POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Peps gliring: ”Inte så mycket respekt för Arsenal”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

englandDaily Mirror ger ”Pep skjuter ner Gunners” störst utrymme. ”Jag har all respekt för Arsenal på planen, inte lika mycket utanför”, slänger Manchester City-tränaren ur sig. Det ses som en anspelning på att Arsenal var en av toppklubbarna i Premier League som aktivt lobbade för att Citys avstängning från CL skulle stå fast.

The Athletic ger en djupare förklaring till Peps aversion mot Arsenal. Klubben ses av City inte bara som en av klubbarna som skrev till CAS utan som gängledaren. Men såren går djupare. The Athletic nämner Wenger som parade ihop City med ”finansiell dopning” och Londonklubbens sätt att jaga Arteta.

The Guardian har lite revansch för City. Klubben tycks ha vunnit en kamp med två andra klubbar som gick på Arsenals linje, Man United och Chelsea. Det gäller värvningen av Bournemouths Ruud Gulit-kopia Nathan Aké. ”Brighton rock” är en klassisk Graham Green-roman men nu också den stabila grund som Graham Potter och hans gäng står på. Brighton säkrade sin PL-status efter gårdagens poäng (0-0 mot Newcastle).

Chronicle ger Emil Krafth full godkänt för sin insats i Newcastletröjan, 7 av 10. Högerbacken spelade mittback.

Daily Star hävdar i fet stil att det är ”80 miljoner pund-deal eller ingen deal” som gäller för Jadon Sancho. Det är vad Man United kommer att erbjuda Dortmund. Inte en pund mer.

The Sun kastar ur sig att David De Geas startplats i Man United är hotad. Inte bara av Dean Henderson nästa säsong, utan redan i de avslutade ligamatcherna. Tränare Ole Gunnar Solskjaer ”är redo att peta” De Gea och låta Sergio Romero stå de avslutande två matcherna, menar The Sun.

Daily Telegraph har mer om ratade spanska målvakter. Chelsea överväger att skaffa en ny målvakt även om Kepa Arrizabalaga blir kvar.

BBC Sport pratar med Gareth Bales agent Jonathan Barnett. Walesaren tänker fortsätta i Real Madrid och på stadens golfbanor. ”Gareth har det bra. Han har två år kvar på kontraktet. Han gillar att bo i Madrid och ska ingenstans”, säger Barnett.

 

ITALIEN

italienSport Mediaset lyssnar till ännu en Milanspelaren som hyllar Zlatan Ibrahimovic. Den här gången är det stjärnmålvakten Gianluigi Donnarumma. ”Han (Zlatan) är en best, ett fenomen. Han ger oss mycket, får oss att känna mycket. Ibra är den extra kraft vi saknade”, säger Donnarumma.

La Gazzetta dello Sport ger Cristiano Ronaldo ett nytt nummer, ”CR9”, som i nionde raka titeln för Juventus. Portugisens två mål i går (2-1 mot Lazio) innebär att Turinklubben har åtta poäng upp på Inter och kan säkra den nya scudetton på torsdag. Och i spelarbetygen kan man säga att Cristiano Ronaldo blir CR7,5, dagens högsta betyg. Inför kvällens matcher: GdS har Ibra som given i startelvan för Milan mot Sassuolo (Pioli: ”Vi behöver honom från början”) men även Mattias Svanberg för Bologna mot Atalanta.

Corriere dello Sport har också de båda svenskarna från start i respektive match. På förstasidan är det Cristiano Ronaldo som regerar. På sätt och vis också Maurizio Sarri. För Juves sportchef Fabio Paratici har besked om tränaren som också når till förstasidan: ”Sarri kommer att vara Juventus tränare nästa säsong, utan tvekan”. Och Sarri själv? ”Jag stannar. Jag har ett kontrakt”, påpekar han.

Sky Sport Italia uppger att Manchester City tagit de första konkreta stegen för att värva Kalidou Koulibaly, utan att närmare precisera stegen. City vill dock inte pröjsa de 75 miljoner euro som Napoli vill ha.

 

SPANIEN

spanienDXT Campeón, La Corunas sporttidning, beskriver det ofattbara med orden ”I helvetet!”. Deportivo La Coruña, spanska mästare 2000, spelar kommande säsong i den spanska tredje divisionen, Segunda B. Nedflyttningen kom utan att Depor ens fick spela. Matchen mot Fuenlabrada i går sköts upp på grund av coronasmitta hos gästerna, men Lugos och Albacetes segrar beseglade Depors öde.

Marca bryr sig mest om de tolv coronafallen i Fuenlabrada. ”Det här är inte över”, varnar tidningen över förstasidan. Men efterspelet på den uppskjutna matchen får också stort utrymme. Depors president Fernando Rival rasar över en ”fullständig förfalskning av serien”, eftersom de två sista omgångarnas samtliga matcher ska spelas samtidigt. Även Rayo Vallecano och Elche rasar, och hotar med rättsliga åtgärder. De slogs tillsammans med Fuenlabrada om en playoffplats. Känslorna svallar också i Albacete och Numancia.

Diario AS har samma bild och vaksamhetsvarning om corona som Marca. Tidningen följer sedan upp Gareth Bales framtid. Walesaren har inga som helst planer på att sänka sin lön för att hitta en ny klubb. Bale har två år kvar på kontraktet med Real Madrid.

Mundo Deportivo ägnar ännu ett nummer till idoldyrkan av Lionel Messi. ”1001” står för Barçastjärnans sammanlagda mål- och assistskörd i karriären. 703 mål och 298 assist för Barcelona och Argentina.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe ger sin syn på Ballon d’Or. I Tyskland är perspektivet att Robert Lewandowski gick miste om sin stora chans. I Frankrike är det Karim Benzema som bör gräma sig. L’Equipe poängterar under ”Viva Benzema” att 32-åringen aldrig varit bättre. 5 000 åskådare kommer att släppas in på cupfinalen mellan PSG och Saint-Etienne på fredag. Bland dem finns Frankrikes president Emmanuel Macron. De båda klubbrna har fått 1 250 biljetter vardera. L’Equipe skriver också att Napolis köp av Victor Osimhen från Lille väntas bli officiellt i dag.

Le Parisien menar att PSG-fans gnuggar händer i dag. Inte bara för att laget träningsspelar mot Celtic, utan för att PSG också gör det i nya emotsedda tröjan som samtidigt börjar säljas. Tröjan är inspirerade av kultåren på 70-talet under modedesignern och dåvarande ägaren Daniel Hechter. PSG fyller 50 år i år.

 

TYSKLAND

Sky Sport understryker tidigare uppgifter som florerat: Chelsea är överens med Kai Havertz. Ner till minsta kontraktsdetalj. Nu återstår förhandlingar kring övergångssumman med Bayer Leverkusen. 80 miljoner euro plus bonusar, menar Sky. 80 miljoner euro inklusive bonusar, skrev The Athletic i går

Bild menar att Chelsea kommer att kontakta Leverkusen ”inom de närmaste dagarna” om Havertz. Leverkusen kommer inte att vika en tum från sitt krav på 100 miljoner euro, skriver Bild, men kan tänka sig att allt inte betalas direkt. På annat håll skriver Bild att Hertha Berlings talang Lazar Samardzic är eftertraktad. Både Milan och Chelsea ska ha gett 18-åringen erbjudanden, och även Juventus är intresserad. Mesut Özil vägrar däremot att röra på sig. Han har tackat nej till Ferenbahçe som inte klarar av den höga lönen 31-åringen har i Arsenal. Özil väntas spela ut sitt sista året på kontraktet i Londonklubben.

Kicker uppger att Atalantas vänsterback Robin Gosens är stekhet. Chelsea har honom i topp på sin önskelista och Inter, Hertha Berlin och Juventus är också rejält intresserade. Atalanta vill ha 30 miljonereuro för 26-åringen. Kicker skriver vidare att Hertha Berlin är ute efter Eintracht Frankfurts målvakt Kevin Trapp.

 

ÖVRIGT

SB Nation (USA) har samlat info om den kändistäta ägargrupp som står bakom ett nytt LA-baserat NWSL-lag som ska presenteras senare i dag. Bland dem märks amerikanska profilerna Mia Hamm och Amy Wambach, men enligt fotbollsjournalisten Grant Wahl också tennisstjärnan Serena Williams och skådespelarna Natalie Portman och Eva Longoria.

BT (Danmark) följer upp den stökiga matchen mellan Lyngby och Hobro. Tre röda kort delades ut och den tidigare Dalkurdspelaren Imed Louati i Hobro spottade Rezan Corlu i Lyngby i huvudet. ”Ja, jag spottade på honom”, säger Louati, som menar att han blev verbalt provocerad. Han medger att det inte var rätt att spotta men lägger till, ”Ärligt talat så tänker jag inte på konsekvenserna”. BT: ”Varför inte?”. Louati: ”För att  jag inte har gjort något fel”.

Globoesporte (Brasilien) skriver om Bahia som tar ett innovativt grepp i kampen mot coronapandemin som satt klorna i landet. Laget har satt en ansiktsmask över halva klubbmärket på tröjorna för att påminna fansen om att bära ansiktsmask. Bahia kommer att bära tröjorna i matchen mot Náutico på onsdag.

 

Publicerad 2020-07-21 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto