Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PSG-basen medger: ”Messi var frestande”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

FRANKRIKE

RMC Sport pratar med PSG:s sportchef Leonardo. Ryktena om Messi? ”Med tanke på den rådande ekonomiska situationen är det svårt att tänka på. Men när vi fick höra att Messi ville lämna, var vi frestade. Man tänker, ’Helvete, det skulle kunna vara möjligt’. Det är spelare som annars är fullständigt bortanför alla diskussioner”, säger han. Leonardo svarade också på Kylian Mbappés önskan om förstärkningar. ”Vi har en lista och prioriteringar. Vi har en månad på oss, till den 5 oktober. Om Kylian säger så är det för att han vet att vi tänker likadant. PSG är alltid ambitiöst”, svarar han, men påminner också om värvningen av Icardi och den kärva ekonomiska verkligheten, ”Alla klubbar i dag behöver sälja för att kunna köpa”.

Annons

L’Equipe sopar bort all fotboll från förstasidan. En sensationell fransk F1-seger på Monza behöver utrymmet. Längre in i tidningen följer L’Equipe upp Memphis Depays framtid. Lyons president tog själv upp att det inte bara handlar om Barcelona. Roma är också med i bilden, sa han till Téléfoot. Men enligt L’Equipe närmar sig en övergång för nederländaren till Barcelona för cirka 30 miljoner euro. I papperstidningen finns också plats för en rubrik om det infekterade ordbråket kring Dejan Kulusevski, ”Ibrahimovic ’zlatanerar’ förbundskaptenen”.

 

ENGLAND

frankrike

Daily Star låter andemeningen i Ward-Prowse ord bilda dagens största rubrik, ”Jag är ingen fuskare”. Engelsmannen tycktes riva runt med skon på straffpunkten innan Islands straff på tilläggstid i lördags. Island missade och England vann. ”Det är att fuska och jag gillar det inte”, sa tv-experten Roy Keane om tilltaget. Ward-Prowse försvarar sig. ”Jag grävde inte runt vid straffpunkten, det var mer att taktiskt försöka dra ut på tiden, så att alla hann samla sig och förbereda sig för straffsparken”, säger han.

Annons

Daily Mirror-rubriken ”Ice scream” har inte med glass att göra. Men den handlar om att passa sig för att hamna i kylen. För det är vad förbundskapten Gareth Southgate varnar för om man tar på sig dumma röda kort, som Kyle Walker senast.

The Guardian menar att ”Southgate ’hamrar hem’ budskap om disciplin till spelarna”. På sportettan finns också att regerande mästarna Chelsea, med Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i startelvan, som fick nöja sig med oavgjort i premiären (1-1 mot Man United). Men helgens nyhet från Guardian var annars att Yaya Touré petats från en välgörenhetsmatch arrangerad av Unicef. Den tidigare Man City-stjärnan ska ha postat ett porrklipp i en WhatsApp-grupp för andra deltagande spelare, och erbjudit att fixa sexarbetare åt dem. Yaya Touré har bett om ursäkt.

Daily Telegraph får man bläddra länge i för att hitta den lilla, lilla notisen om Saman Ghoddos. Det har varit tyst om honom och Brentford på sistone. Men Telegraph uppger att Championshipklubben ännu inte gett upp, och att samtal pågår med anfallarens klubb Amiens.

Annons

Manchester Evening News säger sig ha svar på varför Manchester United inte satsade på Kai Havertz. Jadon Sancho var hela tiden prioritet. Simple as that.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport  har ordleken ”Kanté Con-te”. Den står för att Conte vill ha Chelseamittfältaren till varje pris. Men priset är högt i rena pengar, minst 50 miljoner euro. Under tiden fixar Inter med en enklare mittfältsvärvning, Arturo Vidal. Chilenaren väntas få fri lejd från Barcelona och ansluta ”inom 48 timmar”. Tidningen förväntar sig inom kort också Luis Suárez i Juventus, med en lön på 6,5 miljoner euro per säsongen som med bonusar kan nå tio milj euro. I tidningens två potentiella startelvor med Luis Suárez finns inte plats för Dejan Kulusevski.

Corriere dello Sport har sedan, precis som Gazzetta dello Sport, en artikel om bråket kring Kulusevskis plats i svenska startelvan. CdS text inleds med ett ord, ”Chockad”. På svenska. Sedan förklarar tidningen att det var ordet som Kulusevski använde. Till förstasidan når inte tjafset om Kulusevski. Det gör däremot Inters tränare igen. ”Conte, det är nu eller aldrig” – Vidal och Kolarov är på ingående, och sedan är det Juventus som sa brottas ned.

Annons

SPANIEN

spanien

Mundo Deportivo har äntligen lite ljusa rubriker kring Barcelona. Åtminstone indirekt. ”Historisk Ansu”, handlar om hur Barça-juvelen med sina 17 år och 311 dagar blev yngsta målskytt någonsin för det spanska landslaget (4-0 mot Ukraina). Dessutom, påpekar MD, ”fixade han en straff, svarade för en läcker tunnel och gjorde nästan ett rabonamål”. Och då vänds blickarna mot Barcelona. ”Koemans superoffensiv”, det är Pedri, Dembélé, Griezmann, Messi, Coutinho, Fati och Trincão. ”Även utan en nummer 9, möjligen Depay, är offensiven spektakulär”, slår MD fast.

Sport håller med om att det var en ”Ansu-show”. En krönika har rubriken, ”Ansu är som Neymar, men med fler mål i sig”. Men tidningen tror på mer anfallskraft till Barça. ”Exklusivt: Möte om Lautaro”, följs av uppgiften att Interanfallarens agenter reser till Milano för att diskutera en flytt med klubbledningen.

Annons

Marca delar ut högst betyg till Ansu Fati, Sergio Ramos och – på nytt – Thiago, efter gårdagens match. Alla får tre stjärnor av tre. ”Ansu Fati är Disneyworld”, menar tidningen, och ger nöjesparken lite gratisreklam. Tillbaka till Real Madrid där ”Avgörande samtal med Zidane” väntar för Gareth Bale, eller snarare hans agent Jonathan Barnett. Zidane vill inte ha honom och lagkamraterna har också tröttnat. Men Bale har två år kvar på ett kontrakt värt 12 miljoner euro per säsong och Real vill inte ge bort honom gratis. ”Komplicerat”, är ett ord som återkommer i texten.

Cadena Cope ser andra alternativ för Luis Suárez än Juventus. Enligt radiokanalens uppgifter har representanter för uruguayanen varit i kontakt med Atlético. Tränare Diego Simeone ska till och med ha pratat med Suárez. Men enligt Cope har Atlético svårt att konkurrera med Juventus i lön.

Annons

El Mundo, slutligen, jämför inte Ansu Fati med Neymar eller Disneyworld utan ser honom som ”Den spanske Pelé, Lionel Messis arvinge”.

 

TYSKLAND

Sky Sport hör ingen glad målskytt. Tyskland fick bara oavgjort (1-1 mot Schweiz) och Ilkay Gündogan sammanfattar känslorna, ”Det är väldigt frustrerande och jag är lite förbannad”.

Bild ger betyg och rubrik därefter. ”Tre spelare får fem”, alltså det näst sämsta betyget på den sexgradiga tyska skalan. Süle, Kehrer och Gosens är det som hamnar i skamvrån. Bara två spelare får hyfsat bra betyg, målvakten Leno och målskytten Gündogan, båda med två. En annan rubrik är ”Varför ljuger Thiago?”. På en presskonferens inför Spaniens match i går sa mittfältaren om sin framtid, ”Jag har aldrig sagt att jag ska lämna Bayern”. Bild pekar på att både tränare Hansi Flick, vd Karl-Heinz Rummenigge och sportchef Hasan Salihamidzic berättat att Thiago vill bort. Bayern inleder sin försäsong i dag. Kanske med Thiago. Tidningen skriver också att Barcelona varit i kontakt med sin ex-spelare, men att tränare Koeman föredrar Georginio Wijnaldum.

Annons

Transfermarkt har roat sig med att ta ut topp-50-lista över spelare med flest titlar under 2000-talet. Zlatan Ibrahimovic har satts upp på tionde plats med 33 stycken, men svensken har lika många titlar som sjuan Arjen Robben. Dani Alves är etta med 41 och Andres Iniesta tvåa med 39.

 

ÖVRIGT

ovrigt

Herald of Scotland (Skottland) tog ett snack med en gammal Celticsvensk om en annan gammal Celticsvensk – Johan Mjällby om Henrik Larsson. Mjällby ser en viktig roll för sin gamla landslagskompis i Barcelona. ”Han kommer verkligen att vara en länk mellan omklädningsrummet och Koeman. Och vad som är till hans fördel är att han har omklädningsrummets respekt”, säger Mjällby, och påminner om Larssons tid i klubben.

O Jogo (Portugal) har ”Cristiano Ronaldo i sikte”. Det fortsätter med, ”Kaptenen är tillbaka i träning och är en tung förstärkning till anfallet mot Sverige. Portugal möter Sverige på Friends i morgon. Dessutom är Cristiano Ronaldo ett mål från att nå 100 med landslaget, påpekar O Jogo.

Annons
Publicerad 2020-09-07 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto