Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mourinhos pik till Arsenal: ”Bara för att de har problem”

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror hyllar ”Rekordlirarna” i Liverpool som tog sin 17:e hemmaseger för säsongen (2-0 mot Aston Villa). Två till och laget har som det första i Premier Leagues historia vunnit samtliga hemmamatcher under en säsong.

Daily Star tycker ändå det är roligare med målskytten Sadio Mané som älskar att göra mål på Villa. ”Förhoppningsvis stannar de kvar och jag får göra fler mål och laget ta fler trepoängare mot dem”, säger Mané. Men dagens största rubrik går till Ole Gunnar Solskjaer som ser stjärnskottet Mason Greenwood knacka på a-landslagsdörren. ”Klarar man av att spela för United, klarar man av att spela för vilket lag som helst, och Mason har kvaliteter inte många andra har”, säger United-tränaren, ”Så han kan spela för a-landslaget eller U21, jag är okej med vilket som”.

Annons

Daily Telegraph trycker in ”Mourinhos pik till Arsenal”. Den kommer som svar på just en pik från Arsenal. Efter Tottenhams förlust mot Sheffield United la Arsenal ut klipp från klubbens egen seger mot samma motstånd, med texten ”Så här gör man” och en blink-e-moji. Mourinho var måttligt imponerad. ”Om de var i ligatoppen eller slogs om en topp-fyra-placering eller det gick riktigt bra för dem, så hade de inte haft roligt åt andras problem”, svarade han, ”Man uppskattar bara andras problem när man själv har problem”.

iSport väljer en annan match från gårdagen. ”Adams spräcker sin nolla med häpnadsväckande drömmål från 35 meter”, är dagens största rubrik. Che Adams gjorde sitt allra första mål när Southampton skrällde (1-0 mot Man City).

Newcastle Chronicle räknar in en poäng till Newcastle (2-2 mot West Ham). Emil Krafth kan räkna in ännu ett hyfsat betyg. Han fick förra veckan 7 av 10 i sin första match sedan januari. Det blir samma betyg den här gången med. ”Den svenske landslagsspelaren har inte visat sig från sin bästa sida för Newcastlefans, men nu stormade han fram gång efter annan. Vann några hörnor och försåg Almiron med bollen till första kvitteringen. Antagligen hans bästa match här”, skriver Chronicle.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport tolkar det som att det är dags att göra ”Rent hus, Inter”. Tidningen använder tränare Antonio Contes ord efter smockan i går (1-2 mot Bologna). ”Alla är under lupp”, säger Conte, och inkluderar sig själv, ”Det gäller att visa att man förtjänar denna klubb, annars är det läge att välja andra alternativ”. Svenskbetyg från söndagens matcher: Albin Ekdal (Sampdoria) 6,5, Dejan Kulusevski (Parma) 6, Ken Sema (Udinese) 6. I en mindre artikel slår GdS fast att Zlatan Ibrahimovic knappast sätter sig på bänken i stormötet Milan-Juventus på tisdag. Det blir startelvan igen.

La Repubblica spetsar till det ämnet på sportsidorna med rubriken ”Mellan Sarri och scudetton står bara Ibrahimovic”.

Corriere dello Sport ser ”Conte på korset” och ett Inter som säger ”hej då till scudetto-drömmarna”. Juventus ha nu elva poäng upp på Inter och sju på Lazio.

Annons

Tuttosport slickar sig belåtet om munnen. ”Scudetton i händerna”, kommer med bild på Juves tränare Sarri med scudetto-skölden inklippt mellan nävarna.

Calciomercato noterar att Robin Olsen plötsligt är tillbaka på trupplistan på Romas officiella hemsida. Men det är bara kosmetika. Svensken är inte tillbaka på Trigoria. Enligt Pagine Romanista reser målvakten på semester och återvänder till Roma under andra halvan av juli för träning, men inte med a-truppen. Olsen väntas lämna klubben i sommar, på lån eller genom försäljning.

 

SPANIEN

spanienSport trumpeterar beslutsamt ut att ”Det finns liv”, sedan Barcelona äntligen sken igen (4-1 mot Villarreal). ”Den bästa matchen under Setién-eran”, kallar Sport det, och delar frikostigt ut 9 av 10 i betyg till Lionel Messi och Sergi Roberto. Så allt är frid och fröjd? Knappast. ”Ytterligare en VAR-skandal till Real Madrids fördel”, spottar tidningen ilsket ur sig på förstasidan (1-0 mot Athletic).

Annons

Mundo Deportivo har mer av den VARan. ”Ytterligare en skandal”, skriver MD. Till detta läggs även ord från Barças klubbpresident Bartomeu sent i går kväll, ”Det är beklagligt att VAR inte klarar sin uppgift i världens bästa ligan. VAR är inte rättvis mot alla, den favoriserar hela tiden samma lag”. Tränare Setién: ”För var dag litar jag allt mindre på VAR”. Bartomeu var också bestämd om att Lionel Messi kommer att stanna.

Marca har inga märkbara problem med VAR, utan njuter bara av ”Mästarrytmen” hos Real Madrid. Men här finns tränaren Zinedine Zidanes suck. ”Jag är trött på att få höra att vi vann tack vare domaren”, säger han efter segern, ”Det kommer inte att förändras men spelarna förtjänar respekt”. Fler höjda ögonbryn gav svaret om James Rodriguez frånvaro. ”James vill inte vara med av personliga skäl”, säger Zidane, ”Jag kommer inte att säga mer om det”. Relationen mellan dem båda anses ansträngd.

Annons

Cadena Cope menar att Antoine Griezmann vill stanna i Barcelona men kommer överväga att lämna om tränare Setién bli kvar. Relationen mellan dem ”verkar helt sönder”, menar Cope. Xavi, som pekats ut som en möjlig ersättare, förlängde i helgen kontraktet med Al Sadd, men har enligt de flesta rapporter en klausul som gör att han kan bryta om Barcelona kallar.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe gör några nedslag på transfermarknaden, främst tränarnas. Laurent Blanc, som inte haft ett jobb sedan PSG för fyra år sedan, finns på listan över kandidater till posten i Valenica. Likaså menar L’Equipe att även om Thomas Tuchel tycks sitta säkert i PSG, så finns en ömsesidig känsla mellan sportchefen Leonardo och ledige Max Allegri. Manchester United och Liverpool är ute efter Sochauxs 15 år gamla och 192 cm långa back Willy Kambwala.

Annons

Le 10 Sport hävdar bestämt att Napoli och Arsenal jagar Newcastles anfallare Allan Saint-Maximin. Kontakter ska ha tagits från båda klubbar med representanter till 23-åringen.

 

TYSKLAND

tysklandWeser-Kurier räknar med att Ludwig Augustinsson tar tillbaka startplatsen när Werder Bremen i kväll spelar ödesmatch mot Heidenheim för att stanna kvar i Bundesliga. Den första matchen slutade 0-0.

Kicker har också med svensken i startelvan. Tidningen ställer i en intervju med Mönchengladbachs lätt rultige sportchef Max Eberl frågan om klubbens chanser att utmana Bayern München om ligatiteln. ”Det är lika realistiskt som om jag skulle utmana Usain Bolt på 100 meter och tro att jag skulle vinna”, svarar Eberl. Förstasidan bygger Kicker just på Bayerns framgångar. ”Operation Trippel” gäller nu efter liga- och cuptitel. Champions League återstår. Enligt tidningens källor är för övrigt Liverpools intresse för Thiago inte alls så hett som spanska Sport gjorde gällande i fredags.

Annons

Ruhr Nachrichten hävdar att Dortmund gett Manchester United en deadline för Jadon Sancho: Hosta upp 120 miljoner innan den 10 augusti eller glöm honom.

SportBild uppger att det är klart med en ny högerback till RB Leipzig. På söndagen ska klubben ha kommit överens med Monaco om ett lån med köpoption av Benjamin Heinrichs, 23.

Sport1 pratar om krisklubben Schalke med Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge. Manuel Neuer, Leon Goretzka, Alexander Nübel och Leroy Sané är fyra av lagets ex-spelare som nu är i Bayern. ”Schalke hade troligen blivit tyska mästare under tiden om de kunnat behålla dessa och många andra spelare som deras förstklassiga akademi utvecklat”, säger Rummenigge.

 

ÖVRIGT

Sunday Post (Skottland) låter Sir Kenny Dalglish skriva krönikor. Den gamle Liverpoollegendaren ägnade gårdagens krönika åt Henrik Larsson. Dalglish, som också har ett förflutet i Celtic, öser lovord över svensken och vill se honom tillbaka som tränare. ”Henrik hade några jobb i Sverige och han har upprepat att han vill tillbaka i ledarroll. Jag skulle vilja att han fick en chans till”, skriver Dalglish, och avslutar på samma tema, ”Jag hoppas Henrik finner det han letar efter. Han förtjänar helt klart en chans”.

Annons
Publicerad 2020-07-06 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto