POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Bartomeu: ”Xavi kommer att träna Barça men inte nu”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

EcwwRizWAAIbka0 (1)SPANIEN

TV3 pratar med Barcelonas president Josep Maria Bartomeu, som svarar. Om tränare Setién: ”Vår vilja är att han är kvar här även nästa säsong”. Om Xavi som tränare i Barcelona: ”Han kommer att bli tränare här en dag, men för närvarande letar vi inte tränare”. Om en värvning av Lautaro Martínez: ”Vi förhandlade med Inter om Lautaro för några veckor sedan, men nu är det slut. Inga samtal pågår”.

Marca färgar förstasidan gul. Cadiz-gul. ”Ett magiskt lags återkomst”, skriver Marca, sedan Cadiz tagit steget tillbaka till La Liga efter 14 år. Tidningen tror inte på Alexander Isak i startelvan för Real Sociedad mot Villarreal i kväll. Det gör inte heller Mundo Deportivo. Willian José har gjort mål i fyra av sina fem senaste matcher mot Villarreal, minner Marca om.

Diario AS har en helt annan återkomst än Cadizs. ”Vikingen är tillbaka”, anspelar på Sergio Ramos och hans skägg. James däremot, han är inte tillbaka. Colombianen står på nytt utanför truppen när Real Madrid möter Granada i kväll. AS noterar också att damernas CL-lag får registrerar sex nya spelare till slutspelet, varav tre får lov att ha spelat med något av de andra kvartsfinallagen. Det innebär att Hedvig Lindahl skulle kunna spela för Atlético mot Barcelona den 21 augusti. Seger och Atlético kan i semifinal möta – Wolfsburg, Lindahls gamla klubb, som är storfavorit mot Glasgow FC. Även Hanna Glas kan därmed spela för Bayern München i kvartsfinalen mot Lyon – och eventuellt möta sin gamla klubb PSG i en semifinal.

Sport menar att Barcelonaspelarna har ”Förtroende för Granada”, att hemmalaget ska skrälla mot Real Madrid. Tidningen tar också upp, ”Griezmann knockad, tar farväl av ligaavslutningen”. Men, liksom L’Equipe (se under Frankrike), menar tidningen att fransmannen lär vara tillbaka till CL i augusti. Barcelona har uppgett att Griezmann har en muskelskada men inte angett förväntad tid han kan vara tillbaka.

 

ENGLANDEcwZyirXYAUcu3W

Daily Mirror toppar med José Mourinho som gör som Zlatan Ibrahimovic. Sort of. ”José: Vi hade varit topp fyra om jag hade varit här hela säsongen”, påminner om svenskens ord om Milan och scudetton i fredags. Mourinho levererar belåtet sin omdöme efter prestigesegern i Londonderbyt (2-1 mot Arsenal). Dagens största rubrik är ”Den tolvårige rasisten”. Så ung är pojken som polisen ingrep mot för att ha lagt ut rasistiska inlägg till Crystal Palaces Wilfried Zaha i sociala medier.

Daily Telegraph toppar också sporten med tolvåringen. På annat håll uppger tidningen att Chelseas Willian tackat nej till Inter Miami. David Beckhams MLS-klubb lockade med ett treårskontrakt värt 100 000 pund i veckan. 31-åringens kontrakt med Chelsea går ut efter säsongen.

The Times påminner om att CAS, idrottens skiljedomstol, kommer med sitt utslag om Manchester City vid 10.30 i dag. City har överklagat Uefas dom om två års avstängning från Champions League för brott mot Financial Fair Play. Står domen fast, eller om straffet minskas från två till ett år, så kommer femte plats i Premier League den här säsongen också att ge CL-spel. Times skriver även att domen sannolikt kommer att påverka PL:s egen utredning av City. En fällande dom lär ge poängavdrag.

The Sun har en hälsning från Paul Pogba till Victor Nilsson Lindelöf. Svensken gick hårt åt fransmannen på Man United träning, följdernas syns i Pogbas ansikte (se klipp nedan). ”Victor, du har förstört mig. Kolla här, bror, kolla här. Herregud”, säger han skämtsamt i ett inlägg social medier, och visar sår i ansiktet och röd fläck i ögat. ”Så går det när man går upp en-mot-en med The Iceman”, skriver Pogba till bilderna. United möter i kväll Southampton och går vid seger upp på tredje plats.

The Independent spikar en siffra som ger godkänt åt The Times uppskattning. Times skrev i fredags att Premier League planerar för att 30-50 procent av läktarna ska kunna fyllas med publik när nya säsongen inleds i september. Independent preciserar nu att det är 40 procent. Ansiktsmasker kommer att vara obligatoriska. Noterat i Londonpress, Brentford har utnyttjat sin option och förlängt kontraktet med Fredrik Hammar med ett år. 19-åringen kom till Championshipklubben i januari 2019, har övertygat i reservlaget och debuterade för a-laget i FA-cupen i januari.

 

EcxK3uHXgAIXxHM (1)ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tycker att ”Milan biter alltid tillbaka”, med en hint till Gennaro Gattusos smeknamn ”Ringhio” (morra). För kom tillbaka och fick med sig en poäng (2-2 mot Napoli). Var Zlatan Ibrahimovic nöjd? Knappast. Men tränare Stefano Pioli avvisar snabbt frågor på att svensken var arg över att bli utbytt. ”Ibra var arg för att vi kunde gjort bättre ifrån oss och även han själv”, säger Pioli, och säger att Ibrahimovic var okej i omklädningsrummet och lovordade medspelarna. Några lovord ger inte GdS tillbaka. ”Ibra syntes knappt till”, skriver tidningen och ger honom 5,5 av 10 i betyg. Bättre gick det då för Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo i Parma (2-2 mot Bologna). Båda fick 6,5. Bolognas Mattias Svanberg i samma match fick 5,5 efter sitt inhopp. Albin Ekdal hade en bra dag för Sampdoria (3-1 mot Udinese). ”Svensken styrde; kall, lugn och effektiv”, skriver GdS och ger mittfältaren 6,5. Udineses Ken Sema får 6. Han var också intervjuad inför matchen, och om att spela i Italien. ”Det är svårt. Jag var van att spela offensivt, attackera en mot en, här måste man försvara. Men jag gillar ligan”, säger Sema, som har kontrakt med Waford till sommaren 2022. Så, Serie A eller Premier League? ”Jag är inte oroad av tanken att återvända till Premier League. Jag vet att jag är på lån, men jag tänker bara på att förbättra mig. Resten är inte så viktigt”, säger Sema.

Tuttosport har förstasidespuff om ”Otämjbara Milan, men Ibra är rasande”. Störst utrymme får dock ”CRecord”. Cristiano Ronaldo jagar inte bara liga- och Champions League-titel. Portugisen vill också bli skyttekung.

Sky Sport Italia vaskar mercato-uppgifter och hittar en trio italienska klubbar som vill ha Malang Sarr. Torino, Atalanta och Fiorentina är alla ute efter den 21-årige backen, vars kontrakt med Nice gick ut i månadsskiftet. Tidigare har också Arsenal och RB Leipzig nämnts.

 

FRANKRIKEEcyAIt4WoAAKWOV

Le Parisien fick tillsammans med 4 000 åskådare se ”Ett fyrverkeri i uppstarten” för PSG. Hela 9-0 blev det för mästarlaget mot Ligue 2-laget Le Havre. PSG bytte friskt men affischnamn som Neymar och Icardi hann med två mål var och Mbappé med ett. ”De är hungriga”, konstaterade Le Havre-tränaren Paul Le Guen om PSG:s uppladdning inför Champions League-slutspelet. Där väntar härnäst italienska formlaget Atalanta.

L’Equipe har med PSG:s målfest på förstasidan. Inne i tidningen finns en bild med Antoine Griezmann. Ovanför finns rubriken ”Målet är augusti”. Enligt L’Equipe blir Barcelonas skadade franske landslagsspelare borta ”minst tre veckor”. Han missar därmed ligaavslutningen men kan bli aktuell för CL-slutspelet.

Le 10 Sport hävdar att Bayern München är frestad av två franska mittfältare, Tanguy Ndombélé i Tottenham och Tiémoué Bakayoko i Chelsea. Klubben väntas tappa ett par mittfältare i sommar, och värva in ytterligare minst en.

 

Skärmavbild 2020-07-12 kl. 23.13.04TYSKLAND

SWR Sport söker framtidssvar från Jürgen Klopp. Jodå, han återvänder till Tyskland. ”Definitivt efter karriären. Troligen också till Mainz”, säger han om platsen där han verkade som spelare och tränare 1990-2008. Och innan karriären är över? ”Fyra år till i Liverpool”, säger han, ”Och sedan ett år då jag inte gör något”. Och därefter? ”Kanske en annan klubb, kanske ett landslag”, svarar Klopp, men lägger med ett leende till, ”Men om fem år kan världen se annorlunda ut”.

Sport1 uppmärksammar att Manuel Neuer är rubrikernas man i Kroatien och Serbien. Orsak? I en video, som den tyska tv-kanalen också publicerar, sjunger Bayern München-målvakten med i en patriotisk kroatisk sång, som är skriver av ett band som anklagas för fascistiska kopplingar. Neuer semestrar för närvarande i Kroatien med bland annat kompisen och målvaktstränaren Toni Tapalovic.

Bild har givetvis med denna ”skandal”. Och en annan ”skandal”: Erling Haaland som blev utkickad från en nattklubb i Norge. Tidningen har pratat med vaktbolaget som avdramatiserar bilderna som fått stor spridning. Social distansering var svår att upprätthålla kring idolen. ”I slutändan blev trycket så stort att vi bad honom lämna”, säger Christofer Næsheim på PSS Securitas, ”Erling var inte berusad, han var samarbetsvillig och visade full förståelse för situationen efter ett samtal utomhus”.

Kicker gör ”Startskott för en ny fotboll” som tema i veckans första nummer. Här finns också en mindre uppgift med svenskt intresse. Kicker skriver om nyuppflyttade Bundesligaklubben Arminia Bielefelds tre målvakter och nämner i förbigående att Sampdoria nyligen gjort en förfrågan om att låna Oscar Linnér, som tillbringat tiden på klubbens bänk sedan flytten från AIK i januari.

 

ÖVRIGTEcwTpfEWoAIFbR1 (1)

CBS Sport (USA) uppger att Liverpool anslutit sig till klubbar som är intresserade av Schalkes mittfältare Weston McKennie. Everton, Newcastle och Wolverhampton är några andra engelska klubbar, men det finns även intresse i Spanien, Tyskland och Frankrike. 21-åringen sägs helst vilja spela Premier League-fotboll.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) sörjer Wim Suurbier – landslagsspelare, Ajaxspelare och vän till Johan Cruyff. Suurbier blev 75 år.

Publicerad 2020-07-13 kl 08:25

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto