Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidningen: ”Zlatan spelar för laget, Cristiano för jaget”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italien

Corriere dello Sport påpekar att mycket står på spel för Inter i Champions League-mötet med Mönchengladbach i kväll, ”Europa eller flopp – Conte vid skiljeväg”. Tidningen tar även vid där Gazzetta dello Sport började i går (se måndagens Headlines), om skillnaderna mellan Milan och Juve, mellan Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo. ”Innehållet i kollektivet skiljer de båda lagen. Det finns också en skillnad mellan mästarna. Cristiano spelar för sig själv och bara sig själv. Zlatan spelar för sig själv och även för laget. Ibra vill alltid spela, till och med i första omgången i cupen, Ronaldo väljer i stället när och hur han vill spela. Ibrahimovic är omklädningsrummet, Cristiano är sviten. Ibra blir förbannad på planen när han medspelare slår en passning fel, Ronaldo blir förbannad när hans medspelare inte slår en direkt passning till honom”, skriver Alberto Polverosi i sin krönika.

Annons

La Gazzetta dello Sport lockar med ”Vi skriver på”. Och där står han igen, Zlatan Ibrahimovic. Här i sällskap med Gianluigi Donnarumma och Franck Kessié. De två första anses redan på bana, och den tredje följa efter, även om GdS i Ibrahimovics fall skriver, ”Svensken har ännu inte granskat de ekonomiska aspekterna av att förlänga, han vill ta det steget vid rätt tidpunkt”. Vidare uppges Ozan Kabak vara planen för vinterfönstret och Florian Thauvin för sommaren. Dessutom: Milan har inga planer på en ”vice-Ibra” i vinter – Rebic, Leão och Colombo duger gott, skriver GdS. På annat håll hoppas tidningen att det i kväll är ”Tid för Lu-La”, Inters anfallsduo Lukaku och Lautaro Martínez. Här finns också rubriken, ”Laporta: Moratti erbjöd mig 250 miljoner euro för Messi 2006”. Det sade den förre Barcelonapresidenten under måndagen när han presenterade sin kandidatur till det nya presidentvalet.

Annons

Canale 5:s satirprogram Striscia la notizia har tilldelat Ibrahimovic det mindre smickrande priset Tapiro d’Oro, Guldtapiren. Han får den för sitt utspel mot EA Sports. ”Vi ska hälla bensin på elden för det är inte okej”, säger Ibrahimovic när han på måndagen uppvaktades av programmet med priset. Det är femte gången han får Tapiro d’Oro, som delas ut till någon känd person, ofta idrottare eller politiker, som den senaste veckan gjort något fånigt eller förkastligt. ”Kanske att jag slår rekordet”, säger Ibrahimovic belåtet. Antonio Cassano har 15 priser. Ibrahimovic får också frågan om hur läkningen går med skadan, ”Bara bra, med den här tapiren kommer jag tillbaka ännu snabbare”.

Rai tar fasta på andra ord från Ibrahimovic, ”Jag kom tillbaka till Milan för att ändra på mentaliteten”. Det är från en intervju med Uefa (se den här), där 39-åringen också säger, ”Varje gång jag går ut på planen så känner jag mig som ett barn som äter godis för första gången. Jag har förstått att bollen är min bästa vän, och jag vill vara med min bästa vän resten av livet”.

Annons

 

ENGLAND

england

Daily Mirror låter blodet flöda på förstasidan. Terry Butcher är tillbaka. Bilden på hans blodiga uppsyn från matchen mot Sverige 1989 är det i alla fall. Men det är till rubriken ”Det finns inget macho med huvudskador”. Det är varningen från Butcher sedan debatten om huvudskador blossat upp igen då David Luiz spelade vidare efter smällen mot Wolves.

The Times kommer med en liknande varning från Ryan Mason, som fick en skallfraktur i en match för Hull mot Chelsea 2018 och tvingades sluta. ”Jag blev chockad när David Luiz fick spela vidare”, säger Mason, och understryker att några minuter vid sidan av planen för att se om någon kan spela vidare inte är tillräckligt. ”Mourinho v Marine” berättar om lottningen i FA-cupen. Tottenham får en bortamatch mot Marine FC, som spelar i åttonde divisionen.

Annons

Daily Telegraph liksom The Guardian varnar för att Newcastles match mot Aston Villa på fredag är i farozonen. Orsaken är coronautbrottet hos Newcastle. Hela truppen är i självisolering. Minst fyra spelare är smittade. De är inte namngivna men The Guardian uppger på nytt att Emil Krafth är en av de spelare som inte var med senast och ändå inte rapporterades skadad.

Daily Mail-profilen Martin Samuel går hårt åt Arsenal. Dagens krönika: ”Arsenal siktar på månen och kraschlandar i trädgårdsskjulet – Artetas spelare räcker inte till och är en röra av: tiden då de ville bli som Dortmund, spelare de inte kan bli av med och Edus gäng”. Mail har fler som tycker till. Sky Sports expert Gary Neville känner viss sympati för Jürgen Klopps återkommande kritik mot spelschemat, men anser sig känna igen argumentationen från sin tid i Man United. ”Alex Ferguson ville skapa sig fördelar. Han ville få möjlighet till mer återhämtning och spela andra tider som gynnade United. Det är vad Klopp vill nu”, menar Neville.

Annons

 

SPANIEN

spanien

Diario AS ger ett mantra utrymme. ”Ännu en final”. Så beskriver Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane på nytt en match, den här gången mot Sjachtar. En seger säkrar avancemang från gruppen. Positiv nyhet: Karim Benzema är tillbaka i startelvan.

Marca kontrar med negativ nyhet: Eden Hazard har drabbats av ett nytt bakslag och blir borta tre veckor. Muskelskadan är i baksida lår. En som har lite, lite hopp om spel är Luis Suárez för Atlético mot Bayern München. Uruguayanen är fortsatt coronapositiv men gör ett sista test på morgonen som avgör hans medverkan.

Mundo Deportivo menar att Barcelona har ”En mittbacksplan”. Tidningen hävdar att tränare Koeman och klubbledningen är överens om behovet av att värva i januari. Eric Garcia i Manchester City fortsätter att vara första prioritet, ”men det finns en lista med erfarna spelare som alternativ om City inte säljer”, skriver MD. Tidningen höjer, som många andra, på ögonbryn över Benficatränaren Jorge Jesús ord om Lionel Messi när han prisade Diego Maradona. Jesús pratade sig varm inte bara om Maradonas bollkonster utan också om hans passion för fotbollen, och la till ”I dag, bland de två stora, så har Cristiano Ronaldo liten och Messi ingen alls. Ingen alls passion”. Jesús förklarar sig, ”Messi är en stor spelare, men vi talar om det som är livet, om känslor, att ha en passion för spelet och för fotbollen. Jag tycker Maradona var outstanding i jämförelse med alla andra”.

Annons

Cadena Cope uppger att spanska supercupen som skulle spelas i Saudiarabien i mitten av januari kan flyttas. Orsaken är att publik inte tillåts. Fotbollsförbundet vill att fyrlagsturneringen spelas i Spanien. Deltagande lag är Real Madrid, Barcelona, Athletic Club och Real Sociedad.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe ställer upp villkoren inför Marseilles match mot Olympiakos, ”Återfödas eller ingenting”. Trots noll poäng och noll mål kan Marseille fortfarande knipa en plats i Europa League som grupptrea. L’Equipe pratar med Manchester Uniteds Juan Mata, bland annat om Marcus Rashford. ”Jag är stolt över Marcus, både som lagkamrat och som vän, att han kunnat hjälpa så många engelska barn som har brist på mat”, säger Mata. Tidningen uppmärksammar även Stéphanie Frappart, första kvinnan som dömer herrarnas Champions League.

Annons

RMC Sport rapporter att skadebekymren fortsätter för PSG. Klubben bekräftar att Mauro Icardi och Pablo Sarabia missar matchen mot Manchester United på onsdag på grund av skador.

Le Parisien ser andra bekymmer: stämningen. Tränare Thomas Tuchel lät spelarna förstå sitt missnöje med andra halvlek mot Bordeaux (2-2), Neymar uppges privat vara frustrerad med att en del lagkamrater är för egoistiska i spelet och Di María, som har ett utgående kontrakt, känner sig ”offrad”, som Le Parisien uttrycker det, för Neymars och Mbappés skull. Le Parisien skriver att det finns en verklig sammanhållning i laget men att den är skör.

Le 10 Sport hävdar att Olivier Giroud kan skriva på för…Chelsea. Den 34-årige anfallaren har allt starkare ryktats bort, men enligt Le 10 Sports källor trivs han i London och i klubben och att han både stannar och förlänger kan därför inte uteslutas.

Annons

 

TYSKLAND

Bild pratar med Emil Forsberg inför CL-matchen mot Basaksehir på onsdag. En seger och RB Leipzig har allt i sina händer för avancemang. Bild: ”Det kan räcka med en poäng om PSG…”. Forsberg: ”Stopp! Jag bryr mig inte om matematiken här. Vi tänker bara på att vinna”. Han får också frågan om att göra mål. ”Jag bryr mig inte om vem som gör mål. Det viktigaste är att vi vinner. Vi skapar mycket chanser, men måste ta tillvara på dem bättre. Det fattas oss fortfarande”, säger Forsberg. Bayern München CL-spelar redan i kväll mot Atlético. Detta är den förmodade startelvan. Förbundskapten Joachim Löw fick i går fortsatt förtroende från förbundet att fortsätta trots motgångarna. Löw har kontrakt till 2022, men Bild uppger att det finns en klausul som gör att kontrakten kan sägas upp efter EM.

Annons

Sky Sport anser i en kommentar att beskedet om Löws fortsättning ”saknar trovärdighet”. Det blev bara ett kort pressmeddelande. ”Om övertygelsen nu var så stor varför pratade ingen direkt med medierna?”, undrar Sky. På annat håll uppger tv-kanalen att Chelsea inte har något intresse av David Alaba. Sport Bild kom med påståendet tidigare i veckan.

 

ÖVRIGT

TNT Sport (Argentina) och mercatogurun Fabrizo Romano skriver att Manchester City köper 17-årige Darío Sarmiento från Estudiantes. Affären väntas bli presenterad inom de närmaste dagarna, uppger TNT, som sätter övergångssumman till tio miljoner euro. Enligt Romano, som skriver om ”långt gångna förhandlingar”, kan den med bonusar nå 19 milj euro. Sarmiento väntas anlända till sommaren.

Publicerad 2020-12-01 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto