Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Rashford: ”Det var Mourinho som lärde oss att få straffar”

7v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

England2The Times hittar ett svar på varför Manchester United får så många straffar med sig. ”José lärde oss hur man vinner straffar”. Det är Marcus Rashford som berättar om tiden med José Mourinho som tränare. ”Jag minns när José var tränare, och det var fem-sex gånger jag borde fått straff men inte fick det. José sa då till mig, ’Om du inte är smart med hur du gör, så kommer du inte att få några’. Efter det började vi få en del straffar”, säger Rashford. Liverpools tränare Jürgen Klopp beklagade sig nyligen över antalet straffar United får – vilket fått ex-domaren Mark Clattenurg att kalla honom ”hycklare”. PL-ettan Man United och PL-tvåan Liverpool möts på söndag.

ANNONS

Daily Telegraph gör också fet rubrik på ”Rashford: Det var Mourinho som lärde oss att få straffar”. Två andra notiser: Frank Lampard har bannlyst gruppfirande på Chelseas träning för att stävja risken för målkramar i coronatider. Tottenhams ordförande Daniel Levy vill inte låta Dele Alli lämna klubben på lån till PSG av rädsla för att truppen blir för tunn.

Daily Mirror toppar förstås också med Rashford-Mourinho men under fyndiga rubriken ”Special Swan”? Sedan följer tidningen upp debatten om målfirande i coronatider med ”Ingen anledning att oroa sig för målkramar, eller hur, Mikel”. En ironisk kommentar till Arsenals tränare efter torsdagskvällens mållösa Londonderby (0-0 mot Crystal Palace). Till Dagens Silly Season: ”Exklsuivt: Tottenham förbereder bud på Kim Min-jae i ett försök att hinna före Chelsea i jakten på ’Monstret’”. Det är så han kallas, den 24-årige sydkoreanska mittbacken som spelar för Beijing Guoan.

Liverpool Echo hör Evertons sportchef Marcel Brands bekräfta att James Rodriguez verkligen kom gratis från Real Madrid – och att klubben inte betalade någon låneavgift för Robin Olsen. ”Vi värvade sex spelare (under sommaren, min anm). Tre köptes: llan, Doucoure och Ben Godfrey. En kom gratis: James Rodriguez. En kom på utbildningskompensation: Nkounko. Och en kom på lån utan låneavgift: Robin Olsen”, summerar Brands.

ANNONS


ITALIEN

Italien2Corriere dello Sport ståtar med en intervju med Zlatan Ibrahimovic under rubriken ”Så här har jag gjort Milan stort igen”. Några svenska inslag i intervjun dyker också upp. Om Ibrahimovic fortfarande tänker på landslagsspel: ”Javisst. Allt hänger på hur jag känner mig. Jag behöver tillföra kvalitet, inte bara mitt namn”. Även La Repubblica har en egen version av intervjun. Där är citatet om anledningen till köpet av Hammarby: För talangerna och för att förändra den typiska svenska fotbollsspelaren. För den är inte Ibra. Jag vill ha fler Ibrahimovic i Sverige”. I CdS lägger Zlatan till ”Fast, det finns en som inte känns svensk: Emil Roback. Fysik, snabbhet, teknik, rörelse. Milan tog hit honom. Jag tror han kommer att ta en fast plats i a-truppen”. Om tränare Stefano Pioli säger Ibrahimovic: ”Han tror på mig och får mig att må bra. Han är en verklig gentleman; det har inte varit enkelt för honom men han gav aldrig upp”. Ibrahimovic har ännu inte bestämt sig för att fortsätta eller ej efter säsongen. CdS avslutar med att gratulera till att vara vintermästare med Milan. Ibrahimovic: ”Jag är inte intresserad av att nå slutet av säsongen som bara vintermästare”.

ANNONS

La Gazzetta dello Sport har sin egen storintervju – förbundskapten Roberto Mancini inför söndagens Derby d’Italia, Inter-Juventus. ”Juve har en bättre trupp och erfarenhet från nio ligatitlar”, säger Mancini, men lägger till, ”Matchen är nästan avgörande för Juve. De har inte råd att tappa fler poäng, med tre lag framför sig”. Tidningen följer också upp svenska investmentbolaget EQT:s intresse för Inter. Liksom Fotbollskanalen får Gazzetta dello Sport inga svar på uppgifterna från EQT, locket på gäller. Enligt den italienska tidningen är nuvarande huvudägaren Suning mest intresserad av att sälja en minoritetsandel. Brittiska investmentbolaget BC Partners anses ha hunnit längst i förhandlingarna. Efter lånet av Soualiho Meïté kan Milan knyta till sig Mario Mandzukic som en ”vice-Ibra”, rapporterar flera italienska medier. 34-åringen är utan klubb. Enligt GdS är ett annat billigt alternativ Leonardo Pavoletti, 32, i Cagliari.

Sky Sport Italia nämner samtidigt att Milans diskussioner om ett lån av backen Fikayo Tomori inkluderar en köpoption. Chelsea vill ha 30 miljoner euro, Milan vill betala mindre. Frank Lampard sa i går, ”Fikayo Tomori har definitivt en långsiktig framtid här, vi få se om han lånas ut”.

ANNONS

 

SPANIEN

Spanien2Marca är filosofisk efter Real Madrids bakslag i Supercupen (1-2 mot Athletic Club) ”Den som ryter först…”. Tidningen skriver sedan att Real Madrid nu ”förlorat säsongens första titel” och beskriver situationen som ”en ny kris”. Tränare Zinedine Zidane svarar på frågan om konsekvenser. ”Vad vill ni att vi ska göra, ge upp säsongen?”, svarar han, och menade även att ”det här är inte något misslyckande”. Tidigare under dagen hade Zidane på annat tema bekräftat att Martin Ødegaard inte lånas ut, trots ringa speltid.

Diario AS förfasar sig över Real Madrids förlust med ”Så tungt”. Men alla deppar inte. ”Det vore fantastiskt att vinna den här titeln och få slå både Real Madrid och Barcelona, säger Athletic Clubs tränare Marcelino om Supercupen. För det är Barça som väntar i finalen på söndag.

Sport njuter. ”Super-knockouten” på Real Madrid täcker förstasidan. Tidningen bedyrar på nytt även att ”Eric Garcia är ett steg ifrån att köpas av Barça”. Sport lägger till, ”Han skriver på för fem år och klubben hoppas få till stånd ett avtal med Man City om att han kommer direkt”.

ANNONS

Mundo Deportivo skriver om en ”Superclásico (mot Athletic)”, en blinkning mot den mer traditionella El Clásico som nu inte blir av Det är fortsatt oklart om Lionel Messi kommer att kunna spela. Athletic-backen Íñigo Martínez har sin åsikt klar. Förhoppningsvis kan Leo inte spela, det ger oss mer chans”, säger han.

 

FRANKRIKE

L’Equipe, där strejken på papperstidningen fortsätter, jobbar ihop en artikel om Mauricio Pochettinos guldkantade kontrakt. Han är den högst betalade PSG-tränaren någonsin med en månadslön på 525 000 euro netto. Lönen är strax bakom topp-fem bland spelarna i truppen. Den är också stigande. Under nästa säsong har Pochettino en månadslön på 625 000 euro netto. Utlöses även optionsåret är månadslönen 670 000 euro netto. Det är lika med en årslön på åtta miljoner euro netto den säsongen.

Le Parisien uppger att varken Neymar eller Álvaro Gonzáles kommer att straffas för gliringarna på Twitter, natten till torsdag. Både PSG och Marseille menar också att det finns utrymme för spelarna att uttrycka sig på Twitter, även om klubbarna ger spelarna råd. Le Parisien påpekar dock att duellerna på och utanför planen mellan de båda ger nytt bränsle till rivalmötet den 7 februari. Neymar och Álvaro Gonzáles var i början av säsongen inblandad i ett uppmärksammat rasismbråk.

ANNONS

 

TYSKLAND

Sport 1 söker som de flesta tyska sportmedier svaret på Bayern Münchens plötsliga svacka. Tv-kanalen är kanske mest ambitiös. Först finns ”Fyra skäl till Bayerns kris”. Dessa sorteras som: ”Sju trippelhjältar ur form”, ”Rocca, Sarr, Costa – tre felköp”, ”Defensiv svaghet – frustration efter 31 insläppta mål” och ”Sju klubbar har dechiffrerat Bayerns DNA” (fartfylld och konstant attack under första halvlek). Sedan har Sport 1 även ”Sex bränder i Bayern”, vad som ses som återkommande huvudvärk. Dessa sorteras som: ”Alabas framtid”, ”Boatengs framtid”, ”Thiago Dantes framtid”, ”Hernández är bara avbytare”, ”De höga förväntningarna på Sané”, ”Nübels bristande speltid” och ”En svag trupp”.

Weser-Kurier sätter ett frågetecken för om Ludwig Augustinsson kan spela mot Augsburg på lördag. Svensken avbröt onsdagsträning med känning i en lårmuskel. Bremen sa att det var i förebyggande syfte och att det inte var någon fara. Men tränare Florian Kohfeldt är nu försiktigare. ”Jag kan inte ge ett slutgiltigt besked om han kan spela ännu. Det bestäms i morgon (läs: i dag) eller på matchdagen”, säger Kohfeldt.

ANNONS

 

ÖVRIGT

ESPN (Nederländerna) får loss en bekräftelse från 37-årige Klaas-Jan Huntelaar att han är aktuell för en comeback i Schalke. ”Jag har pratat med Ajax om det, men det är ett svårt val för mig. Schalke är i mer problem, de behöver mig mer”, säger Huntelaar. Uttalandet kommer efter gårdagens match (3-1 mot Twente) där han på nytt var bänkad, men kom in och avgjorde med två mål i slutminuterna. Ryktena om Huntelaar och Schalke tog fart i tyska medier under torsdag eftermiddag.

Publicerad 2021-01-15 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto