Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tränaren förtvivlad efter lagets usla CL-facit: "Vi är skit"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe kallar Marseille ”Historiskt”. Knappast av några goda skäl. Förlusten i går (0-3 mot Porto) var den tolfte raka i Champions League. Ett tangerat turneringsrekord. Och varför stanna där? L’Equipe strör salt i såren. OM hade noll skott på mål i går. OM har inte vunnit någon av sina åtta senaste matcher i Portugal (sju förluster). OM får inte ett enda spelarbetyg över 4 av 10. Även här vinner Corona. Jesús Corona. Portoanfallaren får 8. Marseille-tränaren André Villas Boa tar upp årets CL-insats: ”För att vara skit i Champions League måste man först ta sig dit. Vi har gjort det, och vi har varit skit”. L’Equipe misstänker att en lätt skadad och sliten Kylian Mbappé kan vilas från landslagsspel. Finland, Portugal och Sverige står i tur och ordning på programmet. Men Nations League-matchen mot Sverige (17 nov) tror L’Equipe att Mbappé spelar.

Annons

RMC Sport rapporterar andra typer av problemen för PSG än skador. Nästan halva truppen satt fast i en hotellhiss i Leipzig i minst en timme sent på tisdag kväll. Det framgick av ett Instagraminlägg som Laywin Kurzawa postat men senare plockat bort. Brandmän ska ha fått ut dem.

 

ENGLAND

england

Daily Mirror tar ton från Arrow – ”Feeling Jot, Jot, Jot”. Det svänger om Liverpool och allra mest om hattrickskytten Diogo Jota (5-0 mot Atalanta). ”Firmino kommer att vilja starta men den här killen har satt honom under press”, säger experten Rio Ferdinand i BT Sport. Det kan bli ett svårt val för Klopp, resonerar en del. ”Bra insatser ger mig aldrig huvudvärk”, kontrar en belåten Jürgen Klopp.

The Guardian noterar att ”City cruisade” i Manchester (3-0 mot Olympiakos). Men störst rubrik, tillsammans med Liverpools svängom, får att ”Giggs tar ett steg tillbaka”. Wales förbundskapten petas de närmaste tre matcherna efter misshandelsanklagelserna.

Annons

Manchester Evening News hör Harry Maguire försvara sig mot Roy Keanes hårda ord om att det saknas ledare i Man United. ”Det finns gott om ledare i den här truppen. Jag är kapten och det finns även mycket ledarskap runt omkring mig, både bland spelare och ledare”, säger Maguire. Han väntas spela kvällens match mot Istanbul Basaksehir. MEN tro däremot att partnern Victor Nilsson Lindelöf inte gör det och att Axel Tuanzebe får chansen i stället.

Liverpool Echo uppmärksammar att Evertonfans tycker Carlo Ancelotti gör fel: Robin Olsen borde stå även mot Manchester United. Ancelotti har klargjort att Jordan Pickford är tillbaka mellan stolparna på lördag, trots att Olsen imponerade när han fick chansen. Samtidigt diskuterar Echos Evertonjournalister Ancelottis roterande på målvaktsposten med skepsis. EFC Statto uppmärksammar att Olsen inte är förste svenska målvakt i klubben, och berättar om Bengt Kjell som gjorde matcher på 50-talet.

Annons

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport deppar efter italiensk förlust i Spanien: ”Inter skadade sig själva” (2-3 mot Real Madrid). Tidningen lägger till att Inter ”Betalade för alltför många misstag” och ”Ligger nu sist i gruppen”. Och inte gick det bättre i England. ”För mycket Liverpool – Atalanta tillplattade” (0-5 mot Liverpool). Den italienska flaggan slokar. Lazio (mot Zenit) och Juventus (mot Ferenecvaros) ska försöka blåsa liv i den igen. Gazzetta dello Sport har Dejan Kulusevski i startelvan för Juve, till höger på mittfältet i ett 4-4-2.

Corriere dello Sport har samma spelsystem för Juve och Kulusevski med, men placerar svensken till vänster på mittfältet. Tuttosport tror samma sak. ”Uefa stoppar Lazio” är CdS rubrik på den andra CL-matchen. Immobile och Lucas Leiva får inte spela av coronaskäl, trots att de tillåtits spela i ligan. Samtidigt uppges italienska fotbollsförbundet har startat en utredning mot Lazio för brott mot hälsoprotokollet. Annars är slutsatsen och dagens huvudrubrik snarlik den i CdS: ”Inter, det är ert eget fel”. Tränare Antonio Conte: ”Det här är mitt Inter, både bra och dåligt. Man behöver den här typen av steg för att växa”.

Annons

 

SPANIEN

france

Diario AS proklamerar att ”Framtiden räddar Real Madrid” (3-2 mot Inter). Unge Vinícius Jr spelade fram unge Rodrygo till segermålet. Veteranen Sergio Ramos gjorde annars sitt hundrade mål för klubben. ”Jag har inga tvivel om att han stannar”, säger tränare Zinedine Zidane om Ramos, vars kontrakt går ut i sommar. Fest för Real men ”Bombardemang utan seger” för Atlético (1-1 mot Lokomotiv Moskva).

Marca har också det ungdomliga perspektivet av Real Madrids seger, ”De är redan här”. Tidningen har Federico Valverde som Reals bästa spelare. Marca samlar också citat från nyblivne Tottenhamspelaren Sergio Reguilóns intervju i Cadena SER. ”Det som överraskat mig mest är att det runt Tottenhams träningsanläggning finns golfhål. Jag frågade om dem och de sa till mig att det var där för Bale. Det är korta, kanske 30 meter. Jag trodde inte det var sant!”, säger Reguilón och skrattar. Han får också kommenterar just Bale. ”Han är mycket glad nu, skillnaden är tydlig. Språket betyder allt för honom. Det stämmer att han pratar spanska bra, men man märker att han känner sig mycket mer hemma här i England”, säger Reguilón.

Annons

“What most surprised me is at Spurs’ training ground there are golf holes. I asked about it and they told me they were put there for him! They’re short holes, maybe 30 metres. I couldn’t believe it!”

Sport närmar sig Barcelonas match med ”Euro-Barça ska säkra det”. Avancemanget. En dubbelseger mot Dynamo Kiev är Barcelona ute efter, med start i kväll. Och matchen den blir av. Ett redan coronadecimerat Dynamo klarade coronatesterna i går utan fler positiva svar.

Mundo Deportivo tar upp tråden med ”Dinamo – negativt, Barça – positivt”. I Barças fall för att segertecknen är positiva. Men Dynamos tränare Mircea Lucescu tror inte Barça har kapacitet att gå hela vägen. ”Jag tror inte Barcelona för närvarande är på den nivån som krävs för att vinna Champions League. Bayern München, Manchester City och Paris Saint-Germain har fler alternativ”, menar Lucescu.

Annons

 

TYSKLAND

Sky Sport hör begreppet ”FC Hollywood” göra comeback. Från Bayern München själv. Det har inget med senaste målshowen att göra (6-2 mot RB Salzburg), utan med David Alabas kontraktscirkus. Klassisk Bayern-turbulens i modern tappning. Det skriver Thomas Müller under på. ”David gör bra ifrån sig på planen och låter sig inte påverkas. Det hela är spännande för betraktarna. Jag brukade gilla att läsa om det också – FC Hollywood – och nu får jag uppleva det live!”, säger Müller. Sportchefen Hasan Salihamidzic fick frågan om dörren var definitivt stängd för Alaba. ”Jag kan inte se hur vi kan komma överens. Vi gav ett (nytt) erbjudande och det förkastades. Nu måste vi utgå från att David lämnar”, säger Salihamidzic. Alabas kontrakt går ut i sommar. Salihamidzic får frågan om någon klubb närmat sig. ”För vilken klubb som helst är det en fullständig katastrof om en sådan spelare lämnar gratis, men ingen har hört av sig till oss”.

Annons

Bild hävdar att Alaba själv inte har bråttom. Han vill vänta till våren innan han fattar något beslut, uppger Bild, och påpekar att 28-åringen egentligen vill stanna. På planen i går kväll stack inte backens insats ut åt något håll. Han var inte bäst (Lewandowski och Boateng, båda 1), han var inte sämst (Pavard, 5). Alaba var medel, 3.

Mönchengladbach Nachrichten låter toppbetygen regna över Gladbachspelarna efter storsegern i Ukraina (6-0 mot Sjachtar). Lars Stindl och tremålsskytten Alassane Plea får högsta, 1. ”En perfekt match”, säger Plea om lagets insats.

 

ÖVRIGT

La Nación (Argentina) förmedlar besked sedan Diego Maradona opererats efter en hjärnblödning. ”Diego klarade av ingreppet bra. Han är vaken. Allt är bra”, låter hans läkare Leopoldo Luque hälsa. Operationen tog nästan en och en halv timme.

Annons
Publicerad 2020-11-04 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto