POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Zlatans utbrott: ”Inte längre det Milan jag känner”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport kommer med blixtar och dunder, för det är ”Hög spänning i Milan”. Bråket mellan Zlatan Ibrahimovic och vd Ivan Gazidis läckte ut i går kväll. Nu kommer fler detaljer. Enligt GdS ska Ibrahimovic ha sagt, ”Det här är inte längre det Milan jag känner, det finns inget projekt, att jag är kvar beror bara på min passion”.  Enligt tidningens källor ska några av lagkamraterna inte ha varit nöjda med Ibrahimovics positionering. Än mindre nöjda verkar spelarna ha varit med Gazidis besök på Milanello, som kom sedan spelarnas lönesänkning kommit till stånd och läget skulle förklaras. Om Ibrahimovic skriver GdS vidare, ”Hans känslor för Milan är intakta, men chansen att relationen kan fortsätta är minimal med tanke på sakernas tillstånd”.

Corriere dello Sport använder en äldre bild på Ibrahimovic där han ser riktigt ilsken ut. Tidningen har också längre citat. Ibrahimovic ska ha hälsat Gazidis med, ”Varför har du hållit dig borta så länge? Och så dyker du upp 48 timmar innan en avgörande semifinalmatch”, och fortsatte: ”Det här är inte det Milan det brukade vara, det är för mycket oklarheter”. Gazidis ska ha varit lugn, ”Ja, det stämmer, det är inte längre det framgångsrika och ekonomiskt starka Milan”. Han försökte sedan förklara för truppen att Milan ändå var på rätt väg. Gazidis, som inte varit närvarande på Milanello sedan träningen började i maj, bad också om ursäkt för det och lovade bättring. Mer Milan och ett helt annat typ av bråk. De två pistolrånare som stal en klocka från Samu Castillejo har gripits och klockan återfunnits.

Tuttosport anser sig presentera ”Juve-Roma: Sanningen om Zaniolo”. Roma må ha nobbat Juve vid förhandlingsbordet, men parterna väntas stråla samman igen inom de närmaste månaderna. Romas ekonomi innebär att klubben måste sätta en prislapp på sin stjärna. Den är för närvarande 60 miljoner euro.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror slänger fram ”Premier Leagues virussmäll på en miljard pund”. Hälften väntas klubbarna kunna ta tillbaka, så 500 miljoner pund väntas den sammanlagda förlusten landa på. ”Merseyfans lovar att hålla sig bort från derby” svarar på polisens vädjan till Liverpool- och Evertonfans, sedan derbyt fått grönt ljus att spelas på Goodison den 21 juni. Liverpool kan säkra titeln den dagen.

Daily Mail sätter efter tränare och styrelserum strålkastaljusen på domare. Inte en enda av de 79 nationella domarna har en BAME-bakgrund. Uriah Rennie var den senaste svarta domaren i Premier League. Han slutade för tolv år sedan. ”Det borde inte vara en ovanlighet med en domare som är kvinna eller svart eller har en funktionsnedsättning”, säger Rennie.

Daily Telegraph blickar ut över hela idrottslandskapet, ”Alarmerande brist på svarta ledare inom idrott”. Tidningen kastar sig sedan ut i transferdjungeln med ”Dortmund kräver 115 miljoner pund för Jadon Sancho, som Manchester United så gärna vill ha. På tal om United, så har klubben ordnat med ersättningsmatch för det hastigt inställda mötet med Stoke. Victor Nilsson Lindelöf & Co möter WBA två gånger under fredagen, skriver Telegraph.

The Sun hänger en ”exklusivt”-skylt på ”Real Madrid ger sig in i jakten på Kai Havertz, men Chelsea är i pole position”. Tysken vill gärna till Premier League.

 

SPANIENspanien

Diario AS bidrar för en gång skull med dagens snyggaste förstasida. ”Äntligen, La Liga är tillbaka” kommer i retrostil, och med kvällens skådeplats skriven som på arenan, Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Det är där Sevilla tar emot Real Betis i kvällens derby.

Marca ser det som att ”Allt är tillbaka”. Tidningen skriver vidare att damernas Champions League kommer att spelas som ett slutspel och de utvalda arenorna är San Mamés och Anoeta, till vardags hemmaplan för Alexander Isak. Där kan Hedvig Lindahl, Madelen Janogy och Fridolina Rolfö få chansen att vinna CL-pokalen för Wolfsburg. Det är ett av åtta kvarvarande lag. Även Bayern München med Amanda Ilestedt är med. Tilltänkta speldatum är 21-30 augusti. Det betyder också att Spanien är ute ur bilden för CL-avslutningen för herrar, där Lissabon är favorit. Uefa väntas meddela ett officiellt besked inom de närmaste dagarna. Tillbaka till Marcas förstasida. Där finns också att Atléticos president ”Cerezo erbjuder Wanda men Real Madrid tackar nej. Zidanes mannar kommer att spela kvarvarande ligamatcher på lilla Estadio Alfredo Di Stefano, i anslutning till träningsanläggningen Valdebebas. Santiago Bernabéu är under ombyggnad.

Mundo Deportivo har mer Cerezo. Han har ett radikalt förslag på CL-avslutning. ”Om CL rent hypotetiskt inte kan spelas klart på grund av coronaviruset borde laget som slog ut de regerande mästarna bli nya mästare”, menar Cerezo lite skämtsamt. För vilket lag slog ut Liverpool? Atlético, förstås. Förstasidan har annat fokus. ”Messis utmaning” handlar om två nya rekord: flest mål för en klubb (för närvarande Pelé) och flest spanska skytteligatitlar (för närvarande Messi tillsammans med Zarra).

Sport går också på om att La Liga är tillbaka och klämmer sedan in en rubrik om att ”Manchester United ger inte upp Ansu Fati”. Tidningen har tidigare skrivit att Barcelona avvisat ett bud från den engelska klubben på 100 miljoner euro.

 

FRANKRIKE

franceL’Equipe går i rött och gult som en hyllning till återstarten av La Liga, eller som tidningen kallar den, ”Talangernas liga”. L’Equipe skriver sedan att det må ha ryktats om Max Allegri i PSG men Thomas Tuchel sitter säkert. ”Han kommer att vara här kommande säsong om han inte själv väljer att lämnar”, säger en källa inom klubben, ”Det han åstadkommit denna säsong har stärkt hans position och det finns ingen önskan om att gå skilda vägar”. PSG har chansen att vinna en kvadrupel. Ligan är säkrad, laget är i cupfinal och ligacupfinal samt i kvartsfinal i CL.

RMC Sport uppger att Manchester United inlett diskussioner med Corentin Tolissos representanter om en övergång. Bayern München vill ha minst 35 miljoner euro för att släppa den franske mittfältaren. Även Inter uppges intresserade av 25-åringen.

 

TYSKLAND

Bild delar efter Bayern Münchens cupfinalavancemang (2-1 mot Eintracht Frankfurt) ut högst betyg till mittfältaren Joshua Kimmich. I finalen väntar Bayer Leverkusen i Berlin den 4 juli. På annan plats har Bild svar på varför besked om Timo Werners övergång från RB Leipzig till Chelsea dröjer. ”Det blir inget officiellt besked denna vecka. Till skillnad från vad som tidigare uppgetts så erfar Bild att klausulen på 53 miljoner euro inte går ut den 15 juni utan den 15 juli”. Chelsea uppges vilja vänta till efter engelska ligan startat, 17 juni, men Bild understryker att värvningen är på bana. Werner spelar i Chelsea kommande säsong.

Hannoversche Allgemeine märker en förändrad inställning från Hannover kring John Guidetti. Klubben försöker nu aktivt behålla honom. ”Vi kommer att inleda förhandlingar”, säger sportchefen Martin Kind, ”Men jag har fortfarande ingen bild av hur en ekonomiskt hållbar lösning skulle se ut”. I låneavtalet med Alavés finns en köpoption på 4,5 miljoner euro, men den var satt före coronakrisen. Även Guidettis lön anses för hög. Själv stannar Guidetti gärna, och Kind prisar hans inställning och engagemang, ”Han lever och andas Hannover”.

Weser Kurier lyssnade till Ludwig Augustinsson som under en presskonferens i går främst pratade nedflyttningshotade Bremens måste-match mot Paderborn, men också fick frågor om sin egen trasiga säsong. ”Det har varit en svår tid för laget och även för mig personligen. Men jag är en positiv kille och jag tror på ett positivt slut på säsongen”, säger Augustinsson. Sin egen framtid håller han på halster. ”Jag har ett kontrakt här och det får man respektera. Det vore fel att tänka på min personliga situation när klubben är i denna situation” (hela presskonferensen på denna länk)

Publicerad 2020-06-11 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto