Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Betyget: Lindelöf är Uniteds mest pålitlige mittback

2v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

.england

TalkSport pratar med Sky Sport-profilen Jamie Carragher om Paul Pogba. Den tidigare Liverpoolbacken har inte mycket till övers för fransmannen. ”Skulle jag ta ut honom i Manchester Uniteds lag? Nej, det skulle jag inte. Han är ett stort namn som kommit för en stor transfersumma, men jag tycker inte han är en stor spelare”, säger Carragher och avslutar, ”Det har bara inte funkat för honom i Manchester United. Jag skulle försöka sälja honom”.

Manchester Evening News har fler som tycker till om spelare att sälja i Man United. Tidningen har en webbomröstning där läsarna för varje spelare i truppen får välja ”behåll” eller ”sälj”. Mest oönskad för närvarande? Daniel James. Han har fått 49,7 procent ”sälj”-röster. Målvakten Lee Grant följer därpå och sedan…Paul Pogba. I topp är Bruno Fernandes. Han får 98,3 procent ”behåll”-röster. Victor Nilsson Lindelöf får nöja sig med 18:e plats med 78,2 procent ”behåll”-röster. MEN kommer också med egen betygsättning på spelarna så här långt den här säsongen. Lindelöf får 7 av 10. ”United mest pålitliga mittback”, skriver tidningen, ”En lugnande inverkan”. Bara Bruno Fernandes får högre betyg, 8. Paul Pogba? 4.

ANNONS

The Guardian pryder sportettan med fyra bilder på förbundsordföranden Greg Clarke i det fatala videomötet med bland annat parlamentsledamöter. Det nedvärderande ord han använde om minoritetsgrupper tvingade honom på kvällen att avgå.

Daily Telegraph lyssnar till Aston Villas Tyrone Mings, som arbetar med mångfaldsfrågor för förbundet. Det ger rubriken: ”FA kan ta ’stort steg framåt’ genom att ersätta Clarke med svart man eller kvinna.

The Times-krönikören Henry Winter har två namnförslag. ”Ta steget in i 2000-talet och sätt Paul Elliott och Rio Ferdinand på listan, föreslår han. På sportettan finns också ”Vaccinboost för EM”. Förhoppningarna ökar om att Wembley kan stå som värd för stormatcher – med publik. Uefa har sagt att ett slutgiltigt besked om EM:s spridning över 12 länder står fast eller ej tas i mars.

Daily Mirror påminner än en gång stackars Jude Bellingham om att Beatles i en svunnen tid gjorde en sång med hans namn i. ”Play Jude” står för att 17-åringen väntas debutera för England i morgon mot Irland på Wembley. Tidningen uppmärksammar också att Gunnersaurus är tillbaka. Arsenal presenterade honom igen under tisdagen. Men det är oklart om Jerry Quy, som dragit på sig kostymen i 27 år, får jobbet tillbaka efter beskedet i oktober.

ANNONS

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport skönjer en ”MILANsering”. Det ska värvas. Schalkebacken Ozan Kabak är aktuell i januari. Matteo Lovato i Verona är ett alternativ. Det skrivs om en övergångssumma på cika 20 miljoner euro i båda fall. Till sommaren är Milan ute efter RB Salzburgs mittfältare Dominik Szoboszlai och Mönchengladbachs anfallare Marcus Thuram. Men för att locka de sistnämnda behöver Milan säkra en Champions League-plats, menar GdS. Vidare tilldelas ”Leo kallar på CR7” en helsida. PSG:s sportchef Leonardo ville i går inte utesluta att Cristiano Ronaldo en dag hamnar i Paris.

Tuttomercatoweb-profilen Tancredi Palmeri plockar upp den tråden och kommer med ett vilt påstående: Juventus kommer att erbjuda PSG Cristiano Ronaldo i utbyte mot Neymar nästa år. Båda ha kontrakt som går ut 2022. Båda har liknande lön.

Corriere dello Sport lägger tyngdvikten vid att ”Napoli var osjysta”. Det är slutsatsen i en dom från förbundet, som menar att Napoli sökte alibi för att inte spela matchen mot Juventus. Därmed avvisas Napolis överklagan av skrivbordssegern som Juventus tilldelats. ”Oacceptabelt”, dundrar Napolibossen De Laurentiis, som vill överklaga till högre instans. Även Veronas skrivbordsseger mot Roma för en pappersmiss står fast.

ANNONS

Tuttosport följer upp Paolo Dybalas motgångar. Nu med en intervju av hans tidigare president i Palermo, Maurizio Zamparini, som alltid höjt Dybala till skyarna. ”Att låta Paolo sitta på bänken är en hädelse. Juve har redan Cristiano Ronaldo. Det vore bättre för argentinaren att lämna Turin för Madrid”, tycker Zamparini.

 

SPANIEN

.spanien

TV3-journalisten Oriol Domenech uppger att Victor Font, kandidat till presidentposten i Barcelona, försöker sätta ihop ett dream team i tränarollerna. Xavi som huvudtränare med Carles Puyol och Jordi Cruyff som hjälptränare. Dessutom har Font talat med Òscar Garcia och Domènech Torrent om att återvända.

Sport lockar med intervju med nuvarande tränaren Ronald Koeman. Han vill sätta punkt för diskussionerna om Lionel Messi. ”Barça har varit, är och kommer att vara ett bättre lag med Messi än utan Messi”, säger Koeman. Han prisar argentinarens attityd: ”Messi har visat mig att han är en person som vill vinna titlar, vara den bäste och fortsätta vara den bäste, även om han haft sina problem med klubben”. Om Griezmann: ”Han jobbar på bra, även om han själv sa för några veckor sedan att han måste bli bättre. Spelare passerar genom ögonblick av tvivel och vi måste hjälpa dem att återfinna sin bästa form, men i slutändan ligger det i spelarens händer”.

ANNONS

Mundo Deportivo bjuder på en intervju med…Ronaldo Koeman. ”Om det finns möjlighet så gör vi värvningar i vinterfönstret, är citatet tidningen toppar med. I San Sebastian-upplagan uppmärksammar MD en La Liga-intervju med Alexander Isak. Rubrik: ”Januzaj har ersatt Ödegaard i Isaks hjärta”. I intervjun får svensken nämligen frågan om bästa kompis i laget. ”Adnan Januzaj. I laget är det inte många som kommer från något annat land än Spanien. Han är från Belgien och vi funkar bra ihop”, säger Isak.

Marca framför stridsbudskap från Real Madrids Dani Carvajal: ”Vi ska slåss om de tre titlarna, och en fjärde i Supecupen i januari. Fansen kan vara lugna, vi ska slåss om allt”.

El Mundo uppger att Barcelona på nytt kräver pengar av Neymar. Klubben är den här gången ute efter 10,2 miljoner euro, motsvarande cirka 100 milj kr, efter att ha upptäckt en felräkning på skatten. Barça och Neymar har sedan skilsmässan 2017 haft åtskilliga ekonomiska dispyter.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe använder tv-serien ”Game of Thrones” för att skildra maktkampen inom franska fotbollsförbundet, dagens tema. Landslaget möter Finland i kväll, och debutanten Marcus Thuram väntas spela från start. På annat håll snappar tidningen upp en rad från Thiago Silva, som lämnade PSG i somras och inlett strålande i Chelsea. ”Jag hoppas fortsätta spela bra och att mitt kontrakt förlängs”, säger 36-åringen vid en presskonferens med det brasilianska landslaget. Men den brasilianare det skrivs mest om i dag är Leonardo, PSG:s sportchef. Han svarade på supporterfrågor i går. Om tränaren Thomas Tuchel: ”Vi har aldrig haft i tankarna att byta ut Tuchel. Vi har aldrig kontaktat någon annan. Det existerar inte”. Han bekräftar också att PSG har för avsikt att förlänga kontakten med Neymar, Kylian Mbappé, Angel Di Maria och Juan Bernat.

ANNONS

RMC Sport fastnar vid ett annat uttalande av Leonardo. En historieskrivning. ”Andra klubbar som började vinna på 70-talet, som Inter eller Ajax, grundades på 1890-talet. Det finns en (fotbolls-) kultur i staden, en kultur att bygga på. Paris har exempelvis aldrig direkt varit fotbollsstaden. Det har alltid varit Marseille”, sa Leonardo. Det sista landar inte väl hos PSG-fans. Inte heller hos en PSG-profil och tidigare tränare, Luis Fernandez. ”Det är upprörande. Han (Leonardo) respekterar inte de supportrar som lämnat oss, eller de som arbetat för klubben. Han respekterar inte PSG:s historia som är 50 år lång. När jag hör honom säga sådant blir jag vansinnig”, säger Fernandez. I radiokanalen pratar även Lyons president Jean-Michel Aulas. Han har inga planer på att släppa Memphis Depay (till Barcelona) i vinter. ”Vi måste lyckas den här säsongen. Vi har inte startat bra men vi kan nå högre så han (Depay) kommer att stanna”, säger Aulas.

 

TYSKLAND

.tyskland

Sport Bild menar att Bayern München dragit lärdom från de havererade kontraktssamtalen med David Alaba. Klubben vill nu skriva kontrakt tidigt med nyckelspelare. Därför kommer klubben att inleda samtal inom kort med Leon Goretzka, vars kontrakt går ut 2022. Inledande samtal med Niklas Süle (2022) och Joshua Kimmich (2023) är också planerande under den här säsongen. Enligt Sport Bild kommer för övrigt Bayern inte att släppa Alaba i januari, vilket i så fall innebär att han lämnar gratis i sommar – om han inte förlänger. I genomgången av klubbars aktiviteter i vinterfönstret nämns Robin Quaison på nytt som en potentiell försäljning för Mainz – om rätt erbjudande dyker upp.

ANNONS

Sky Sport uppger att Bayern München haft ett flertal samtal med Denis Zakarias agent. Men Mönchengladbachs mittfältare är inte aktuell i vinter som ersättare till skadade Joshua Kimmich. Bayern tror på att Corentin Tolisso, Javi Martinez eller Marc Roca kan lösa den rollen.

Bild känner av stämningsläget inför landslagsspelet. Tidningen konstaterar att det beklagligt men förståeligt ses som en börda i dessa coronatider. ”Ett mörkt moln hänger över laget”, säger landslagets team manager Oliver Bierhoff. Men matcher ska spelas. I kväll mot Tjeckien, och Bild tror på dessa startelvor.

Deich Stube rapporterar att Ludwig Augustinsson väntas tillbaka i träning i dag. Han kan vara aktuell för Werder Bremens träningsmatch mot St Pauli på fredag. Augustinsson har missat de senaste matcherna på grund av en lårskada.

Sport1 upprepar engelska uppgifter om att Shkodran Mustafi lämnar Arsenal när hans kontrakt går ut i sommar, men uppger också att Eintracht Frankfurt är en aktuell adress för 28-åringen.

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Politiken (Danmark) räknar på den danska truppen. På grund av coronsituationen har sammanlagt 40 spelare varit kallade till kvällens landskamp mot Sverige. Det lag danskarna till slut väntas ställa upp med – om inte fler coronafall upptäcks – är enligt Poltiken följande: Jesper Hansen – Joakim Mæhle, Victor Nelsson, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Jens Stryger – Thomas Delaney, Jens Jønsson, Christian Eriksen – Daniel Wass, Jonas Wind, Mikkel Damsgaard. Ekstra Bladetkrönikör Allan Olsen kommer med en uppmaning som flera svenska krönikörer också gjort: ”Ställ in”. Olsen skriver om coronasituationen kring landslaget, ”Det är bara ett ord som täcker det: KAOS. Och egentligen finns det bara ett svar på en landskamp som alltmer liknar en fars: STÄLL IN DEN”.

ANNONS
Publicerad 2020-11-11 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto