Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sebastian Andersson kan stoppas från landslaget

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

TYSKLAND

Bild uppger att Köln överväger att stoppa Sebastian Andersson från landslagsspel. Coronaläget oroar klubben. Anfallaren har matcher i Ryssland, Portugal och Kroatien i oktober, och även andra spelare har landslagsuppdrag i riskområden. ”Vi får se hur många spelare som i slutändan gör resorna. Vi måste fråga oss om det principiellt är vettigt”, säger sportchefen Horst Heldt. Inget beslut har ännu fattats, påpekar Bild. På annat håll skriver tidningen att Bayern München beslutat sig för att nobba alla bud på David Alaba. Backen ska stanna i klubben. Mer Bayern: Leroy Sané väntas enligt Bild bli borta tre-fyra veckor efter den knäskada han ådragit sig.

Annons

Sky Sport levererar en rad transferuppgifter. Dels att Dortmund ska ha skakat på huvudet åt ett bud från Manchester United på Jadon Sancho. Dels att Bayern München intresserar sig för Tariq Lamptey, Brightons lilla yrväder.

 

ENGLAND

.england

Daily Telegraph kan förstås inte låta Eric Diers hastiga toalettbesök mitt under matchen – med José Mourinho hack i häl – gå obemärkt förbi. ”Flushed with success”, beskrivs Tottenhams ligacupseger (1-1, 6-5 e str mot Chelsea). Diers krånglande mage, som Mourinho skyller det täta matchandet på, sätter också stopp för spel i morgon i Europa League. ”Självklart kommer han inte att spela. Det skulle döda honom”, säger Mourinho. Liksom i de flesta andra tidningar är en annan stor rubrik, Greenwood och Foden fortsatt utanför. De båda spelarna lär enligt uppgift och som förväntat petas ur den engelska trupp som presenteras i morgon. Bakgrunden är att de bröt mot coronaregler när de dejtade i samband med matchen i Island nyligen.

Annons

Daily Mirror sätter rubrik efter Mourinhos tillrättavisning. ”Håll truten, Lamps”, summerar budskapet. Vad Tottenhamtränaren egentligen sa? ”För helvete Frank, när ni ligger under med 0-3 står du inte här”, ska ha hörts. Det var en referens till att Chelseatränaren var stillasittande borta mot WBA, men nu var aktiv vid sidlinjen när Chelsea ledde. Överaktiv, i Mourinhos ögon. ”Det var bara ett råd från en gammal tränare till en ung, talangfull tränare”, säger Mourinho efter matchen, ”Stå vid sidlinjen när ditt lag håller på att förlora, var lugn när ditt lag håller på att vinna”. Mirror tar på sportettan också med ”Coronachock”, som står för att Liverpools nyförvärv Thiago testat positivt.

The Guardian följer upp Man Uniteds nobbade bud på Jadon Sancho med Dortmund säger till United att höja budet till 109,6 miljoner pund. Det är alltså de 120 milj euro klubben hela tiden krävt. Uniteds senaste bud ska ha varit på 90 milj euro.

Annons

The Athletic försöker beskriva Manchester Citys nyförvärv Rúben Diaz, en tuff ledare i backlinjen. ”Han är inte tyst en sekund under matcher. Det var som att spela med en diktafon”, säger en tidigare lagkamrat.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport fastslår att ”Serie A fortsätter”, trots stigande coronafall i allmänhet och i klubben Genoa i synnerhet. Beslut kommer från ligan i dag men målsättningen är att fortsätta. Genoa-Torino och Juve-Napoli i helgen är tänkta att få grönt ljus. Det saknas en norm för antal coronafall men tidningen pekar i en rubrik på Uefas: ”Det räcker med 13 spelare, varav en målvakt” för att kunna spela. I en artikel över Serie B-mercaton nämner GdS i förbigående Reggina gör klart med ett svenskt nyförvärv. Nikola Vasic från Akropolis anländer i dag för att skriva på. Den 28-årige anfallaren har gjort 9 mål på 18 matcher i Superettan den här säsongen. Från den större mercaton kan noteras att Romas senaste bud till Manchester United för Chris Smalling är på 15 miljoner euro, och att svar väntas inom två dagar. Vidare har under radarn passerat beskedet att Milan bekräftat en handledsfraktur för Emil Roback. Han blir bort ytterligare minst tio dagar.

Annons

Corriere dello Sport intar ett mer skeptiskt perspektiv än Gazzetta dello Sport. ”Juve-Napoli balanserar på en skör tråd”, är dagens största rubrik. I dag kommer resultaten från Napolispelarnas coronatest som gjordes efter mötet med Genoa. Ännu en gång är sedan CdS bestämd i att Fiorentina är ute efter Ken Sema. Som tidningen uttrycker det, svensken ”är klubbens huvudmål”. Tidigare sågs Spinazzola som ett alternativ, men nu har Sema ”Fiorentinas exklusiva uppmärksamhet”. Förslaget är ett lån med köpoption. Ett svar från Watford väntas inom kort.

Tuttomercatoweb uppger att Genoa är nära att göra klart med Armin Gigovic från Helsingborg. För att bräda främsta utmanaren Anderlecht är Serie A-klubben också beredd att låta 18-åringen spela klart säsongen i HIF. Sammanlagt uppges affären gå på 3,5 miljoner euro och ett femårskontrakt ligger och väntar på Gigovic.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Sport ger Lionel Messis fredsproklamation hela förstasidan. Så är det också den katalanska tidningen som  har Barça-stjärnans citat som fick stor spridning i går kväll. Rubriken: ”Messi ber om fred och enighet”. Vidare berättar tidningen att Sergiño Dest redan är på plats i Barcelona. Övergången från Ajax är ännu inte klar men han har rest med den nederländska klubbens välsignelse.

Mundo Deportivo konstaterar i sin San Sebastian-upplaga att Real Sociedad blev ”Nollade” (0-1 mot Valencia). Det kan också tolkas som bortdömda. En sen kvittering ströks av VAR. MD brukar sätta ett ord vid varje spelares namn i matchbetygen innan själva omdömet. För Alexander Isak blir det ”Fastnat”. Hans briljanta klack över huvudet förtjänande ett bättre öde, men annars skriver MD att ”i offensiven lyckades han inte ta sig loss och tappade bollen för enkelt. Inte riktigt med”. Tidningen hade i går också en artikel som på nytt uppmärksammade att Henrik Larsson har en viktig roll i Ansu Fatis fortsatta utveckling. Den avslutas med orden, ”Lyssnar man till Larsson finns ingen tvekan om att man lär sig mycket och snabbt”.

Annons

Marca menar att ”Två ’nyförvärv’ ansluter” till Real Madrid. ”Nyförvärven”  är de ofta skadade Hazard och Asensio, som nu är spelklara till kvällens match mot Real Valladolid. De finns med all sannolikhet på bänken. Och tränare Zinedine Zidane säger sig vara nöjd med det han har. ”I slutändan har vi redan mycket (en stor trupp). Ska fler in? Varför?”, säger han.

Diario AS ser det som ”Andra försöket” för Eden Hazard. Tidningen stora nyhet på tisdagskvällen rörde annat än Real Madrid. Barcelonas Ousmane Dembélé uppges nära en flytt till Manchester United. Priset skulle landa på 50-60 miljoner euro. Det skulle i sin tur ge Barça ekonomiska resurser att värva Memphis Depay från Lyon. Men AS har mer United. Enligt tidningen har den engelska klubben i sin jakt på en anfallare gjort en förfrågan hos Real Madrid om att låna Luka Jovic. Intresse finns också för kontraktslösa Edinson Cavani.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

RMC Sport uppger att även Juventus är intresserad av Houssem Aouar. Representanter ska ha kontaktat Lyon under måndagen. Inget bud är ännu lagt. Arsenal har – hittills utan lycka – försökt köpa 22-åringen. RMC ger stor plats till nattens uppgifter från spanska radiokanalen Cadena SER om Neymar. En läppläsare slår fast att PSG-stjärnan i det infekterade mötet med Marseille för några veckor sedan kallar Hiroki Sakai för ”chino de mierda”, ungefär ”skitkines”. Sakai är för övrigt japan. Se klipp nedan.

L’Equipe understyker att förolämpningarna från matchen inte hörs utan bara ”syns”, vilket kan göra dem svårbedömda. Men i kväll kommer i alla fall beslut från ligans disciplinkommitté över Neymar och Álvaro Gonzáles, som båda riskerar upp till tio matchers avstängning för rasism. I Neymars fall finns även en anklagelse om homofobi. Tidningens förstasida beskriver den spända stämningen i Lyons klubbledning med ”I lejonens kula”. Tränare Rudi Garcia lär inte bli kvar längre än säsongen ut, skriver L’Equipe. Annat är det i Marseille. I våras var André Villas-Boas på kollisionskurs med Marseilles klubbledning. Nu tycks harmoni råda. ”Jag tycker vår mercato har varit lyckad”, säger den belåtne tränaren. På tal om mercato, innan fredag väntas Wesley Fofanas flytt till Leicester bli officiell. De 40 miljoner euro Saint-Etienne erhåller gör 19-åringen till klubbens dyraste försäljning genom tiderna.

Annons

Le Parisien uppmärksammar att Raí röstats fram till PSG:s bästa spelare genom tiderna. Klubbens magasin har i samband med 50-årsjubileumet fått ihop en jury bestående av 2 500 ex-spelare och -ledare, journalister och supportrar. Dessa röstade fram brasilianaren till förstaplatsen med 24,78 procent av rösterna. Safet Susic kom tvåa och Ronaldinho trea. Zlatan Ibrahimovic? Fyra med 9,65 procent. Även ett legendarlag sattes ihop: Lama – Marquinhos, Ricardo, Thiago Silva – Raí (lagkapten), Verratti, Fernandez, Susic – Ibrahimovic, Pauleta, Ronaldinho. Ingen plats för Edinson Cavani.

 

ÖVRIGT

Kubanskiye Novosti (Ryssland) noterar Krasnodars lyckönskning till Kristoffer Olsson som blivit pappa till en son. Den avslutas med grabbiga orden, ”Må barnet växa upp stark och modig – som en riktig ’tjur’!”. Dock: Krasnodars smeknamn är ”Tjurarna”.

Publicerad 2020-09-30 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto