Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bailly vinner kampen mot Lindelöf – ”bästa partnern till Maguire”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

england

Daily Express är bara en av många tabloider som har den givna rubriken ”Top Pog”. Manchester United är top of the league och Paul Pogba är top dog som sköt dem dit (1-0 mot Burnley).

Manchester Evening News ser också en top Bailly och en top Maguire. Tillsammans med Pogba får de högsta spelarbetyg, 8 av 10. Om Bailly skriver MEN bland annat att han ”bekräftade att han är den bästa partnern till Maguire”. Dåliga nyheter för Victor Nilsson Lindelöf.

Daily Mirror har förutom ett obligatoriskt ”We’re top pogs” också krydda till kvällens Londonderby Tottenham-Fulham. ”Parker: ’Den här matchen är skandalös’. Mourinho: ’Sluta gnäll’”. Fulhamtränaren är rasande över att matchens spela med så kort varsel, Tottenhamtränaren viftar bort det. ”Vi har spelat elva matcher mer än Fulham sedan säsongen började, om jag inte har fel. Elva”, svarar Mourinho.

Annons

Daily Telegraph låter sig förfasas över målfirande med kramar. Det presenteras med gårdagskvällens PL-matcher i bilder och rubriken ”Fortsätter fira: Spelarna trotsar coronaregler”. Tidningen skriver även att Aston Villa bett om att få skjuta upp matchen mot Everton på söndag på grund av coronautbrottet i klubben. Ett besked kan komma senare i dag. Häromdagen ställdes Villas match mot Tottenham in.

The Sun hävdar att Barcelona är intresserad av Sergio Agüero. Den 32-årige anfallarens kontrakt med Manchester City går ut till sommaren. Även PSG uppges intresserad. Agüero har ännu inte erbjudits nytt kontrakt av City.

Daily Mail har fler ”exklusiva” transferuppgifter. Manchester City uppges ha Sassuolomittfältaren Manuel Locatelli, 23, i topp på sin inköpslista i sommar. Förmodat pris: 30 miljoner pund. Förmodade rivaler: Juventus och Milan. Vidare hävdar Mail att Chelsea och Arsenal är sugna på Ali Akman, 18-årig anfallare i Bursaspor.

Annons

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport applåderar. ”Milan framåt på alla håll”. I ligaledning, kvar i Europa League och vidare i italienska cupen (0-0, 5-4 e str mot Torino). Vinner Inter i kväll väntar derby i kvartsfinalen. Zlatan Ibrahimovic startade överraskande mot Torino, spelade en halvlek och får medelbetyget 6 av 10. Sedan tror GdS att Dejan Kulusevski finns med från start när Juventus cupspelar mot Genoa i kväll. Liksom Sky Sport antar tidningen att han tar Cristiano Ronaldos plats i anfallet. Portugisen vilas.

Corriere dello Sport har samma uppgift, och konstaterar att det blir ”ett hittills oprövat anfall” med Kulusevski-Morata. Men det är ett annat positionsskifte som skapar rubriker. Antonio Conte sätter strålkastarljuset på missanpassade Christian Eriksen som får chansen i ny roll. ”Vi har haft tid att arbeta på ett taktiskt plan med Eriksen som playmaker”, säger Conte, och sätter press: ”Jag förväntar mig att han kommer att vara storartad i den positionen”. Inter möter Fiorentina. Både Inters och Juventus cupmatcher ses som ”genrep inför den stora matchen på söndag”, lagens rivalmöte, Derby d’Italia. Det är även rubrikfokus på förstasidan. Men den största bilden är på Ibrahimovic. Trots bara en halvdan halvlek så är dagens största bild på svensken. ”Nytt år, ny Ibra”, skriver tidningen i rubriken, och fortsätter: ”Han är tillbaka vid rätt tidpunkt, när scudetto-upploppet ska börja. Och paradoxalt nog efter att ha lärt Milan att vinna även utan honom”. Klubbens tränare Stefano Pioli till Rai: Han (Ibra) gjorde en bra match. Dessa 45 minuter kommer att hjälpa honom i form inför nästa ligamatch” (Cagliari på måndag).

Annons


SPANIEN

spanien

Marca, liksom Diario AS, kröner Atlético de Madrid som ”Vintermästare” på förstasidan. Efter gårdagens seger (2-0 mot Sevilla) fortsätter Marca med statistiken, ”Mästarsiffror: 41 av 48 poäng, och sex insläppta mål på 16 matcher”. Tidningen uppmärksammar även att lagets tränare Diego Simeone utsetts till decenniets bästa tränare (2011-2020) av det Internationella förbundet för fotbollshistoria och statistik, IFFHS. Simeone vann knappt före Pep Guardiola.  Marca noterar även att John Guidetti & Co i Alavés får nygammal tränare: Abelardo Fernández.

Sport har ögonen fästa på den stundande Supercupen. ”Hungriga på en titel”, lyder beskrivningen på Barcelona. Vi är inte favoriter men har stärkt självförtroendet”, säger tränaren Ronald Koeman. I kväll väntar semifinal mot ett formsvagt Real Sociedad. Sport tror att Willian José och inte Alexander Isak startar i Real Sociedads anfall.

Annons

Mundo Deportivo, däremot, tror att det är Isak som startar. Fast det är mindre nyheter. På förstasidan toppar MD med ”Exklusivt: Ok, Eric”. Det står för att mittbacken Eric Garcia är på gång till Barça. Manchester City påstås ha gått med på att sänka priset till fem miljoner euro, som betalas nästa säsong, plus bonusar. MD lägger till: ”Spelaren, som Koeman begärt, har redan accepterat flytten och alla presidentkandidater likaså”. Barça är mitt uppe i ett klubbpresidentval. Mercatogurun Fabrizio Romano skriver på onsdag morgon också att Eric Garcia har ett avtal med Barça, men formerna är lite lösare: ”Det är upp till den nya klubbpresidenten att bestämma om övergången ska ske i januari – förhandlingar pågår med Manchester City – eller till sommaren”.

FRANKRIKE

Le Figaro kan konstatera att Ligue 1:s svåra ekonomiska kris fördjupas. Canal+ tar inte över tv-rättigheterna utan vill se dem ute för anbud igen. ”Det finns en förlorat förtroende mellan ledningen på Canal+ och i fransk fotboll. Vi har inte blivit korrekt behandlade på senare år”, säger Canal+ president Maxime Saada, som tills vidare rekommenderar pay-per-view för ligan. Ligue 1 vände Canal+ ryggen och sålde rättigheterna till Mediapro, men det avtalet kollapsade i höstas.

Annons

Le Parisien påpekar att Neymar inte glömt rasismincidenten med Álvaro González men vill ge igen med sin fotboll. PSG möter i kväll Marseille i Trophée des Champions, fyra månader efter den kaotiska matchen. Álvaro González uppges lugn inför matchen, även om tränare André Villas Boas påpekar, ”Han led av det som hände”. Marseillebacken utsattes bland annat för dödshot. Le Parisien citerar sedan röster från Marseillelägret, ”Vi tror att han (Álvaro González) kommer att bli rejält provocerad. Spelarna kommer att vara mycket uppmärksamma, mycket vaksamma, om parisarna försöker distrahera honom”. Båda Neymar och Álvaro González väntas starta i kväll.

TYSKLAND

tyskland

Sport Bild tar i veckans nummer bland annat upp kontraktssituationen i RB Leipzig för Emil Forsberg. Kontraktet går ut 2022. Några samtal om en förlängning har ännu inte förekommit. Likadant med Marcel Sabitzer. ”De nämnda spelarna har växt upp med oss och har starkt bidragit till RB:s framgångar så här långt. De är viktiga spelare i Leipzig och landslagsspelare i sina länder. Som alltid kommer vi att sitta ned i lugn och ro och se till bästa lösning för båda parter”, säger vd Oliver Mintzlaff. Enligt Sport Bild har för övrigt RB Leipzig ändrat policy och är numera beredd att låta spelare spela ut sina kontrakt och gå på fri transfer.

Annons

Sky Sport får bekräftelse på att Real Madrids anfallare Luka Jovic gör comeback i Eintracht Frankfurt. ”Vi är nära att låna Luka Jovic fram till sommaren. Några få saker återstår, till exempel läkarundersökning”, säger klubbens sportchef Fredi Bobic. Enligt Skys uppgifter betalar Frankfurt inte något för att låna anfallaren. Enligt Fabrizio Romano betalar Real Madrid också en del av lönen. Samtidigt som de sista detaljerna hamnade på plats i dealen, åkte Frankfurt ur tyska cupen med buller och bång (1-4 mot Bayer Leverkusen).

Bild lyssnar till Eric Smith som gör sig redo för debut med St Pauli. ”Jag har varit ledig en månad och måste få kroppen i form”, påpekar han. Enligt Hamburger Morgenpost blir det inte spel i helgen utan målet är att vara med mot Regensburg den 24 januari. Smith förklarar sin roll framför försvaret, ”Att hindra mål är min styrka, inte att göra dem”. St Pauli, nästjumbo i 2. Bundesliga, har tagit in 24-åringen är på lån från Gent med köpoption. Stanna längre? ”Först av allt måste vi nå framgångar, sedan får vi se i sommar”, säger Smith.

Annons
Publicerad 2021-01-13 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto