Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Uppgifter: Inter och Juve funderar på Isak

1v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport ställer frågan ”Skriver ni på eller inte?”. Den är till tre profiler: Gianluigi Donnarumma, Lautaro Martínez och Paolo Dybala. ”Milan optimistisk över Donnarumma, Lautaro väntar på stort erbjudande från Inter men det är avstånd mellan en deppig Dyabla och Juve”, summerar tidningen läget. ”Grifo den store vinnaren” tar GdS med sig från ett experimentellt Italien (4-0 mot Estland). Den 27-årige Freiburgmittfältaren och tvåmålsskytten pekas ut som matchens lirare (7/10). Tonali får det lägsta italienska betyget (5,5). Tidningen ställde under gårdagen också upp en elva av heta U23-spelare. Alexander Isak är en av dem. I jakten (på talanger, min anm) är Juventus och Inter ofta rivaler, även för att markera territorium. Låt oss ta den svenska talangen som håller på att göra sig ett namn i La Liga: Isak ha ofta kopplats ihop med de vitsvarta men de svartblå är mest aktiva. Och priset stiger till 30 miljoner euro”, skriver den välkände GdS-journalisten Carlo Laudisa. Andra stortalanger de båda klubbarna har ett gemensamt intresse för: Eduardo Camavinga (Rennes), Ryan Gravenberch (Ajax) och Nuno Mendes (Sporting).

ANNONS

Corriere dello Sport fokuserar på ”Covid, fotbollens motattack”. Förbundet skärper reglerna, ”Stora bötesbelopp för klubbar och spelare som bryter mot isolering”. Sedan ställer sig tidningen en fråga och svarar själv. ”Sälja Cristiano Ronaldo? Det skulle vara rimligt nu”, skriver CdS, ”Han kostar 64 miljoner euro per år och har ännu inte säkrat Champions League eller dragit in likvärdiga intäkter. En försäljning skulle ge möjlighet till nya investeringar”.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror brister ut i ett ”Oh no Joe” efter Joe Gomez knäskada på Englands träning. 23-åringen kan bli borta resten av säsongen. Ett tungt slag för Liverpool som redan dras med stora skadebekymmer i backlinjen.

Daily Telegraph stannar inte vid Liverpools säsong. Tidningen menar att även EM nästa sommar kan vara i fara. Från den engelska landslagssamlingen tar tidningen i rubrikform också med sig att förbundskapten ”Southgate stöder Elliott”. Den är forne Chelseaspelaren Paul Elliott, som sitter i förbundets rådgivande styrelse i inkluderandefrågor, och kan bli den första svarta förbundsordföranden.

The Times tar med sig ett annat citat från förbundskaptenen. ”Southgate: Jag är rädd för att få demens”. Flera fall av demens bland äldre engelska fotbollsspelare har på senare tid uppmärksammats. Times tror vidare på en annan kandidat att ersätta avhoppade Greg Clarke som förbundsordförande: Sue Campbell, som för närvarande styr damfotbollen. På tal om förbundet och på tal om landslaget. Times uppger att FA alltmer tror på att matchen mot Island den 18 november måste spelas i Tyskland. En dispens för gästerna, som varit i coronaminkarnas Danmark, verkar inte möjlig.

ANNONS

Liverpool Echo menar att skadan på Joe Gomez kan påskynda Liverpools planer på en backvärvning. Ben White i Brighton är sedan tidigare av intresse. Ozan Kabak ses som en möjlighet men Dayot Upamecano är den spelare Echo rekommenderar.

Manchester Evening News gav häromdagen Victor Nilsson Lindelöf fina 7 av 10 i betyg för den inledande delen av säsongen. Nu lyfter tidningen fram den svenske backen i strålkastarljusen. ”Man United börjar visa tecken på en defensiv styrka och det beror i första hand på en spelares insatser”, inleder tidningen texten om Lindelöf, som också kallas en ”unsung hero”, alltså underskattad.

The Guardian uppger att Tottenham ska inleda samtal med Son Heung-min om ett nytt kontrakt. Han nuvarande sträcker sig till 2023 och är värt 140 000 pund i veckan. Tottenham väntas erbjuda et kontrakt till 2025 eller 2026 värt 200 000 pund i veckan.

 

SPANIEN

.spanien

Mundo Deportivo sätter i sin San Sebastian-upplaga Alexander Isak och Willian José i fokus. ”Väntar på sin nummer 9”, är rubriken. För ”Real Sociedad leder ligan trots avsaknaden av tillskott av mål från sina avslutare, som lagets rivaler gör”. Både Isak och Willian José har varit kalla jämfört med förra säsongen då de stod för mer än vart tredje mål.

ANNONS

Marca tar sig an Spaniens oavgjorda match (1-1 mot Nederländerna) med ”Tabeller och rekord”. Det står för Sergio Canales som gjorde sitt första landslagsmål och Sergio Ramos som matchade Gianluigi Buffons Europarekord för flest landskamper. Men bäst på plan, enligt Marca, var Koke. Han är den enda spelaren som får 3 av 3 i betyg. På annat håll noteras det tunga skadebeskedet för Valencia, målvakten Cillessen blir borta flera månader.

Diario AS har ett liknande anslag som Marca, ”Nutid och framtid”. Här handlar det om Sergio Ramos och debutanten Unai Simon. AS behandlar som vanligt damfotbollen med större engagemang än Marca, som Real Madrids förlustmatch mot överraskande ligaledaren (1-2 mot Granadilla). . Kosovare Asllani försökte. Hon träffade målramen och satte senare en straff igen. Samtidigt vann Barcelona stormötet med Atlético med 3-0, är en poäng efter Granadilla, har två matcher mindre spelade och bara segrar så här långt.

Cadena SER har haft besök av fotbollslegendaren Hristo Stoitjkov. Han beklagar sig över VAR-rummet. Minst sagt. ”VAR ska hjälpa domarna. Problemet är de som sitter där. Bilderna är det inte fel på. Men det finns inga tidigare fotbollsspelare där, så vad tusan vet de om förseelser, knuffar, grepp? Om du aldrig spelat fotboll kan du mer om en melon än en fotboll, du har ingen aning. Vad vet någon som bara käkar solrosfrön (vanligt läktarsnacks, min anm)?”, säger han.

ANNONS

El Mundo konstaterar att Barcelona och spelarna misslyckats med att hitta en gemensam lösning för en löneminskning. Nu väntar enskilda samtal. Svar ska vara inne före den 23 november. Barça behöver reducera lönekostnaderna på grund av sin svåra ekonomiska situation i pandemitider.

Sport framhäver ”Balde, Koemans andra Ansu Fati”. Det är 17-årige Alejandro Balde som plockats upp i a-truppen, och nu får förväntningarna att växa.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe konstaterar att ”Allt gick fel” för ett experimentellt Frankrike (0-2 mot Finland). ”En rejäl örfil”, säger förbundskapten Didier Deschamps efteråt. Debutanten Marcus Thuram får högst betyg, blott 5 av 10. Moussa Sissoko och Olivier Giroud är i botten med bara 2. I Finland får Valakari, Schüller och Forss alla 7. ”På sätt och vis har vi skrivit in oss i historien”, säger förbundskapten Markku Kanerva. Finland har mött Frankrike åtta gånger tidigare och alltid förlorat.

Le Parisien ger sin bild av Neymar och en fortsättning i PSG. Sportchefen Leonardo bekräftade i måndags att klubben planerar en förlängning.  Brasilianaren uppges öppen för det, men vill inte stänga andra dörrar ännu och har ingen brådska att skriva på. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig till 2022. Le Parisiens slutsats är ”att behålla Neymar verkar enklare än Mbappé”, även om de qatariska ägarna vill behålla båda sina juveler.

ANNONS

 

TYSKLAND

Sport1 sätter spelarbetyg efter Tysklands seger i går (1-0 mot Tjeckien). Florian Neuhaus var största utropstecken med 1,5 av 6 i betyg (1 är bäst). Svagast var Julian Brandt, Nico Schultz och Nadiem Amiri, alla 4. Niklas Süle ansluter för övrigt till truppen i dag.

Bild uppger att Köln är på anfallsjakt. Sebastian Andersson har sitt knäproblem och även Anthony Modeste sina skadebekymmer. Nu är Joshua Zirkzee aktuell på lån från Bayern München.

Spiegel fångar upp Toni Kroos hårda kritik mot fotbollspamparna kring nya turneringar som Super League och Nations League. ”Med alla dessa nya påfund är vi i slutändan bara marionetter till Fifa och Uefa. Ingen är tillfrågad”, säger Kroos, och menar att turneringarna skapas ”för att suga ut så mycket pengar som möjligt och att suga ut så mycket som möjligt ur varje spelare fysiskt och mer därtill”. Han menar att om spelarna fick bestämma så ”hade vi inte spelat Nations League, spanska supercupen i Saudiarabien eller ett klubblags-VM med 20 eller fler lag”.

 

ÖVRIGT

Sportske Novosti (Kroatien) bryr sig inte så mycket om landslagets resultat (3-3 mot Turkiet). Fokus ligger på att Domagoj Vida spelade första halvlek coronapositiv innan han byttes ut. Den Besiktasbaserade backen syns också krama om turkiska spelare (se klipp nedan), liksom landslagskompisar. Förbundet förklarar på sin hemsida att de fick det preliminära coronabeskedet i halvtid, och sedan bekräftat vid midnatt, lokal tid. Det var från tester som tagits på onsdagen inför matchen mot Sverige på lördag. Dagstidningen 24Sata toppar på morgonen sin sajt med ”Vad händer nu? Svenska epidemiologer kan porta oss!”. Uefas regler kräver bara att den spelare som testat positivt isoleras. Kroatien har för avsikt att spela matchen, men 24Sata avslutar texten, ”Oavsett måste vårt förbund rapportera fallet till svenska myndigheter och de får sedan bestämma om de släpper in våra spelare i landet, och om det kommer att bli någon match. Eller om den kommer att spelas någon annanstans”.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) firar segern mot Sverige (2-0 till Danmark). Krönikören sätter ord på den danska överlägsenheten med att ”det svenska skogshuggarlandslaget blev nedhugget till stammen” och att ”tredje rang av danska fotbollsspelare var uppenbarligen tillräckligt för att göra ett stelt svenskt landslag vimmelkantigt”.

ESPN (Argentina) uppger att PSG lurar på Lionel Messi. Den franska klubben ska ha varit i kontakt med Barça-stjärnans pappa och agent, Jorge. PSG vill stå först i kön att diskutera kontrakt när Lionel Messi i januari tillåts prata med andra klubbar, med bara ett halvår kvar på Barcelonakontraktet. Jorge Messi dementerar dock uppgifterna som ”fake news” via Instagram Stories.

Publicerad 2020-11-12 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto