Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Agenten: ”Real Madrid borde kyssa marken Bale går på”

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IDAG 20:55
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA IMORGON
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA IMORGON
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA IMORGON
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA IMORGON

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

england

Talk Sport bjuder in Gareth Bales agent Jonathan Barnett, som  är irriterad bilden av hans klient i pressen. ”Sluta klanka ner på honom och skriv vad han åstadkommit”, säger Barnett, ”Det är väldigt frustrerande, och det är samma sak med Real Madrid och vad han åstadkommit med dem. De borde kyssa marken han går på”. Den minnesgode känner igen Barnetts liknelser. Förra året sa han om Real Madrid och Bale att fansen borde kyssa hans fötter.

Daily Mirror är olyckskorpen som kraxar högt. ”Armageddon”. ”Covidkaos”. Det är dagens två domedagsrubriker. Den första står för Fleetwood-tränaren Joey Barton som varnar för att klubbar i de lägre divisionerna kommer att gå under sedan regeringen skjutit spel inför publik på framtiden. Den andra står för West Ham, där tränare David Moyes och spelarna Issa Diop och Josh Cullen alla kort innan match skickades hem efter att ha testat positivt för corona. Mirror frågar sig, ”Hur kunde matchen spelas?” (5-1 mot Hull).

Annons

The Times ger också ämnena gott om utrymme. ”West Ham skakat av Moyes testsvar”, är en rubrik. ”Klubbarna kan bli utan fans till mars, är en annan. Det är så länge som idrottsklubbarna riskerar att få spela inför tomma läktare, även om förhoppningar finns att förbudet delvis kan lyftas tidigare. The Guardian nämner början på april.

Daily Telegraph drar på ”Fotbollseliten i strid om räddningspaket på en miljard pund”. Det handlar om distributionen av pengarna i fotbollspyramiden samt till andra idrotter. De högsta ligorna i fotboll lär få klara sig på egen hand, medan damernas liga och lägre divisioner ska få stöd. Telegraph lägger till, ”Efter en sommar där klubbar som Chelsea, Tottenham och Liverpool tillsammans spenderat 400 miljoner pund i transferfönstret finns det hos regeringen och i de tre lägre divisionerna liten sympati för deras relativa vedermödor”. Det spelas ändå fotboll. ”Avbytarna räddar United”, står för Rashford och Greenwood som skickade Man United vidare i ligacupen (3-0 mot Luton).

Annons

The Sun leder Man United-nyheterna ut från fotbollsplanen och in på transfermarknaden. Försöken att värva vänsterbacken Alex Telles från Porto går trögt, och United kastar nu lystna blickar på Nicolas Tagliafico i Ajax. Han värderas till 23 miljoner pund.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport fyller förstasidan och de nästkommande fyra sidorna om det misstänka fusket vid Luis Suárezs språktest. Till och med Zlatan Ibrahimovic hamnar i skymundan. Ändå får den snart 39-årige anfallaren nästan ett helt uppslag. ”Milan, ni har en mästare som inte åldras”, slår tidningen fast i en rubrik, och beskriver sedan hur noga svensken är med träning och mat. ”Zlatans hemlighet? Enkelt, han är stark och har viljan”, säger Milans sportchef Paolo Maldini. I morgon står Bodö/Glimt på menyn för Zlatan & Co.

Annons

Corriere dello Sport är snarlik Gazzetta dello Sport. Den kallar Suárez i stora, röda bokstäver för ”Den falske italienaren” och den lyfter ”Kung Zlatan, den magnifika anomalin”. Även här handlar det om fascination för och beundran av den evigt unge svensken, som breder ut sig över drygt en helsida.

Il Tempo rapporterar att en flytt för Robin Olsen till Watford är avblåst. Specifik orsak anges inte, men efter Celtic är det andra flyttchansen som gått förlorad för den svenske Romamålvakten efter förhandlingar mellan klubbarna.

Sky Sport Italia skriver att Tottenham är ute efter Milan Skriniar, 25. Inter har svarat Londonklubben att den slovakiske backen kostar 60 miljoner euro.

 

SPANIEN

spanien

Cadena SER har nyheter. Dels att Real Madrids Martin Ødegaard testat positivt för corona. Ett andra prov ska nu tas. Dels var radiokanalen först med att berätta att det till slut finns en överenskommelse mellan Barcelona och Atlético om Luis Suárez. Det blir ingen övergångssumma, däremot kan Barça få två miljoner per säsong om Atlético tar sig till Champions League med Suárez. Det är tänkt att uruguayanen skriver på för två säsonger i Atlético, där han får 7,5 miljoner euro per säsong. Enligt Onda Cero-journalister har beslutet om att släppa Suárez till Atlético skapat en spricka i Barças styrelse. Avhopp kan vara att vänta.

Annons

TV3 uppdagar en annan Barcelonaöverenskommelse. Enligt tv-kanalen är klubben överens med Ajax om att köpa backen Sergiño Dest. Det bekräftar även källor inom Barça. Den 19-årige högerbacken kostar 20 miljoner euro plus fem milj euro i bonusar. Tidigare har Bayern München uppgetts närmast att värva Dest.

Mundo Deportivo täcker förstasidan med båda dessa nyheter: överenskommelsen för Dest och överenskommelsen för Suárez. I MD:s San Sebastian-upplagan är det en helt annan övergång som täcker förstasidan, en bekräftad sådan. Diego Llorente lämnar Real Sociedad för Leeds United. Enligt tidningen får Real Sociedad 20 miljoner euro, av vilka Real Madrid ska ha fyra.

Marca utropar ”Klar”, och det står för Luis Suárez. Tidningen skriver att 33-åringen kan vara en Atlético-spelare redan i dag. Samtidigt ges utrymme att berätta om Suárez språktest i Italien, som han misstänks ha fuskat med.

Annons

 

FRANKRIKE

france

L’Equipe blickar ut över transfermarknaden. Leicester har lagt ett tredje bud för backen Wesley Fofana. PL-klubben erbjuder 32 miljoner euro. 19-åringen uppges redan överens med Leicester om ett femårskontrakt. Efterspelet av PSG-OM tycks aldrig ta slut. I kväll kommer i alla fall en dom för PSG:s Ángel Di María. Argentinare ska ha spottat mot Alvaro González. L’Equipe är övertygad om att han fälls. Han riskerar sex matchers avstängning men kan få ”aningen mindre med tanke på Marseillespelarens attityd under matchen”. González själv och Neymar kan ha långa avstängningar att vänta efter anklagelser om rasism (se Headlines i går). Dom i dessa fall kan dröja en till två veckor, skriver L’Equipe.

Le Parisien har andra typer av brott och straff kring PSG. Riksåklagaren i Schweiz yrkar på 28 månaders fängelse, varav merparten villkorlig, för Nasser al-Khelaïfi, PSG:s president. Al-Khelaïfi är även vd för tv-bolaget BeIN Sport och står som sådan åtalad i en muthärva kring sändningsrättigheter för fotbolls-VM. En dom väntas i månadsskiftet oktober-november.

Annons

Le 10 Sport uppger att Arsenal inte gett upp Houssem Aouar. Ett nytt bud väntas inom kort skickas till Lyon.

 

TYSKLAND

tyskland

SportBild bjuder på ”Senastionell comeback? Flick har redan ringt Götze. Men klubbledningen är ännu inte lika övertygad av tanken. Vidare uppges Bayerns sportchef Hasan Salihamidzic fortfarande vara intresserad av Callum Hudson-Odoi i Chelsea, men något värvningsförsök väntas inte just nu. Flick vill annars ha just en ytter och även en ersättare till Thiago på mittfältet, men återigen är har han inte riktigt klubbledningen med sig.

Transfermarkt och Kicker uppger att Dortmund lägger vantarna på ännu en oslipad diamant från Manchester City. För tre år sedan var det Jadon Sancho. Nu är det 16-årige Jamie Bynoe-Gittens som flyttar till Tyskland innan han skrivit proffskontrakt med City. Bynoe-Gittens har även jagats av Real Madrid och PSG.

Annons

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Nederländerna) skriver att Frank De Boer blir ny förbundskapten efter Ronald Koeman. Parterna uppges överens om ett kontrakt till sommaren 2022.

Publicerad 2020-09-23 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto