema och Eden Hazard kan spela ihop mot Eibar på söndag.

Cadena SER fastnar vid just Luka Jovic. Den skadade serben har enligt radiokanalen på nytt väckt Madridfansens irritation, nu med ett inlägg på Instagram där han har grillar. Jovics inställning har ifrågasatts åtskilliga gånger under den korta tiden i Real Madrid.

Sport lägger fram Barcelonatränaren ”Setiéns plan” inför återstarten mot Mallorca och det är gasen i botten som gäller. Bästa möjliga lag direkt. Enda frågetecknet är Luis Suárez. ”Spelarna må bra och är mycket motiverade, men vi behöver vinna varje match för att vinna ligan”, säger Setién. På förstasidan finns också Manchester ”United pressade på för att köpa Fati”. I helgen uppgav tidningen att en klubb var beredd att betala 100 miljoner för 17-åringen men att Barça bestämt sig för att nobba. det ska alltså ha varit United som stod beredd med den feta plånboken.

Mundo Deportivo drar i stället igång ännu ett avsnitt av Neymar-såpan. ”Jag vill till Barça”. Det är vad brasilianaren ska ha sagt till lagkamrater i PSG, om man få tro MD. Han vill först göra avtryck i det avslutande CL-spelet för PSG, för att på så vis få klubbens välsignelse att lämna. En överenskommelse mellan klubbarna skulle dock bli svår, menar tidningen, och slänger ändå in Dembélé, Coutinho, Umtiti, Semedo och Rakitic som möjliga spelare som skulle kunna locka PSG.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe bekymrar sig för ”Talangflykten”. Tidningen menar att ”konsekvenserna av pandemin riskerar att öka antalet spelare som lämnar Frankrike för utlandet”. Vidare skriver tidningen att André Villas Boas inte väntas stanna mer än en säsong till i Marseille. ”Om man ser till de fyra år jag tänker mig att fortsätta vara tränare, så är det ett år till i Marseille, sedan en mer exotisk erfarenhet: Brasilien eller Japan”, säger portugisen.

Le 10 Sport bjuder på dragkamp om en vänsterback. Enligt sajten tar Leicester upp kampen med PSG om Nicolas Tagliafico. En spelare som Chelsea tidigare uppgetts ha som plan B till Ben Chilwell från…Leicester. Le 10 Sport uppger vidare att superagenten Jorge Mendes väntas ta sig an Adama Traorés framtid. Den kraftfulle Wolvesprofilen är önskad av bland andra Liverpool.

 

TYSKLAND

.tyskland

Kicker har Leon Goretzka som omslagspojke, som en spelare som växt både på och vid sidan av planen och dessutom är Omgången spelare, men nyheter om en annan FC Bayernspelare. Niklas Süle kommer enligt tidningen inte tillbaka i spel förrän i augusti. Han missar därmed resten av säsongen. Süle drabbades av en korsbandsskada i oktober förra året. Inga svenskar finns med i Kickers Omgångens lag. Bland spelarbetyg från söndagens matcher märks att Sebastian Andersson, tillsammans Yunus Malli, fick lägst i Union Berlin (1-1 mot Schalke), 4,5 av 6 på skalan där 1 är bäst.

Hannoversche Allgemeine ger en annan svensk landslagsanfallare mer positiv feedback. John Guidetti, en assist, får 2 efter Hannovers seger (2-1 mot Heidenham). ”Alltid spelbar”, noterar tidningen bland annat.

 

ÖVRIGT

Skärmavbild 2020-06-08 kl. 08.20.43

Sputnik News (Ryssland) och flera andra källor i Ryssland kom under natten med ännu en storvärvning av Chelseas ägare Roman Abramovitj. Den här gången inte på transfermarknaden utan på Sotheby’s, den här gången ingen fotbollsspelare utan en målning – en av Edvard Munchs världsberömda ”Skriet”. Pris: 120 miljoner dollar, ungefär 1,1 miljarder kronor. Typ en Jadon Sancho. Tass rapporterade först samma uppgifter men ändrade senare. En källa på Sotheby’s tillbakavisar dock bestämt uppgifterna. Representanter för Abramovitj har inte velat kommentera.

ESPN (USA) uppger att det amerikanska fotbollsförbundet, USFA, överväger att upphäva policyn att behöva stå under nationalsången. Därmed skulle det vara fritt fram att stå på ett knä, som blivit en symbolhandling kring Black Lives Matter den senaste tiden. En omröstning i förbundsstyrelsen väntar troligen på fredag. Det skulle ta vita hus i helvete. I natt, svensk tid, twittrade president Donald Trump förfärat bara på antydan om att NFL kanske skulle göra något liknande.

Ekstra Bladet (Danmark) ser en ”Transferkris” i danska ligan men räknar ändå upp ”De tio största försäljningsobjekten”. Två av dem är svenska; Karl-Johan Johnsson (FC Köpenhamn) och Simon Hedlund (Bröndby). Johnsson värderas till 15-20 miljoner danska kronor, Hedlund till 12-15 milj danska kronor. Trots förlust (1-2 mot FCK) har Ekstra Bladet Randers målvakt Patrik Carlgren, ex-AIK:aren, som matchens lirare. ”Carlgren borde vakta målet för en topp-sex-klubb – inte Randers”, skriver tidningen.

Publicerad 2020-06-08 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto