POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Efter domen: Här är Citys shoppinglista

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

Ec1k8c3XsAAM_CoENGLAND

Daily Mirror svänger till en Lenny Kravitz-hit med en twist. ”It ain’t over ’til it’s OBA”, som i Obafemi, vars kvittering på tilläggstid satte stopp för Man Uniteds segersvit (2-2 mot SouthamptonVictor Nilsson Lindelöf var…någorlunda). Låten skulle kunna ha återanvänts till ”It ain’t over ’till it’s OBLAK”. I alla fall hävdar Mirror – ”exklusivt” – att Chelsea är beredd att erbjuda Kepa Arrizabalaga plus cash för att hämta in målvakten Jan Oblak från Atlético. Slovenens utköpsklausul ligger på 120 miljoner euro. Tidigare har The Athletic uppgett att Chelsea är i kontakt med Ajax-målvakten André Onana. Men dagen tillhör varken Oba eller Oblak. Den tillhör Manchester City. Efter firandet av CAS-domen planerar klubben att erbjuda Guardiola ett nytt långtidskontrakt, hävdar Mirror.

The Guardian konstaterar att Förenade Arabemiraten förutom att fylla på Peps bankkonto också kommer att fylla på hans spenderarbrallor. ”Guardiola får klartecken att värva för 150 miljoner pund sedan avstängningen hävts”. I topp på listan är David Alaba från Bayern München.

Daily Telegraph lanserar ett annat backnamn. Kalidou Koulibaly ”kan bli mittpunkten i Guardiolas planer på att bygga om försvaret”, skriver tidningen. Prislapp: 75 miljoner pund. Förutom en mittback vill Guardiola enligt Telegraph också ha en vänsterback och en ersättare för Leroy Sané, och det kan bli ytterligare värvningar. Krönikören Jason Burt kallar samtidigt domen i CAS för ”Den största segern i klubbens historia.

Daily Mail har fler aktuella namn för City. Förutom Koulibaly och Alaba, även Lautaro Martínez och Ferran Torres. Som många andra tidningar uppmärksammar Mail också Chelseatränaren Frank Lampards vädjan om att spelare i laget måste kliva fram. De måste också kommunicera bättre ute på planen. ”Särskilt nu när det hörs eftersom arenorna är en annan upplevelse. Det är något vi måste bli bättre på, något jag förväntar mig av spelarna”, säger Lampard.

Sky Sport bidrar med den mest underhållande efter-matchen-intervjun. Den oefterhärmlige Adebayo Akinfenwa var med och tog Wycombe Wanderers till Championship (se klipp nedan). Och han fick som han ville. Ett samtal med Jürgen Klopp.

 

ITALIENEc16yxGWsAAX7x4

La Gazzetta dello Sport applåderar Inter som svingar sig upp till andra plats igen (3-1 mot Torino). Tränare Antonio Contes framtid har diskuterats, men sportchefen Marotta bedyrade att Inter är nöjda med honom. Contes egna ord spetsas sedan till på förstasidan, ”Det är ett treårsprojekt, men jag vill inte stanna längre än jag är välkommen…”. Matchens lirare? Alexis Sánchez, 7,5 av 10.

Corriere dello Sport döper om Intertränaren till ”Antonio Conta”, som i ”räkna”. Räknar poäng. Räknar placeringar. Räknar sin tid. Det kan användas till mycket. I Neapel räknar Napolis president De Laurentiis pengar. Liksom L’Equipe (se under Frankrike) uppger CdS att en värvning av Victor Osimhen är nära. Till skillnad från den franska tidningen så tror CdS på 50 miljoner euro plus Adam Ounas, senast utlånad till Nice. Här finns också ”Ibra, det senaste utbrottet”, där tidningen tar sig an Zlatan Ibrahimovic och frustrationen mot Napoli. Slutsatsen är att ilskan när han gick av planen snabbt gick över, men också att en skilsmässa efter säsongen är oundviklig, inte bara för Zlatans höga sportsliga och lönemässiga krav, utan också för att ”Milan vill vända blad, starta en ny era med en ny manager”. Till dess spelar Zlatan på, ”har överraskat alla på Milanello” med sin snabba comeback och väntas spela sin femte match på femton dagar mot Parma på onsdag.

Sempre Milan kommer med beskt omdöme om Ibrahimovic. ”Hans inblandning i mål har räddat honom från kritik tidigare, men vi måste erkänna att svensken varit frustrerande att kolla på emellanåt”, lyder omdömet, som tar avstamp i senaste matchen. Här finns förståelse för att Milan vill vända det där bladet.

Tuttosport hävdar att Juventus närmar sig en kontraktsförlängning med Paolo Dybala till 2025. Lönen höjs till tio miljoner euro om året.

La Repubblica följer upp Serie A:s planer för att öppna upp läktarna. Enligt tidningen är ett förslag från ligan till förbundet att tillåta mellan 25 och 40 procents kapacitet, beroende på förutsättningarna på plats. Exempelvis är önskemålet att 30 000 ska kunna släppas in på Stadio Olimpico, Romas och Lazios arena, och 17 000 på Juventus Stadium. Men flera frågor, som hur man undviker att för många anländer samtidigt, återstår att lösa.

 

Ec16e0mWAAITE9GSPANIEN

Marca har ”Titeln i sikte”, efter Real Madrids seger på måndag kväll (2-1 mot Granada). Det var lagets nionde raka seger, och Zidanes mannar är nu bara en seger från att säkra ligatiteln. Det hindrar inte Marca från att än en gång reta upp sig på Gareth Bale, ”som gjorde ännu fler barnsliga gester på läktaren” i samband med gårdagens match. Den bänkade walesaren formade den här gången händerna som en kikare mot spelarna på planen, med en toapappersrulle i den ena handen. I matchens dessförinnan lutade han sig tillbaka och lade en ansiktsmask över ansiktet. Marca fortsätter indignerat: ”En del närvarande försäkrar också att han tittar åt andra hållet när matchen pågår och visar att han är totalt bortkopplad från laget”. Bale har kontrakt till 2022.

Diario AS konstaterar att Real Madrid är ”Nästan där”. Samtidigt presenterades damlaget i går inför försäsongsträningen. 22 spelare, inklusive Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson, varav åtta nyförvärv. CD Tacón blev den 1 juli Real Madrid.

Sport täcker förstasidan med beskedet ”Umtiti på väg ut”. Barcelona är enligt tidningen helt inställd på att värva en ny mittback denna sommar. Umtiti kan lånas ut, i Italien är Napoli, Lazio Roma och Torino intresserade, enligt Sport. Vidare uppger tidningen att förhandlingarna med Inter om anfallaren Lautaro Martínez återupptas i augusti.

Mundo Deportivo understryker just att Barça inte gett upp Interanfallaren. I ”Dossier Lautaro” ritar tidningen upp tre steg. 1/ Sälja en annan anfallare för att skapa utrymme för argentinaren. 2/ Använda Todibo, Rafinha, Neto, Wagué, Rakitic, Vidal eller Umiti i bytesdeal. 3/ Ett bud på 70 miljoner euro plus Junior Firpo som värderas till 41 milj euro.

Daiario Vasco konstaterar att det var ett avgörande drag att byta ut Alexander Isak efter halva matchen och ta in Willian José, som gjorde mål när Real Sociedad vann (2-1 mot Villarreal). Men det är ingen diss av svensken. Det visade snarare på ”lyckan att ha två anfallare av den kvaliteten i truppen”, skriver tidningen. Isak får medelmåttiga 3 av 5 i betyg. Willian José 5/5.

 

FRANKRIKEEc3NLiiXoAE6bu9

L’Equipe synar publiksituationen i fransk fotboll inför kommande säsongen. Ett beslut om att tillåta fler än 5 000 åskådare i slutet av augusti kan vara på väg. Sedan konstaterar tidningen att ”Osimhen har valt Napoli”. Sedan måndag kväll pågår bara diskussioner med den italienska klubben. En övergång kan bli klar till torsdag. Den 21-årige anfallaren väntas skriva på för fem eller sex år. Lille har begärt 81 miljoner euro för honom.

 

TYSKLAND

Bild uppmärksammar att Mikael Ishak flyttar till Polen. Den 27-årige svensken ska läkarundersökas hos ligatvåan Lech Poznan under tisdagen och därefter skriva på ett kontrakt till 2023. Klubben bekräftar att Ishak är på plats. Även Legia Warzawa och en rad tyska klubbar har varit intresserade av Ishak, däribland St Pauli. Men Ishak, som hade ett utgående kontrakt med Nürnberg, ville inte byta klubb i Tyskland, enligt Bild. I Lech Poznan är Ishak tänkt att ersätta dansken Christian Gytkjaer som är på väg att lämna klubben.

SportBuzzer lyssnar till Uefas tidigare kommunikationschef William Gaillard om CAS-beslutet för Man City. Gaillard, som var med och drog upp planerna för Financial Fair Play, målar upp en dyster bild. ”Manchester City kan nu få miljarder från Förenade Arabemiraten och fotbollen blir i grund och botten en turnering i Europa mellan Saudiarabien, Qatar och Förenade Arabemiraten, jag vet inte om även Kina kommer att göra dem sällskap. Det är den enorma fara som professionell fotboll i Europa står inför”, säger Gaillard och säger om straffet för Man City, ”Böterna på tio miljoner euro är som dricks till en servitör på ett café”.

 

Ec2jc4yXgAAq9j4ÖVRIGT

Record (Portugal) toppar tidningen med Adán. Sporting förhandlar om Atléticos reservmålvakt som ”har gått om Robin Olsen som förstaalternativ som backup till Max”, alltså Luís Maximiano.

Publicerad 2020-07-14 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto