Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Uppgifter: Real Madrids ledning i samtal - Zidane i fara

7v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIEN

.spanien

Marca är frustrerad. Den använder ett spanskt uttryck som hjälpligt kan översättas med, ”Den som en gång sett dig skulle inte tro sina ögon nu…”. Det Real Madrid som så många gånger gjort Champions League till sin turnering står inte att känna igen (0-2 mot Sjachtar). Chansen till avancemang finns fortfarande i sista matchen mot Mönchengladbach men Zinedine Zidane är under press. ”Jag tänker inte avgå”, säger fransmannen efter matchen. Men Marca påpekar att ”det betyder inte att hans framtid som Real Madrids tränare är säkrad”.

ANNONS

El Mundo skriver att klubbledningen med president Florentino Pérez i spetsen direkt efter slutsignalen började analysera situationen. En del inom klubben uppges för ett omedelbart tränarbyte för att få en skjuts inför Mönchengladbachmatchen. ”Detta är timmar av stor oro för Pérez och hela klubben, vars ärofulla historia i Champions League riskerar att svärtas av förödmjukelsen att spela Europa League”, skriver tidningen. Mauricio Pochettino ses fortsatt som den hetaste kandidaten om en tränarförändring görs. Raúl är ett alternativ. Marca ser det på samma sätt.

Cadena Cope preciserar situationen för Zidane. Radiokanalen hävdar att han ”hänger mot repen och riskerar sin framtid mot Mönchengladbach”. Det blir sparken om Real Madrid inte tar sig vidare i Champions League.

Diario AS skildrar förstås misären i Real Madrid men fångar också upp det andra huvudstadlagets insats med ”Atlético låter ett ungt Bayern komma undan” (1-1 mot Bayern München). Tidningen adderas även ett namn i Barcelonas backjakt, och det är från just Atlético. Det handlar om Felipe, som fått ont om speltid. Mundo Deportivo har tidigare nämnt Antonio Rüdiger (Chelsea), Shkodran Mustafi (Arsenal) och så första prioritet, Eric Garcia (Man City).

ANNONS

Sport har tidig julafton. ”Fullständig kris”. Så beskriv skadeglatt situationen i Real Madrid av den katalanska tidningen. Barcelona har det lugnare – i Champions League. Lionel Messi vilas igen. ”Jag vet att det inte tillhör vanligheterna, men i spelschemat i år fanns två möjligheter att vila Leo Messi, det var i Kiev och det är nu (mot Ferencvaros), eftersom vi redan är kvalificerade. Från och med i morgon finns inga fler vilodagar”, slår tränare Ronald Koeman fast.


ENGLAND

.england

Daily Mirror känner av flärden från ”Wonderboys”, Liverpools unga garde som fixade seger i går (1-0 mot Ajax). ”Helt ärligt, sedan jag kom till Liverpool så känns detta som en av de största Champions League-kvällarna, tog Jürgen Klopp i efter matchen, och hyllade sina wonderboys.

Daily Mail hör en nästan lika nöjd tränare i Man City trots en mållös match (0-0 mot Porto). ”Vi attackerade, vi släppte inte till en enda hörna, vi släppte inte till ett enda skott på mål”, säger Pep Guardiola, ”Vi spelade oerhört bra”.

The Times gör störst rubrik på nya formatet för Champions League. Enligt tidningen föredrar Uefa vad som kallas det ”schweiziska systemet” (ofta använt inom schack):tio gruppspelsmatcher mot olika motståndare med en ligatabell för 32 lag. Det innebär alltså ytterligare fyra matcher för varje lag jämfört med dagens gruppspel. Formatet är tänkt att börja användas från 2024.

ANNONS

Daily Telegraph meddelar att en granskning inletts kring orsaken till coronautbrottet i Newcastle, som stoppat matchen mot Aston Villa. Efter måndagens tester är antalet fall i klubben nu tvåsiffrigt, skriver Telegraph. Tidningen uppmärksammar också måndagens besked om nya regler, ”Premier League-klubbar kommer att stoppas från att värva utländska spelare under 18 år efter Brexit”.

Sky Sports uppger att Manchester United, Tottenham och Chelsea är intresserade av Ben White. Den 23-årige Brightonbacken fortsätter att imponera och prestera i Premier League, efter förra säsongens succélån till Leeds.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport utbrister: ”Inter är vid liv”. Det är också ett eko av tränare Antonio Conte efter gårdagens triumf (3-2 mot Mönchengladbach). ”Vi slog gruppledaren och är vid liv”, säger han. Tvåmålsskytten Lukaku var enligt tidningen ”förödande” för tyskarna och får högsta matchbetyget, 8 av 10. Atalanta hade det inte lika kul (1-1 mot Midtjylland), men som GdS konstaterar, ”Nu räcker det med oavgjort mot Ajax” för att gå vidare. Och Zlatan Ibrahimovic ”ArrIBRA” (av ”arriva”). Han är tillbaka efter skada. Ett avgörande test sker på fredag. ”Om det varit upp till honom hade han spelat redan mot Sampdoria på söndag”, skriver GdS, men tror mer på en comeback i nästa vecka mot Sparta Prag (10 dec) eller Parma (13 dec). GdS placerar sedan Dejan Kulusevski utanför startelvan när Juventus i kväll CL-spelar mot Dynamo Kiev. Samtidigt presenterar Opta statistik för Serie A sedan 2019/2020 som visar att svensken är den spelare under 21 år som spelat mest (44 matcher), gjort flest mål (12) och flest assist (9).

ANNONS

Corriere dello Sport har också Kuluesvski på bänken i kväll. Tidningen döper i dagens största rubrik om Inters matchvinnare till ”Lukaku Il Magnifico”, som vore han Lorenzo de’ Medici. I matchrapporten hyllas han som ”Big Rom”. Livet leker för belgaren, det håller han själv med om. ”Under de här ett och ett halvt åren i Inter har jag haft min bästa tid i karriären”, säger Lukaku. Vidare noterar tidningen att Cristiano Ronaldo går i Zlatan Ibrahimovics fotspår. Portugisen har fått priset Guldfoten, som delas ut för en framgångsrik internationell karriär. Därmed får han bland annat sitt fotavtryck på Monte Carlos strandpromenad. Där finns Ibrahimovics sedan 2012.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe känner av ”Det röda hotet” inför PSG:s match mot Manchester United. I bild representeras det av ex-PSG:aren Edinson Cavani. L’Equipe spekulerar i ett 4-3-3 för PSG där Marquinhos glider ner i backlinjen igen. Marseilles tränare André Villas-Boas pustar ut efter att äntligen ha fått stopp på lagets förödmjukande rekordsvit på 13 raka CL-förluster med seger i går (2-1 mot Olympiakos). ”Det är en lättnad för allesammans”, säger Villas-Boas. Damlandslagets jätteseger i EM-kvalet (12-0 mot Kazakstan) beskrivs i rubrikform som ”En föga diplomatisk post”.

ANNONS

Le Parisien lyssnar till PSG-tränaren Thomas Tuchel som tar i från tårna inför mötet med United. ”Det är en av de största utmaningarna i världen att resa till Old Trafford inte bara för att nå ett bra resultat men för att vinna”, menar han.

 

TYSKLAND

.tyskland

Sport1 lyssnar till Mönchengladbachtränaren Marc Roses frustration. Han lät den gå ut över domaren efter slutsignalen (2-3 mot Inter). ”Jag önskade honom – i matchens anda – en god jul”, förklarade Rose ironiskt efter matchen, då Rose ansåg att Inter fått tidiga julklappar. Tv-kanalen ger Oscar Wendt 4 av 6 i betyg (1 är bäst). ”Tidigare har han ersatt Ramy Bensebaini bra, men den här gången gjorde han en svagare insats”, lyder omdömet. Bayern Münchens segertåg tog samtidigt slut efter 15 raka matcher (1-1 mot Atlético). I den omstuvade startelvan glittrade den engelske talangen Jamal Musiala mest. Han får som enda startspelare en 2:a i betyg. En annan 17-åring i startelvan var Arrey-Mbi. ”De är födda 2003 – det är nästan då jag började spela i högsta divisionen!”, reflekterar 32-årige lagkamraten Javi Martínez.

ANNONS

SportBild söker sig från Champions League och till transfermarknaden inför kommande säsong. ”Bayern jagar två Mönchengladbachstjärnor”. Det är Denis Zakaria och Florian Neuhaus. Om Mönchengladbach inte lyckas förlänga med Zakaria väntas klubben kräva 40 miljoner euro för mittfältaren. Neuhaus, med kontrakt till 2023, lär inte bli billigare, menar SportBild. Även Rennes storstjärna Eduardo Camavinga finns på Bayerns radar.

 

ÖVRIGT

TyC Sport (Argentina) hyllar ett nytt ”Maracanazo!”. Racing blev i natt, svensk tid, klart för kvartsfinal i Copa Libertadores, Sydamerikas Champions League, genom att slå ut regerande mästaren Flamengo från Brasilien (1-1, 5-3 e str).

El Espectador (Colombia) förmedlar det officiella beskedet: förbundskapten Carlos Queiroz har fått gå. Det blev två år på posten och 18 matcher. De två sista var storförluster i VM-kvalet; 0-3 mot Uruguay och 1-6 mot Ecuador.

Publicerad 2020-12-02 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto