Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Messi i ordbråk när Argentina vann

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


BLANDAT

ovrigt

A Bola (Portugal) ser Cristiano Ronaldos positiva coronatest som ”Ytterligare ett skäl att vinna” inför kvällens match mot Sverige. När det gäller själva laguttagningen skriver A Bola att ”Jota är vald att spela i anfallet mot Sverige”. Bilden på Cristiano Ronaldo som gör tummen upp från balkongen täcker förstasidan på alla de tre stora sporttidningarna. O Jogo försäkrar med stora bokstäver till bilden att ”Allt kommer att bli bra”, och påpekar att resten av laget testat negativt och är spelklara.

ANNONS

TyC Sports (Argentina) följer turbulensen vid slutsignalen (2-1 mot Bolivia). En het ordväxlingen uppstod mellan Lionel Messi och motståndarnas fystränare Lucas Navas (klipp nedan). Messi refererade i förbigående både till hans mamma (en standardmässig skällsfras) och hans skallighet. Bolivias anfallare Marcelo Martins gick samtidigt bananas och försökte påminna om svunna tider. ”Ni är så jävla slut. Ni fick tugga i er sex bollar”, vilket var en hänvisning till att Bolivia för elva år sedan slog Argentina med 6-1 i VM-kvalet (klipp). I det nuvarande VM-kvalet är det Argentina som har full pott efter två omgångar och Bolivia som har noll poäng.

Globo Esporte (Brasilien) njuter av Neymar. ”Vilken afton!”. PSG-brassen gjorde hattrick i landslagets seger (4-2 mot Peru). Han gick också förbi Ronaldo och upp på andra plats över Brasiliens bästa målskyttar i landslaget. Neymar har nu 64 mål. Pelé toppar med 77.

ANNONS

 

ENGLAND

england

Daily Star ger sig ut i den fortsatta stormen efter lanseringen av Project Big Picture. ”Inte i vårt namn” är stridsropet från fans. Supportergrupper till Liverpool, Man United, Man City, Chelsea, Tottenham och Arsenal har i ett gemensamt uttalande vänt sig mot sina egna klubbars planer. Och supporterorganisationen FSA kallar förslaget från United och Liverpool för ”en sockrad cyanidtablett”.

The Times tar upp att fotbollsförbundet FA hotar med förbud för Europaspel, om klubbarna väljer att bryta sig loss. Att hotbilden mot engelsk fotboll kommer från andra sidan Atlanten tydliggör tidningen. En europeisk liga är amerikanernas slutmål, varnar krönikören Matthew Syed. På sportettan finns även amerikanska ägares fortsatta planer, Liverpool kan köpa en systerklubb.

ANNONS

Daily Telegraph har bortanför ligabråket även en engelsk vinkling på beskedet från Portugal: Larm i Wolves och Man City sedan Cristiano Ronaldo får corona. Wolves har fem spelare med i den portugisiska truppen och City har tre. Samtliga har hittills testat negativt. Arsène Wenger hamnar ofrivilligt i rampljuset från coronareglerna. Hans framträdde inför fullsatt lokal med sjungande fans har väckt irritation hos de som vill ha publik tillbaka på läktare.

The Guardian tar med tisdagens besked som fick Kieran Trippier att lämna landslagssamlingen och missa matchen mot Danmark i dag. Förbundet ska hålla förhör om eventuellt brott mot bettingregler. För andra är det däremot ”Partey time”. Den nya Arsenalspelaren är nu presenterad. ”Jag har alltid sagt att om jag vore ett djur skulle jag vara en bläckfisk, berättar ghananen, ”Jag minns när jag var i Almería så kallade de mig ’bläckfisken’ för jag ofta tog bollen”. Partey har också en bläckfisktatuering.

ANNONS

ESPN menar att Manchester United lagt till Jules Koundé (Sevilla) som måltavla i januarifönstret. Enligt ESPN:s källor är Ole Gunnar Solskjaer nu inte främmande för en mittbacksförstärkning om lagets defensiva problem inte löser sig. Varken Harry Maguire, Victor Nilsson Lindelöf och Eric Bailly har övertygat och United läckt in mål.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport döper om CR7 till ”CRStop” efter tisdagens coronabesked. Han missar ligamatchen mot Crotone och CL-matchen mot Dynamo Kiev. Dessutom är matcherna mot Hellas Verona och Barcelona också i fara. Tidningen lägger till att det nu är 30 Serie A-spelare som är coronasmittade. Cristiano Ronaldo-beskedet påverkar också Dejan Kulusevski. Inte bara att han slipper ha honom som motståndare i kväll. ”Det finns nu bara en given spelare i Juves lag: Kulusevski”, skriver GdS om Juves offensiv. Både Dybala och Ramsey, som lämnat Wales landslag, har småskavanker. Mot Crotone kan det till och med bli ett tremannaanfall med Kulusevski-Morata-Chiesa. Dagens Zlatan Ibrahimovic-beröm kommer från Milanlegendaren Kaká. ”Han får alla att höja nivån, han är lika galen i motivation som kvalitet. Han hjälper de unga oerhört, får gruppen att växa, lär andra att hålla sig kvar på en hög nivå och tar bort pressen. Ligaspelet är långt och tufft och jag är säker på att han kommer att vara avgörande ända till slutet”, säger Kaká

ANNONS

Corriere dello Sport är ännu mer dramatisk. ”CR7-chock – det är covid”. Det följs också av ”I kväll spelas Italien-Nederländerna men hela Nations League är skakad av viruset”. Den förmodade italienska startelvan: Donnarumma – D’Ambrosio, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Immobile, Pellegrini.

Tuttosport är mer optimistisk om Cristiano Ronaldos medverkan mot Barcelona den 28 oktober. ”CR7: Messi, jag kommer vara med” är budskapet som tar störst plats i dagens tidning. Men samtidigt påpekar tidningen att portugisen måste ha testat negativt senast den 21 oktober för att storstjärnornas mötet ska bli av.

SPANIEN

spanien

Marca gör konstaterandet, ”Utan mål kommer vi ingen vart”. Det kommer efter tisdagens överraskande förlust (0-1 mot Ukraina). Målvakten David De Gea får bottenbetyget noll av tre. På annat håll tar Marca upp N’Golo Kantés påstådda intresse för en flytt till Real Madrid. Tidningen menar att han kan vara av intresse men att prioritet är Eduardo Camavinga.

ANNONS

Cadena SER hör förbundskapten Luis Enrique försvara De Gea. ”Att skylla på De Gea är redan en dålig vana”, säger han till reportrarna, ”Ansvaret för varje insläppt mål är hela lagets”.

Sport blickar mot helgens ligaspel och ser att ”Rotation står på programmet” för Barcelona. Trinçao, Miralem Pjanic och Sergiño Dest är alla aktuella för spel mot Getafe.

 

FRANKRIKE

france

L’Equipe ser dagens match mot Kroatien som ett ”Personlighetstest” för det franska landslaget. Framför allt fäster sig tidningen vid att 7 000 åskådare kommer att finnas på plats. Annars ligger fotboll på nytt på krisen i den inhemska fotbollen. Först pandemin, sedan Mediapro som inte kan betala för tv-rättigheterna. Ligan håller på att ta ett akut lån, men utan tv-pengar ”står hela den franska professionella fotbollen vid avgrundens rand”, skriver L’Equipe. Som exempel användes Nîmes, klubben Niclas Eliasson nyligen skrev på för. 70 procent av Nîmes intäkter, exklusive transfers, är tv-pengar. På annat håll berättar L’Equipe att Saint-Etienne försökt värva Mario Balotelli. Italienarens agent Mino Raiola sa dock nej, ”inte av ekonomiska skäl utan för att hans spelare inte hade fokus på fotbollen just nu”, skriver L’Equipe.

ANNONS

Le Parisien synar en bortglömd PSG-spelare: Jesé Rodríguez. Köpt från Real Madrid för 25 miljoner euro 2016 och med en misslyckad tid i PSG och sedan lika misslyckad på lån i Las Palmas, Stoke City, Real Betis och Sporting. Nu är han sedan en månad tillbaka i kylan i PSG. Lyfter 100 000 euro i veckan (bruttolön) och har ett år kvar på kontraktet.

 

TYSKLAND

Bild vänder sig genast till Lothar Matthäus efter ännu en svajig tysk insats (3-3 mot Schweiz). Experten har ett råd till förbundskaptenen: ”Sluta med experimenten, Jogi!”. Den här gången bytte Löw tillbaka från tre- till fyrbackslinje. Det såg inte mycket bättre ut i försvaret för det. ”Som tränare skulle det försvarsspelet gett mig huvudvärk om jag ville slåss om EM-titeln nästa år. Som tittare kan jag säga, ’Tack, Jogi’. Med den fina offensiven och den svaga defensiven fick vi uppleva ett fotbollsspektakel”, avslutar Matthäus. Från klubbfotbollen viftar Bild bort de fortsatta ryktena om Jadon Sancho och Manchester United: det finns inte en chans att Dortmund kommer att släppa sin stjärna redan i vinter, inte ens för den tidigare prislappen 120 miljoner euro.

ANNONS

Sport1 sätter betyg på de tyska spelarna. Skillnaderna är stora. Tumme upp för de offensiva spelarna, med Timo Werner i topp (2 av 6 – 1 är bäst). Tumme ner för de defensiva spelarna, med Antonio Rüdiger i botten (5 av 6).

Express noterar Kölns besked att Sebastian Andersson är i München för behandling av sitt knä. Men tidningen har en optimistisk prognos. Anfallaren är aktuell för spel redan i helgen.

Publicerad 2020-10-14 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto