POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Rashford tar strid igen – ska stoppa matbrist bland barn

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

england

The Guardian ger Marcus Rashford störst bilden på nyhetsettan. Den unga Man United-stjärnan fortsätter slåss för barnens rätt. I somras fick han regeringen att riva upp sitt beslut om att ta bort fria måltider för barn. Nu har Rashford tillsammans med en rad livsmedelsjättar bildat Child Food Poverty Task Force (klipp här), för att inga barn ska gå hungriga i Storbritannien. Rashford har också skrivit till parlamentsledamöter och regeringen om initiativet.

Daily Star byter ut ”Toy Boys” till ”Joy Boys”. Det är Jack Grealish, som gläds över att ha kommit med i landslagstruppen. Det är Donny van de Beek, som gläds över att snart vara med med i Man United-truppen.

Daily Mirror följer upp Uniteds intresse av att förstärka backlinjen med Dayot Upamecano. Uppgifterna fick ett kaxigt svar från den tyska klubben i social medier RB Leipzig skriver i en tweet, ”Om ni missat det”, och så beskedet från i juli om att fransmannen förlängt kontraktet (se nedan).

The Times har på sportettan inte bara Grealish utan också ”’Logiskt’ för Messi att slå sig samman med Guardiola”. Det är Toni Freixa, presidentkandidat i Barcelona, som i en intervju med Goal ser superstjärnan som förlorad för Barcelona. ”Vad jag hört från flera håll så är det ett beslut som mognat under flera år och är oåterkalleligt. Jag tror inte det finns någon väg tillbaka”, säger Freixa, ”En flytt till Manchester City är trolig”.

Daily Telegraph rapporterar att klubbar i Saudiarabien och Qatar visat intresse för Mesut Özil. Men Arsenalspelaren vägrar flytta på sig. Han har ett år kvar på bänken.

Daily Express hävdar att Chelsea satt en hög prislapp på N’Golo Kanté. Inter har gjort trevare men Chelsea vill inte sälja mittfältaren för mindre än 80 miljoner pund. Inter sägs också intresserad av Emerson Palmieri och Olivier Giroud i Londonklubben.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport har så klart med Zlatan Ibrahimovic och hans kontraktsskrivning på förstasidan. Men dagens stora rubrik är ”Avtal med Inter – Vidal säger ja!”. Mittfältaren ska vara överens om ett tvåårskontrakt. Förhandlingar om att riva avtalet med Barça pågår. Inter har mer på menyn. Nästa stora mål är N’Golo Kanté. Chelsea sägs begära 50 miljoner euro – alltså betydligt lägre än vad Daily Express uppger i dag. GdS skriver också att Sampdorias back Omar Colley, med ett förflutet i Djurgården, är het i andra länder. West Ham, Celtic och Rennes är alla intresserade. Enligt Corriere dello Sport är också Burnley och Newcastle sugna.

Corriere dello Sport, ja. Den låter Ibrahimovic ta plats mitt på förstasidan. ”Ibra och Tonali – ett Milan för Champions League”. Den unge Bresciaspelaren väntas inom kort klar för de rödsvarta. Läkarundersökningen kan bli på torsdag. Övergångssumma i miljoner euro: 10 (lån) + 15 (köpoption) + 10 (bonusar). Och så en vidareförsäljningsklausul för Brescia på tio procent. På annan plats uppger CdS att Fiorentinas intresse för Ken Sema är intakt. Det är svensken eller Leonardo Spinazzola (Roma) som gäller. Två spår som klubben arbetar parallellt med. Fiorentina uppges ha goda relationer till både Roma och till Watford, dit Sema återvänt.

Tuttosport går all-in på att ”Pirlo har gjort sitt val: Dzeko”. Det är prioritet för Juventustränaren framför Luis Suárez. Tuttosport uppmärksammar också Juventus nyförvärv Arthur Melo och Dejan Kulusevski med en artikel. De har enligt tidningen redan imponerat på övriga spelare med sin entusiasm. Om Kulusevski skriver Tuttosport: ”Svensken sätter sig i respekt, och förbluffar med sin styrka och sin kyla”.

 

SPANIEN

.spanien

Marca använder beprövat grepp. Liksom tidigare år klistrar tidningen den nysläppta spelkalendern över hela förstasidan. Men den här gången till rubriken, ”Ligan som kan tappa Messi”. La Liga har kick-off den 13 september. Tidningen uppger också att Wolves Adama Traoré testat positivt för corona och inte ansluter till det spanska landslaget. Vidare skriver Marca att Real Madrid och Arsenal under måndagen nästa gjorde helt klart med ett andra utlåningsår för Dani Ceballos. En bekräftelse väntas i dag eller i morgon. Londonklubben har ingen köpoption.

Diario AS instämmer om Ceballos, och lägger till att spelaren också gett grönt ljus. Förstasidan handlar om en norrman, Martin Ødegaard. ”En galactico för det nya normala”, är dagens största rubrik. Ødegaard har nu inlett träningen med Real Madrid.

Mundo Deportivo följer upp första Barça-träningen med Ronald Koeman – och utan Messi. För argentinaren finns en egen rubrik: ”Manchester City kommer att värva Messi men de måste betala”.

Cadena SER uppger att det kontrakt som Manchester City förbereder till Messi är på två år och inte tre, som tidigare rapporterats. Radiokanalen understryker att argentinarens pappa och agent Jorge kommer att träffa Barças klubbledning på onsdag, eller senast torsdag, för att försöka hitta en lösning på situationen.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe uppger att två misstänkta fall av corona i PSG egentligen är tre. Det handlar enligt tidningens uppgifter förutom om Leandro Paredes och Angel Di Maria, även om Mauro Icardi. Klubben har bekräftat två fall, utan att nämna namn. De tre argentinarna har tillbringat fritid tillsammans efter CL-finalen och var alla på Ibiza förra veckan.

France Football får en pratstund med förbundskapten Didier Deschamps. Han får frågan om han vet laget han ställer upp med efter uttagningen i förra veckan. ”Inte den här gången, nej. Jag vet hur vi ska starta mot Sverige men inte med vilka…(skratt)”, säger han, och pekar på de många okända faktorerna i kölvattnet på pandemin. L’Equipe uppgav i samband med laguttagningen att Frankrike väntas spela med ett 3-5-2 mot Sverige på lördag. Deschamps gillar att förändra, att skruva på saker. ”Det finns inget värre än ett lag som spinner och inte ifrågasätter sig själva”, menar Deschamps. Vidare uppger France Football att Kalidou Koulibaly är överens med Manchester City om ett kontrakt. Återstår för den engelska ligatvåan att lägga bud och förhandla fram avtal med Napoli. Men Koulibaly har heller inget emot att stanna, skriver FF. Tidningen påstår sedan att PSG funderar på Memphis Depay. Nederländerna, som också är i Barcelonas sökljus, har bara ett år kvar på kontraktet med Lyon.

 

TYSKLAND

Sky Sport kommer med några transferuppgifter för Bayern München. Trippelmästarna är ute efter Pedri i Barcelona. 17-åringen tog steget till Barça så sent som i sommar, efter att ha fortsatt spela i Las Palmas sedan övergångspapper skrevs på för ett år sedan. Bayern och två Premier League-klubbar är enligt tv-kanalen ute efter Ajax högerback Sergino Dest. 19-åringen uppges föredra Bayern. Sky hör också Leverkusens tränare Peter Bosz kommentera Kai Havertz framtid. ”Med tanke på att förhandlingarna pågått så länge, så antar jag att sannolikheten är större att han lämnar än att han stannar”, säger han. Destination: SW6 i London.

Bild fångar upp att Serge Gnabry tar över Franck Ribérys tidigare tröja nummer 7 i Bayern München. Den har varit vakant den gångna säsongen. Ribéry gillar det. ”Kökschefen med nummer 7. Du förtjänar numret, broder. Lycka till med det och gör mig stolt”, hälsar Ribéry. Gnabry har hittills haft nummer 22.

 

ÖVRIGT

Esporte Interativo (Brasilien) har kuriosa kring Messi-situation. Den är signerade Marcelo Bechler, journalisten som alla nuförtiden lyssnar till. Enligt hans information har Manchester City redan vänt sig till ett produktionsbolag för arkivbilder på Messi för att förbereda material – om en övergång skulle bli av.

Canal 5 Noticias (Argentina) placerade landets president Alberto Fernández i en fåtölj och hörde honom komma med en vädjan till Lionel Messi. ”Ge oss nöjet av att få se dig avsluta karriären i Newell’s Old Boys”, sa Fernández, ”Du finns i våra hjärtan och vi har aldrig sett dig spela i vårt land”. Det var i Newell’s Old Boys som Messi spelade innan flytten till Barcelona som tolvåring. Vid nyheten förra veckan om att Messi var på väg att lämna Barça samlades fans på gatorna i Rosario för att uttrycka sina förhoppningar om en återkomst.

De Stentor (Nederländerna) uppger att PEC Zwolle försökt få loss Kristoffer Peterson från Swansea, men har fått nej. 25-åringen var förra säsongen utlånad till Utrecht men Swansea vill nu ta en ordentlig titt på svensken.

Publicerad 2020-09-01 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto