POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

La Liga-presidentens attack: ”City värvar med olja”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIEN

Spanien

Cadena SER ger utrymme åt La Liga-presidenten Javier Tebas som på nytt plockar upp stridsyxan när Manchester City kommer på tal. ”Manchester City kommer att spela Champions League nästa säsong inte för att de gjort saker och ting bra utan för att CAS (idrottens skiljedomstol) gjort saker och ting dåligt”, säger Tebas till ESPN, ”City värvar inte med sina egna resurser, som United med tv-pengar och sponsoravtal. City värvar med olja, med pengar som Förenade Arabemiraten får genom olja, alla vet det”. Tebas har tidigare varit i ordkrig med City.

Diario AS har dagens mest iögonfallande förstasida. Sergio Ramos rippade överkropp till texten ”Real Madrid är ute efter KO”. Det är i kväll som Real Madrid kan vinna sin 34:e ligatitel. Villarreal står för motståndet.

Marca dramatiserar Real Madrids avslutning med (fritt översatt), ”Till sista blodsdroppen”. Ett annat Real har också en viktig match. Real Sociedad kan säkra en Europaplats vid seger mot Sevilla. Enligt Marca (och Mundo Deportivo) får Alexander Isak räkna med bänken och ett inhopp.

Mundo Deportivo konstaterar att Isak, som haft lite skavanker, i alla fall var tillbaka i full träning i går. San Sebastian-upplagan klistrar ”Matchboll” på förstasidan för att tydliggöra matchens vikt. MD har även i huvudupplagan ”Matchboll”, men då för Barcelona. Seger hemma mot Osasuna samtidigt som Real Madrid tappar poäng är nödvändigt för att hålla den lilla strimman av hopp om ligaguld vid liv.

Eurosport trycker dit ”Exklusivt: Avtal helt klart mellan Ferran Torres och Man City – han blir Guardiolas första värvning”. 20-åringen ses som ersättare för Leroy Sané. Överenskommelsen om ett långtidskontrakt ska ha träffats under onsdagen. Det återstår nu för City att komma överens med Valencia. Torres kontrakt går ut om ett år.

 

ENGLAND

england

Daily Mail tar i från tårna. ”Drömmen dör” är den överdramatiserade rubriken på att Liverpool fick stryk (1-2 mot Arsenal) och inte längre kan slå Man Citys poängrekord. Det är sommar och det innebär rykten om Wilfried Zaha. Newcastle, Everton, Atlético och Bayern München rapporteras alla intresserade av Crystal Palace-stjärnan. Men dagens största rubrik är ”Exklusivt: City i fredssamtal med Uefa. Mycket bitterhet finns från City, men klubbordförande Khaldoon Al Mubarak ska ha varit i kontakt med Uefabossen Aleksander Ceferin för att parterna ska hitta en mer harmonisk väg framåt.

Sky Sports ger ordet till Arsenals tränare Mikel Arteta efter segern. Han vill ha mer. Inte bara framgångar utan spelare. Han fick en fråga angående Arsenals skrala transferkassa. ”Det är ett stort bekymmer”, sa Arteta, och jämförde sin trupp med Liverpools, ”Om man tittar på skillnaden mellan de båda lagen – den är enorm”. Sky Sports skriver vidare att Man City ser Lautaro Martínez som landsmannen Sergio Aguëros ersättare. Tidigare har främst Barcelona uppgetts ute efter Inters anfallare.

The Sun hävdar att Paul Pogba är nära att skriva på ett nytt femårskontrakt. Man United hoppas, enligt tidningen, presenterar kontraktet innan säsongen är slut. Det är den om tio dagar.

Daily Star använder ”Ole goes gaga” både för att United-tränaren blir tokig och för att kunna dra en parallell till artisten Lady Gaga och hennes hit ”Poker face”. Solskjaer säger, ”Vi får ta på oss vårt pokeransikte och spela korten väl”, trots att han är tokig över spelschemat. Chelsea får mer vila inför lagens FA-cupsemifinal på söndag. ”Det är ett bekymmer så klart, att de får 48 timmar mer vila och återhämtning än oss”, säger Solskjaer, ”Det är inte rättvist”.

Daily Telegraph får på sportettan med att Kanes gjorde sitt 200:e mål för Tottenham (2-1 mot Newcastle) på sportettan. Dessutom uppmärksammar tidningen att minst fem PL-klubbar sätter sig emot rekommendationen om fem avbytare även kommande säsong. PL behöver att minst 14 av de 20 klubbarna röstar för förslaget för att det ska godtas.

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport plockar fram popcornen och förbereder sig på en ”Thriller om scudetton”, sedan Juventus snubblat (3-3 mot Sassuolo). Lägst betyg i Juve får spelaren på förstasidan, Cristiano Ronaldo, 5 av 10. En annan veteran hade det också hyfsat tungt. Zlatan Ibrahimovic får bara 5,5 trots ny seger för Milan (3-1 mot Parma). Svensken var på nytt småirriterad. Tränare Pioli försvarade honom medan Milandirektören Ricky Massara ord – ”Vi får njuta av honom så länge vi kan” – av Gazzettan tolkas som en bekräftelse på ett annalkande farväl. Övriga svenskbetyg: Albin Ekdal (Sampdoria) 6,5, Dejan Kulusevski (Parma) 6, Riccardo Gagliolo (Parma) 6 och Ken Sema (Udinese) 6

Corriere dello Sport ser ”Contes skugga” över titelstriden. Inter kan närma sig Juventus i kväll. Match mot Spal väntar. Det kan också noteras att Anders Skov Olsen inte svarade upp på Bolognatränaren Sinisa Mihajlovics hårda ord i går om att ”tålamodet börjar ta slut” med honom (och Mattias Svanberg). Dansken var sämst på planen för Bologna (1-1 mot Napoli) enligt både CdS och GdS.

Sky Sport Italia meddelar via mercatogurun Gianluca Di Marzio att det nu definitivt är klart att Andrea Pirlo tar över Juventus U23-lag. De första uppgifterna om en återkomst för klubblegendaren dök upp för ett par veckor sedan.

 

FRANKRIKE

frankrike.jpg

L’Equipe sätter strålkastarljusen på Zinedine Zidane som i kväll kan vinna spanska ligan med Real Madrid. ”Zidane hoppas att hans egen – och hans personals – prestation äntligen ska bli erkänd för sitt rätta värde”, skriver tidningen.

Le Parisien spekulerar i nästa lagkapten i PSG när Thiago Silva nu lämnar klubben. Skiftet kan komma redan till cupfinalen mot Saint-Etienne den 24 juli. Tidningen ser tre kandidater: Marquinhos, den kanske mest troliga, samt Neymar och Kylian Mbappé.

RMC Sport uppmärksammar att Napolis sportchef Cristiano Giuntoli säger att det är ”invecklade förhandlingar” om Victor Osimhen. Lilles anfallare hade i både italienska och franska medier förväntats bli presenterad senast i dag. Samtidigt råder olika uppgifter om övergångssumman. Italienska medier har angett 60 miljoner euro, inklusive bonusar, medan RMC Sport står fast vid 81 miljoner euro, vilket även L’Equipe gjorde i går.

 

TYSKLAND

tyskland.jpg

Bild kommer med besked från RB Leipzigs sportchef Marcus Krösche: Emil Forsberg blir kvar i klubben och kommer att få gott om speltid. Tidningen uppmärksammar också att Schalkes Rabbi Matondo ber om ursäkt efter att ha blivit fotad i rivalen Dortmunds tröja. ”Jag är väldigt ledsen och besviken på mig själv”, skriver han på Instagram stories, ”Jag vill be om ursäkt till alla i klubben och särskilt våra fantastiska fans”. Matondo förklarar sedan, ”Jag bar naivt nog tröjan på ett privat träningspass. Tröjan var min nära vän Jadon Sanchos. Jag bar den för att den var Jadons och inte av någon anledning som har med Dortmund att göra”.

Kicker är tvärsäker. Och när Kicker är tvärsäker lyssnar man. Kai Havertz har bestämt sig för att flytta i sommar, och ”enligt flera källor” till tidningen vill han till Chelsea. Sedan tidigare har Bayer Leverkusen satt priset 100 miljoner euro på 21-åringen, men väntas enligt Kicker vara mer medgörliga för olika lösningar. Vidare uppger tidningen att Bayern München har koll på Sevillas Diego Carlos, 27, om mittbackspositionen behöver förstärkas.

 

ÖVRIGT

ovrigt

SDNA (Grekland) uppger att ett besked om Peter Fröjdfeldt blir domaransvarig i Grekland kan komma redan på fredag. Grekiska medier rapporterade i tisdags att Fröjfeldt och engelsmannen Mark Clattenburg är de två kandidaterna. Aftonbladet fick bekräftelse från Fröjdfeldt på onsdagen och nu förklarar SDNA själva processen. Båda kandidaterna ska presentera sina planer under torsdagen. På fredagen kommer representanter från storklubbarna Olympiakos, AEK, Panathinaikos och Paok att rösta. Tre röster krävs för att bli vald.

Record (Portugal) gör förstasidan så enkel som möjligt. Firande Portospelare och budskapet ”Mästare”. Segern i går (2-0 mot Sporting) säkrade titeln.

O Dia (Brasilien) hyllar i stället sina ”Pandemimästare”. Det är Flamengo, som vunnit Riomästerskapen (1-0 mot Fluminense).

Publicerad 2020-07-16 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto