Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Maguire i ny storm: ”Mardröm räcker nog inte”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

england

Daily Mail är bara ett första varnande exempel till Harry Maguire: läs inte tidningarna i dag. ”When Harry met Silly!” är en filmtitelbaserade sågning av mittbacken efter det röda kortet i Englands match (1-2 mot Danmark).

Daily Telegraph har ”Double Trouble”. Även Reece James såg rött. Men Chelseadebutanten gjorde det efter slutsignalen och efter att ha gjort en utmärkt match. Han får 7 av 10 i betyg, det högsta betyget i laget tillsammans med Declan Rice och Mason Mount. Maguire? 1 av 10. ”Mardröm räcker nog inte. Maguire startade dåligt och sedan blev det bara sämre. Det är klart tveksamt varför Southgate tog ut honom och han behöver nu ett break både för klubb- och landslag”, skriver tidningen.

ANNONS

The Times konstaterar att ”England tappade huvudet” och är sedan inne på samma linje som Telegraph om Maguire. ”Kommer Ole Gunnar Solskjaer att vila Harry Maguire eller riskera honom i ett läckande försvar?”, undrar Matt Dickinson i en krönika.

The Guardian har ”Harrys skräckföreställning hemsöker England”. Men liksom i de andra tidningarna ges också stort utrymme till gårdagens Premier League-besked, ”Liverpool och United drar tillbaka reformförslag efter ramaskri”. Project Big Picture stoppas.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport beskriver beskedet om Napolis skrivbordsförlust som ”Smällen”. Tre poäng till Juventus, men Napoli kommer att överklaga. Tidningen beklagar sig sedan över landslagets missade målchanser när det kryssade (1-1 mot Nederländerna). Chiellini utses till bäst i Italien (7 av 10), Immobile till sämst (4). I Nederländerna är De Jong både bäst och sämst – Frenkie (7,5) respektive Luuk (5). Inför Milanoderbyt får forna anfallsstjärnan Christian Vieri frågan om Zlatan Ibrahimovic verkligen är redo efter två veckors coronaisolering. ”Han kommer att ha sprungit sönder löpbandet varje dag. Han är en som tycker att covid hade en dålig plan när den försökte utmana honom, mentalt är han starkare än alla andra: derbyt spelar han med en cigg i mungipan, var så säkra”, säger Vieri.

ANNONS

Corriere dello Sport har samma huvudfokus som Gazzetta dello Sport: Napolis smäll och Italiens brända chanser. Juventus tar också plats, men i coronans skugga. Dels genom Weston McKennie som också testat positivt. Men framför allt genom Cristiano Ronaldo som väckt känslor och oro i samband med sitt positiva test. Och så har Cristiano Ronaldos testresultat väckt sin systers frustration. Ett Instagraminlägg av Katia Aveiro har i olika medier tolkats som kritik av coronahanteringen, ”den största bluff jag varit med om”. Vidare skriver hon, ”Om Cristiano Ronaldo är den som äntligen får världen att vakna, då är han verkligen utsänd av gud”.

Calciomercato låter transferoraklet Fabrizio Romano breda ut sig om Dejan Kulusevski. Juve anser att svensken är ett kap. Så pass mycket att klubben modifierat sin transferstrategi, menar Romano. Svensken har fått Juve ”att tappa hakan” med sina insatser på träningsplanen och även imponerat i matcher. ”Inte bara det: han attityd, hans mentalitet, har reda förtrollat Pirlo, Cristiano Ronaldo och även klubbledningen”. Därför vill Juve framöver göra fler liknande affärer med unga spelare. ”Det är Juves plan, där Dejan blivit ett riktmärke för nutid och framtid”, avslutar Fabrizio Romano.

ANNONS

 

SPANIEN

spanien

Cadena SER uppger att Barcelona inom en veckas tid hoppas ha förhandlat fram en lönesänkning på 30 procent. Alla spelare är inte beredda på det. Barça hoppas kunna kompensera med längre kontrakt. SER har även en intervju med Real Madrid-målvakten Thibault Courtois. Eden Hazard kommer på tal. ”Jag har inga tvivel om att vi kommer att få se Hazards bästa jag i Real Madrid”, understryker Courtois, ”Jag är säker på att han inom kort kommer att blomma ut och vara till stor lycka för laget”.

Marca blickar fram emot Real Madrid-Cádiz genom att titta bakåt. En bild på bröderna Nacho och Álex Fernández när de var små. ”De är inte bröder på planen”, lyder rubriken. Nacho spelar i Real och Álex i Cádiz. Ligamatchen i helgen spelas på Real Madrids träningsanläggning Valdebebas där de båda fostrades. Tidningen lyssnar även till Borja Mayoral om flytten till Roma. Zidane ville att jag skulle stanna men jag sa att jag behövde lämna för att få fler chanser”, berättar han, och bekräftar samtidigt uppgifterna om en annan av Real Madrids anfallare. ”Jag tror att klubben lyssnade på Zidane och det var därför de ville få bort (Luka) Jovic. Det hela skedde väldigt sent, men i slutändan hörde jag av mig till Zidanes kontor igen och hörde efter om han kunde låta mig lämna”, säger Mayoral.

ANNONS

Sport plockar fram ”Konfidentiellt”-stämpeln och trycker dit den vid rubriken Koeman övertygar stjärnornai Barcelona. De gillar dialogen med tränaren. De gillar tränarens arbete med deras fysik. Messi gillade mötet med tränaren och har förmedlat de till lagkamraterna.

Mundo Deportivo tar över stafettpinnen med ”Koemans metod”. Tidningen går igenom hur bra Koeman får spel och spelare att fungera. I San Sebastian-upplagan är det klackarna i taket då ”Portarna öppnas” på Real Sociedads arena. 1 000 fans kommer att kunna se Alexander Isak & Co i mot Napoli i Europa League den 29 oktober.

Voz Grogueta, ett supporterkonto till Villarreal, är på morgonen det enda som snappat upp tweeten från Filip Jörgensen på onsdag kväll. Den svenske målvakten har förlängt kontraktet till 2025. Det tidigare var till 2022. 18-åringen har redan nosat på en plats i a-truppen. Häromdagen visade Villarreal för övrigt att Jörgensen har teknik (se nedan).

ANNONS

 

FRANKRIKE

france

L’Equipe har den dystra coronasituationen i landet i tankarna men hittar tröst i landslaget (2-1 mot Kroatien). ”Kompisarnas sista fest” följs av ”Inget utegångsförbud för Le Bleus”. Sedan tecknar till och med tidningen det avgörandet målet – Pogbas med långpass till Digne, Digne på volley till Mbappé, Mbappé på volley i mål. ”Magnifikt”, skriver L’Equipe om målet. Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalic var ändå nöjd med insatsen. ”Vi hade dem nästan”, säger han, Vi spelar mot ett lag som är värt en miljard euro och som straffar en för varje misstag”.

Le Parisien konstaterar att den lilla publik som släppts in på PSG:s matcher nu stängs ute igen. President Macron meddelade på onsdag kväll skärpta coronaregler för bland annat evenemang i nio storstadsområden, däribland Paris-regionen. Matcherna kommer däremot fortsatt att spelas. Tidigare har 1 000 åskådare släppts in.

ANNONS

 

TYSKLAND

tyskland

Kicker har som tema att Schalke 04 håller på att blir ”Schalke 08/15” – 08/15 är en udda tysk term som betyder att vara rätt meningslös. Kicker skriver också att lagets färg för närvarande är kungsgrå snarare än kungsblå. Kicker får på mindre framträdande plats bekräftelse på gårdagens uppgifter att Sebastian Andersson gör snabb comeback i Köln efter knäskadan. Troligen kan han spela på söndag (mot Frankfurt). Andersson väntas tillbaka i lagträning redan i dag efter läkarbesöket i München tidigare i veckan. ”Responsen har varit bra”, säger Kölns sportchef Horst Heldt, ”Sebastian har förutom behandling även genomfört individuell träning”.

Bild skriver att Dortmund firar nya stjärnan Giovanni Reynas 18-årsdag i november med ett nytt kontrakt. ”Ja, det stämmer att vi försöker finna en långtidslösning med Gio”, bekräftar klubbens sportchef Michael Zorc. Enligt Bild är det nya kontraktet värt 2,5 miljoner euro om året – drygt dubbelt så mycket som det nuvarande.

ANNONS

RAN lyssnar till lilla, lilla FC Dürens ambitioner mot stora, stora Bayern München. ”Vi vill definitivt göra det bättre än Schalke och Barcelona”, säger Dürens sportchef Dirk Ruhrig. En hänvisning till Schalkes 0-8-förlust och Barças 2-8-förlust mot FC Bayern. FC Düren, som spelar i femte divisionen, möter Bayern i kväll.

 

ÖVRIGT

ovrigt

A Bola svänger till tonerna av en seger mot Sverige (3-0 till Portugal) som var ”Förpackade av en super-DJ”. En Diogo Jota. Liverpoolspelaren gjorde två mål och en assist. Record skriver om ”Jotas zon”, och låter anfallaren själv beskriva känslan. ”Det här är bästa ögonblicket i min karriär”, säger han.

 

Publicerad 2020-10-15 kl 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto