POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Uppgifter: Zlatan beredd att halvera lönen

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

Ed5CmGkXgAUIk-dITALIEN

Tuttosport rensar dagen till ära förstasidan från allt annat än Juventus triumf. Kvar blir ett ord och en siffra, ”Forza 9”. Den nionde titeln i rad säkrades i går kväll (2-0 mot Sampdoria).

La Gazzetta dello Sport är ingen Turintidning men det innebär knappast att titeln går obemärkt förbi. Juventus döps med stora bokstäver om till ”Noventus”, efter italienska ordet för nio, ”nove”. Men här finns också plats för annat. Som Lazio lille skyttekung Ciro Immobile, som slog till med ett hattrick (5-1 mot Hellas Verona). Han är nu uppe i 34 mål, lika många som Bayern Münchens Robert Lewandowski, i jakten på Guldskon. Och Lazio har två matcher kvar. Tidningen rapporterar sedan om det möte Gianluigi Donnarumma och Zlatan Ibrahimovic haft med deras gemensamma agent, Mino Raiola. Båda vill vara kvar i Milan. GdS skriver i svenskens fall att han ”till varje pris” vill stanna. Det innebär konkret att han kan gå med på att sänka sin lön till tre miljoner euro för ett år. Lika mycket som han fått netto för sina första sex månader. Tidigare har det talats om sex milj euro för ytterligare ett år. Bolognas Mattias Svanberg startade för andra matchen i rad (3-2 mot Lecce) och får på nytt hyfsat betyg, 6,5 av 10. Samma betyg får Udineses Ken Sema (1-0 mot Cagliari).

Corriere dello Sport tuffar också med i det svartvitrandiga triumftåget, ”Juve, så var det nio”. Tränare Maurizio Sarri är med sina 61 och ett halvt år den äldste att vinna Serie A. Karriären är inte kantad av titlar, varför han leende påpekade, ”Jag sa till dem (spelarna) att om de vann med mig som aldrig vinner någonting, så måste de verkligen vara bra!”.

 

ENGLANDEd4g0ZCWkAAMx5P

The Guardian låter ”Glädje i topp och botten” sprida sig över hela sportettan. Det är United som jublar över Champions League-plats (2-0 mot Leicester). Det är Aston Villa som jublar över att ha klarat sig kvar i Premier League (1-1 mot West Ham).

Daily Express använder en hel artikel åt att hylla Victor Nilsson Lindelöf. Inte bara för insatsen mot Leicester. ”Den här säsongen har han varit en framgångshistoria bredvid Harry Maguire”, skriver tidningen, som menar att svensken förtjänat sin plats i startelvan framöver även om United förväntas värva ytterligare mittback i sommar.

Sky Sport lyssnar till Uniteds tränare Ole-Gunnar Solskjaer som är belåten med tredjeplatsen. ”Jag tror inte många trodde på det, de flesta tippade oss som sexa-sjua”, säger han, och får frågan om tipsen gav honom motivation: ”Så har jag alltid fungerat. Om jag kritiseras blir jag starkare i det jag gör”.

Daily Mail hör Roy Keane jämföra Solskjaer med Frank Lampard. Han tycker Chelseatränarens prestation är större, trots placeringen bakom United. ”Jag måste säga att Frank gjort ett bättre jobb”, säger den forne Unitedprofilen. ”Han har fattat stora beslut, han har tagit in många unga spelare, bra unga spelare, som tagit chansen. De har kommit topp-fyra, och kan de också vinna FA-cupen så är det en storartad prestation”. Mail påpekar även att United värvat för 190 miljoner pund medan Chelsea haft transferförbud och sedan valt att ligga lågt i januari.

iSport har fokus på de nedflyttade lagen, Bournemouths tränare ”Howe ska diskutera sin framtid – Deeney hintar om flytt”. Watfordprofilen svarade efter matchen filosofiskt på frågan om sin framtid, ”Jag har varit här tio år, om det är dags att bryta upp så är det dags att bryta upp”.

Bristol Post uppger att Fenerbahçe är intresserad av Niclas Eliasson och har varit i kontakt med Bristol City-backens agent Hasan Cetinkaya. Tidningen hänvisar till turkiska uppgifter. I början av året uppgavs Celtic, Villarreal och Lazio intresserade av Eliasson. City utlöste nyligen ett optionsår med svensken, som utsågs till Årets spelare i klubben.

The Athletic skriver att James Maddison satt sin underskrift på ett fyraårskontrakt med Leicester. 23-åringens nya kontrakt är värt 110 000 pund i veckan.

 

Ed4z8B3WkAA-n3kSPANIEN

Marca lockar med en intervju med Man Citys Bernardo Silva inför CL:s återstart. ”Real Madrid har kommit tillbaka väldigt starkt och de kommer inte att göra det enkelt för oss”, är det största citatet, ”Ingen känner till Real Madrid bättre än Guardiola”, är ett annat.

Diario AS följer det fortsatta kaoset i Segunda. Efter rubriken ”Den omöjliga matchen” följer en lång förklaring: ”La Liga vill ställa in matchen mellan Deportivo La Coruña och Fuenlabrada. Det innebär att Deportivo flyttas ned till tredje divisionen och att Elche tar Fuenlabradas playoff-plats. Fuenlabrada kommer att slåss mot beslutet, med potentiellt rättsliga åtgärder”.

Sport anser att en ”Trio uppvaktar Coutinho”. De är alla från Premier League. ”Arsenal, Leicester och Tottenham är alternativen som brasilianaren överväger”, skriver Sport. Här finns också rubrik om att Barça B missade chansen att ta steget upp till andra divisionen efter förlust mot Sabadell.

Mundo Deportivo vidhåller att Barcelona siktat in sig på att göra klart med Eric García i Manchester City. Helst i sommar, men det kan dröja. Därav att dagens största rubrik är ”Eric, nu eller i januari”. Garcias kontrakt med City går ut nästa sommar. Barça ser en ny Piqué i honom.

 

FRANKRIKE

Le Parisien upplyser om att Kylian Mbappé kommer att genomgå en magnetröntgen på sin skadade fot under kvällen i dag. PSG-anfallaren kommer inte att kunna spela ligacupfinalen mot Lyon till helgen, men om ingen benskada upptäcks vid röntgen finns en liten förhoppning om att han kan spela CL-kvartsfinalen mot Atalanta den 12 augusti.

Foot Mercato uppger att Barcelona har en ny plan för att få Arsenal att släppa Mattéo Guendouzi. Idén om Philppe Coutinho mot fransmannen plus 50 miljoner euro föll inte i god jord. Nästa försök är Ivan Rakitic-Arturo Vidal i utbyte mot Guendouzi.

 

TYSKLANDSkärmavbild 2020-07-27 kl. 02.04.02

BZ lägger till ännu en klubb som är intresserad av Sebastian Andersson: Lille. Den franska klubben har pengar att spendera efter (snart klara) övergången för Victor Oshimen till Napoli. Sedan tidigare har Celtic, Watford och Schalke nämnts som intresserade av Andersson. Schalke ska ha haft inledande samtal med svenskens nuvarande klubb Union Berlin, nämner BZ. Anderssons utköpsklausul sägs ligga på cirka fem miljoner euro.

Kicker har en del plock från transfermarknaden. Dortmund tänker inte rucka på sin höga prislapp på Jadon Sancho (en bit över 100 miljoner euro) men om Man United slår till ha klubben ringat in Jonathan Ikoné i Lille som en möjlig ersättare. Southampton har anslutit sig till Leicester, Newcastle och Liverpool i jakten på Schalkes 21-årige amerikan Weston McKennie. Inter, Milan, Lazio, Roma, Atalanta och nu även Napoli och Leeds United är intresserade av Stuttgarts Nicolás González, 22, men något bud på den argentinske anfallaren har ännu inte inkommit. Mittbacken Dayot Upamecanos utköpsklausul på 60 miljoner euro gäller endast till fredag, sedan har RB Leipzig kontroll på situationen.

Leipziger Volhszeitung går ett steg längre om Upamecano. Här uppges att 21-åringen är överens med RB Leipzig att förlänga kontraktet. Tidigare har bland annat Arsenal och Chelsea uppgetts intresserade av Upamecano.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) har svenskar som ”Matchens flopp” i två av söndagens matcher – och det trots segrar: Simon Hedlund (AGF-Bröndby 0-1), som får 2 av 10 i betyg, och Pierre Bengtsson (FCK-FC Nordsjälland 2-1), som får samma betyg.

Sunday Post pratar med italienska målvaktslegendaren Dino Zoff, som tycker Celtic ska satsa på Robin Olsen. ”Jag tro det är en flytt som skulle kunna bli väldigt bra för båda parter”, säger Zoff, ”Jag har sett mycket av Olsen både i Roma och Cagliari, och det är en målvakt jag verkligen gillar”. The Scotsman skrev i förra veckan att Celtic, som Zoff beskriver som ”Skottlands Juventus”, är intresserad av den svenske landslagsmålvakten.

De Telegraaf (Nederländerna) skriver att Bayern Leverkusen lagt ett bud på 20 miljoner euro för Ajax-målvakten André Onana, 24. Budet har nobbats. Andra intresserade klubbar är Chelsea, Dortmund, Barcelona och PSG.

De Zondag (Belgien) pratar med Gensts ordförande Ivan De Witte om heta anfallaren Jonathan David. ”Samtalen med Lille avslutades i veckan, men andra klubbar är intresserade. Med mycket bättre erbjudanden också. Och det inkluderar Leeds”, säger De Witte.

Publicerad 2020-07-27 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto