POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Gazzettan: Zlatan kan skriva på innan helgen

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport pryder förstasidan med Zlatan Ibrahimovic och med en dubbelmening i rubriken ”Signerat Ibra”. För 38-åringen såg med två mål till att Milan vann (4-1 mot Sampdoria) och hans namnunderskrift är  på ett nytt kontrakt är samtidigt nära. GdS spekulerar i att när Ibra drar på sig Milans nya tröja för 20/21 i den avslutande ligamatchen mot Cagliari på lördag kan det vara mer än symboliskt. ”Vem vet, kanske kommer den med förnyat äktenskapslöfte, om Milan och Raiola hittar en överenskommelse i dag eller i morgon. I går gjorde sportchefen Masara klart att tidsramarna för en överenskommelse kunde vara ganska korta”, skriver tidningen, som också utser Ibrahimovic till matchens lirare med höga betyget 8 av 10. ”En uppvisning i klass och giftighet”, summerar GdS. Ken Sema fick för övrigt klart godkända 6,5 trots förlust för Udinese (1-2 mot Lecce) och Mattias Svanberg 6 i Bolognas storförlust (0-4 mot Fiorentina).

La Repubblica tror på ett kontrakt för Ibrahimovic med fyra miljoner euro i grundlön plus bonusar. ”Det reser dilemmat om kontraktslängden: om det kanske är till 2021 med option som spelare eller tränare till 2022, så skulle det bräcka 40-årsvallen i Serie A. Som han sa, ’Jag är som Benjamin Button’, skriver tidningen. Zlatan har förstås liknat sig vid rollfiguren Benjamin Button förut. Som 2017Som 2018.

Corriere dello Sport lägger mest krut på en kille med krut i dojan, Ciro Immobile. ”Han gör sitt 35:e mål och har öppen gata till Guldskon”. För med onsdagens mål i Lazios seger (2-0 mot Brescia) passerade han Robert Lewandowskis 34 mål samtidigt som Cristiano Ronaldo gick mållös av planen för Juventus (0-2 mot Cagliari) och är långt efter med 31 mål. I helgen spelas sista omgången i Serie A. Bundesliga är redan färdigspelad.

 

ENGLAND

england

Daily Mail ifrågasätter Manchester Uniteds beslut att släppa iväg Victor Nilsson Lindelöf och andra lagkamrater på utlandssemester. Europa League-spel skulle kunna vara i fara för dem om den nya vågen av coronafall i Europa medför karantän, som fallet med Spanien. Förutom Lindelöf – som är i Frankrike – nämns även Nemanja Matic och Odion Ighalo som spelare som rest iväg utomlands.

Sky Sports pratar med en nöjd Pontus Jansson efter Brentfords finalavancemang i playoff till Premier League (3-1 mot Swansea). Svensken bjöd in motståndarna efter en helt misslyckad klackrensning. ”Det var en slarvig miss av mig. Men det var nog mitt första misstag den här säsongen, men det var verkligen dåligt försvarsspel”, säger Jansson och ler.

Daily Mirror gör dagens största rubrik på en annan Manchester United-spelare som sedan länge befinner sig utomlands. Och här är det ingen karantän som är hinder för hemresa. Alexis Sánchez vill inte tillbaka om och när Ole Gunnar Solskjaer kallar. Chilenaren vill stanna i Inter.

Daily Telegraph har en uppföljning. ”Inter beredd att ta över Alexis Sánchez – men det kan hänga på en stor utbetalning”. Han har två år kvar på kontraktet, Inter kan inte betala samma lön och en affär kan hänga på att United kan komma överens med Sánchez om ansenlig kompensation för att få honom bort från lönelistan. Alexis Sánchez veckolön är totalt 560 000 pund och kontraktet till 2022. Under lånetiden i Inter har United betalat 175 000 pund av den.

The Sun tar fram sin flitigt använda ”exklusivt”-stämpel för att berätta att Kepa Arrizabalaga ”är rädd för att han spelat sin sista match för Chelsea”. Spanjoren väntas på nytt bli petad av 38-årige Willy Caballero i FA-cupfinalen mot Arsenal på lördag. Arrizabalaga är därefter aktuell för ett lån eller en försäljning.

 

SPANIEN

spanien

Super Deporte, den Valenciabaserade sporttidningen, konstaterar med ”Såld” att Ferran Torres är klar för Manchester City. Övergångssumman blir 25 miljoner euro, som med bonusar kan nå 35 milj euro. Tidningen påpekar att Valencia kände sig tvungna att sälja 20-åringen då han inte velat förlänga kontraktet. Den officiella bekräftelsen kommer ”inom de närmaste dagarna”.

Diario AS är skräckinjagande med en virustäckt fotboll över hela förstasidan, ”Covidalarm”. Sevilla, Zaragoza och Almería har alla nya positiva fall. ”Playoff och Europa League hänger nu i luften”, skriver AS. Till dessa coronadrabbade klubbar kan också Real Madrid och Fuenlabrada läggas. Spanien registrerade i går den högsta siffran av nya coronafall sedan den 1 maj.

Marca toppar också med ”Fotboll på max varning” efter de nya coronafallen. Tidningen tar också fasta på ett citat från Karim Benzema, portad från franska landslaget, ”Jag skulle inte byta ut mina fyra CL-titlar mot en VM-titel”. Sedan noterar Marca belåtet att Real Madrid är fotbollens mest värdefulla varumärke. Enligt Brand Finance Footballs årliga studie är det värt 1,419 miljard euro, men har tappat 13,8 procent på grund av coronakrisen. Barcelona är tvåa med 1,413 och Manchester United trea med 1,314.

Sport tar upp att Barcelonatränaren ”Setién är under lupp” i CL-spelet. ”Han behöver riktigt bra prestationer för att få vara kvar”, förtydligar tidningen. På förstasidan finns också ”Luis Suárez har inga planer på att lämna”, som ett svar på onsdagens rykten om en MLS-flytt för uruguayanen.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe ståtar med en lång intervju med Olivier Giroud. Chelseaanfallaren har gjort succé efter coronauppehållet, men får framöver konkurrens av Timo Werner. ”Det blir en motivation”, säger Giroud om tysken, ”Om ni sagt till mig att det var en spelare med min profil hade jag varit oroad, men så är det inte. Fast jag är inte naiv: Werner har inte kommit för att sitta på bänken. Jag får göra allt jag kan för att försätta (tränare) Lampard i en så svår sits som möjligt när han ska göra sina val”.

RMC Sport konstaterar att affären Victor Osimhen äntligen är klar. Lille får 70 miljoner euro av Napoli, fördelat över fem år, samt bonusar på tio miljoner euro. Alla dokument är påskrivna. Övergången bir officiell inom kort.

L’Obs-journalisten Abdellah Boulma uppger att Qatar överväger en utköpsklausul för att få Kylian Mbappé att gå med på att skriva nytt kontrakt. Det är inte tillåtet i fransk fotboll men det kan göras som privat avtal. Hans nuvarande kontrakt går ut 2022.

 

TYSKLAND

tyskland

Bild upplyser om att Sebastian Andersson kan få svårt att vara med på inledande träningen med Union Berlin. Anfallaren har maginfluensa. Dessutom fortsätter ryktena att surra om en flytt. Framför allt Schalke och Celtic är sugna. ”Alla känner till utköpsklausulen, det är den eller inget som gäller”, påpekar vd Oliver Ruhnert. Klausulen har tidigare uppgetts ligga på cirka fem-sex miljoner euro. Noteras kan att Robin Quaison röstats fram till Årets spelare i Mainz, meddelar klubben i sociala medier. Var tar Ralph Rangnick vägen? Inte nog med att det inte blev något med Milan, enligt Bild diskuterar han tillsammans med Red Bull att avsluta hans kontrakt som koncernens sportchef.

Kicker pratar med Bayer Leverkusens sportdirektör Rudi Völler om Kai Havertz. Inga bud – från Chelsea eller någon annan – har ännu inkommit. Völler är också tydlig med att stjärnan kommer att spela Europa League med klubben. ”Det är skrivet i sten”, understryker han. Den 6 augusti spelar Leverkusen åttondelsfinal mot Rangers. EL-finalen är den 21 augusti. Dortmund-journalisten Thomas Hennecke synar flyttryktena kring Jadon Sancho, och har då också denna lilla passus: ”Uppgifter gör fortfarande gällande 20-åringen hellre skulle vilja till Liverpool än Manchester United på grund av de större titelchanserna”, skriver Hennecke. Ett bud från Liverpool är dock knappast aktuellt i dagsläget. Kicker uppger vidare att Bayern München gjorde ett-sista-minuten-försök att kapa värvningen av Jude Bellingham. Samma sak med Dani Olmo i januari. Spelarna hamnade sedermera i Dortmund respektive RB Leipzig.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) skriver, ”Bröndby lyckades verkligen inte smida det svenska järnet medan det var varmt”. Det handlar om prislappen på Simon Tibbling. Sommaren 2018 ska FC Köpenhamn ha lagt ett chockbud på motsvarande 26 miljoner svenska kronor (mellan 34-48 milj inkl bonusar). Sommaren 2019 bjöd FC Nordsjælland elva milj kr för svensken. När Tibbling nu i sommar till slut såldes, uppgav Ekstra Bladet häromdagen att det var för åtta milj kr till FC Emmen, men enligt BT blev övergångssumman bara knappt fem milj kr (sju milj kr inkl bonusar).

Publicerad 2020-07-30 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto