POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

”Sporting siktar in sig på Robin Olsen”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

övrigtA Bola (Portugal) trycker in Robin Olsen i förstasidans högerkryss, för Sporting har nämligen ”Siktet inställt på Robin Olsen”. Tidningen lägger också till att ”En transfer hänger inte på vad som händer Maximiano”, nuvarande målvakt i klubben, som Barcelona är intresserad av. Olsen, som är utlånad till Cagliari, tillhör Roma. Enligt A Bola har Sporting försökt inkludera Marcos Acuña i köp av Olsen, men förgäves. Ändå har klubbarna närmat sig varandra de senaste dagarna, skrivet tidningen. A Bola uppgav redan i februari att Sporting hade intresse av att värva Olsen i sommar.

RTV Noord (Nederländerna) noterar Groningens officiella besked: Joel Asoro återvänder till Swansea. Groningen utnyttjar efter låneåret inte utköpsklausulen för den 21-årige svensken. ”Vi ville hyra honom ett år till men det var i dagsläget inte ett alternativ”, skriver Groningen på sin hemsida. Asoro har kontrakt med Swansea till 2022.

Ekstra Bladet (Danmark) har med två svenska i Omgångens lag: Karl-Johan Johnsson (målvakt, FC Köpenhamn) och Joel Andersson (vänsterback, FC Midtjylland).

AP (USA) skickar en passning från Fifa till USA:s president Donald Trump. Häromdagen hävde det amerikanska fotbollsförbundet förbudet mot exempelvis knäböjningar under nationalsången. Det fick Trump att reagera. ”Jag lär inte kolla så mycket framöver!”, skrev han på Twitter som stöd till en partikollega som kritiserat beslutet. I en kommentar till AP, skriver det internationella fotbollsförbundet, ”Fifa förespråkar på starkaste vis tolerans, ömsesidig respekt och sunt förnuft när sådana viktiga frågor diskuteras”.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror stärker intrycket av att social medvetenhet tagit över efter social distansering. På sportettan finns ”Vi står tillsammans”. Det ramar in både att Everton gått samman kring lönesänkningar samt att Aston Villa och Sheffield United planerar en gemensam manifestation för Black Lives Matter i samband med återstarten i morgon. Och på förstasidan finns ”Hero versus a zero”. Den förstnämnde är Marcus Rashford, den sistnämnde är premiärminister Boris Johnson. Unitedstjärnan lovar fajtas vidare sedan regeringen nobbat hans uppmaning om skolbarnens rätt att få behålla fri mat.

The Guardian uppmärksammar också Rashfords beslutsamhet. ”Det är inte över ännu”, är rubriken och anfallarens upprepade budskap på Twitter.

Daily Mail snurrar igång transferkarusellen med att Manchester United är ute efter Leon Bailey. Bayer Leverkusen-yttern kan ses som ett – billigare – alternativ till Jadon Sancho i Dortmund. Sancho går på 100 miljoner pund, Bailey värderas till 40 milj pund.

Daily Telegraph drar i stället på att Bayern München lede rejset på en annan Bayer Leverkusen-stjärna: Kai Havertz. Han har också kopplats samman med just United men främst Chelsea den senaste veckan.

The Times sammanfattar Arsenaltränaren Mikel Artetas syn på framtiden för Pierre-Emerick Aubameyang med ”Aubameyangs framtid hänger på Europaspel”.

The Athletic har pratat Liverpool med klubblegendaren och Rangerstränaren Steven Gerrard. Han har sin åsikt klar. ”Jag tycker Jürgen Klopp är världens bästa tränare”, säger han, och lägger till ”Redan när han vinner ligan borde de börja bygga en staty åt honom”.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport ger Cristiano Ronaldo ett nytt nummer, ”CR31”. Det är antalet finaler nu ä uppe i med Juventus i cupfinal mot Napoli. Av de 30 tidigare har han vunnit 21. En annan av Serie A:s galjonsfigurer, Zlatan Ibrahimovic, får nöja sig med en halvsida i dag. Och då handlar den nästan uteslutande om besöket i Hammarbys omklädningsrum. Men det framgår också att den uppföljande läkarundersökningen av hans vadskada kommer att ske i dag eller i morgon. Dagens mercato bjuder på ”Chockbud på Immobile”. Enligt GdS är Newcastle beredd att lägga 135 miljoner euro på den 30-årige anfallaren. Det är 55 milj euro till Lazio och åtta milj euro netto om året i ett femårskontrakt. Totalsiffran är sedan baserad på bruttolönen. Bakom erbjudandet står Newcastles förmodade nya ägare från Saudiarabien.

Corriere dello Sport understryker inför cupfinalen att Napoli är utmanarnas ”Anti-Juve”. Det är klubben som varit närmast Juventus sedan 2012 – då för övrigt Napoli slog just Juventus i cupfinalen. En par rader om Sara Nilsson kan infogas. Serie A-klubbe Florentia San Gimignano har förlängt kontraktet ett år med svenskan. ”San Gimignano har stulit mitt hjärta”, säger Nilsson till klubbens hemsida. Hon kom från Kungsbacka DFF i januari och hann med tre mål på fem matcher innan coronapandemin satte stopp för säsongen.

Tuttosport roar sig med att kalla Juve-Napoli för ”Miljardcupen”. Tidningen har synat hur mycket klubbarnas ”juveler” till spelare är värda. Tuttosport har vidare presentera årets lista för Golden Boy Award. Bland de 100 nominerade, födda 2000 eller senare, finns en svensk: Dejan Kulusevski. Förra året fick João Félix utmärkelsen.

 

SPANIEN

spanienMarca sätter på en gammal skiva. ”Den här relationen är trasig”, har hörts många gånger förut om Gareth Bale och Zinedine Zidane. Nu skriver Marca, ”Bale återvände och visade sin brist på engagemang efter att ha blivit sent inbytt. Spelade 29 minuter och avslutade med överansträngd muskel”. Tidningen ser en situation ”utan lösning”, vilket är rubriken på första uppslaget. Artikeln avslutas: ”Sanningen är den att för varje dag bevisas det allt starkare att det finns två Bale. En som gillar att spela fotboll med Wales och en som gillar att leva livet utan fotboll i Madrid. I korridorerna på Bernabéu sliter de sitt hår när de ser vad anfallaren har att ge men inte ger sitt lag. Den här bristen på förståelse mellan tränare och spelare skadad förstås klubben”.

Diario AS ger hela förstasidan åt uppgiften att ”Bayern satsar på Achraf”, med efternamnet Hakimi. Tidningen fortsätter: ”Den tyska klubben erbjuder en galaktisk lön och Real Madrid vet att spelaren inte vill återvända för att vara Carvajals avbytare”. Hakimi har den här säsongen varit utlånad till Dortmund. På måndagen påpekade AS, liksom Cadena SER, att Manchester City vill ha Hakimi.

Sport konstaterar att Barcelona är ”Tillbaka på Camp Nou”. I kväll väntar Leganés. Det ä 101 dagar sedan senaste hemmamatchen. Tidningen uppmärksammar också stort The Times uppgifter i söndags om att Barcelona ska ha nobbat ett andra bud från Manchester United värt sammanlagt 150 miljoner euro för Ansu Fati. 17-åringens utköpsklausul är på 170 miljoner euro.

EFE ger den 17-årige planstormaren i Mallorca i helgen ett mänskligt ansikte. ”Jag ber om ursäkt”, säger hans mamma Teija María Nyppeli till nyhetsbyrån, ”Min son har det svårt. Jag är en ensamstående mamma med tre barn och med dålig ekonomi”. Med tårar i ögonen ska hon ha lagt till att, ”Det ska inte hända igen. Polisen ringde mig. Jag blev väldigt arg. Min son har låtit sig påverkas av kompisar och nu kommer han att få arbeta hela sommaren (för att betala böterna)”. La Liga har gjort klart att fallet kommer att polisanmälas.

 

FRANKRIKE

frankrike

France Football ståtar med en intervju med Robert Lewandowski. Bayern München-anfallaren ser inget slut. FF: ”Vid 31 års ålder, är du på toppen av din karriären?”. Lewandowski: ”Inte ännu! Allt det där är bara siffror. Jag tror jag raskt är på väg mot karriärens höjdpunkt. Jag vet att detta inte är mitt sista kontrakt (förlängde förra året till 2023 med FC Bayern). Jag vill spela längre”.

Le Parisien ägnar nästan ett uppslag åt Neymar. Tidningen konstaterar att han lär stanna ett år till. Coronakrisen har gjort att till och med de eviga Barcelonaryktena dött ut. Brasilianaren själv uppger för närvarande tillfreds med tillvaron i PSG. Däremot förekommer inga kontraktsdiskussioner mellan parterna. Det nuvarande gäller till 2022, vilket leder Le Parisien fram till misstanken att det kan ta slut nästa sommar.

RMC Sport menar dock att PSG:s beslut att dumpa Neymars landsman Thiago Silva inte fallit i god jord. Med hänvisning till UOL Esporte, uppges Neymar ha blivit ”förvånad” och ”besviken” över beskedet. På annan plats uppger RMC Sport att Chelsea varit i kontakt med Saïd Benrahmas rådgivare. Chelsea ska även ha aviserat sitt intresse till Brentford, men ännu inte lagt något bud. Enligt radiokanalen är även Arsenal och Leicester intresserad av den 24-årige högeryttern, som är lagkamrat med Pontus Jansson.

Foot Mercato uppger att ett uppbrott för Lucas Hernández från Bayern München också bottnar i att hans fru vantrivs i München. PSG ryktas intresserad av den 24-årige backen, men en flytt tillbaka till Spanien kan också vara aktuell.

 

TYSKLAND

Sky Sport tycker inte det räcker med uppgifterna om att PSG är ute efter Bayern Münchens rekordvärvning Lucas Hernández. Enligt tv-kanalen är PSG också intresserad av FC Bayerns veteran David Alaba.

Bild är aningen skeptisk till Hernández övergång till PSG. Tidningen ger den 25 procents chans. Bild kom för övrigt under måndagskvällen med uppgiften att Timo Werner bestämt sig för att nobba Champions League-spel med RB Leipzig och påskynda flytten till Chelsea. Liksom fler andra tidningar har Bild med Ludwig Augustinsson i Bremens startelva i kväll mot Bayern München, som kan säkra ligatiteln.

Publicerad 2020-06-16 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto