Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eto’o: ”Byt namn på Barcelona om Messi lämnar”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

TyC Sport (Argentina) snackar Lionel Messi och Barcelona med Samuel Eto’o. Den kamerunske legendaren håller sin vana trogen inte igen. ”Barcelona är Messi. Om han lämnar behöver vi hitta ett nytt namn på Barcelona”, säger Eto’o, ”Man måste göra allt för att han avslutar sin karriär i Barcelona”.

La Cuarta (Chile) hävdar att PSG är intresserad av Arturo Vidal. Klubben ska redan ha hört sig för med chilenarens representanter för att få ett hum om hans krav. Den 33-årige mittfältaren sägs trivas i Barcelona men är inte främmande för ett erbjudande.

NRK (Norge) uppger att Åge Hareide, 66, presenteras som Rosenborgs nya tränare under dagen. Hariede var senast dansk förbundskapten, och har under tränarkarriären varit i bland annat Malmö, Helsingborg och Örgryte.

Annons

 

ENGLAND

englandThe Sun skulle kunna göra en lägesrapport över England anno 2020. Medan BLM-demonstranter välter statyer så uppför klubbägare andra. Efter måndagens besked att Manchester City ska hedra David Silva med en staty, uppger The Sun att klubben redan planerar för nästa: Sergio Agüero.

Manchester Evening News har vad som utmålas som ett försvarstal för Victor Nilsson Lindelöf (kan ses som ett för Bruno Fernandes också). Efter den uppmärksammade dispyten med Bruno Fernandes ville en fotbollssajt driva med svensken i sociala medier. Den photoshoppade bort portugisen och in en Lindelöf till, så att han bråkade med sig själv, och texten ”Lindelöf har bara en person att skylla på”. Det fick Unitedmittfältaren Andreas Pereira att rycka ut till försvar av lagkamraten. ”Vi vinner som ett lag men vi förlorar också som ett lag. Han skyllde inte på någon, det skulle han aldrig göra”, skriver Pereira i en kommentar till fotomontaget och dess text.

Annons

Daily Telegraph har uppdatering till härdade Newcastlefans. ”En ny köpare dyker upp med 280 miljoner pund…och hävdar att de vill köpa Cristiano Ronaldo”, är uppgiften för dagen. Liknande uppgifter om intresse för den portugisiska stjärnan fanns i samband med det numera kraschade saudiska budet. Den här gången är det Bellagraph Nova Group (BNG) som vill satsa på en galactico-värvning tillsammans med bud på klubben.

Daily Star täcker sportettan med ordvitsen ”JurGONE Klopp”. Den följer på gårdagens intervju i tysk media om att Liverpooltränaren kan tänka sig att kasta in handduken efter sin tid på Merseyside.

Sky Sport ger Expressen rätt. Brentford är ute efter Saman Ghoddos från Amiens. Något avtal är dock ännu inte nära för den forne Östersundsanfallaren.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport blickar förväntansfull fram emot en ”Grande finale”, en festlig avslutning på Inters Europa League-äventyr. Semifinalen talade för det (5-0 mot Sjachtar). Lautaro-Lukaku var ”fenomenala”. Argentinaren får högst betyg av alla, 8,5 av 10. På fredag är det final mot Sevilla. Förstasidan lockar även med ”Hallå, Ibra – Pioli spelar ut sitt kort genom telefonsamtal”. Tränaren håller kontakten med Zlatan Ibrahimovic samtidigt som kontraktssamtalen med klubben fortsatt går trögt. Med intresse noterar tidningen också att svensken trots det frontade lanseringen av Milans tredjetröja i går, precis som han tidigare gjort med förstatröjan.

Annons

Corriere dello Sport använder samma huvudrubrik som La Gazzetta dello Sport, och understryker att Inter kan ta EL-titeln tio år efter att klubben tog den senaste i Europa, Champions League. Här finns också en rad andra nyheter: Paulo Dybala vill ha 20 miljoner euro i lön för att förlänga med Juventus. Lazio är rasande på David Silva, som dumpade klubben i sista stund och skrev på för Real Sociedad. Manchester City höjer budet på Napolibacken Koulibaly till 70 miljoner euro. Everton har gått om Atlético som favorit att sajna Napolimittfältaren Allan.

Sky Sport Italia-journalisten Gianluca Di Marzio noterar att Spal nu presenterat Liam Mekic från Häcken. Ungdomsfotboll.se berättade om övergången för tre veckor sedan. 17-åringen kommer att spela med Serie A-klubbens ungdomslag.

 

SPANIEN

spanienMarca sammanfattar läget i Barcelona på förstasidan. ”Koeman kommer, krisen fortsätter”. Ännu ett turbulent Barça-dygn kan läggas till handlingarna. Inte nog med att Setién fått sparken och Koeman redan utropats som ny tränare. Dessutom ska Marc André ter Stegen i dag operera sitt knä. Målvakten väntas bli borta tre veckor, men kan vara spelklar till den planerade säsongsstarten den 12 september.

Annons

Diario AS väljer att lägga fokus på spindeln i Barcelonas trasiga nät, klubbpresident Josep Maria Bartomeu. Han ”Kommer undan”, skriver tidningen, och pekar på att Bartomeu vägrar lämna sin plats och vägrar rubba på datum för nästa presidentval, mars 2021.

Sport bjuder på ”Koeman, ersättaren”, men inte så mycket mer. Barças vd Òscar Grau har bekräftat att han förhandlat med nederländaren. Sport påpekar att Koeman först måste lösa sitt avsked till förbundet innan han officiellt kan presenteras av Barcelona.

Mundo Deportivo har också Koeman, Koeman, Koeman. Tidningen har sedan frågat sina läsare vad de anser. Bra val eller inte? ”Inte”, är svaret. Drygt 70 procent gillar det inte. San Sebastian-upplagan tillägnas måndagskvällens skrällvärvning, ”Bomben Silva”.

La Vanguardia ger kaoset kring Barcelona ytterligare ett ansikte, Arthur Melos. 23-åringen körde tidigt i måndags morse sin Ferrari in i en lyktstolpe i Palfrugell i Katalonien. Arthurs alkotest visade enligt uppgift dubbelt över tillåtna värde. ”Den brasilianska mittfältaren avslutar sin tid i Barça på värsta möjliga vis, genom att misslyckas sportsligt och ytterligare svärta sitt professionella anseende”, skriver tidningen. Olyckan inträffade bara ett par dagar efter att La Vanguardia berättat att advokater hittat en överenskommelse mellan Arthur och Barça, sedan han träningsvägrat. Klubben sålde honom tidigare i somras till Juventus. Den 23 augusti flyger han till Turin.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe menar att PSG kan ”Byta planet”. Så stort skulle det vara för klubben att nå en Champions League-final. Och för det krävs att stjärnor visar PSG vägen. ”De räknar mer än någonsin med Kylian Mbappé, Ángel di María, Neymar och Marquinhos”, skriver tidningen. Från planeten Tellus rapporterar L’Equipe att allt fler franska ultrasgrupper bojkottar ligan under rådande omständigheter. När Ligue 1 startar är det med max 5 000 åskådare, social distansering och masktvång, vilket ses som ”oförenligt” med ultras sätt att stödja lag.

Le Parisien menar att Neymar och Mbappé ”är två motorerna i samma maskin, som blivit oskiljaktiga”. Brasilianarens sägs ha en ny och starkare vilja att lyckas med PSG. ”Den föddes under isoleringen, genom en pakt på WhatsApp. Spelarna lovade varandra att vinna Champions League, att skriva in sig i historien. Två personer ledde de andra i dansen bland meddelandena: Mbappé och Neymar. Som alltid”, skriver Le Parisien. PSG:s troliga startelva: Rico – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembé, Bernat – Marquinhos, Paredes – Di Maria, Neymar, Mbappé – Icardi.

Annons

Le 10 Sport uppger att Ronald Koeman redan innan han officiellt blivit presenterad i Barcelona ringat in ett första nyförvärv. Det är landsmannen Donny Van de Beek i Ajax.

France Football har ett annat namn för Barcelona. Enligt tidningen är sportchefen Eric Abidal sugen på Malang Sarr, 21. Den tidigare Nicebacken är utan kontrakt, och väntas dra till sig även engelskt intresse.

 

TYSKLAND

Kicker räknar inte med någon svensk i RB Leipzigs startelva i dag heller. Liksom mot Atlético de Madrid i CL-kvartsfinalen, så lär Emil Forsberg starta på bänken mot Paris SG i semifinalen.

Sport1 gör som många andra medier i Tyskland: upplåter generöst med utrymme åt att tre av fyra tränare i CL-semifinal är tyskar. Hansi Flick (Bayern München), Thomas Tuchel (PSG) och Julian Nagelsmann (RB Leipzig). ”Men Rudi Garcia har visst sagt att han också är lite tysk, så vi kan kanske säga 3 ½”, sa Tuchel muntert vid gårdagens presskonferens. Lyontränaren är döpt efter tyska cykelstjärnan Rudi Altig.

Annons
Publicerad 2020-08-18 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto