Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cristiano Ronaldos svar: ”Bryr mig inte om provokationer”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


PORTUGAL

portugal

Record (Portugal) ger Cristiano Ronaldo det ljus han både kräver och förtjänar efter att ha tvålat till Sverige (2-0 till Portugal). Rubriken ”Ronaldo till 101 procent” pekar också på den sammanlagda målskörden i landslagströjan. I portugisisk tv säger han sig läktare fyllda med fans – buande fans. ”När jag gör något gillar jag att bli utvisslad, det ger mig rysningar. Men hälsan kommer först. Om WHO anser att omständigheterna inte är säkra så är det vad som gäller. Viktigast är människorna”, säger Cristiano Ronaldo innan han blir Poeten Ronaldo, ”Att spela utan fans är som att gå på cirkus och inte få se clownerna, som att gå i trädgården och inte få se blommorna”. O Jogo tar fasta på andra citat från Cristiano Ronaldo. De utgår från Gustav Svenssons påstående inför matchen om att Portugal kanske kunde bli sämre med storstjärnan. ”Jag har inte följt nyheterna. Det är en åsikt. Jag vet att jag gjort avtryck här tidigare och visste att om jag spelade så skulle jag göra det igen. Jag bryr mig inte om provokationer. Vad jag åstadkommit under min karriär talar för sig själv”, säger Cristiano Ronaldo (se också TV4:s intervju med Cristiano Ronaldo om bland annat nya lagkompisen Dejan Kulusevski).

Annons

 

ENGLAND

england

Metro gör ett försök att vara finkulturell efter Englands sömnpiller i Köpenhamn (0-0 mot Danmark). Rubriken ”Något är ruttet i konungariket Danmark”, gör en dom ur Hamlet aktuell för skådespelet på Parken. Daily Express å sin sida konstaterar att framförandet ”inte kunde matcha dramat vid sidan av plan”, alltså Greenwoods och Fodens kvinnoaffärer. Recensionsrubrik: ”Festen är över”.

The Times ser England som ”Missing in action”, och den vanligtvis timide Henry Winter är irriterad. Riktigt irriterad. ”Den här bedrövliga insatsen är Southgates fel”. Förbundskaptenen experimenterade och var för försiktig.

Daily Telegraph delar ut fem eller sex av tio i spelarbetyg till samtliga spelare utom en. Jadon Sanco får bara en fyra. Telegraph har vidare roat sig med att ranka Premier League-lagens hemma- och bortatröjor. Vinnare är Everton hemma, följd av Southampton borta och Crystal Palace borta. På 40:e och sista plats är inte oväntat Wolverhamptons anskrämliga bortatröja.

Annons

The Guardian har med en annan listning, Årets lag som röstats fram av spelarna, PFA. Magdalena Eriksson (Chelsea) kom med i damernas elvas. Herrarnas såg ut så här: Nick Pope (Burnley) – Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Caglar Soyuncu (Leicester), Andrew Robertson (Liverpool) – David Silva (Manchester City), Jordan Henderson (Liverpool), Kevin De Bruyne (Manchester City) – Jamie Vardy (Leicester), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Sadio Mané (Liverpool). Årets spelare blev Kevin De Bruyne (Man City) bland herrarna och Beth England (Chelsea) bland damerna.

ESPN vill gärna lägga till ytterligare en värvning till Everton. Den här gången uppges klubben på väg att låna backen Fikayo Tomori från Chelsea.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport deppar som alla italienska tidningar över Nicolò Zaniolos korsbandsskada. Ett halvår väntas Romastjärnan bli borta. Men framför allt gläds GdS med Sandro Tonali. I dag har han läkarundersökning och skriver på för Milan. Tröjnumret är också klart. ”Samtal till Gattuso: ’Rino, kan jag ta ditt nummer 8?”, sammanfattar GdS.

Annons

Corriere dello Sport förmedlar budskap från Zaniolo, ”Vänta på mig”, med fortsättningen, ”Jag är snart tillbaka”. Som på så många håll hyllas Cristiano Ronaldo för sin ”Ronaldo Show: 101!”, som CdS väljer att uttrycka det. Serie A-svenskar tar också plats i överrubriken, ”Kulusevski från start, fick lite uträttat – Olsen en av de bästa”. I betygen får Cristiano Ronaldo skyhöga nio av tio. Robin Olsen får sju, Dejan Kulusevski får nöja sig med 5,5. Betygen här.

Sky Sport Italia har som brukligt rader av transferuppgifter. Några: Inte bara Man City utan också PSG är ute efter Kalidou Koulibaly. Napoli vill ha 75 milj euro. Roma är överens med Chris Smalling om de personliga villkoren: Nu ska avtalet med Man United förhandlas fram. Milans plan B för Tiémoué Bakayoko är Boubakary Soumaré. Förhandlingarna med Chelsea går trögt, och de rödsvarta kan vända sig till Lille i stället.

Annons

 

SPANIEN

spanien

Diario AS porträtterar Luka Modric, ”Han tar inte slut”. Planen är att den 35-årige kroaten och norska nytillskottet Martin Ødegaard kommer att rotera den kommande säsongen, skriver AS. Som i ett successivt tronskifte. Det kan vara sista säsongen för Modric. Kontraktet går ut nästa sommar. Det uppges råda irritation i Real Madrid över att Belgien tog med Eden Hazard på resa över två landskamper utan att använda honom i någon av dem.

Marca pryder förstasidan med Saúl i Atlético. ”Vi har ett lag som kan konkurrera med Real Madrid och Barça”, slår han fast. Över ett uppslag kartlägger Marca alla Cristiano Ronaldos 101 landslagsmål (grafik här). Hans favoritmotståndare är Litauen och…Sverige. Sju mål har han gjort mot båda nationerna. Tidningen känner också av förändringens vindar på träningsanläggningen i Barcelona. ”Det snackas redan om ’Sergeant Koeman’ i omklädningsrummet. Spelarna vet inte om det blir en framgångsrik säsong men de vet att de kommer att få springa”, skriver Marca. Kanske Korpral Henrik Larsson då?

Annons

Sport tar upp stafettpinnen med ”Konfidentiellt: Koemans tio budord”. Dessa är: ”meritokrati, fysiska förberedelser, strategi, hög press, akademi, enat omklädningsrum, professionalism, spelsystem, karaktär och Messi”. De flesta tränare skulle nog kunna skriva under på de nio första och sedan bara drömma om det tionde. Från Barcelonas transfermarknad uppger tidningen att ett bud lagts på Eric Garcia. Barça vill betala Man City åtta miljoner euro plus två milj euro i bonusar. City ville ursprungligen ha 40 milj euro, men Garcia vill inte förlänga och kontraktet går ut nästa sommar.

Mundo Deportivo ger också Barças intressen på transfermarknaden prioritet. Men här är det Memphis Depay som gäller. Tidningen upprepar uppgifter om att anfallaren är första prioritet som ersättare till Luis Suárez, och att Barça vill inkludera Samuel Umtiti i en affär med Lyon.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe svänger med gänget. ”Twist again på Saint-Denis” står för fransk seger med samma siffror som i VM-finalen för två år sedan (4-2 mot Kroatien). Men tidningen skyndar att lägga till att det var ”ett framträdande som var långtifrån perfekt”. Martial och Griezmann får högst spelarbetyg, sju av tio.

RMC Sport får en pratstund med Lyons sportchef Juninho. Rykten om Memphis Depay, Moussa Dembélé och Houssem Aouer är frekventa. ”Vi har fått samtal men inga officiella bud”, kommenterar Juninho, ”Vi tänker inte förlora alla tre samtidigt, så mycket är säkert”. Depay har ett kontrakt som går ut nästa år. Lyon vill fortsatt diskutera en förlängning. Intresset tycks inte ömsesidigt. ”Det jag upplever med Memphis är att det kommer att bli svårt. Det är min känsla efter att ha pratat med honom”, säger Juninho. Han tillägger apropå det utgående kontraktet, ”Depay är i en stark ställning” och ”Om ett bud skulle komma från Barcelona skulle vi vara tvungna att överväga det”.

Annons

Foot Mercato har som namnet klargör nyheter från fotbollsmarknaden. Dagens mest glittrande, ”Exklusivt: PSG är intresserad av Geoffrey Kondogbia”, Valencias 27-årige mittfältare.

 

TYSKLAND

Skärmavbild 2020-09-09 kl. 01.04.27

SportBild går igenom trupphierarkier i Bundesliga; lagkaptener, vicekaptener och spelarråd. Oscar Wendt finns med i Mönchengladbachs spelarråd, och tycks vara enda svensk med en sådan position i ligan. Tidningen rapporterar på annat håll att Bayern München och David Alaba inte kommit närmare om ett nytt kontrakt. Varken Bayern eller Alaba vill se en fri transfer nästa sommar. Om parterna inte kommer överens om ett nytt kontrakt vill Alaba lämna i sommar, skriver tidningen. Med en annan mittback, Jerome Boateng, har klubben ännu inte inlett samtal. Även Boateng kan vara på väg bort. På tal om Bayern. Moncaotränaren Niko Kovac är intervjuad. Han fick sparken av Bayern i november förra året men kunde ändå ta del av CL-segern. ”Ja, jag fick en Champions League-premie. Jag höll på Bayern i finalen för att jag har band till personer i klubben, inte för pengar”, säger han, och lovordar Hansi Flicks jobb med laget.

Annons

Bild tar upp anledningen till att Bayern röstade för tre i stället för fem avbytare. Storklubben förväntar sig ett ekonomiskt tufft år och vill inte dra på sig extra bonuskostnader till spelare för speltid. Det handlar om att spara in på tre-fem miljoner euro, skriver Bild.

Sky Sport hör surret om Bayer Leverkusen och om Leeds United för Julian Draxler. Men tv-kanalen viftar bort ryktena. Tysken vill stanna i PSG, och hellre vänta på att gå gratis nästa sommar när kontraktet går ut, enligt Skys källor.

ÖVRIGT

Championat (Ryssland) skriver att West Bromwich har en veteran på gång. Premier League-nykomlingen förhandlar med Branislav Ivanovic, 36. Den serbiske backen, kanske främst känd från Chelsea, har precis lämnat Zenit.

Publicerad 2020-09-09 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto