Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Mourinhos motattack: ”De faller om någon blåser på dem”

3v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

england

The Guardian hade ”City cruise” för Man City i vänsterkrysset i går. I dag är det ”Blues cruise” för Chelsea (3-0 mot Rennes). Två mål av Werner, som ny första straffläggare. ”Jag hade ett snack med Jorginho och han svarade mycket professionellt”, säger Chelseatränaren Frank Lampard, som fick klara sig utan coronadrabbade Kai Havertz. ”Kai hade mindre symptom på tisdagen, och de har ökat en aning, men det är bra med honom. Han är hemma och isolerar sig”, säger Lampard. En annan tränare får också utrymme, José Mourinho. Tottenhamtränaren stör sig rejält på snacket om filmningar av Harry Kane. ”Snacka i stället om Manchester United, Manchester City, Liverpool – smarta killar som faller om någon blåser på dem. Snacka om dem, inte om Harry Kane, säger Mourinho (se klipp nedan).

Daily Mirror tycker det är dags att häckla Manchester United igen efter ett bakslag (1-2 mot Istanbul Basaksehir). Tidningen dammar av filmtiteln ”Dumb & dumber” och gör om den till ”Dumb & Demba”. Dumb är United, Demba är motståndarnas första målskytt Demba Ba. Strålkastarljusen är främst på Uniteds försvarsspel i matchen. ”Oförlåtligt”, säger Unitedtränaren Solskjaer. ”Som P10-fotboll”, säger experten Paul Scholes.

ANNONS

The Sun slipar knivar och djupast sticker tidningen in en i Axel Tuanzebe, som ersatte Victor Nilsson Lindelöf. Bara 3 av 10 i betyg. ”Han kommer att vara djupt besviken över att inte ha tagit chansen och Lindelöf lär ta tillbaka sin plats”, skriver tidningen.

Manchester Evening News är aningen snällare mot Tuanzebe…om än inte mot övriga spelare. Och anledningen att Lindelöf inte spelade? Victor har ont i ryggen, så han kunde inte spela”, berättar Solskjaer. Hur allvarlig skadan är framgår inte, och därmed inte heller om det kan ställa till det för landslagsspel nästa vecka.

The Times fetaste rubrik är ”Sakho får skadestånd av dopningspolisen”. Efter domstolsutslag tvingas WADA ersätta Mamadou Sakho med ”ett ansenligt skadestånd”. Sakho stängdes av en månad 2016, vilket bland annat medförde att han missade Liverpools Europa League-final och inte kunde tas ut i franska EM-tuppen den sommaren.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport firar Juventus klara seger (4-1 mot Ferencvaros). Med ”Morata che joya” (”Morata, vilken glädje”) får tidningen både med den spanske tvåmålsskytten (även betygsbäst: 7,5 av 10) och att det äntligen lossnade för Paulo Dybala (”La Joya”). Tränare Andra Pirlo var ändå måttligt nöjd med laget. ”De kunde varit mindre egoistiska och dödat matchen tidigare”, säger han. Ingen Dejan Kulusevski i den matchen, men Zlatan Ibrahimovic väntas starta för Milan i kväll mot Lille. ”Ibra är hungrig”, är dagens näst största rubrik. ”Han vilar aldrig och jagar ständigt nya rekord, som den äldste Europamålskytten i Milan”, Champions League och Europa League – kvalrundor räknas ej. GdS är grundlig: Filippo Inzaghi var 37 år, 2 månader och 25 dagar när han gjorde mål i Europaspelet för ganska precis tio år sedan. Ibrahimovic är 39 år, 1 månad och 2 dagar. Och så noterar tidningen i förbigående att Ibrahimovics målsnitt i ligan den här säsongen är ”surrealistiska ett mål var 51:a minut”. Men matchningen är tuff. ”Med tanke på det är man på Milanello glada – även om man aldrig skulle medge det öppet – att den svenske förbundskaptenen inte hade honom i tankarna den här gången heller”, skriver GdS.

ANNONS

Corriere dello Sport drar mest på att ”Coronatester är en djungel”. Bakgrunden är att Lazio är under utredning på hemmaplan för att brutit mot hälsoprotokollet. I gårdagens CL-spel (1-1 mot Zenit) fick laget inte använda de tidigare coronasmittade Immobile, Leiva och Strakosha – som däremot fick spela i ligan i helgen. Lazios president Claudio Lotito ska enligt CdS ha skrivit till Uefa och protesterat.

 

SPANIEN

spanien

Sport täcker förstasidan med ordet ”Europaledare” efter Barcelonas seger (2-1 mot Dynamo Kiev). Ledningen i CL-gruppen får ses som en tröst till att ligaledningen är så långt borta. Marc-André ter Stegen var matchens lirare och får 9 av 10 i betyg. ”Han är någon form av Spiderman, suckade motståndarnas mittfältare Alexander Andrievsky. Gerard Piqué pratade efter matchen om sakernas tillstånd i Barça. ”Klubben är som den är just nu. Den är i en process av många förändringar, nödvändiga förändringar, tycker jag. Vi behövde vända på utvecklingen. Det var tydligt att vi var på nedåtgående, och att varje år var lite sämre”, säger han.

Mundo Deportivo döper på förstasidan om Barças tyske målvakten till ”Sankt Ter Stegen”. Men tidningen glättar inte över den samlade insatsen av laget: ”Det var ett grått Barça som hade svårt mot ett motståndarlag som var ungt och saknade många spelare”. Inför Real Sociedad-AZ har MD med Alexander Isak i den förmodade startelvan. På motståndarsidan finns Jesper Karlsson.

ANNONS

Marca har också med de båda svenskarna i de förmodade startelvorna. Men det är två andra blågula profiler som skapar en rubrik, ”Svenskorna ledde vägen”. Det är målskyttarna Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani som ledde Real Madrid till seger (3-0 mot Deportivo). Fast på förstasidan är det som vanligt herrarna som dominerar. Sergio Ramos har fått ta ut sina fem favoritmål av sina nu 100 mål för Real Madrid. Det blir Olympiakos 2005/2006, Bayern München och Atlético 13/14 och Atlético 15/16, samtliga CL, samt Barcelona 16/17 i ligan.

Diario AS tar över stafettpinnen om svenskorna i Real Madrid, och skriver att segern kom ”tack vare det samarbete som höll dem kvar i ligan som Tacon förra säsongen: Jakobsson och Asllani. Svenskorna var avgörande med sina mål och sitt spel”. AS uppmärksammar även att Asllani nu gick upp i delad skytteligaledning med sina fyra mål.  Förstasidan tillägnas Nadals tusende seger, men här finns även ”En hjältarnas afton”. För det var Ter Stegen för Barça. Och för det var spelarna i Sevilla som vände till seger med tio man (3-2 mot Krasnodar).

 

FRANKRIKE

france

L’Equipe sammanfattar läget för de franska CL-lagen med ”Rädslan för en flopp”. Alla kan åka ut i gruppspelet. Det tre lagen har tillsammans en seger, en oavgjord och sju förluster. I går förlorade PSG (1-2 mot RB Leipzig) och Rennes (0-3 mot Chelsea). L’Equipe har Moise Kean som bäst i PSG (7 av 10). Emil Forsberg får nöja sig med 6. Tre lagkamrater får högre betyg. Rennes tränare Julien Stéphane var irriterad på domaren efter en utvisning och två straffar mot hans lag. ”Jag vill inte teoretisera om en komplott, men vi är väldigt frustrerade över domsluten. Det som hände var mycket överraskande och jag tror inte det kunnat drabba motståndaren”, säger han. Zlatan Ibrahimovic syns också på förstasidan. L’Equipe avslutar i dag sin tre dagar långa artikelserie om svensken.

ANNONS

Le Parisien följer upp PSG-tränarens Thomas Tuchels situation. Kritiken och det utgående kontraktet. ”Jag sa (till tyska medier inför matchen, min anm) att jag förväntade mig att det skulle vara lite lugnare efter förra säsongen, de fyra titlarna, finalen (Champions League, min anm). Men jag sa också att det inte är ett problem för mig. För mig existerar inte kritik, jag är fokuserad på mitt jobb med laget och personalen. Jag fick frågan om mitt kontrakt. Det är inget problem. Det är inte tid att diskutera det under säsongen”, säger Tuchel.

 

TYSKLAND

tyskland

Leipziger Volkszeitung njuter av RB Leipzigs seger (2-1 mot PSG). Det gör också Emil Forsberg, som flyttats upp ett snäpp på planen. ”Jag är ju inte en riktig striker, men tränaren gav mig bra tips och det fungerade bra”, säger han. Tidningen håller med och ger Forsberg betyget 2 av 6 (1 är bäst). ”Det som svensken tog sig för var väl genomtänkt och precist”, skriver LVZ.

Kicker nöjer sig inte med bara med samma betyg på Forsberg som Leipziger Volkszeitung. Tidningen har honom också som matchens lirare. ”Han var den förste att lyfta sig: Emil Forsberg låg bakom kvitteringen, var iskall på straffen, var hela tiden spelbar i andra halvlek och säker i bolldistributionen”, skriver Kicker. Forsberg är inte ensam nordbo att prisas. Kicker har tvåmålsskytten Erling Haaland som matchens lirare i Dortmunds seger (3-0 mot Club Brügge). Även han med 2/6 i betyg. Som förstasidan indikerar ger tidningen också sin syn på turbulensen kring David Alabas kontrakt. Kicker menar att ”Bayernledningen kunde inte tro sina öron när Alaba i måndags sa att han först fick höra om det tillbakadragna erbjudandet på tv på söndagen”. Klubben hävdar att den varit tydligen i sin information tidigare. Enligt Kicker är Bayerns ledning överens om att inte ändra sitt ställningstagande och inte heller addera ett öre på tidigare erbjudande. Det ger rubriken, ”Alaba måste ge med sig eller lämna”.

ANNONS
Publicerad 2020-11-05 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto