Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Sjevtjenko om landslaget: ”Jag hade kallat Zlatan”

3v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport pryder än en gång förstasidan med Zlatan Ibrahimovic. Denna gång med anledning av en intervju med Milanlegendaren och ukrainske förbundskaptenen Andrej Sjevtjenko. ”Milan har blivit en orkester – det är  verkligen ett lag, det är vad jag gillar – och Zlatan dirigerar dem bra, utan att för den sakens skull underskatta Piolis insats”, säger Sjevtjenko, och ger tummen upp till en Zlatanförlängning, ”Varför inte? Med tanke på vad han åstadkommer nu så skulle jag lita på honom”. Sjevtjenko ser 39-åringen som rätt man på rätt plats. ”Att se dessa unga killar spela runt Zlatan är så vackert. De är pigga och fulla av energi. Den mogne Zlatan har hittat rätt miljö”, säger Sjevtjenko. GdS: ”Du är förbundskapten för Ukraina. Om du var förbundskapten för Sverige, skulle du ta ut honom?”. Sjevtjenko: ”Om han själv ville skulle jag utan tvekan kalla honom. Han verkar vara i strålande form, han spelar och han har kul”. GdS skriver på annat håll att diskussionerna om Ibrahimovics kontraktsförlängning troligen kommer att hållas ”mycket snart”. På förstasidan finns förstås också plats för CL-fotbollen. ”Real-Inter är en final” och, på engelska, ”Let’s go, Atalanta” inför mötet med Liverpool.

ANNONS

Corriere dello Sport har samma anslag om matchen i Madrid, bara i mycket större bokstäver: ”Inter, det är en final”. Romelu Lukaku missar matchen på grund av skada. Både CdS och GdS utgår från att Ivan Perisic tar hans plats i anfallet bredvid Lautaro Martínez. Ett alternativ är Alexis Sánchez.

 

ENGLAND

.england

Metro toppar med Jürgen Klopps indignation, ”He’s Mo diver”. Liverpooltränaren försvarar ivrigt Mohamed Salah som på nytt anklagats för filmning, nu i samband med straffen mot West Ham. ”Det var en förseelse”, säger Klopp bestämt, ”Jag pratade med Salah i går morse (läs: på söndag morgon), och han hade blåmärken från tre smällar, och en av dem var från straffsituationen. Så är det. Man får en smäll, man faller. Ibland blåser domaren”.

The Guardian har också med Klopps försvar, ”Liverpool ser rött”. På sportettan finns också ”Flygande Rävar plockar ner Leeds på jorden”. Ett försök till målande beskrivning av Leicesters smeknamn och seger (4-1 mot Leeds). Som kanske inte flyger.

Sky Sports hade som ett brev på posten Mauricio Pochettino i studion. För varje gång det gått dåligt för Ole Gunnar Solskjaer har argentinarens namn dykt upp i spekulationerna kring Manchester United. Och, ja, frågan om nytt jobb dök upp. ”Jag väntar på rätt projekt”, svarar Pochettino, som fick lämna Tottenham för ett år sedan. Premier League? ”Jag vet inte. Jag stänger inga dörrar”.

ANNONS

The Sun uppger att Wales förbundskapten Ryan Giggs gripits, misstänkt för misshandel av sin flickvän. Polis tillkallades till parets bostad. Giggs är släppt mot borgen och utredning pågår. Tidningen hävdar att den forne Man United-profilens förbundskaptensjobb nu är i fara.

Daily Telegraph smyger in lite rödfärg på ”exklusivt”- det är markering till Demens är en yrkessjukdom, säger PFA”. Spelarfacket  ställer sig bakom kravet på den klassificeringen. Beskedet i söndags om Bobby Charltons demens är bara det senaste fotbollsrelaterade fallet.

 

SPANIEN

.spanien

Marca ser det som att Real Madrid kommer till spel mot Inter i kväll ”Utan skyddsnät men med Hazard”. Zinedine Zidanes gäng har inga marginaler efter alla tappade poäng. Men den ack så ofta skadade Hazard ses som ”den förlorade stjärnan”, som nu har chansen att stråla.

Diario AS tar ord ur Zidanes mun och placerar dem som rubrik, ”Det är en final”. Det är den känslan han vill att spelarna ska ha. På annat håll uppmärksammar tidningen CIES-listningen över mest värdefulla talanger, spelare födda på 2000-talet. Den toppas av Alphonso Davies med 180 miljoner euro. Högst värderad spanska spelare är Ansu Fati på tredje plats med 122,7 milj euro. Dejan Kulusevski kommer också med på tio-i-topp-listan, på en åttonde plats. Han värderas till 75,1 milj euro, motsvarande 780 milj kr. Juventus köpte tidigare i år Kulusevski för 40 milj euro. CIES-värderingarna ligger överlag långt över Transfermarkts, där exempelvis Kulusevski är värderad till 45 milj euro.

ANNONS

Sport menar att Barças målvakt ”Ter Stegen är redo”. Han kan få grönt ljus att stå i mål mot Dynamo Kiev i morgon. En annan rubrik handlar om presidentvalet i Barcelona. På grund av pandemin väntas det inte kunna hållas förrän i januari, meddelar den temporära klubbledningen.

Mundo Deportivo använder sig i stället av ”Covidlarm” inför matchen mot Dynamo Kiev. De ukrainska gästerna har redan 13 fall av corona. Om dagens tester uppvisar ytterligare ett fall bör matchen enligt Uefas reglemente skjutas upp. Dynamo reste ner med 19 spelare, varav 13 från a-listan – vilket är ett minimum.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe beskriver Marseilles CL-match i kväll som ”Ångestens Port(o)”. Poäng behövs i kväll mot portugiserna av två skäl. Dels har Marseille två raka förluster. Dels vill laget undvika att tangera CL-rekordet på tolv raka förluster. Marseille har för närvarande elva. I går skrev L’Equipe att PSG:s Kylian Mbappé troligen inte spelar matchen mot RB Leipzig på onsdag. Nu beskriver tidningen honom som ”mycket tveksam”. Vidare noterar L’Equipe att Nice lär få klara sig utan sin nyckelspelare Dante resten av säsongen på grund av en korsbandsskada. Över ett uppslag inleder L’Equipe i dag sin artikelserie om Zlatan Ibrahimovic. I dag: ”Provokatören”.

ANNONS

France Football bjuder på en intervju med Evertontränaren Carlo Ancelotti. I den pratar han bland annat om succévärvningen James Rodríguez och om att inte överskatta statistik. ”Vet ni hur många sprintar han gjorde under de fyra första matcherna? Sju (skrattar)! Han har fler mål och assist än sprintar. Så vad tala vi om? Vad förväntar vi oss av ens pelare på planen?”, säger Ancelotti, ”När jag var i Milan värvade vi Ronaldo. När han kom vägde han 100 kilo. Innan fösta matchen sa jag till honom, ’Jag kan inte spela dig. Du måste gå ner i vikt’. Han svarade: ’Vad vill du att jag ska göra på planen? Mål eller springa? Om det är springa, sätt mig på bänken. Om det är mål, spela mig’. Jag spelade honom. Han sprang inte men gjorde två mål. För James är det samma sak”.

 

TYSKLAND

Sky Sport lockar med en intervju med David Alaba. Han berättar bland annat från sin sida om diskussionerna med Bayern München som ledde fram till president Herbert Hainer uppseendeväckande besked om att klubben dragit tillbaka sitt kontraktserbjudande (se måndagens Headlines under Tyskland). Enligt Alaba uppstod problem tidigt. ”Efter den andra eller tredje diskussionen fick jag ett samtal och blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att ingå i ett byte. Det var lite som ett slag i ansiktet”, säger Alaba. Enligt uppgift ska det handla om Leroy Sané-affären. Ett påstående Bayern tidigare avvisat som ”en bröderna Grimm-saga”. Alaba vill ännu inte diskutera Hainers utspel. ”Jag har ännu inte haft tid att tänka”, meddelar han, men säger sig ”sårad och besviken” över att lönesiffror i pressen inte dementerats av klubben. I en webbomröstning tycker 88 procent att FC Bayern gjort rätt som satt ner foten. Experten Lothar Matthäus står också på Bayerns sida. ”Om David (Alaba) vill ha en ny utmaning borde han kommunicerat det tidigare och tydligare. Om han bara vill ha mer pengar, då har han dessvärre valt fel tidpunkt”, menar Matthäus med hänvisning till pandemin. Sky spekulerar i sex klubbadresser som kan bli aktuella om Alaba lämnar: Real Madrid, Barcelona, Man City, Man United, PSG och Juventus.

ANNONS

Sport1 uppger att varken Alabas representanter eller Bayern är intresserade av nya diskussioner för närvarande. Hans kontrakt går ut i sommar och han kan därför börja förhandla med nya klubbar i januari. Enligt tv-kanalens uppgifter erbjöd Bayern Alaba ett fyra-eller femårskontrakt värt elva miljoner euro om året, plus bonusar på upp till sex milj euro. Alaba vill ha 20 milj euro om året i grundlön. Sport1 uppger även att Bayern ser RB Leipzigs Dayot Upamecano som en möjlig ersättare till Alaba.

Bild menar att Bayern München fortfarande håller dörren öppen men bara om Alaba sänker lönekraven. 28-åringen finns med i den förmodade startelvan när Bayern i dag möter RB Salzburg i Champions League.

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Algemeen Dagblad (Nederländerna) kommer med bild på Ajaxtränaren Erik ten Hag med uttryckslös min. Rubriken är ”Huvudvärk”, och det förmodas han ha med den lilla trupp har att vaska ur inför kvällens CL-möte med Midtjylland, efter coronautbrott i truppen.

TyC Sport (Argentina) förmedlar nattens uppgifter om Diego Armando Maradona, som lagts in på sjukhus. ”Det är inget allvarligt eller akut”, förklarar hans läkare Leopoldo Luque. Enligt Marca hade Maradona blodbrist och var uttorkad. ”Det har varit en svår vecka för honom, med mycket press. Vi märkte en nedgång, i huvudsak emotionell, som påverkade hans kosthållning”, säger Luque. Maradona har uppmärksammats stort den gångna veckan med anledning av hans 60-årsdag. Luque avvisade också spekulationer om corona, missbruk eller en stroke.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) skriver att Jess Thorup, FC Köpenhamns nye tränare, blir landets mest välbetalda. Han kommer att få nio miljoner danska kronor i årslön, ca 12,5 milj svenska kronor. Det är dock mindre än hans föregångare hade. Ståle Solbakkens lön var tio milj DKK (ca 14 milj SEK).

Publicerad 2020-11-03 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto