Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lampards svar på Klopps pikar: ”Man kan gå igenom Liverpools spelare…”

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Mirror har saknat en saftig José Mourinho-rubrik. I dag är den tillbaka. ”Oförberedda, otränade, slöa”. Det summerar Tottenhamtränarens omdöme om sina spelare efter ligapremiären (0-1 mot Everton). Tidningen har plockat russin ur Mourinhos kaka. Några citat: ”Det är ett resultat av att vara dåligt tränade, en dålig försäsong”, ”Vi var slöa i pressen”, ”En del spelare hade fel inställning”. Även domarna fick en råsop för att ha tillåtit den avgörande frisparken att slås från fel plats.

Daily Telegraph gör en liknande sammanfattning till sin största rubrik. ”Mourinho: Mitt lag är slött och otränat – jag gillar det inte”. Från transferfronten rapporteras: ”Jadon Sancho-affären osäker – United börjar titta på alternativ. Enligt tidningens källa på Old Trafford kan övergångssumman bli för svår att lösa. Att låna in spelare kan bli aktuellt. Alternativ som nämns är Ivan Perisic, Gareth Bale och Douglas Costa.

Annons

Football London fortsätter följa Tottenhams jakt på en forward. Alexander Sørloth tycks vara ett bekräftat namn. Bland övriga slänger Football London också in Southamptons Danny Ings, och hänvisar till sina källor. Men en affär anses svår innan fönstret stänger.

The Guardian ger Mourinhos ord stort utrymme. Här finns också Frank Lampards ord. Chelseatränaren ger svar på tal efter Liverpooltränaren Jürgen Klopps hårda ord om Londonklubben. Lampard kallar Klopps sätt att göra skillnad på ägare ”lätt roande”. Han tar också upp Klopps åtskillnad på hur Chelsea värvar stort jämfört med Liverpool. ”Verkligheten är den att, bortsett från Leicester, så har de flesta klubbar som vinner Premier League värvat bra spelare och till höga priser”, säger Lampard, ”Man kan gå igenom Liverpools spelare: Van Dijk, Alisson, Fabinho, Keita, Mané, Salah – fantastiska spelare som kommit till ett högt pris”.

Annons

The Athletic har i sitt måndagssvep från transfermarknaden åtskilliga uppgifter: Danny Rose visste inte ens att han blivit fråntagen sitt nummer i Tottenhams truppen. Han fick reda på det av en kompis. Vänsterbacken är med andra ord på väg bort. Intresse från andra klubbar finns, bland annat från Genoa. West Ham har inga planer på att släppa Declan Rice till Chelsea Däremot är klubben sugen på Chelseas Emerson. Alternativ är Sead Kolasinac (Arsenal) och Mykola Matvienko (Sjachtar).

Manchester Evening News gav Anthony Elanga neutrala sex av tio i betyg efter sin debut med Manchester Uniteds a-lag i träningsmatchen mot Aston Villa i lördags. Svensken kommenterar nu också sitt inhopp på Instagram, ”Kul att få vara med i går. Uppskattade varje minut”.

The Argus skriver om att Viktor Gyökeres är aktuell för spel för Brighton i ligacupen mot Portsmouth på torsdag. ”Det är möjligt”, medger tränare Graham Potter. Han gillar vad han sett hittills av den svenske anfallaren sedan han återvände från lån i St Pauli. Den tyska klubben och Swansea har nämnts som aktuella i ännu en lånesejour. Men Potter drar lite i bromsen, ”Vi vill kolla in honom och hans kvaliteter ordentligt innan vi fattar några beslut om nästa steg. Det är en spelare vi verkligen är intresserade av”.

Annons

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tycker att ”Pirlo sätter färg på Juve”. Det var inte bara de brandgula tröjorna i försäsongspremiären (5-0 mot Novara). Det var också spelförändringarna efter Sarri. Om anfallet skriver tidningen, ”CR7 och Kulusevski var okej, men tränaren varnar: ’Jag behöver en anfallare så snart som möjligt’”. Till dess är det dagens par som gäller, Cristiano Ronaldo och Dejan Kulusevski, som förväntas spela premiären kommande helg mot Sampdoria. Zlatan Ibrahimovic var inte med i Milans senaste träningsmatch på grund av en mindre skadekänning i höger ben. Klubben uppges ”optimistisk” om att svensken ska kunna vara med mot Shamrock Rovers i Europa League-kvalet på torsdag. Vidare skriver tidningen att Inter har goda förhoppningar om att komma över antingen Emerson eller Marcos Alonso från Chelsea. I båda fall rör det sig om lån med köpoption. Men Chelsea vill avvakta till Ben Chilwell är tillbaka från skada.

Annons

Corriere dello Sport drar hårt på den där önskan från Pirlo: ”Ge mig en nummer 9”. Samtidigt noterar tidningen i sin beskrivning av Juves träningsmatch att Kulusevskis ”feeling med Cristiano föreföll naturlig”. CdS uppger vidare att Fiorentina ”arbeta hårt” på att få till stånd ett lån av Ken Sema från Watford.

SPANIEN

Mundo Deportivo tycker det var en ”Grådaskig” premiär för Real Sociedad (1-1 mot Real Valladolid). Alexander Isak satte ingen färg på tillställningen. Han blev utbytt och MD beskriver honom som ”En skugga av sig själv”. Huvudupplagan av MD har i stället fokus på en annan ung spelare, en 20-åring i Barcelona. ”Trincão exalterar” är en reflektion efter lördagens träningsmatch. ”Han kan nu blivit involverad i Koemans trupp för säsongen”, fortsätter MD. I tidningen finns också rubriken, Wijnaldum drar sig bort från Barça efter samtal med Klopp”. MD tror inte längre på en transfer söderut för mittfältaren.

Annons

Sport känner av en ”Maximal spänning” mellan Barcelona och Luis Suárez. ”Barça pressar Luis Suárez att acceptera erbjudandet från Juve. Men uruguayanen vill inte lämna om han inte får betalt för året som är kvar på hans kontrakt”, skriver Sport. Tidningen fortsätter med kritik mot ledningen, ”’Operation Uttåg’ som Bartomeu lovade har strandat, det finns ånga fall kvar att lösa”.

Marca gnuggar händer åt rykten från England. Svajige Duncan Castles påstod i Sunday Times att Kylian Mbappé sagt till PSG att han vill lämna nästa sommar.  I Frankrike tar man inte i uppgifterna med tång. I Spanien placerar man dem på förstasidan. ”Vi väntar på dig”, hälsar Marca å Real Madrids vägnar. Tidningen menar dock att Real Madrid avvaktar situationen, och inte närmar sig PSG. Inte ännu i alla fall.

FRANKRIKE

Annons

L’Equipe konstaterar att ”Marseille har sönder PSG” (1-0 till Marseille). Fem röda kort i ett kaosartat crescendo av rivalmötet. Neymar var en av de utvisade. Han var rasande på Álvaro González, som han anklagade för rasism. ”Det enda jag ångrar är att jag inte gav idioten en smäll på käften, skriver Neymar på Twitter. I ett annat inlägg skriver brasilianaren att han bland annat blev kallad ”apa”, och undrar varför han blev VAR-straffad men inte motståndaren. Álvaro González kontrade på Twitter på morgonen med en bild på sig och lagkompisar av olika hudfärg. ”Det finns ingen plats för rasism”, skriver han, ”Ibland måste man lära sig att förlora och acceptera det på planen”. Neymar svarar: ”Du är inte man nog att stå för dina misstag”, och lägger i versaler till, ”Jag har ingen respekt för dig! Du saknar karaktär!”. Även lagets tränare gnabbades efter matchen, Marseilles André Villas-Boas och PSG:s Thomas Tuchel. ”Det är inget utöver det vanliga. Det blir lite förolämpningar efteråt”, säger Villas-Boas, ”Han sa till mig, ’Du har vunnit på lotto’, jag svarade, ’Det måste du också ha gjort mot Atalanta”.  Noterbart från helgens damfotboll: Julia Spetsmark gjorde ett mål för Fleury (3-1 mot Le Havre).

Annons

RMC Sport påpekar, liksom L’Equipe, att Aston Villa är överens med Lyon om ett köp av Betrand Traoré för 19 miljoner euro. OL köpte den 25-årige anfallaren från Chelsea för tio milj euro för tre år sedan. Traoré väntas bli klar under måndagen.

TYSKLAND

Sport1 hade förre Bayernbossen Uli Höness i studion. Han är fortfarande vass i sina uttalanden. ”Han har en glupsk piraya till agent”, säger Höness om Alabas rådgivare Pini Zahavi, och gav sig sedan på Thiagos intressenter. ”Varken Liverpool eller Man United har kommit till oss med ett erbjudande. De försöker utpressa oss genom att vänta till sista veckan transferfönstret är öppet för att lägga ett lågt bud”, säger han. Höness är övertygad om att Thiago redan är överens med någon av klubbarna.

BZ har pratat Sebastian Andersson och hans övergång till Köln med svenskens agent Martin Dahlin. ”Allt är inte klart ännu men det ser bra ut”, säger Dahlin. Enligt BZ kommer Andersson troligen att läkarundersökas i början av veckan. Prislappen väntas landa på cirka sex miljoner euro, enligt både Aftonbladet, som var först med flyttuppgifterna, och Kicker.

Annons

Hamburger Morgenpost tycker nog att St Pauli borde byta sina välbekanta bruna ställ mot rodnadens röda. 2-4 mot division 4-laget Elversberg var söndagens cupskräll. Sebastian Ohlsson spelade från start och sågas liksom resten av laget. Han får 4,5 i betyg, på skalan ett-sex där sex är sämst.

Publicerad 2020-09-14 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto