POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Sebastian Andersson kastas in direkt – ”Gör guld av skit”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


TYSKLAND

tyskland.jpg

Kölner Stadt-Anzeiger noterar att Sebastian Andersson kastas in i hetluften direkt efter flytten till Köln. Han får prestigetröja nummer 9, han inleder träningen i dag och han väntas spela mot Hoffenheim i ligapremiären på lördag. Två anfallare har lämnat och Anthony Modeste är skadad. ”Det finns inga fler anfallare i Kölns trupp”, skriver tidningen.

Bild hör Union Berlins mittfältare Robert Andrich uttrycka sin saknad efter Andersson. ”Sebastian gjorde ofta guld av skit…han var guld för vår spelstil. Bollarna han tog emot, sättet han fajtades i dueller…vi tappar något”, säger Andrich. Tidningen hävdar också Alexander Sørloth valt bort Tottenham för RB Leipzig. Anfallaren väntas kosta totalt 24 miljoner euro, och Trabzonspor och Crystal Palace ska båda ha del av kakan. Beslut har fattats om att tillåta åskådare när Bundesliga startar på fredag. 20 procent av arenakapaciteten får användas. Det innebär som mest 16 273 åskådare när Dortmund spelare. Här är hela listan.

Sport Bild fokuserar på den nya säsongen men återvänder också till Bayern Münchens transfermarknad. Tidningen tycks ta död på ryktena om nytt intresse för Chelseas Callum Hudson-Odoi. Tränare Hansi Flick vill gärna ha en fjärde ytter, men har fått den önskan avslagen. Efter värvningarna av Sané, Nübel och Kouassi planerar Bayern inga köp om klubben inte först säljer. Thiago är fortsatt det troligaste namnet. Liverpool har varit i kontakt med sportchefen Hasan Salihamidzic genom en mellanhand. Man United har varit i kontakt med spanjorens agent. Men mer än så är det inte ännu. Bayerns prislapp på 30 miljoner euro anses för hög.

Sky Sport har en uppföljning på incidenten i Dresden, då Hamburgs Toni Leistner blev förolämpad av Dynamo Dresden-fans, rusade upp på läktaren  samt konfronterade och tryckte ner en av fansen. HSV-spelaren har bett om ursäkt för sitt agerande, men nu också kontaktat supportern. ”Vi pratades vid i telefon och redde ut det hela. Precis som jag insåg han sitt misstag. Han bad om ursäkt, och jag accepterade den”, säger Leistner. Det är ännu oklart hur och om de båda kommer att bestraffas.

ENGLAND

england

The Sun gör om en välbekant läktarsång och klämmer i, ”He’s one of their loans, he’s one of their loans, Gareth Bale, he’s one of their loans”. Tottenham är på väg att låna walesaren för 20 miljoner pund. Real Madrid betalar halva hans lön på 650 000 pund i veckan. The Sun konstaterar i en annan rubrik, ”Bale OCH Sergio Reguilón är nära Tottenham – Spurs kapar Uniteds transferplaner. The Athletic var först att berätta om Tottenham och Reguilón.

Daily Telegraph konstaterar också att Bale är nära en återkomst, men har egna uppgifter. Dele Alli kan användas i en bytesaffär. Enligt förslaget skulle Real Madrid betala halva Bales lön och hela Allis lön. Omräknat skulle man kunna säga att Tottenhams lönekostnad för Bale då stannar vid cirka 150 000 pund i veckan. Samtidigt påpekar Telegraph att Man United fortfarande är med i bilden kring Bale.

The Times stannar i norra London. Förutom stora rubriken om Bale och Tottenham finns också Aubameyang kvar för 55 miljoner pund. Det är vad anfallarens nya treårskontrakt med Arsenal är värt.

Watford Observer ger Ken Sema finfina 7,5 av 10 i betyg efter sitt inhopp och kvitteringsmål i Watfords ligacupseger (1-1 mot Oxford, 4-1 e str). Det är det näst högsta spelarbetyget i laget. Målvakten Daniel Bachmann rår ingen på, han får…10/10.

Chonicle är mer ljum när det gäller Emil Krafth. Den svenske högerbacken får 6/10 efter Newcastles seger (1-0 mot Blackburn).

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport tycks plocka fram ett schackbräde. ”Tornet för kungen” innebär också en rockad i Juves startelvan. Tornet är Edin Dzeko, som väntas till Turinlaget, kungen är Cristiano Ronaldo. Tillsammans med Dybala kommer de tre bilda en anfallstrio. Dejan Kulusevski hamnar – temporärt – utanför spelplanen. Fortfarande inväntar Juve dock klartecken från Roma som i sin tur först vill ha klart med Milik från Napoli. Och Luis Suárez då? Spanska medier begraver övergången till Juve, men GdS gör det inte. ”Han ger inte upp, i morgon språktest i Perugia”, skriver tidningen, apropå det italienska medborgarskapet uruguayanen är ute efter. ”MilAnkovic” är ingen ny Balkanspelare utan ett uttryck för att Milans tränare Pioli vill ha backen Nikola Milenkovic i Fiorentina. Prislapp: 40 milj euro. Milans bud: Hälften. Fortsättning följer. Men först är det Europa League-kval mot Shamrock Rovers i Irland i morgon. Gazzetta dello Sport räknar med att Zlatan Ibrahimovic spelar från start, trots att han missat de senaste träningsmatcherna.

Corriere della Sera gör rubrik på att Det hänger på Ibra. Det är ett problem. Inte att svensken ska leda sitt lag mot Shamrock Rovers eller under den kommande säsongen. Men att det inte finns någon ”vice-Ibra”, som det populärt heter i Italien. ”Zlatan har ingen ålder, det stämmer. Men säsongen kommer vara lång och uttröttande, och Champions League-platsen alltför viktig”, skriver tidningen.

Corriere dello Sport slår också fast att ”Nummer 9 i Juve är Dzeko”. Det är bara en tidsfråga. Övergångssumman är 16 miljoner euro, kontraktet är på två år och värt 7,5 milj euro per säsong. Men, hey, här finns plats för Kulusevski i Juves startelva. I en grafik har CdS svensken i sin favoritposition, bakom anfallarna, Cristiano Ronaldo och Edin Dzeko. Linda Sembrant har match på San Siro att se fram emot. Milan-Juventus den 5 oktober flyttar in på ”herrarenan”. Det är första gången det händer. Tidigare har Stadio Artemio Franchi i Florens och Juventus Stadium i Turin haft dammatcher.

Tuttosport sammanfattar förändringarna kring Juve med ”Hej då Suárez, Dybala stannar” samt fiktiva citatet ”Dzeko: Milik, bestäm dig!”. Tidningen meddelar vidare att 100 kandidater till Golden Boy Award nu är nere på 40. Dejan Kulusevski är fortfarande en av dem. Här är alla namnen. Priset delas ut till bäste spelare under 21 år. En annan svensk, Nils Fröling i Kalmar, var med bland de 100 först nominerade men har gallrats bort.

Pianeta Serie B uppger att Pescara, Chievo och Sassuolo funderar på Samuel Armenteros. Den 30-årige anfallarens kontrakt med Benevento har gått ut. Det finns också intresse från Nederländerna, Grekland, Cypern och Turkiet. ”Ett beslut väntas inom de närmaste dagarna”, avslutar Pianeta Serie B.


SPANIEN

spanien

Marca har allt ljus på Gareth Bale. Allt ljus på agentens uttalande om att samtal pågår med Tottenham. Real Madrids träningsmatch får bara en pyttenotis. Den var bakom stängda dörrar, det blev seger med 6-0 mot Getafe och fyra av dem gjorde Karim Benzema.  Zidane använde sig av olika startelvor i respektive halvlek.

Cadena Cope skriver att José Mourinho personligen ringt Sergio Reguilón för att övertala honom att komma till Tottenham. En affär var tidigare på gång med Man United. Enligt radiokanalen är Tottenham villig att betala 30 miljoner euro till Real Madrid, som också har en återköpsklausul de två första säsongerna på fem-tio miljoner euro mer. Cope skriver också att Luis Suárez kan bli kvar i Barcelona. Övergången till Juventus ser ut att gå om intet, och uruguayanen är aktuell för spel för Barça i träningsmatchen mot Girona i kväll. Koeman ska enligt uruguayanska uppgifter också erbjudit anfallaren möjligheten att stanna.

Rac1 slår fast att ”Luis Suárez utesluter en flytt till Juventus”. Orsaken är att han inte lyckas få dubbelt medborgarskap i tid till en registrering för Champions League (den 6 oktober). Till skillnad från Cope trycker den katalanska radiostationen på att Suárez är fortsatt inställd på en flytt.

Mundo Deportivo ger den färska presentationen av Miralem Pjanic större delen av förstasidan. Men här finns också ”exklusiva” detaljer av Barcelonas nya hemmatröja…för 21/22. Tydligen finns en överenskommelse med Nike om att inkorporera klubbmärket i designen för resten av tröjan.

Sport har också tröjan med på förstasidan. Fokus är annars på ett ”Andra test” för Koemans, matchen mot Girona i kväll. Koeman sätter också sitt namn på ett citat om intresset för Memphis Depay. ”Först behöver vi sälja innan Depay kan komma”, medger tränaren.

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe tar tempen i huvudstaden och den är fortsatt hög. ”PSG på alla fronter”, täcker förstasidan. Samtidigt som klubben i kväll mot Metz ska försöka få rätsida på en ”katastrofal start på säsongen”, så spelas en lika viktig match i ligans disciplinkommitté. Straff efter Marseillekaoset ska delas ut. PSG har tagit läppläsare till hjälp för att via tv-bilder bevisa att Marseilles Álvaro Gonzáles utsatte Neymar för rasism. Skulle det bevisas riskerar Gonzáles tio matchers avstängning. Skulle tv-bilder bevisa att Angel Di María – tidigare coronasmittad – spottade mot Gonzáles, riskerar PSG-spelaren sex matchers avstängning. På det följer flera andra avstängningar för de fem röda korten, bland annat för Neymar. Marseillespelare går samtidigt på offensiven i efterspelet. ”Neymar klagar men han kommer själv med förolämpningar i varje duell”, säger mittfältaren Valentin Rongier. På annan plats drar L’Equipe i bromsen för tisdagens uppgifter från De Telegraaf och Fabrizio Romano om Memphis Depays flytt till Barcelona. Lyon har ännu inte fått ett bud. Barça har också bekräftat att klubben behöver sälja innan den kan köpa Depay.

RMC Sport drar i stället i bromsen för målvakten Edouard Mendys övergång till Chelsea. Förhandlingarna med Rennes fortsätter men någon överenskommelse finns inte.

Publicerad 2020-09-16 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto