Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Isaks tränare: ”Maradona hade haft svårt att platsa här”

51v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIEN

spanien

Marca täcker förstasida med Benzemas förminskande ord om Vinicíus Jr till Mendy i spelartunneln. Det gör även Diario AS. Marca menar att trots att det var en privat konversation så skapar tv-bilderna en ”obekväm situation i omklädningsrummet”. Benzema har inte dementerat eller kommenterat själva händelsen. Men på Instagram Stories skriver fransmannen ”Medan hundarna skäller rullar karavanen vidare”. Ett ordspråk, som även Mourinho tidigare använt för att visa att man inte bryr sig om kritikerna. Inför kvällens Europa League-matcher har Marca med Alexander Isak i den förmodade startelvan för Real Sociedad mot Napoli. Det har också El Diario Vasco.

ANNONS

Mundo Deportivo (som också har Isak i elvan) vaknar i San Sebastian-upplaga upp till ”Den stora dagen”. Real Sociedad-tränaren Imanol Alguacil tycks lika uppskruvad när den störste Napolilegendaren kommer på tal. Maradona skulle haft svårt att spela i detta Real Sociedad, säger han, ”För att spela för Real måste man springa och arbeta hårt, han hade oerhörd kvalitet men kanske inte så mycket av det andra. (David) Silva har samma kvalitet men arbetar också hårt”. MD:s huvudupplaga jublar åt Barcelonas ”Turinazo”, alltså spektakulära seger i Turin (2-0 mot Juventus). ”Jag tror det var vår mest fulländade insats och bästa match så här långt den här säsongen”, säger tränaren Ronald Koeman efteråt.

Sport är bombastisk. ”Kungligt” pryder förstasidan i stora bokstäver. Underrubriker: ”Historisk seger” och ”Ett budskap till Europa”. Sport skriver  om en lyckad premiär för ett ”post-Barto”, alltså Barcelona-efter-Bartomeu. Bäst på planen? Lionel Messi. 9 av 10 i betyg.

ANNONS

 

ENGLAND

england

iSport hyllar Englands nya superhjälte. ”Om dagen hjälper han hungriga barn med mat. Om natten gör Rashford hattricks i Champions League”. Manchester Uniteds galjonsfigur har sällan varit tydligare (5-0 mot RB Leipzig).

The Guardian konstaterar att ”Rashford skapar rubriker på och utanför planen”. Och ger honom i samma stund ytterligare en rubrik. Själv skriver Rashford på Instagram efter sitt första hattrick, ”Jag kan inte sluta le. Jag har väntat länge på det där. Jag önskar bara fansen kunde varit där och upplevt det tillsammans med mig”. Och som sig bör avslutas inlägget med ”#ENDCHILDPOVERTY”.

Manchester Evening News lyssnar till Victor Nilsson Lindelöf om Rashford. ”Jag är väldigt, väldigt glad för hans skull. Att komma in och göra tre mål är sanslöst. Han förändrade matchen totalt, och grejorna han gjorde med bollen, chanserna han skapade…han är en fantastisk spelare”, säger Lindelöf, som fick finfina betyg igen. Solskjaer bekräftade samtidigt varför nyförvärvet Alex Telles missat matchen. ”Han har varit borta lite eftersom han testat positiv för corona. Inga symptom, han mår bra, vi hoppas snart ha honom tillbaka”, säger Unitedtränaren.

ANNONS

Daily Mirror pryder förstås också förstasidan med Rashford och United men har också lite plats för Chelsea. De båda lagens försiktiga insats på Old Trafford hade önskad ketchupeffekt i Champions League även för Londonlaget (4-0 mot Krasnodar). I Mirror finns också uppgiften att en egyptisk affärsman, tillsammans med  engelsk idrottsjurist, köper Burnley för 200 miljoner pund. Här finns också goda nyheter för Liverpool: Fabinhos skada är inte allvarlig. Han kan vara tillbaka efter landslagsuppehållet i november. Här finns också transferryktet att Man United utmanar Barça om Ajax 18-årige talang Ryan Gravenberch.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport tycker ”Juve står offside”. Morata var det tre gånger när han sköt bollen i mål i går kväll. Då blir det inga segrar (0-2 mot Barcelona). Dejan Kulusevski tog ”ett steg tillbaka jämfört med Veronamatchen” och det ger ljumma 5,5 i betyg, ett medelbetyg i gårdagskvällens Juventus. Ljusare bild ges av insatsen från Italiens andra representant i onsdagskvällens CL-spel. ”Decimerat Lazio tog hedervärd poäng tack vare Correa” (1-1 mot Brügge). Lazio är hårt coronadrabbat. 12 spelare saknades på bortaresan. Vila för Zlatan Ibrahimovic i dagens Europa League-match? Knappast. ”Ibra leder dem ut mot Sparta Prag”, slår GdS fast i en Milanrubrik. Det blir fjärde matchen på mindre än två veckor (13 dagar) för 39-åringen. I italienska cupen spelade John Björkengren från start för Lecce och Leonard Zuta hoppade in. Båda spelarna fick 6/10 i förlustmatchen (1-3 mot Torinio). Samuel Gustafson fick samma betyg för Cremonese och var även han på den förlorande sidan (0-1 mot Cagliari).

ANNONS

Corriere dello Sport utökar Gazzetta dello Sports huvudrubrik. ”Juve och Pirlo är offside”. Själva matchrapporten har rubriken ”Det handlar inte om centimeter”. För även om det må ha handlat om centimeter i Moratas fall så är problemen för Juventus och dess tränare betydligt större än så. Pirlo försöker se det från den ljusa sidan, ”I slutändan är det en match vi drar erfarenheter ifrån och kan växa”. Kulusevski får bara 5 i betyg. Szczesny är, som i Gazzettan, bäst i Juve med 7. Även CdS är också säker på att Milans fanbärare finns på planen från start i kväll. ”Pioli ber Ibrahimovic om övertid mot Sparta”, med tillägget ”Pioli klarar sig inte utan svensken heller i cupen”.

Tuttosport är inte snäll: ”Är det någon som sett Juve?”. Tidningen menar att Juve fick en ”grundlig lektion” av Barcelona. Redan under onsdagen levererade tidningen Bara Lewandowski har ett bättre snitt än Ibrahimovic. Tuttosport har roat sig med att kolla statistiken i de fem stora ligorna. Ibrahimovic har under säsongsupptakten snittat ett mål var 45:e minut. Lewandowski har ett var 37:e minut. Med resten av 2020 inräknat har svensken gjort 18 ligamål på 25 Serie A-matcher (0,72 mål/match).

ANNONS

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe ger nyförvärvet Moise Kean rollen som Paris skyddshelgon Sankta Genoveva. Geneviève sauva Paris (”Genoveva räddar Paris”) blir ”Kean sauva Paris” (2-0 mot Basaksheir). Spelarbetygen pendlar märkbart. Tvåmålsskytten Kean får 8 av 10, Di María bara 3. Neymars skada då? Brasilianaren fick utgå efter ljumskproblem. ”Jag hoppas det inte är något allvarligt. Vi får se efter undersökningen i morgon (läs: i dag)”, säger Tuchel, ”Med ett så här tajt spelschema kan det kosta några matcher, men jag vet inte ännu”. Annars fortsatte de resultatmässiga motgångarna för Frankrike i Europaspelet med en ”Trist afton i Sevilla”. Rennes förlorade med 0-1.

RMC Sport noterar en ovanligt dyster svit för PSG:s Kylian Mbappé. Det var sjunde matchen i rad som han inte gjorde mål i CL. Viktigare iakttagelse: idrottsminister Roxana Maracineanu bekräftade sent på onsdag kväll att professionell idrott på hög nivå fortsätter under november trots den nationella nedstängningen. Därmed kommer Ligue 1 inte att ta ett uppehåll. Men det blir utan publik.

ANNONS

 

TYSKLAND

Leipzeiger Volkzeitung har svårt att skilja RB Leipzigs förlorare åt (0-5 mot Man United). Bara målvakten Peter Gulaschi får 3 av 6 i betyg (1 är bäst). Resten av spelarna får 4. Det gäller även Emil Forsberg, som efter matchen sa att han ”har svårt att hitta ord”. LVZ sätter några ord på honom: ”Pressade mycket, försökte styra upp offensiven, men utan större lycka”.

Sky Sport är  ute efter några ord från Leipzig-tränaren Julian Nagelsmann om hans iögonfallande kläder. Nagelsmann är inte på humör. Sky: ”Din kostym hamnar inte i garderoben som en lyckokostym?”. Nagelsman: ”Låt oss inte prata så mycket om mina kläder. Jag har på mig vad jag vill. Jag är en fotbollstränare inte en modell”. Nagelsmanns outfit i samband med CL-semifinalen mot PSG i somras blev också en snackis. Den gången var han mer öppen för skämten (se Headlines 19 augusti, under Tyskland och Bild).

ANNONS

Bild ser det som att ”Sancho och Haaland räddade Favres jubileum”. Dortmund vann (2-0 mot Zenit) i Favres hundrade match som tränare. Tidningen tror inte det blir något 150-matchsjubileum. Bild upprepar gårdagens uppgifter om att Mönchengladbachs tränare Marco Rose är ett hett namn att ta över när Favres kontrakt går ut till sommaren.

 

ÖVRIGT

Championat (Ryssland) hör Kristoffer Olsson försvara Krasnodars insats (0-4 mot Chelsea). ”Chelsea har förstås hög kvalitet på sina spelare, men vi var på intet vis underlägsna dem under större delen av matchen”, säger han. Liksom Marcus Berg spelade Olsson från start.

VG  (Norge) har en uppföljning kring toppdomaren som kom ut som homosexuell efter en match där en spelare skrikit homosexuella glåpord mot en tränare. Den spelaren, Flamur Kastrati, har inte bara ursäktat sig, utan också accepterat en inbjudan att bli ambassadör för en organisation för homosexuella muslimer.

ANNONS
Publicerad 2020-10-29 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto