Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Megan Rapinoe: ”Skamligt av Manchester United”

3v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

england

BBC Sport hör Manchester United hamna i skottgluggen. Det är den amerikanska stjärnan Megan Rapinoe som delar ut en känga till storklubben och till den sena satsningen på damfotboll i England. ”Det är 2020. Hur länge har Premier League funnits? Och vi får först nu se en klubb som Manchester United lägga lite energi och pengar på ett damlag? Ärligt talat, det är skamligt”, säger hon.

Daily Star skakar på huvudet åt gårdagens uppgift, som Daily Telegraph var först ut med: Englands match mot Island om en vecka kan flyttas till…Albanien. ”Do we not lek* that!”, sätter Star som rubrik, med asterisk för att utförligt förklara för sina läsare att lek är den albanska valutan. Och allt är minkarnas fel. Island spelar först i Danmark. Inresa till England är ett stort no-no efter besök i de coronamuterande minkarnas land.

ANNONS

Daily Mail-krönikören Martin Samuel tar upp Albanien-tråden: ”Varför? Vad tusan? Ärligt talat, finns det ett mer vansinnigt scenario än att Englands spelare som redan är groggy efter en hektisk start på säsongen ska flyga mer än 250 mil över kontinenten för att uppfylla ett spelschema i en turnering som känns allt mindre relevant för var dag som går?”.

The Times har ett alternativ, ”Tyskland kan stå värd för England”. Enligt tidningen är Tyskland är förstaval för det engelska förbundet (FA) om matchen måste flyttas. Albanien är Uefas förslag. FA hoppas fortfarande att matchen kan göras till undantag och få spelas på hemmaplan.

Daily Telegraph injicerar lite av gårdagens positiva vaccinbesked i den inhemska fotbollen. ”Vaccin ger hopp om fans tillbaka på läkarna. Men för att fylla läktare pratar vi nästa säsong. Innan dess kan det bara bli aktuellt med rejäla begränsningar. Och tills vidare ekar det fortsatt tomt. Telegraph skriver att det var Marcus Greenwoods dåliga insatser på träningsplanen som gjorde att han inte fanns med i Manchester Uniteds trupp mot Everton, och inte sjukdom som tränare Solskjaer sa. Anfallarens attityd bekymrar klubben.

ANNONS

Football London rapporterar om en déjà vu i Chelsea. Olivier Giroud är fast på bänken. Olivier Giroud funderar på flytt. Den är aktuell i januari. Den 34-årige fransmannen behöver speltid för att slå vakt om sin EM-plats nästa sommar.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport struntar i att landslagsveckan börjat. Det är Serie A som gäller. Och är det Serie A som gäller då är det först och främst Milan och Zlatan Ibrahimovic. ”Scudettorytande”, kommer från laget med sitt svenska lejon i spetsen. Tidningen noterar att Milan är åtta poäng upp på fjolårssäsongen vid samma tidpunkt, medan rivalerna Juventus och Inter båda har sex poäng mindre. Den gamle mästartränaren Arrigho Sacchi tror också Milan kan slåss om titeln. Om Ibrahimovic, säger Sacchi: ”En verklig mästare. Ett äkta exemplar. Såg ni vad han gjorde mot Verona? Han slog en riktigt dålig straff, en normal spelare kunde ha deppat, men han blev ännu mer laddad och pressade sedan med kraft fram ett oavgjort resultat. Han har en galen personlighet, som han ibland måste hålla i schack”. GdS: ”Hur menar du? Sacchi: ”Kanske ska han inte vara f ö r krävande mot sina medspelare, och skälla ut dem om de missar en passning. Ibland är en smekning bättre än en smäll. Men jag märker att de andra ser honom som sin fyr och det är viktigt”. Rubriken ”Cesare den andre” står för Prandelli, som är ny tränare i Fiorentina, hans andra sejour i klubben.

ANNONS

Corriere dello Sport drar på ”Napoli: Vi är förolämpade”. Klubbens känslofyllda utspel när överklagan om Juventus skrivbordsseger togs upp under måndagen. Ett beslut dröjer, men Napoli tror överklagan är mödan värd. Gazzetta dello Sport har en artikel om ”Dybalas svarta år”. Corriere dello Sport berör samma tema med ”Dybala, Juves deppiga ansikte”.

 

SPANIEN

spanien

Marca välkomnar gårdagens vaccinbesked. Tidningen känner ”En injektion av optimism” som sprider sig även till fotbollen. Det ”ökar chanserna till normalitet” nästa år och att få tillbaka publik innan säsongens slut. Marca skriver på annat håll att Lionel Messi inte kommer att fatta något beslut om framtiden i Barcelona förrän i slutet av säsongen. Han vill se hur den nya klubbledningen artar sig. Om Real Madrid skriver tidningen att det blir Martin Ödegaard som får ta ett större ansvar med Federico Valverde skadad. Mer Real Madrid. Som om Karim Benzema inte redan ansträngt de interna förhållandena med sitt spelartunnelsnack om Vinícius Jr. Nu ha Benzemas agent Karim Djaziri sågat Raphael Varane i sociala medier som ”En skugga av sitt tidigare jag”.

ANNONS

Cadena SER diskuterar situationen i Real Madrid i allmänhet och tränaren i synnerhet. ”Zidane säger att han inte kommer att ändra sig, det är hans sätt att arbeta och han kommer att fortsätta med det. Och jag har inte hittat någon inom klubben som säger ’Zidane får det att lyfta’. Tvärtom så märks en fullständig resignation i klubben och i omklädningsrummet”, säger radiokanalprofilen Antón Meana, men tror ändå att Zidane får stanna.

Sport, som den Barcelonatidningen den är, missar inte en chans att få släppa problemen i Barcelona och vända sig mot Real Madrid i stället. ”Zidane är oroad”, lyder dagens stora rubrik mot nattsvart bakgrund. Sport hävdar att klubbpresident Florentino Pérez ”börjat uttrycka tvivel om fransmannen efter två ligaförluster och bara en Champions League-seger”.

Mundo Deportivo skriver med sorg, ”Vi ses i mars”. Det är en hälsning till Ansu Fati. Barcelona får klara sig fyra månader utan jättetalangen. Han missar ett 30-tal matcher men kan vara tillbaka till CL:s åttondelsfinaler, skriver MD.

ANNONS

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe ger ett växande samtalsämne förstasidan: att minska Ligue 1 från 20 till 18 lag för att skärpa konkurrensen. ”Slutet på ett tabu”, skriver L’Equipe. Den franska ligaföreningen (LFP) har väckt idén, och ett flertal aktörer anses nu positiva. Förbundskapten Didier Deschamps uttalande om att Pogba får antas vara missnöjd med sin situation i Man United väcker inga reaktioner i L’Equipe, det får däremot att han ger en 18-lagsliga tummen upp. Tidningen belyser också det ökade antalet straffar. Sedan 2015/2016 har det nästan blivit dubbelt så många i Ligue 1. Från 0,24/match till 0,43/match den pågående säsongen. Under samma period har ökningen för de fem stora ligorna varit från 0,27 till 0,42. Både för Ligue 1 och ”Big Five” har den största ökningen varit från förra till denna säsong. Dessutom har antalet lyckad straffar ökat markant i de stora ligorna. Tidigare säsonger har den varit under 80 procent. Nu är siffran 88,2 procent.

France Football uppger i sitt senaste nummer att PSG är ”mycket intresserad” av David Alaba. Bayern München-spelaren har sedan tidigare sagts mest sugen på Real Madrid eller Barcelona, med Manchester City som en annan möjlighet. Tidningen berättar också om förhandlingarna som inte lett någon vart i Bayern. I somras ska FC Bayerns sportchef Hasan Salihamidzic ha slagit näven i bordet och rutit, ”I vilken värld lever du i?”, till Pini Zahavi, som representerar Alaba, och de lönekrav som ställdes.

ANNONS


TYSKLAND

Bild viftar med ficklampan mot Jadon Sanchos statistik. Dortmundstjärnan är ur slag. Engelsmannen har den här säsongen noll mål, högre antal missade passningar och har tappat speed. Senast Sancho gjorde mål var den 31 maj och han har varit blek länge. Dortmunds klubbdirektör Michael Zorc: ”Jadon har presterat konstant. Om det inte varit på den topp vi är vana vid under tre månader, så måste vi kunna acceptera det från en 20-åring. Jag är inte orolig”. En som däremot presterar är en tidigare Dortmundspelare. Mario Götze har hittat hem i PSV Eindhoven, förbundskapten Jogi Löw håller dörren öppen för 28-åringen igen och Götze själv är sugen. ”Jogi och jag håller kontakten”, säger han, ”Jag skulle gärna spela för landslaget igen. EM är en stor dröm för mig”.

Express undrar ”Hur illa är det med Andersson egentligen?”. Det är Sebastian Andersson och hans knä som oroar. Kölnischen Rundschau rapporterar att han genomgått ett mindre ingrepp. Svensken har spelat med smärta, Köln inte haft någon backup, skriver Express. Planen är att ha Andersson tillbaka i träning redan nästa vecka och redo för mötet med hans gamla klubb Union Berlin den 22 juli.

ANNONS

 

ÖVRIGT

ovrigt

Algemeen Dagblad (Nederländerna) visar på förstasidan brickor som faller, ”Den ena efter den andra”. På dem finns bilder på världsstjärnor som skadats. Van Dijk, Cristiano Ronaldo, Neymar… Fotbollskalendern skördar offer, är budskapet.

Faktor (Bosnien) uppmärksammar i en rad artiklar på måndag kväll det bosniska förbundets ilska mot MFF:s Anel Ahmedhodzic, som hoppat av landslagssamlingen. På sin hemsida kallar förbundet 21-åringens uppträdande ”oansvarigt” och ”opatriotiskt”. Till Faktor säger en talesman från förbundet: ”Anel bekräftade för ett par dagar sedan att han skulle komma, han fick även flygbiljetter, och nu har plötsligt allt ändrats”. Förbundet ska ha försökt nå Ahmedhodzic utan resultat. På Instgram Stories skriver Ahmedhodzic sent på måndag kväll att avhoppet beror på coronafallet i MFF. Enligt Aftonbladet överväger det bosniska förbundet att anmäla Ahmedhodzic till Uefa och försöka få honom avstängd i de avslutande allsvenska omgångarna.

Voetbal International (Nederländerna) uppmärksammar Jesper Karlsson fortsatta framfart i AZ. ”Det har varit en bra månad”, säger 22-åringen blygsamt till RTV Noord-Holland. VI-experten Barry van Galen är imponerad. ”Det är en härlig liten kille. Hans bollteknik är verkligen bra, han spelar bra i kombinationer, har en bra blick för spelet och har egna aktioner i sig. Härlig. Ett bra köp, vad det verkar”, säger han. Karlsson själv trivs med liret i den nya ligan. ”Det är också annorlunda här än i Sverige. Spelar man i ett bra lag där möter man ofta lag som lägger sig på försvar, men här vill alla spela fotboll, det är paradiset!”, säger svensken till FOX Sport

ANNONS
Publicerad 2020-11-10 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto