Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mexit: City erbjuder Messi långt kontrakt

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLANDengland

Daily Telegraph plockar fram miniräknaren och kommer fram till att ”Lionel Messi skulle kosta Man City 500 miljoner pund”. Det baserar på att Barcelona kräver 200 miljoner pund för spelaren och att argentinaren har 100 miljoner pund i årslön. City väntas erbjuda ett treårskontrakt. Messi skulle därefter vara aktuell för systerklubben New York City FC, och därefter eventuellt i någon roll för Citygruppen. Det ligger i linje med ESPN:s uppgifter om spel först i City, sedan i NYFC. Men ESPN skriver att City är beredd att betala 100-150 miljoner euro för övergången.

The Times pressar ner prislappen. Under City hoppfulla om att värva Messi finns underrubriken ”Barcelona vill ha minst 100 miljoner euro för 33-åringen”. På sportettan finns också uppgiften ”Chelsea drabbat av positiva tester”. Enligt tidningen har ”ett flertal spelare” testat positivt för corona.

Annons

The Sun har namn. Mason Mount, Tammy Abraham, Christian Pulisic och Fikayo Tomori har alla satts i karantän. Det framgår dock inte bekräftat att det är dessa Chelseaspelare som testat positivt.

Daily Mail ha mer om Chelsea. Med tanke på coronautbrottet i Chelsea är det något ironiskt att klubbens match borta mot Brighton kommer att ha begränsad publik efter lättade coronarestriktioner. 2 500 åskådare tillåts på lördagens träningsmatch. Matchen tillhör de första i ett testprojekt med publik.

Metro hör Jürgen Klopp skicka en passning till just Chelsea. I ett österrikiskt program fick Liverpooltränaren fråga om värvningar, och tog då upp coronans effekter. ”Vi måste alltid vara vaksamma på de finansiella aspekterna. Vivet inte hur mycket pengar som kommer in. Det vet ingen. Men det verkar som en del klubbar har ett mer positivt synsätt…om man ser till Chelsea till exempel”, säger Klopp och skrattar.

Annons

The Independent skriver att Tottenham närmar sig en värvning av högerbacken Matt Doherty från Wolves. Prislappen på 28-åringen väntas landa kring på cirka 20 miljoner pund.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport känner på Inter mot Juventus, på kampen mellan två forna lagkamrater. ”Käre vän, jag utmanar dig”, säger Antonio Conte till Andrea Pirlo i GdS:s fantasivärld. Okej, Zlatan Ibrahimovic är ännu inte riktigt klar för ett år till med Milan. Något hans agent Mino Raiola märkligt irriterat anmärkte i går. GdS tar lätt på det. Drar en parallell till den berömda pjäsen ”I väntan på Godot”, men lägger till att Godot Ibrahimovic faktiskt kommer till helgen. Då blir det klart. Tidningen går igenom Romas stora trupp och noterar i förbigående att Robin Olsen ”inte längre ingår i tränarens planer”. Fortfarande har klubben inte hittat en ny klubbadress åt landslagsmålvakten.

Annons

Corriere dello Sport gör om en amerikansk tv-serie till en ett spanskt-engelskt drama, ”Messi and the City”. Tidningen kastar fram att Manchester City erbjuder Messi en lön på 50 miljoner euro om året. Liksom i Daily Telegraph och Marca nämns ett treårskontrakt.

Sky Sport Italia uppger via mercatojournalisten Gianluca Di Marzio att Henrik Larsson redan är i arbete, trots att Barcelonas träning inleds först på måndag. Det handlar inte om att drilla anfallare heller. I stället har ”Henke” på tränare Koemans initiativ snackat i telefon med Moussa Dembélé i ett försök att locka Lyonanfallaren till Barça. Dembélé ses som en möjlig ersättare till Luis Suárez. Liksom Larsson har Dembélé ett förflutet i Celtic. Vidare skriver Sky Sport att Inter gör ett försök med Arturo Vidal. Samtal har inletts med chilenarens agent, som är densamma som Interspelaren Alexis Sánchez har. Vidal är en av spelarna som Barça sägs vilja rensa bort.

Annons

 

SPANIENspanien

Marca myntar uttrycket ”Mexit”. Det finns på förstasidan till en bild på Guardiola som omfamnar Messi under tiden tillsammans i Barcelona. Nu är de på väg att återförenas på engelska mark. ”City har fördel” i jakten på 33-åringen, konstaterar tidningen. Liksom Daily Telegraph uppger Marca att City erbjuder ett treårskontrakt. I pappersupplagan skriver Marca om en annan övergång från Spanien till England. Evertons köp av James Rodríguez från Real Madrid rycker allt närmare. Cirka 25 miljoner euro väntas colombianen kosta, och även här handlar det om ett treårskontrakt.

Diario AS menar att ”Barcelona utmanar Messi”. Klubben sätter hårt mot hårt. På annan plats finns en artikel om Messis avskedsbesked och dess genomslag Då sopade hans namn banan med sökningar om corona på Google. Bland länder där samma fenomen uppstod nämns Sverige. Även sökningar på ordet ”burofax” peakade.

Annons

Sport gör bild på Messi som står och väljer bland tröjor – Inter, PSG, City, United. Och så rubriken: ”Förändring i sikte”. Tidningen skriver att Messi hoppas att en överenskommelse om hans försäljning kan komma till stånd så att det inte blir en rättslig process. Samtidigt understryker tidningen att Messis beslut att lämna Barça är ”oåterkalleligt”. Sport tar även upp uppgiften om att Man City planerar att skicka representanter till Barcelona nästa vecka för diskussioner och med ett erbjudande till Messi.

 

FRANKRIKE

franceL’Equipe ser Antoine Griezmann ”I mitten av spelet”. Enligt tidningen har Barcelonas tränare Ronald Koeman utlovat fransmannen en central roll. Dels. kommer han att spela mer centralt, inte på kanterna. Dels ses han som en nyckelspelare på planen och i omklädningsrummet. Koeman kommer också att ge honom tröja nummer 7, som Griezmann hade i Atlético.

Annons

Le Parisien suckar i papperstidningen, ”Lyon som vanligt”, sedan PSG:s damer förlorat CL-semifinalen (0-1 mot Lyon). Tidningen noterar också Thiago Silvas farvälhälsning till PSG. ”I dag avslutas denna cykel, efter åtta år i PSG”, skriver han på Instagram och tackar för tiden. Brasilianaren väntas i dagarna bli klar för Chelsea. Sedan tar sig Le Parisien på nytt an Lionel Messi och PSG som potentiell köpare. Svaret är detsamma: det finns inte ekonomiska resurser ens om han kommer gratis. Lönen är för hög. Enda möjligheten är om någon av kronjuvelerna Kylian Mbappé eller Neymar säljs. Det är inte aktuellt. Dessutom har båda efter CL-finalen, enligt Le Parisiens källor, bestämt sig för att stanna kommande säsong.

RMC Sport hävdar däremot att källor inom PSG säger att det vore oprofessionellt att inte studera möjligheten att värva Messi om han är tillgänglig, samtidigt som radiokanalen understryker att Man City redan är i samtal med argentinaren. Enligt argentinska Olé är PSG redan i samtal med representanter till Messi.

Annons

 

TYSKLANDtyskland

Kicker frossar i Bayern München. Men här finns också en precisering på de något överraskande uppgifterna om att Juventus plötsligt ser ut att värva amerikanske mittfältaren Weston McKennie, 21, från Schalke. Enligt Kicker handlar det om ett lån värt sex miljoner euro med köpoption på 18 miljoner euro. Sky Sport Italia uppger att läkarundersökning väntar i Turin på fredag.

Bild har uppgifter på ett liknande upplägg från Juve för McKennie men andra siffror. Tre miljoner euro plus 18 miljoner euro, men också bonusar som gör att affären totalt kan nå 28 miljoner euro. Tidigare har Sebastian Andersson (Union Berlin) ryktats till Schalke. Nu har klubben hittat en annan rutinerad Bundesligamålskytt med bakgrund i Berlin. Enligt Bild värvar Schalke Vedad Ibisevic, 36, tidigare Hertha Berlin, på en fri transfer.

Annons

 

ÖVRIGT

TNT Sports (Argentina) uppger att Diego Maradona vill ha Ronaldinho till Gimnasia. Enligt uppgifterna ska Maradona, tränare i klubben, ha varit en av de första att ringa brasilianaren sedan han släppts på fri fot tidigare i veckan. I vilken roll – på eller vid sidan av planen – Maradona tänkt sig Ronaldinho är oklart.

ESPN Brasil (Brasilien) har ett annat samtal från en stjärna till en annan. Fast här handlar det mer nutida stjärnor. Lionel Messi ska ha ringt upp Neymar och försökt locka honom till Manchester City, om Messi själv nu lyckas får igenom övergången.

Publicerad 2020-08-27 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto