Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Experten övertygad: ”Messi i PSG i sommar”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


FRANKRIKE

.frankrike

RMC Sport var först att följa upp Neymars utspel om att spela med Messi. Enligt radiokanalen vill Neymar ha sin kompis i PSG. Och RMC Sport-profilen Daniel Riolo är övertygad om att det också kommer att hända. ”Jag är helt allvarlig, Messi kommer att spela i PSG nästa säsong, slår han fast.

L’Equipe konstaterar på sin förstasida att ”Neymar gör sin mercato”, alltså ringar in Messi åt PSG. Detta är något han ska ha önskat redan förra sommaren, berättar en källa nära Neymar. En återförening i Barcelona ses som utesluten av ekonomiska skäl. För PSG krävs antagligen att spelare säljs, menar L’Equipe. På annat håll skriver tidningen att ett tränarskifte i Nice är ”nära förestående” efter gårdagens sorti ur Europa League (2-3 mot Leverkusen). Patrick Vieira väntas få sparken. Nice har även hackat betänkligt i ligaspelet. ”Jag gör mitt bästa. Ni får fråga klubbledningen om jag är rätt man att leda projektet”, säger Vieira.

Annons

Le Parisien tar förstås upp tråden om Messi och PSG. Tidningen är inne på en liknande linje som L’Equipe när den skriver att det knappast var något infall av Neymar att uttala sig om Messi. Han väntas ta upp önskan i sina kontraktssamtal med PSG. Neymar vill stanna i PSG men också se klubben ta nya steg. Som brasilianaren själv uttryckte det efter Unitedmatchen, ”Jag kom inte hit för att spela Europa League” – det är den absoluta toppen som gäller och då behövs de bästa spelarna.

 

ENGLAND

.england

Daily Star ser knappast någon ”Eco Warrior” i José Mourinho men väl en ”Ego Worrier”. Tottenhamtränaren var ilsken på sina spelares attityd efter poängtappet i går (3-3 mot Lask).

Annons

The Guardian skildrar i stället glädjen hos norra Londonrivalen Arsenal. ”Fan-tastic” plockar upp både en klar seger (4-1 mot Rapid Wien) och att åskådare var tillbaka på läktarna. Fansens återkomst i Premier League får en egen rubrik. De nya läktarreglerna: Munskydd, inga kramar och sjung inte för högt”. Munskydd kommer att vara obligatoriska.

The Times toppar med ”Ellery: VAR är här för att stanna. Det är en intervju med David Ellery, teknisk chef vid Ifab, fotbollens högsta beslutande organ. Frustrationen med VAR-tillämpningen är som störst i England. Ellerys kollega, Ifab-sekreteraren Lukas Brud skjuter in, ”De i särklass flesta samtalen vi får är från England. För varje samtal eller två vi får från Spanien eller Tyskland, får vi 20 från England”.

Manchester Evening News lyssnar till Man Uniteds vd Ed Woodward på ett fansforum. Han ger på nytt sitt stöd till tränare Ole Gunnar Solskjaer efter att ha sett ”positiva tecken på planen och på träningarna som förstärker vårt intryck om framsteg”, som han uttrycker det. Woodward lovade också att stå bakom Solskjaer på transfermarknaden, men ”fokuserad på sommarfönstret”. Så troligen ett stilla vinterfönster, konstaterar MEN.

Annons

Talksport uppger att Arsenal och Liverpool överväger att värva Brightons mittfältare Yves Bissouma i januari. Den 24-årige maliern har kontrakt till 2023.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport ger ännu en gång förstasidan åt en nordisk anfallare som måljublar i Milantröjan. Men det är den här gången är det inte Zlatan Ibrahimovic utan Jens Petter Hauge. Norrmannen gjorde ett mål och var med och vände matchen när ”Djävlarna slog till fyra gånger” (4-2 mot Celtic). När är Ibrahimovic tillbaka då? ”Jag tror inte han kan spela på söndag (Sampdoria), vi måste vara försiktiga”, säger tränare Stefano Pioli, ”Men vi har många lösningar; nu gjorde Hauge, Diaz och Castillejo mål”. GdS konstaterar också att Milan ”redan gjort 17 mål utan Zlatan”. Milan är inte ”Ibradipendente” på planen.

Corriere dello Sport tycker att ”Napoli väntar till sista stund”. Efter oavgjort i går (1-1 mot AZ), så krävs i sista matchen mot Real Sociedad ”en poäng på Maradona”. Där är vi nu. Nya namnet på arenan. I marginalen: CdS har en helsida som gör reklam för Juventus kalender för 2021. Sex spelare frontar den: Cristiano Ronaldo, Paolo Dybala, Giorgio Chiellini, Matthijs De Ligt, Federico Chiesa – och Dejan Kulusevski. På tal om svensken. Corierre dello Sport tror på bänken för honom igen i derbyt mot Torino i morgon, men Gazzetta dello Sport tror på en startplats, bakom Dybala och Cristiano Ronaldo.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Onda Cero uppgav på torsdagen att Sergio Ramos i nuläget funderar på att lämna Real Madrid. Hans kontrakt går ut i sommar. 34-åringen har enligt radiokanalen ”intressanta erbjudanden från europeiska klubbar”, och nämner i nästa andetag PSG samt klubbar i Italien och England. Samtidigt garderar sig Onda Cero med att säga att situationen också kan förändras, att han kan förlänga.

Marca smyckas som en klippbok och har, och nästan som ett svar på Onda Ceros uppgifter finns rubriken ”100 skäl för Ramos att förlänga”. Men innan nyckelmöten om kontraktet handlar det om att få Real Madrid ur knipan. Sergio Ramos är aktuell för en comeback till vad tidningen döpt till ”D9”. Den 9 december. Den avgörande CL-gruppspelsmatchen mot Mönchengladbach. Däremot blir det inget ligaspel mot Sevilla i morgon. Barças presidentkandidat Joan Laporta pratar med Radio Marca. Leo (Messi) vill stanna. Det jag vill göra är att ge honom glädjen tillbaka. Det handlar inte bara om pengar, man måste ha ett konkurrenskraftigt lag”, säger Laporta, som sägs hålla dörren på glänt för Messis polare Neymar. Marca är inte särskilt imponerad av Alexander Isak i Real Sociedads match i går (2-2 mot Rijeka). Som enda spelare på planen får han ingen stjärna alls (betygsskala 0-3 stjärnor).

Annons

Mundo Deportivo ser Isak som matchens målsumpare. ”Han missade den ena chansen efter den andra”, konstaterar tidningen. Men på förstasidan handlar det om större angelägenheter, Barcelona. Under rubriken ”Operation Neymar” påpekar MD att en återkomst till Barça hänger på den nya klubbpresidentens förmåga att byteshandla. Men MD punktar också upp möjliga anledningar till Messi i PSG: lukrativt kontrakt, konkurrenskraftigt lag, vänner som Neymar, mindre fysisk liga och livskvaliteten i Paris.

Sport har också ”Neymars flört” i fokus och menar att ”den dramatiska ekonomiska situationen i Barça gör det troligare att Messi går till PSG än att Neymar återvänder till Barcelona”. Sport uppger vidare att Real Madrid tagit kontakt med Mauricio Pochettino för att sondera terrängen. Argentinaren ses som främsta kandidat att ersätta Zidane om han får sparken i Real Madrid. Med tanke på att uppgifterna kommer i en katalansk sporttidning bör de behandlas med försiktighet.

Annons

Rac1 pratar med Barças tillfällige president Carlos Tusquets om Messi. ”I rent ekonomiska termer hade jag sålt Messi i somras. Det hade varit det önskvärda alternativet med tanke på vad det ger och vad man sparar. La Liga har strikta löneregler”, säger han. Neymar? ”Om han kommer gratis så kanske. Om ingen säljs finns inte pengar att köpa”.

El País ger namnet Henrik Larsson uppmärksamhet. Inte för hans roll som assisterande tränare i Barcelona utan för hans gamla roll som anfallare i klubben. Enligt tidningen ses Martin Braithwaite i Barça-lägret som ”Den nya Larsson”. Anfallaren har en stark nordisk mentalitet, skriver El País, vikn för tankarna till svenskens tid. En nummer 9 som levererar när han blir kallad. ”Koeman kommer säkert att kalla på sin ’Larsson’ mot Cádiz i morgon”, avslutas artikeln.

Annons

 

TYSKLAND

Kicker hör backen Aleksandar Dragovic lägga ribban högt för Bayer Leverkusen efter att ha gått vidare från gruppspelet i Europa League (3-2 mot Nice). ”Vårt mål är att vinna Europa League”, säger han.

Leipziger Volkszeitung synar RB Leipzigs två supermatcher inom fyra dagar: Bayern München i ligan på lördag och Manchester United i CL på tisdag. Vilken är viktigast att vinna? Mot United, menar tränaren Julian Nagelsmann. ”Om vi ska vidare i Champions League måste vi vinna. Om vi inte vinner Bundesliga så har vi fortfarande en del matcher på oss att nå vårt mål”, påpekar han.

Transfermarkt hävdar att Arsenal, och andra PL-klubbar, är ute efter Berkay Özcan. Basaksehir köpte den 22-årige mittfältaren från Hamburg i somras.

 

ÖVRIGT

Kubanskie Novosti (Ryssland) sätter en fjäder i hatten på Marcus Berg. ”Krasnodar tjänade 2,7 miljoner euro på Bergs mål”, konstaterar tidningen, sedan klubben säkrat tredje plats i CL-gruppen och fortsatt spel i Europa League. Match-TV konstaterar att det var de ryska lagens enda seger i Champions League och Europa League på 20 matcher så här långt den här säsongen.

Annons
Publicerad 2020-12-04 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto