Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Riskerar fem år - Benzema: ”När börjar maskeraden?”

1v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


FRANKRIKE

fraaaRMC Sport noterar att Karim Benzema riskerar upp till fem års fängelse efter torsdagens besked om åtal i utpressningshärvan kring en sexvideo med Mathieu Valbuena. Men en expert i straffrätt säger till radiokanalen att det är troligt att Real Madrid-anfallaren slipper fängelse om han fälls. Benzema själv svarar på åtalet på Instagram. ”Okej, så när börjar maskeraden, va?”, skriver han. Ett rättegångsdatum är ännu inte spikat.

ANNONS

L’Equipe synar ligaledaren Lyon och kommer fram till att, jodå, det är en ”rimlig dröm” för klubben att tro på en titel. Tidningen pekar på bland annat ”en fördelaktig matchkalender”, ”en bättre trupp” och ”en starkare dynamik” i laget än tidigare. Läsarna ha också fått tycka till. 37 procent tror Lyon vinner titeln men 45 procent tror det blir PSG igen. Från transferfronten rapporterar L’Equipe att Atlético lagt ett lånebud med köpoption från Moussa Dembélé från just Lyon. Enligt The Athletic är anfallaren för övrigt inte intresserad av en flytt till West Ham.


ENGLAND

glandDaily Mirror ger helgens FA-cupspel sitt fulla fokus. Men det är med ”Cupkaos” som rubrik. På grund av ett coronautbrott hos Aston Villa väntas klubben spela med sitt U23-lag mot Liverpool – om matchen ens blir av. Southamptons match har redan ställts in på grund av corona hos motståndaren Shrewsbury.

The Guardian skriver också om cupkaos. Enligt tidningen kan Shrewsbury förverka sin plats. Burnleys tränare Sean Dyche vill se PL-spelares vaccinering påskyndad, men påpekar att det inte ska ske på prioriterade gruppers bekostnad.

ANNONS

The Times kryddar sportettan med Man Uniteds värvning av Amad Diallo och Arsenals miljardlån, men även här är cupkaoset i fokus. Dessutom skriver Times att spelarföreningen, PFA, skrivit till spelarna och uppmanat dem att i rådande coronasituation bland annat sluta kramas efter mål.

The Independent lyssnar till Liverpools tränare Jürgen Klopp. Han får frågan om värvning av en mittback i januari och skakar på huvudet. ”Jag kan inte definitivt säga att vi inte plockar in någon men det är inte troligt med tanke på läget i världen”, säger Klopp, och syftar på den ekonomiska situationen. Han är inte intresserad av korttidslösningar.

Manchester Evening News-krönikören Richard Fay synar också mittbackar men för Man United. Förlusten mot Man City underströk att det borde vara en prioritet, menar han. ”Det må ha varit stadiga förbättringar defensivt de senaste veckorna men att plocka in Victor Nilsson Lindelöf från start igen verkar ha skapat oreda i hela fyrbackslinjen”, skriver Fay, och tror mer på Eric Bailly, ”Om 26-åringen kan hålla sig borta från skador kan han ta en fast plats bredvid Maguire på lång sikt, men även om så blir fallet behöver Solskjaer köpa ytterligare en pålitlig mittback”.

ANNONS

Wales Online hör Swanseas tränare Steve Cooper ställa sig frågande till uppgifterna om att Joel Asoro återvänder från Genoa. ”Jag har inte haft någon diskussion med Joel, hans representanter eller Genoa”, säger Cooper och stänger sedan dörren för svensken, ”Jag vet att han inte spelat där, så det är förstås inte idealiskt för honom. Oavsett om han kommer tillbaka hit eller inte så kommer han inte att ingå i a-truppen”. Asoro har kontrakt med Swansea till 2022.


ITALIEN

italaLa Gazzetta dello Sport ser i Milan, Juventus, Inter och Roma ”Fyra skönheter” i kamp om scudetton. Tidningen tar ifrån tårna. ”Det har aldrig varit en så spännande kamp”. Vad det gäller Milan noterar GdS också att nyckelspelaren Hakan Calhanoglu lär missa Milans match mot Torino i morgon på grund av skada. Det lär också Zlatan Ibrahimovic göra. Däremot, menar GdS, ”finns viss möjlighet” att svensken dyker upp i spel redan i tisdagens cupmatch mot samma lag. Tränare Stefano Pioli har tidigare sagt att han räkna med Ibra tillbaka mot Cagliari den 18 januari. På annat håll skrivs om att Christian Eriksen kan återvända till Tottenham, särskilt om PSG plockar Dele Alli från Londonklubben.

ANNONS

Sky Sport tror en sådan övergång blir svår för Eriksen, då han tjänar mer i Inter än lönetaket är satt till i Tottenham. Några bud finns inte på dansken.

Corriere dello Sport drar på att ”Mancini kröner Chiesa”. Förbundskapten säger att ”Federico är en komplett anfallare, bättre än sin pappa”, Enrico, som också var landslagsspelare. Dagens näst största rubrik är ”Nytt bud på Inter”. Samtal mellan Suning och BC Partners väntar i kväll. ”Den engelska fonden är redo att ta kontroll över majoriteten av aktierna för strax under 500 miljoner euro”, skriver CdS. Längre in i tidningen skrivs om ”framsteg med Everton om bytet med Olsen”. Det är Robin Olsen, vars lån i Everton rycker allt närmare en permanent övergång. Roma, som värderar svensken till 6,5 miljoner euro, vill i sin tur värva Bernard, som värderas till 10-13 milj euro. Evertons tränare Carlo Ancelotti ska ha gett grönt ljus till en övergång.


SPANIEN

spanaMarca kommer med en vädjan. ”Filomena, låt oss få spela”. Det är namnet på den snöstorm som ”målat Spanien vitt”. Stormen väntas tillta och utgör ett hot mot helgens La Liga-matcher. Real Madrids tränare Zinedine Zidane har testat negativt för corona men är i självisolering efter att ha varit i kontakt med en coronapositiv person och kan missa matchen mot Osasuna på lördag och Supercupsemin mot Athletic nästa vecka.

ANNONS

Sport gläds åt att ”Messi är mer lycklig”. Det visar matchen mot Athletic, och tidningen pekar vidare på insatsen och på samarbetet med Pedri. Om just Pedri finns också en rubrik, att 18-åringen kommer att spela EM. ”Barça är övertygade om att Luis Enrique tar med honom”, skriver Sport.

Estadio Deportivo uppger att PSG är intresserad av Emerson i Real Betis. Högerbacken är på lån från Barcelona. PSG:s intresse uppges i första hand gälla sommaren men kan aktiveras redan i januari.

Los Otros 18-journalisten Víctor Polo uppger att Rayo Vallecano är intresserad av att låna John Guidetti. Tidigare har bland annat Real Zaragoza, Aris och Hannover uppgetts intresserade av den svenske Alavés-anfallaren.


TYSKLAND

Sky Sport levererar också transferstoff. Le 10 Sport var först med uppgiften att Manu Koné, 19, byter Toulouse mot Borussia Mönchengladbach. Enligt Sky landar övergångssumman på cirka 8,5 miljoner euro. Den 19-årige mittfältaren, som även Milan ska ha försökt värva, väntas skriva kontrakt inom de närmaste dagarna. Vidare uppger Sky att Jonathan Zirkzee är fast besluten om att lämna Bayern München för ett lån under januari, helst till Eintracht Frankfurt.

ANNONS

Sportbuzzer hör Julian Nagelsmann vifta bort spekulationer om att han skulle vara aktuell för tränarposten i Dortmund till sommaren. ”Det finns ingen anledning för någon i RB Leipzig att oroas. Situationen med Dortmund är som när jag var i Hoffenheim (Nagelsmann påstods då också aktuell, min anm), det är inget som passar och finns inget behov. Jag har mina mål med Leipzig”, säger Nagelsmann. RB Leipzig möter Dortmund i morgon.


ÖVRIGT

Het Belang van Limburg (Belgien) uppger att Standard de Liège är intresserad av IFK Norrköpings Christopher Nyman. Ligaelvan letar anfallsförstärkning och svensken ses vid sidan av Hugo Cuypers som alternativ.

Blick (Schweiz) uppmärksammar att förre Fifa-bossen Sepp Blatter, 84, är inlagd på sjukhus. Tillståndet beskrivs som allvarligt men inte livshotande. ”Min pappa är på sjukhus, men blir bättre för var dag”, säger hans dotter Corinne Blatter Andenmatten.

Publicerad 2021-01-08 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto