POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5v

Ibra mot CR7: ”Det är världarnas krig”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport slår fast vad Sky Sport Italia uppgav i går: ”Rangnick-Milan – det är klart!”. Tysken kommer att skriva på ett treårsavtal och blir både tränare och sportchef, ja, Rangnick kommer till och med att basa över det medicinska teamet. Möjligen kan nuvarande tränaren Stefano Pioli arbeta tillsammans med honom. Paolo Maldini förslås en ny roll i klubben, kanske som blott klubbambassadör. Framtiden för Zlatan Ibrahimovic i klubben ter sig alltmer blek. Men i kväll står Ibra i fokus när Milan möter Juventus. ”Han är mentalt den starkaste och på planen den mest inflytelserika spelare jag någonsin tränat”, säger Pioli om svensken. Ibra spelar från start. Mötet med Cristiano Ronaldo byggs upp över ett uppslag som ”De sista hitarna från 80-talet”, som en ”tidlös duell”. Tidningen påtalar Ibrahimovics svala inställning till portugisen i uttalanden som han gjort. ”Och Cristiano? Han är tyst. Han har aldrig velat svara. Men det är en tystnad som hörs rejält. Likgiltighet är för Zlatan det värsta svaret”, avslutar GdS.

Corriere dello Sport följer Juventus och Cristiano Ronaldos väg mot scudetton. I dag ska de passera ”Hindret Ibra”. Över ett uppslag presenteras sedan ”Världarnas krig”. Krönikören Angelo Carotenuto skriver, ”På den ene kan man inte plocka bort förortens oreda. På den andre kan man inte röra ett hårstrå”. Det är bara den första i en lång rad av målande jämförelser mellan Ibra och CR7. Liksom GdS så ger CdS också stort utrymme åt inbrottet hos Franck Ribéry medan Fiorentinastjärnan spelade match. ”Hur ska vi kunna känna oss säkra här?”, skriver Ribéry känslofyllt i ett inlägg på sociala medier, sedan han kommit hem till en plundrad bostad, ”Vi kommer att fatta de nödvändiga beslut som behöver tas för vårt välbefinnande”. Oron spred sig snabbt bland Fiorentinafans om att Ribéry kan sluta i klubben. ”Vi ska göra allt för att du ska känna dig säker”, svarar klubbägaren Rocco Commisso.

Calciomercato-krönikören Lorenzo Montaldo uppmärksammar betydelsen av att Albin Ekdal glänste för Sampdoria senast. ”Jag tror det finns en korrelation mellan Ekdal och Sampdorias spel: när han funkar, funkar hela laget. Men omvänt så får Sampdoria det svårt när man förlorar referenspunkt och varje möjlighet att spela bollen upp från försvaret”, skriver han.

 

ENGLAND

englandDaily Star låter sig inspireras av Leo Tolstoy för att sätta ord på Tottenhams seger (1-0 mot Everton). Rubriken ”Llor and peace”, står för det interna bråket mellan Hugo Lloris och Son Heung-min på planen. ”Vackert”, säger tränare José Mourinho och ler – belåten med att spelarna visar stridsvilja (se klipp nedan).

The Athletic väcker liv i en stökig situation i en annan klubb i norra London, men den är inte alls lika uppskattad. Problembarnet Matteo Guendouzi har inte spelat de senaste matcherna för Arsenal, och The Athletic uppger att fransmannen inte ens tränat med a-laget sedan förlusten mot Brighton för drygt två veckor sedan. Tränare Arteta är inte nöjd med Guendouzis attityd.

The Independent ser ett Manchesterderby framför sig om en mittback. Både City och United har Kalidou Koulibaly (Napoli) som förstaval och Milan Skriniar (Inter) som alternativ.

Daily Telegraph uppger dock att Ole Gunnar Solskjaer efter Uniteds match mot Bournemouth sagt till Nathan Ake, ”Vi behöver en vänsterfotad mittback, så fortsätt”. Det ska ha framgått av BT Sports bilder. Vilken klubb som mer är intresserad av Ake? Man City.

Daily Mail hakar i Ake genom en av sina sedvanligt långa rubriker. ”Exklusivt: Bournemouth, som är i trubbel, planerar att sälja stjärnspelare som Nathan Ake, Josh King och kanske även tränare Eddie Howe i sommar – ÄVEN om klubben klarar sig kvar – då den ekonomiska krisen slår hårt”.

The Times påpekar att ”Stjärnorna kan sätta sig på ett knä för nationalsången”. Enligt tidningen kommer förbundet att tillåta aktionen, som ses som ett uttryck för antirasism, i samband med FA-cupfinalen när God save the Queen traditionsenligt spelas.

Manchester Evening News ser ännu en Neville i Manchester Uniteds tröja. Harvey Neville, son till tidigare backen Phil, har skrivit sitt första proffskontrakt med klubben. Även Gary Neville, numera upphöjd fotbollsexpert, har ett förflutet i klubben.

 

SPANIEN

spanienMundo Deportivo toppar med ”Det muterade tremannaanfallet”, med Messi, Griezmann och Luis Suárez. Men med svenskögon lockar det att bläddra sig fram till sidorna om Real Sociedad (1-1 mot Levante). Lovorden för Alexander Isak duggar tätt efter klackmålet i går. ”Ett mästerverk”, skriver MD om både målet och en smörpassning som borde mynnat ut i ett mål. ”Strålande match. Som kallt vatten i hettan”, avslutar tidningen och utser svensken till bäst i laget.

Diario Vasco skriver lättat om en ”Isak som hittat gnistan när den behövs som mest”. Som enda Real Sociedad-spelare får han fyra av fem i betyg.

Marca ger Isak som enda spelare i Real Sociedad två stjärnor av tre. Men förstasidan tillhör Real Madrid och anklagelserna om VAR-hjälp. ”Det är ilska och avundsjuka” – med de orden avfärdar huvudstadslaget beskyllningarna från Barcelonas håll. Real får också stöd från lokalrivalen Atlético. ”VAR är mer rättvist för alla. För dem som vinner, och om de får fler straffar med sig, så är det för att de anfaller mer, som Real Madrid”, säger Atléticos tränare Diego Simeone.

Diario AS slår fast att Real Madrid är ”Ledare – med eller utan VAR”. Tidningen menar att Barça må stå bakom sin klubbpresidents bittra ord om att VAR gynnar Real Madrid, men ”Real Madrid minns de två straffar Varane inte fick på Camp Nou”. Och så fortsätter det att gnabbas.

Sport i Katalonien är däremot fortsatt på krigsstigen. ”Nu får det räcka!”, rasar tidningen mot all hjälp den anser Real Madrid får. ”Zidanes har fått hjälp i de sju omgångar som spelats efter uppehållet och det har gjort att de håller på att vinna ligan”, menar Sport, som försöker påskina att missnöjet med Real Madrids fördelar är utbrett inom spansk fotboll.

 

FRANKRIKE

L’Equipe kallar Alexander Isaks klackmål för ”à la Zlatan”. Men det är en annan ung stjärna som frontar dagens tidning: Eduardo Camavinga. Den vilda västern-inspirerade förstasidan får symbolisera att 17-åringen spelar i en klubb västerut (Rennes) och att det kan bli duellerande om honom. Real Madrid är hetast. Zidane gillar honom skarpt men har fortfarande Paul Pogba överst på önskelistan. Bayern München, Dortmund, Juventus och Barcelona är beredda att agera för att komma över Camavinga. L’Equipe stannar kvar på transfermarknaden för fransmän. Både Juventus och Atlético de Madrid har tagit kontakter med Alexander Lacazettes läger. Även Inter är ute efter Arsenals anfallare. Slutligen skriver L’Equipe att Bayern München inlett diskussioner med Lyons högerback Melvin Bard, 19. Lyon ska vara informerad. Bard är tänkt att börja i Bayerns reservlag, som vann tyska division tre.

Le Parisien tar upp beskedet om att max 5 000 personer på samma plats av hälsoskäl fortsätter gälla i Frankrike. Det innebär att det är taket för hur många som kan se cupfinalen (PSG-Saint-Etienne) den 24 juli och ligacupfinalen (PSG-Lyon) den 31 juli.

Le 10 Sport ser PSG och sportchefen Leonardo på nytt kasta lystna blickar mot Italien. Dels är klubben ute efter Inters mittback Alessandro Bastoni (21), dels efter Juventus vänsterback Luca Pellegrini (21, utlånad till Cagliari).

 

TYSKLAND

Weser-Kurier pustar ut, ”Bremen klarade sig kvar med darr på ribban” (2-2 mot Heidenheim). ”Förlåt för den här skitsäsongen”, hälsar tränare Florian Kohfeldt efter det säkrade kontraktet. Ludwig Augustinsson blev målskytt och får av WK medelbetyget tre av sex (ett är bäst).

Bild går på samma linje som Kicker förra veckan: Schalke jagar Sebastian Andersson. Tidningen preciserar också svenskens utköpsklausul till just fem miljoner euro. Men Schalke behöver sälja för att kunna köpa Andersson, påpekar Bild. Kicker uppgav även att Celtic, Newcastle, Bournemouth, Leeds, West Brom och Brentford var intresserade av den 28-årige anfallaren. Tidningen bjuder också på den något udda rubriken Klopp hjälper till i kampen för Gyökeres”. Det är en långsökt dragning på att Liverpool slår rivaler till Brighton (senast Aston Villa), vilket ökar St Paulis förhoppningar om att behålla Viktor Gyökeres. ”Om de lyckas har vi stora förhoppningar om att skriva ett nytt låneavtal med Viktor Gyökeres”, säger St Paulis sportchef Andreas Bornemann. Gyökeres kontrakt med Brighton sträcker sig till 2022. På annat håll understryker Bild att prislappen för Jadon Sancho som Dortmund förmedlat till Manchester United är 120 miljoner euro. Liksom Ruhr Nachrichten i går ringas den 10 augusti in som deadline, plus att Bild uppger att Sancho själv tvekar om en flytt. Han vill först se att United säkrar CL-spel.

Sport1 har ett kort svar från Ralph Rangnick på de italienska uppgifterna om ett är klart att han blir Milans manager. ”Nej”, säger han till tv-kanalen. Men även Sport1 tror tar över det rödsvarta laget.

Publicerad 2020-07-07 kl 09:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto