Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Ibra mot Bodö och covid”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

Tuttosport hälsar ”Välkommen hem” till Álvaro Morata som nu är på plats hos Juve. Tidningen tycks sedan tillskriva  Zlatan Ibrahimovic superkrafter: ”Ibra mot Bodö och covid”. Bodö/Glimt i Europa League-kvalet står på spelschemat för Milan i dag. Covidfajten är något annat. Svenskens lagkamrat Leo Duarte testade positivt för corona i går. Ytterligare ett test för hela truppen har genomförts. Resultat väntas under morgon/förmiddag i dag.

italien

La Gazzetta dello Sport har uppmaningen, ”Ibra, sätt en stämpel i passet”. Svensken och Calhanoglu pekas ut som nyckelspelare i dag, och till att samtidigt förlänga Milans förlustfria svit. Senast den var lika lång var under tränare Carlo Ancelotti 2008. Då kom Milan upp i 16 matcher utan förlust. Nu är laget upp i 15 matcher. På förstasidan låter Gazzettan annars kärleken spira mellan spelare och tränare under rubriken ”Pappa Conte”. Det är Inters anfallare Romelu Lukaku som prisar sin Antonio Conte. ”För mig är han en mentor, en pappa, en person som verkligen förstår mig”, säger Lukaku.

Annons

Corriere dello Sport har som de andra tidningarna också med Ibrahimovic. Här är rubriken, ”Pioli: Överraskad av Ibra”. Milantränaren kommenterade under gårdagen svensken med orden, ”Han har överraskat mig genom att redan vara i strålande skick. Han har fantastiska kvaliteter och när han är i form visar han det alltid”. Dagens största rubrik är annars, ”Roma, Allegri en fix idé”. Det följs av att Romas nuvarande tränare ”Fonseca ligger risigt till: matchen mot Juve avgörande” samt ”Max är ledig och uppskattar Friedkins projekt”.

Sky Sport skriver att Tottenham erbjuder Inter 50 miljoner euro, inklusive bonusar, för Milan Skriniar. I går uppgav tv-kanalen att Inter vill ha 60 milj euro för backen.

 

ENGLAND

england

Daily Mirror låter larmklockorna ringa för en ”Shutdown 2”. League 1- och League 2-klubbarna vädjar om ett par hundra miljoner pund, och vänder sig till de rika kusinerna i Premier League. De rika kusinerna har inte bara pengar. De har också målgörare. ”Everton gör fem, Chelsea gör sex, Everton gör sju”. Så summeras onsdagens ligacupkväll. En tysk målskytt stack ut, ”Kai gets drei” (kanske kunde haft Ein, zwei, Kai i stället?), i Chelseas seger (6-0 mot Barnsley).

Annons

Daily Telegraph har en leende Kai Havertz på förstasidan. Tränaren Frank Lampard tycks stråla lika mycket, ”Kvällen var allt jag kunde önska för honom”. På sportettan finns också ett oväntat lag: Wrexham. Men så är det för att berätta att Hollywoodstjärnan Ryan Reynolds i samtal om att köpa Wrexham. Ni minns, Deadpool-skådisen. Tillsammans med kollegan Rob McElhenney är de i samtal med den walesiska klubben som spelar i National League, den femte engelska divisionen. Från transferfronten rapporterar Telegraph att Aston Villa är intresserad av att låna antingen Ruben Loftus-Cheek eller Ross Barkley från Chelsea. En PL-klubb kan bara låna en spelare från en annan.

Sky Sports hävdar att West Ham tar upp kampen med Leicester om Wesley Fofana, och har ebjuder Saint-Etienne 33 miljoner pund.

Daily Express klingar med glasen, ”Skål för det”. Anledningen är att Premier League tidigarelagt matcher så att de inte slutar senare än kl 22, som är stängningstiden för pubar under de nya coronarestriktionerna.

Annons

Manchester Evening News uppmärksammar Eric Baillys fina insats mot Luton och att det kan bli fortsatt mittbacksjobb med Harry Maguire mot Brighton. Det skulle sannolikt betyda bänken för Victor Nilsson Lindelöf.

Brighton & Hove Independent följer en annan svensk Viktor, Viktor Gyökeres. Han fick en ny chans att imponera i cupen för Brighton (2-0 mot Preston). Det ger inga översvallande recensioner men 6 av 10 i betyg. Noterbart är också att 20-årige Peter Gwargis, som kom till klubben från J-Södra 2018, fick göra ett kort inhopp.

Chronicle ger sin Newcastlesvensk högre betyg efter lagets målfest (7-0 mot Morecambe). Emil Krafth får finfina 8/10.

 

SPANIEN

spanien

Marca höjer ett varningens finger till Bayern München, ”Om någon kan så är det Sevilla”. De andalusiska cupfinalkungarna ställs mot den tyska maskinen i Supercupen i kväll. Planen är fortsatt att släppa in 20 000 åskådare trots rådande coronasituation och varningar från epidemiologer. På tal om corona. Efter larm om ett fösta positivt test för Martin Ødegaard visade sig det andra vara negativt. Förhoppningen är att ett tredje test ska ge samma resultat, och norrmannen vara spelklar till matchen mot Real Betis på lördag.

Annons

Mundo Deportivo säger ”Adiós, Killer”, till Luis Suárez. Tidningen säger också adiós, Antonio Rüdiger. Barcelona dementerar Kickers uppgifter i går om den spanska klubbens intresse för Chelseabacken.

Sport har också uppgifter som tycks stå i kontrast med tyska. Medan Bild (se under Tyskland nedan) menar att det lutar åt Bayern München för Sergiño Dest, har Sport ”Dest ger allt för Barça”. Den spanska klubben uppges i stort sett överens med både backen och hans klubb Ajax. I går talades om fyra miljoner euro som Barcelona trots allt kan hämta hem i bonusar efter Luis Suárez övergång till Atlético. Den siffran har nu skrivits upp till sex milj euro. Pengarna är kopplad till Atléticos framgångar i ligan och CL under Suárez kontraktstid (två år).

 

FRANKRIKE

france

RMC Sport har första kommentarerna från Ángel Di María, sedan han på onsdag kväll stängts av fyra matcher för att ha spottat mot Álvaro González under PSG-Marseille. ”Straffet är hårt och tufft att ta”, säger PSG-spelaren i argentinsk radio. Vidare säger Di María, ”Det jag gjorde, det gjorde jag för att det uttalades ord från motståndare som jag inte gillade”. Det är oklart om han syftar på de rasistiska ord Neymar anklagar González för att ha uttalat. Både Neymar och González kommer den 30 september att få besked om de fälls för anklagelser om rasism. Di María kommer att kunna spela helgens match mot Reims men missar sedan fyra ligamatcher och spelar inte förrän den 7 november igen.

Annons

Le Parisien uppger att det Tiémoué Bakayoko kommer allt närmare PSG. Det är mittfältarens förstaval och diskussioner med Chelsea pågår. PSG vill låna ett år med köpoption, men inte en obligatorisk sådan.

L’Equipe kommer till samma slutsats om Bakayoko i sitt nedslag om franska klubbars transfers i dagens tidning. En avstickare finns också om Luis Suárez. Han är klar för Atlético så då är Edinson Cavani-dörren stängd? Inte riktigt ännu. Enligt L’Equipe håller Atlético dörren på glänt ifall Diego Costa också lämnar klubben. Efter samtal med Cavani tidigare i veckan vet Madridklubben att 33-åringen vill ha ett tvåårskontrakt värt tio miljoner euro netto om året.

 

TYSKLAND

tyskland

Express har lugnande besked efter träningsbilderna i går på Sebastian Andersson som skadar knäet. Men enligt Express uppgifter behövdes ingen grundligare medicinsk undersökning efteråt. Därmed borde den svenske anfallaren, som gjorde mål i sin debut i helgen, kunna spela mot Arminia Bielefeld på lördag.

Annons

Bild sätter datum för ett avslut på dragkampen om Sergiño Dest. I morgon väntas besked från Ajax om det blir Bayern München eller Barcelona för 19-åringen. Bayern har ett avtal på plats med Dest men Barça jobbar hårt på att bräda CL-mästarna. Tidningen tar sedan upp spelarstrejken i Mainz, där Robin Quaison spelar. Truppen vägrade träna i går. Bakgrunden är behandlingen av Adam Szalai, som klubben vill ha bort. Officiellt har beslutet att göra sig av med anfallaren taget på sportsliga grunder. Men enligt Bild beror det på att den 32-åringen tog strid för att spelarna skulle få tillbaka lön de avstod i samband med coronanedstängningen i våras.

Kicker är skeptisk till Bilds uppgifter om orsaken till träningsvägran i går. Jo, det är Szalai som är i fokus för den, men bakgrunden är en schism mellan honom och tränaren Achim Beierlorzer. Truppen har redan tidigare haft problem med Beierlorzer, skriver Kicker. Mainz kommer att kommentera situationen under dagens presskonferens kl 13.

Annons
Publicerad 2020-09-24 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto