Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gazzettan: ”Kulusevski är Pirlos vitamin K”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport menar att ”Conte har sin faktor H” – Hakimi, medan ”Pirlo har sin vitamin K” – Kulusevski. Det är dagens två unga fokusspelare i den förväntade titelkampen mellan Inter och Juventus. GdS ser inte längre Dejan Kulusevski som startspelare i Juventus, men tror att han snart kan vara där. ”Slösa inte tid på att leta upp Kulusevski i Juves drömuppställning: han finns inte där. Det är Arthur, Bentancur och Rabiot på mittfältet. Det är Dybala, Cristiano Ronaldo och en ny nummer 9 där fram. Men Dejan är redo att ta sig tillbaka i omkörningsfilen: han har den tekniska och fysiska kvaliteten att bli en mycket viktig spelare för Pirlo”, skriver tidningen. En vitamininjektion när det behövs. GdS tippar att Kulusevski redan i september kommer att ha spelat en hel del. Vidare skriver tidningen at Zaniolos skada fått Roma att dra i bromsen kring förhandlingar om att låta Dzeko gå till Juventus.

Annons

Corriere dello Sport står för en hyllning av Juves nummer 7. ”Ronaldo vann” följs av ”Han sätter rekord, dribblar sig förbi kritiken och skapar än en gång distans till Messi”. Liksom GdS påpekar CdS att Juve fortsätter jaga en striker till portugisen och Dybala på topp.

Tuttosport firar också Cristiano Ronaldo men han får dela på förstasidan strålkastarljus med Gonzalo Higuaín. ”Överenskommelse klar för att avsluta kontraktet – den argentinske anfallaren får strax under 50 procent av sin kvarvarande lön”, skriver tidningen, som menar att det är 7,5 miljoner euro. Enligt bland annat TNT Sport i går kväll är Higuaín nära en övergång till Inter Miami.

 

ENGLAND

.england

The Times känner oron växa i Premier League över ytterligare förseningar för publikstarten på arenorna. Fotbollens företrädare varnar för ”ett finansiellt armageddon” om den tilltänkta publikstarten den 1 oktober skjut upp ytterligare. Bakgrunden är ett uppsving av corona i England och skärpta regler. På sportettan finns också ”Klopps pik mot Chelseas köp”. I en intervju med BBC (se nedan)  säger Liverpools tränare, ”Vi lever i en osäker värld för närvarande. För en del klubbar verkar det mindre betydelsefullt hur osäker framtiden är, de (klubbar) som är ägda av nationer, av oligarker, det är sanningen. Vi är en annan typ av klubb”, säger Klopp, och återvänder strax till ämnet igen, ”Vi kan inte förändras över en natt och säga, ’Nu vill vi bete oss som Chelsea’”.

Annons

Joe har på snarlikt tema en illa dold pik av José Mourinho till Manchester City. I en inspelning för Top Eleven kommer Lionel Messi på tal och Tottenhamtränaren fäller med ett snet leende kommentaren, ”Messi kan bara lämna för en klubb som inte respekterar Financial Fair Play, alltså inte Tottenham”.

Daily Telegraph fokuserar liksom Times på Premier Leagues publikoro. Sedan letar sig tidningen fram på transfermarknaden. ”Exklusivt: Real Madrid villig att betala halva Gareth Bales lön för att underlätta en övergång”. Det är en uppgift. En annan är att Man United passerat ett stort hinder i jakten på Jadon Sancho. Klubben är överens med engelsmannens agenter och är sedan tidigare överens med spelaren själv. BBC, The Guardian, The Independent…alla har samma uppgift utan någon ytterligare källhänvisning. Återstår fortfarande för United att prata med Dortmund, som vill ha minst 120 miljoner euro.

Annons

Manchester Evening News har förstås också Sancho-uppgiften. Dessutom uppmärksammar tidningen att Manchester Uniteds U21-lag slog League 2-laget Salford City i EFL Trophy med hela 6-0. Anthony Elanga gjorde ett mål, och hyllas av tidningen som ”ett ständigt hot” från sin kant.

The Athletic följer upp gårdagens uppgifter om att Aston Villa vill värva Joshua King. Den norske anfallaren är nämligen mer intresserad av Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer vill också ha honom men har ännu inte fått grönt ljus av klubbledningen. Bournemouth värderar King till 15-20 miljoner pund.

Wales Online uppger att Swansea vill låna Viktor Gyökeres från Brighton kommande säsong. Något konkret bud har ännu inte skickats till Graham Potters klubb. I Swansea finns för närvarande Joel Asoro och Kristoffer Peterson. Sedan tidigare har St Pauli gjort klart att man önskar Gyökeres tillbaka på lån.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Mundo Deportivo toppar San Sebastian-upplagan med bild på Alexander Isak och rubriken ”Isak är nummer 9 mot Pucela”. Det betyder att svensken startar för Real Sociedad mot Real Valladolid i ligapremiären på söndag. ”Pucela” är ett smeknamn på staden Valladolid. Att Isak startar är givet sedan Willian José testat positivt för covid-19. Den Barcelonabaserade huvudupplagan skönjer ett ”Asnu-dilemma”. Det förekommer en diskussion i klubben om man ska satsa på ett köp av Memphis Depay eller på den unge landslagsspelaren. ”Fati har visat att han kan spela som nummer 9 och den ekonomiska situationen i klubben lägger hinder för köp av en ’stjärna’”. På tal om Barcelonas intresse för Eric Garcia uppges Man City vilja 18 miljoner euro. I dagarna har det rapporterats att Barça lagt ett bud på tio milj euro.

Annons

Sport menar att det är ”Nu eller aldrig för Dembélé”. Tidningen fortsätter, ”Han påbörjar sin fjärde säsong med Barça men målsättningen att glömma de tre tidigare, som präglats av hans skadeproblem”.

Diario AS undrar, ”Hur är det ställt med Hazard?”. Real Madrid-stjärnans utflykt med Belgien är inte uppskattad i Real Madrid. Det blev ingen speltid och förbundskapten Roberto Martinez sa att lagkaptenen ännu inte är i tillräckligt bra skick.

Marca följer upp med ”Hazard under lupp”. Tidningen skriver också om frustation i Real Madrid, samt lägger till att Hazard inte väntas vara hundra procent förrän om två-tre veckor. Tidningen uppmärksammar på annan plats stackars Chimy Ávila i Osasuna som – liksom Nicolò Zaniolo i Roma häromdagen – gått från en korsbandsskada i ena knäet till en korsbandsskada i det andra.

Annons

El Mundo hävdar att en viktig anledning till att Zinedine Zidane och Gareth Bale inte kan drar jämnt är planerna för återhämtning mellan matcher. Bale vill ha intensitet och egen specialträning, men tränaren föredrar lätt, gemensam träning och gör inga undantag. ”Detta har eroderat deras relation. Bale kör efter eget huvud och ZZ bestraffar genom att inte ge honom speltid”, skriver El Mundo.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe ger allt ljus åt ett ”PSG vid gruvan”, som är ett likhetstecken med gruvstaden och nykomlingen Lens. För det är PSG:s motståndare i lagets ligapremiär i kväll. PSG har sju spelare som inte kan vara med på grund av coronasmittan. Det sätter avtryck i startelvan. På topp väntas exempelvis närmast okände 18-åringen Kaliumendo starta. ”Vad vill ni att jag ska säga, att vi är favorit?”, fnyser Lens tränare Franck Haise, ”Det är PSG vi möter”. Ett par transferuppgifter: PSG är intresserad av Arsenals mittfältare Mattéo Guendouzi, och är beredd att slänga in Julian Draxler i en deal. Lucas Paqueta i Milan toppar listan över önskade nyförvärv för Lyons sportchef Juninho. Inget bud är ännu lagt, men samtalen väntas starta kring 25 miljoner euro.

Annons

RMC Sport understryker att Chelsea och målvakten Édouard Mendy är överens om ett kontrakt. Rennes bekräftar också att diskussioner pågår. ”Ja, samtal har inletts”, säger klubbpresident Nicolas Holveck. Enligt RMC Sport har Chelsea lagt ett bud på upp till 20 miljoner euro. Rennes vill ha 26 milj euro.

Téléfoot på TF1 uppger att PSG för samtal med Stephan El Shaarawys rådgivare. 27-åringen vill lämna Shanghai Shenhua, dit han kom från Roma. Juventus, Atlético och just Roma är också intresserade.

Le Progrès har ett utdrag ur Olivier Girouds självbiografi som släpps i dag. I den berättar Chelseaanfallaren varför han tackade nej till Lyon i januari. Giroud säger att han inte ville skapa en kontrovers genom att gå till ”klubben som Karim Benzema växte upp i”. Den tidigare landslagskollegan har flera gånger gått hårt åt Giroud i uttalanden. Det var alltså inte sportsliga skäl som stoppade honom. ”Tyvärr är det så. Jag har accepterat det. Fotbollsmässigt kunde jag ha gjort det, men jag ville inte ta några risker för mig eller min familj eller att skapa obehag utanför fotbollen när jag såg hur en del reagerade”, skriver han.

Annons

 

TYSKLAND

Skärmavbild 2020-09-10 kl. 01.09.51

Kicker firar att säsongen börjar. Det märks med att DFB-pokalen täcker förstasidan. Cupen kickar i gång i morgon. En av de två matcherna är Havelse mot Mainz, där Robin Quaison väntas starta. Däremot ses Sebastian Andersson som ett frågetecken för Union Berlin mot Karlsruher på lördag efter sina tidigare magproblem. Förutom cupspelet får David Alaba i Bayern München en fet rubrik. Den 28-årige backen vill ha hela 125 miljoner euro i sitt nästa kontrakt. Det är lika med ett femårskontrakt värt 25 miljoner euro om året. Det gäller vare sig det är från Bayern eller en annan klubb.

Bild ligger i linje med engelska uppgifter: Thiago är överens med Liverpool. Andra landslagsspelare i Bayern fick kort ledighet efter Nations League, ”Varför Thiago fått specialsemester till nästa vecka är uppenbart…”, skriver tidningen menande. Liverpool och Bayern måste fortfarande komma överens. Bayern vill ha 30 miljoner euro.

Annons
Publicerad 2020-09-10 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto