Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

González: ”Neymar förtjänar inget från mig”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


SPANIEN

Onda Cero pratar med Álvaro González som anklagades för rasism av Neymar, men senare friades. ”Jag sa inget rasistiskt. Jag tänker inte tillåta att jag som fotbollsspelare och person förödmjukas. Neymar förtjänar inget från mig, inte min respekt eller något annat”, säger Marseillespelaren. González berättar också på nytt om dödshot. ”Jag har inte lämnat huset på en månad”, säger han, och berättar att även  hans föräldrar hotats.

spanienSport hinner knappt höra ljudet av sommarfönstret stängas förrän tidningen gläntar på vinterfönstret. Under ”Vinterköp” påpekar Sport att Memphis Depay och Eric Garcia är aktuella julklappar till Ronald Koeman. Barça var ute efter båda spelarna under sommaren och Sport menar att Barça nu kan få dem ”mycket billigare” i vinter.

ANNONS

Tv3-programmet Once uppger att Barcelona var överens med Lyon om Depay. Vad som stoppade transfern var att spanska fotbollsförbundet pekade på att Barça överskred sitt sammanlagda lönetak. Därmed kunde anfallaren inte registreras. Även Once uppger att Barça planerar för att ta in Depay i januari.

Catalunya Radio menar att Ousmane Dembélé redan är i samtal med Juventus om en övergång nästa eller nästnästa sommar, då fransmannens kontrakt går ut. Det var en av anledningarna till att Barça-spelaren inte ville till Man United.

Marca följer upp gårdagens Cope-intervju med Luka Modric. Då berättade kroaten att han gärna stannar i Real Madrid karriären ut. Nu har Marca som rubrik,  ”Redo att sänka lönen för att avsluta i Real Madrid”. Men Modric vill i så fall fortsätta spela en viktig roll för klubben. 35-åringens nuvarande kontrakt går ut nästa sommar.

ANNONS

Diario AS sätter strålkastarljusen på kvällens iberiska derby, Portugal-Spanien. ”Mer än en vänskapsmatch”, understryker tidningen, med bild på João Félix mot Ansu Fati och Cristiano Ronaldo mot Sergio Ramos.

 

ENGLAND

england1Daily Star låter en dinosaurie inta förstasidan till tonerna av ”One-nil to the dinosaur…”, en variant på Arsenals en gång i tiden populära ramsa. Så är det inte vilken dinosaurie som helst utan Gunnersaurus. ”Arsenals maskot som fick sparken för att spara några få pund räddas av lönerebellen Özil”. Det är en story som har sin givna plats på en tabloidetta.

The Guardian, ja, till och med The Guardian hänger på. I alla fall på sportettan. Özil: Jag ska rädda Gunnersaurus från utrotning. Så vad har den omdiskuterade Arsenalspelaren gjort? I sociala medier erbjuder han sig att betala lönen för Jerry Quy, som burit Gunnersaurus-dräkten i 27 år, så länge Özil själv är kvar i klubben. Hans kontrakt går ut nästa sommar. Vidare skriver Guardian om transferföljetongen Jadon Sancho, som inte fick något spännande slut. Enligt tidningen beslutade sig United för att ge upp Sancho då han totalt skulle kostat 250 miljoner euro i övergångssumma (120 milj euro), lön och agentarvode.

ANNONS

The Independent lockar i stället med att ”Liverpool har försprång på Sancho”. Enligt tidningens välkände journalist Miguel Delaney är nu Liverpool eller Bayern München en troligare destination för engelsmannen än Manchester United om han lämnar Dortmund.

Daily Telegraph uppmärksammar att Nottingham Forest, som Malmö-spelare Fouad Bachirou för en dryg månad sedan skrev på för, har bytt tränare. Ut med Sabri Lamouchi, in med Chris Hughton. Forest hade fem raka förluster i säsongsupptakten.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport hoppas njuta av ”Il Maestro Pirlo” och hans fem anfallare. Dit räknas Dejan Kulusevski. Som GdS uttrycker det, ”Det senaste nyförvärvet Chiesa med Dejan Kulusevski, Ronaldo, Dybala, Cuadrado: Det är möjligt”. Tidningen tänker sig ett 3-4-1-2, med Kulusevski (i sin favoritposition) bakom anfallarna. 3-4-3 och 4-4-2 är alternativ. GdS fortsätter sedan sin nedräkning till Milanoderbyt den 17 oktober. På nytt understryks att Milan räknar med Zlatan Ibrahimovic, som tränar på egen hand och ännu inte testat negativt för corona.

ANNONS

Corriere dello Sport berättar att ”Slutspel är planen”. Efter coronapåverkade matcher i helgen arbetar ligan och förbundet på alternativa lösningar, om det redan pressade spelschemat rubbas ytterligare. Serie A kan då spelas i faser för att avslutas med ett Final Eight-slutspel, likt i Champions League i augusti. Liksom GdS spekulerar CdS i Juves startelva, här är det 3-4-3 eller 3-4-1-2 som gäller, det sistnämnda med Kulusevski. Vad det gäller Napolis no-show mot Juve kom i går inget beslut från ligans disciplinkommitté. Ytterligare granskning väntar.

Corriere della Sera menar att Napoli kan undgå en skrivbordsförlust med 0-3. Straffet skulle i stället kunna bli ett poängavdrag på en poäng för att ha brutit mot coronaprotkollet.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe gör som La Gazzetta dello Sport i går, går noggrant tillväga och sätter betyg på ligaklubbarnas sommartransferfönster. Betygsskalan är – av någon anledning – 1-20. I topp hamnar Nice och Lens med 17 av 20. I botten är Bordeaux med 5/20. Mästarlaget PSG får 13/20.

ANNONS

RMC Sport uppmärksammar att Marseille sörjer hårdrocksgitarristen Eddie Van Halen som avlidit, 65 år gammal. Klubben har också lagt in strofer från ”Jump”, Van Halens jättehit från 1984, på sina sociala konton. Låten har länge spelats som OM:s inmarschlåt.

 

TYSKLAND

tysklandSportBild svarar på varför Bayern Münchens lån av Callum Hudson-Odoi inte blev av. Chelsea krävde en bindande köpklausul på 77 miljoner euro om 19-åringen spelade ett visst antal matcher. Dessutom ville Londonklubben bland annat ha en ”straffavgift” om Hudson-Odoi inte spelade tillräckligt mycket.

Sky Sport lyssnar till förbundskapten Joachim Löw som pratar om Antonio Rüdigers situation i Chelsea. Att Rüdiger ”gjorde vad han kunde för att hitta en ny klubb”, att han hade ”tre, fyra alternativ i helgen” och att han ”troligen kommer att göra ett nytt försök i vinter, alternativt att situationen förändras i Chelsea”.

ANNONS

Bild förklarar Mario Götzes oväntad och plötsliga klubbval med tre skäl. Dels har PSV Eindhovens tyska tränare Roger Schmidt varit mycket närvarande i diskussionerna. Dels kunde PSV locka med Europaspel vilket exempelvis en annan intressent, Hertha Berlin, inte kunde. Dels var tisdagens sista dag för anmälan av truppen till Europa League, därav brådskan.

 

ÖVRIGT

Sports Illustrated (USA) berättar att Junior Flemmings fått sex matchers avstängning för homofobiska uttryck. Det är spelaren i Phoenix Risning som var involverad i den uppmärksammade incident som fick tränaren Landon Donovan att leda sitt lag San Diego Loyal av planen och vägra fortsätta. Se klipp nedan.

Publicerad 2020-10-07 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto