POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Corriere dello Sport: ”Zlatan inte längre oumbärlig”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

EdU088lWkAIB1hsITALIEN

La Gazzetta dello Sport summerade en tung kväll för Inter (2-2 mot Roma) med ”Contes ilska – vägen öppen för Juve”. Tränaren var framför allt arg på…spelschemat. ”Jag vill att folk tittar på Inters spelschema, för vårt spelschema är galet och gjort för att skapa problem för oss”, slår Conte fast. Dagens svenskbetyg kommer från en och samma match, Sampdorias seger (3-2 mot Parma): Albin Ekdal 6 av 10, Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo båda 5,5.

TuttoJuve plitar ner Federico Balzarettis omdöme om Kulusevski från en intervju i DAZN inför söndagens matchen. Ex-Juvespelaren lovordade svensken. ”Vi talar om en spelare utöver det vanliga på alla sätt och vis, en spelare som det är svårt att hitta svagheter hos. Han reinkarnerar prototypen för den moderna fotbollsspelaren med sin fysik, struktur, volym, styrka, snabbhet, bra med både högern och vänstern, han har så många lösningar. Det är en komplett mittfältare som har allt”, säger Balzaretti.

Corriere dello Sport påpekar att medan Conte rasar så jublar Sarri. Juventus kan vid seger mot Lazio i kväll skaffa åtta poängs försprång till Inter. Tidningen kommer också på nytt fram till att chansen att Zlatan Ibrahimovic stannar i Milan är ”mycket låg” även om Milan lyft med honom. Ibra kan, enligt CdS, tänka sig att rucka på lönekravet på sex miljoner euro för ytterligare ett år, men oavsett är det tveksamt om det finns utrymme för honom i ett nytt, yngre Milan under Ralf Rangnicks ledning. CdS påpekar sedan att Ibrahimovic fortfarande gör stor nytta för Milan, inte minst mentalt, men inte längre är oumbärlig, som bytena de senaste matcherna visat. Rubriken: ”Ibra har klivit ner från tronen”.

Tuttosport jublar åt söndagens resultat. ”Juve sjunger – Tack, Roma!”. En annan stor rubrik är en passning till Torinos president, ”Cairo, nu får det räcka”. Fansen är upprörda efter åttonde raka bortaförlusten (0-2 mot Fiorentina).

 

ENGLANDEdUa7UtXYAIVSra

Daily Star använder den. Daily Express använder den: ”DEsaster” – rubriken efter den katastrofal insats av målvakten David De Gea när Manchester United förlorade i FA-cupsemifinal (1-3 mot Chelsea).

Daily Telegraph döper i stället om spanjoren till ”David de Howler” (”tabbe”) och använder sedan stora bokstäver, ”Tvivel om De Geas framtid efter skräckföreställning”. Till stöd för det använder tidningen tränare Ole Gunnar Solskjaers svar på frågan, ”Alla måste så klart prestera och alla har en chans att påverka sina chanser varje gång de spelar”. Det är också De Gea som får lägst spelarbetyg, 3 av 10. Victor Nilsson Lindelöf gör sitt bästa för att haka på med 4/10. ”En påminnelse om varför Solskjaer söker efter mittback på transfermarknaden”, skriver tidningen, som sedan delar ut högst betyg till Chelseas Mateo Kovacic och Mason Mount, 9/10.

Daily Mirror trycker in mycket. Här finns ”Räkna med spanska inkvisitionen” för De Gea. Här finns Harry Kanes triumf med Tottenham (3-0 mot Leicester) och så ”VicaRAGE Road”, sedan bråk mellan ägare och tränare i Watford lett till att den senare, Nigel Pearson, fått sparken med bara två matcher kvar.

Daily Mail, som förstås toppar sportettan med De Geas misär, har en möjlig ersättare till Pearson. Enligt tidningen är Claude Puel i Saint-Etienne, och tidigare Leicester, ett aktuellt namn.

The Sun konstaterar att Hayden Mullins och Graham Stack tills vidare tar över i Watford, men att det blir lagkapten Troy Deeney som på Mullins uppdrag kommer att sköta snacket i omklädningsrummet inför nästa match och lugna upprörda känslor bland spelare efter Pearsons avsked.

 

EdUwZptWAAIRlsSSPANIEN

Marca ger trots sin Madridvurm mest kärlek till Lionel Messi på förstasidan. ”Historisk – skytteligavinnare för sjunde gången”. Barcelonaspelaren är den första i La Liga med den bedriften. Det blev till slut 25 ligamål efter två på söndagen (5-0 mot Alavés). Tidningen skriver också att Unai Emery bli ny tränare i Villarreal. Parterna är överens sedan en tid tillbaka och det officiella beskedet kommer inom kort nu när säsongen är över.

Diario AS lägger fokus på lagen som lyckats: Real Madrid mästare, och med elva matcher utan förlust efter coronauppehållet (2-2 mot Leganés). Atlético och Sevilla som göra Real Madrid och Barça sällskap i CL. Villarreal, Real Sociedad och Granada som spelar Europa League. Och så fälls en tår för Leganés som flyttas ner.

Sport utbrister i ett ”Så ja!” efter Barças storseger. Det är så här laget ska spela. De högsta spelarbetygen går till Messi och Riqui Puig, båda 9 av 10. Krönikören Albert Masnou vädrar morgonluft inför mötet med Napoli, ”Laget vann tillbaka sin stolthet och kommer att kriga i Champions League”.

Mundo Deportivo spinner vidare på temat med ”Pakt inför Champions League”. Messi och tränare Setién bekräftar möte och satsning på ligatitel inför nästa säsong”, skriver MD. San Sebastian-upplagan firar Real Sociedads säkrade Europaplats (1-1 mot Atlético). Alexander Isak byttes ut efter en dryg timme och blev mållös igen, men får tummen upp. ”Han bidrog så gott han kunde”, understryker tidningen. Isak fick äran att öppna champagnen i omklädningsrummet. Han var också tydlig om att fortsätta i Real Sociedad. ”Det finns inga andra diskussioner. Vi har nått Europaspel och vi har en (spansk) cupfinal att spela”, berättar Isak i en intervju med Frida Nordstrand, se den här.

 

FRANKRIKEEdWCxTsX0AAjTsA

L’Equipe ger gott om utrymme åt söndagskvällens officiella besked: Niko Kovac är ny tränare i Monaco. Den tidigare Bayern München-tränaren tar över efter efter Robert Moreno och har skrivit på för tre år plus ett optionsår. Han inleder träningen i dag. Strasbourgs back Mohamed Simakan, 20, ser ut att bli en av de första värvningarna, trots konkurrens från Milan och Dortmund. Monaco är beredd att betala 15-20 miljoner euro.

Le Parisien hör PSG:s stora ultraskollektiv CUP medge att de ”handskades dåligt med situationen” men ”inte oansvarigt” när ett tusental fans släpptes in på träningsmatchen i helgen. Supportrarna har fått häftig kritik från regeringshåll och från idrottsrörelsen, sedan social distansering ignorerades och bara ett fåtal följde kravet på ansiktsmasker. ”Vi underskattade entusiasmen”, menar CUP:s president Romain Mabille. Han förväntar sig ändå att PSG som planerat kommer att släppa in en del ultras på träningsmatchen mot Celtic på tisdag.

Foot Mercato pratar med Paolo Castaldi, vars tecknade bok om Zlatan Ibrahimovic nu släpps i Frankrike. Den franska titeln är ”Zlatan, histoire d’un champion” (i Italien: ”Zlatan, un viaggio dove comincia il mito”). I fokus är Ibrahimovics uppväxt i Rosengård, som Castaldi besökt. ”Jag trivs i förorten. Det är som havet, fientliga bara om du inte kan det, om du inte har respekt för det”, säger Castaldi. Han har Ibrahimovic som favoritspelare men också ett högre motiv med boken. ”Jag kände att hans berättelse om sina ungdomsår är som många europeiska migranters. Det här är en tecknad serie mot populistiska rörelser som vill stänga hamnar och isolera Italien”, säger han.

 

Skärmavbild 2020-07-20 kl. 00.12.26TYSKLAND

Kicker basunerar ut ”Domen från 271 proffs”. Det är Bundesligaspelarna som åter tyckt till om saker som Bästa utespelare (Lewandowski, 42,6%), Bästa målvakt (Neuer, 35,2%), Bästa tränare (Flick, 61,1%), Världens bästa tränare (Klopp, 74,8%), Världens bästa spelare (Messi, 54,8%) och Världens bästa liga (PL, 74,4%). Noterbart: På frågan ”Har du saknat landskamper?” svarar 52,6 procent ”nej” och 34,1 procent ”ja”. Tidningen följer också upp striden om Jean-Kevin Augustin, som Leeds skickat tillbaka till RB Leipzig. Den engelska klubben anser sig inte behöva betala köpklausulen på 21 miljoner euro vid uppflyttning. Det tycker RB Leipzig, och fallet riskerar att hamna hos Fifa. ”Om jag skulle slå vad skulle jag satsa på att Leipzig vinner en rättslig process. I alla fall om tysk lag gäller, eller schweizisk, vilket ofta är fallet för transferdispyter”, säger Philipp S. Fischinger, professor i arbetsrätt inom idrott vid universitet i Mannheim.

Weser-Kurier går igenom lånespelarna som inte heller den här säsongen kommer att dra på sig Bremens tröja. Felix Beijmo är en av dem. ”Vilken klubb han kommer att fortsätta i efter lånet till Greuther Fürth är oklart. Oavsett, han har ingen framtid i Bremen, även om kontraktet sträcker sig till 2022”, lyder domen.

BR-programmet Sonntags-Stammtisch hade på söndagen besök av Bayern München-profilen och hederspresidenten Uli Hoeness. Hot- och hatbanderollerna mot Dietmar Hopp i februari skaver fortfarande, och han höjer även ett varningens finger. ”Jag är alltid för samarbete, men ultras måste också förstå att fotboll är möjlig utan ultras”, säger Hoeness.

Bild menar att Mario Götze kan följa Niko Kovac till Monaco. 28-åringen, som lämnat Dortmund, har även intresse från Sevilla, Milan och Fiorentina. Ett beslut väntas nästa vecka. Mönchengladbach har enligt Bild satt en prislapp på 50 miljoner euro för Denis Zakaria. Det lär inte hindra Manchester City, menar tidningen.

 

ÖVRIGTSkärmavbild 2020-07-20 kl. 08.16.48

Ekstra Bladet (Danmark) har betyg från söndagens två Superliga-matcher. Bland de fyra lagen var tre av målvakterna svenska. Både Karl-Johan Johnsson (FC Köpenhamn)och William Eskelinen (AGF Århus) får ok, 3 av 6. Matchen vann AGF med 4-2. Jacob Rinne (Ålborg) får 5 av 6 efter att ha hållit nollan (1-0 mot Bröndby). ”Rinne är för bra för Superligan”, skriver Ekstra Bladet om den förre ÖSK-målvakten, och utser honom till matchens lirare. Bröndbysvenskarna hade inte en lika kul dag. Simon Hedlund får 2 och Simon Tibbling 3.

A Bola (Portugal) påpekar att Sporting närmar sig bonusar på tio miljoner euro från Manchester United för Bruno Fernandes. De utfaller vid 20 matcher för klubben och vid CL-plats. United betalade 55 milj euro för Fernandes i januari med utrymme för ytterligare 25 milj euro i olika bonusar. Vidare skriver tidningen att Benficas nya tränare Jorge Jesus vill ha Leicesters anfallare Islam Slimani, som varit utlånad till Monaco den senaste säsongen.

SBI (USA) noterar att LA Galaxys bekymmer fortsätter. Zlatan Ibrahimovics ersättare Javier ”Chicharito” Hernández är vadskadad och blir borta ”tre till fyra veckor”, enligt tränaren Guillermo Barros Schelotto. Även en annan nyckelspelare, Jonathan dos Santos, är skadad och Galaxy fick i helgen storstryk av lokalrivalen LAFC med 2-6.

Publicerad 2020-07-20 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto