Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Experten: Lågmäld Lindelöf får för lite kredd

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

The Athletic-statistikern och journalisten Michael Cox slår ett slag för Man United-backen Victor Nilsson Lindelöf. Det sker i podden The Totally Football Show (från 17.41). Och det är inte bara för insatsen mot Liverpool. Cox: ”Det är en lustig spelare. Det är svårt att precisera hur han utmärker sig men emellanåt spelar han matcher utan att göra ett enda misstag. Folk har svårt att placera honom som mittbackstyp. Han får sällan beröm när han spelar bra”. Programledaren James Richardson: ”Varför är det så; är det håret, namnet, någon enkel anledning?”. Cox: ”Kanske. Han är ganska diskret. Han är inte en tuff ledare till exempel. Jämför med någon som Rúben Diaz, som varit bra, men som jag tror folk gillar för att han är en redig back, du vet, som firar när han rensar. Lindelöf är lite mer lågmäld”.

Annons

Manchester Evening News tar också upp Lindlöf. ”Kanske att den största förändringen i Uniteds försvar är att Baillys goda form har tänt en eld inom Lindelöf, med 26-åringen väl medveten om att hans plats bredvid Maguire inte längre är garanterad”, menar skribenten Richard Fay. Sedan skriver MEN om tvåmålsskytten Anthony Elanga som ”ett skinande ljus” i Man Uniteds U23-mörker (2-4 mot Leicester U23). Men en axelskada tvingade honom att bryta. Hur länge han blir borta är oklart.

englandguardian

The Guardian är bildmässigt på luftfärd med Arsenals tvåmålsskytt (3-0 mot Newcastle). ”Aubameyang får Arsenal att flyga förbi Newcastle”. Tränare Mikel Arteta välkomnade tillbaka anfallaren från måltorkans savann. ”Det här är vad han gjort hela sin karriär”, säger Arteta, möjligen med darrande underläpp, ”Vi har saknat hans mål”.

Annons

Chronicle sätter i stället strålkastarljuset på Newcastle som inte lyfter en millimeter ovan jord trots tränare Steve Bruce löften om förändring. Emil Krafth var inget undantag. Han får svaga 3 av 10. ”Ofta siste man när Arsenal kontrade men kommer knappast undan med äran i behåll”, skriver tidningen.

The Times menar att ”Arsenal ökar pressen på Bruce”. Tidningen skriver även att Premier League blir första liga att introducera byten för misstänkt hjärnskakning. Förändringen sker redan i mitten av nästa vecka. Det innebär att lag kan byta en spelare som med misstänkt hjärnskakning och att detta byte inte räknas till ordinarie tre byten. Två sådana byten för huvudskador ska vara tillåtna per lag i en match.

Daily Mirror välkomnar tisdagen med ”Mo: Jag vill stanna resten av karriären”. Det bygger på norska TV2:s intervju med Liverpools Mohamed Salah. ”Jag hoppas bli här så länge som möjligt, men det är som jag sagt tidigare i klubbens händer”, säger den 28-årige egyptiern. Han har två och ett halvt år kvar på det nuvarande kontraktet.

Annons

The Sun hävdar att Dele Alli är övertygad om att få till stånd en flytt till PSG i januari. Uppgifter som inte gifter sig med Le Parisiens (se nedan). The Sun uppger vidare att nya PSG-tränarna Mauricio Pochettino hoppas värva målvakten Hugo Lloris från sin gamla klubb i sommar.

 

ITALIEN

Opta presenterar lite statistisk sedan Zlatan Ibrahimovic slagit till med två mål i sin ligacomeback (2-0 mot Cagliari). Det är första gången under alla sina år i de stora europeiska ligorna som svensken gjort mål nio matcher i rad när han startat.

gazettaitalien

La Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Kungen är tillbaka” och ger Ibrahimovic strålande 8 av 10 i betyg för matchinsatsen. Men betydelsen är mer omfattande. ”Det är han som skickar det tydligaste budskapet till Inter. De andra följer honom, de stärks under hans vingar”, skriver tidningen. Sedan följer Zlatans oneliners från en tv-intervju (se nedan). ”Om jag tror på scudetton? Jag tror på Zlatan”, ”Min förlängning? Den hänger på Paolo (Maldini)” och på tal om värvningen av Mandzukic, ”Nu är vi två som kan sätta skräck i motståndarna”. På tal om kroaten, ”vice-Ibra” väntas blir klar i dag. Han tar tröja nummer 9. Även ett besked om lånet av Fikayo Tomori från Chelsea kan komma i dag. Enligt Gazzetta dello Sport och Aftonbladet har Atalantas intresse för Anel Ahmedhodzic tagit ny fart. Inledande förhandlingar ska ha hållits med Malmö FF. Ett bud kan bli aktuellt i januari, men Ahmedhodzic ändå stanna i MFF till sommaren.

Annons

Corriere dello Sport låter också Ibrahimovic blicka ut från förstasidan. Även här får 39-åringen 8 i betyg och är matchens lirare. I en krönika noterar Alberto Dalla Palma att Ibrahimovic nu gjort tolv mål på åtta ligamatcher – ett mål var 52:a minut. Trots sina fina inhopp på senare tid väntas Dejan Kulusevski vara förpassad till bänken igen mot Napoli i Supercupen i morgon. Corriere dello Sport, liksom Gazzetta dello Sport, har svensken utanför den förmodade startelvan.

 

SPANIEN

Marcaspanien

Marca kom med sin nyhet redan på måndag kväll: ”Avtal klart med Alaba”. Fyra år med elva miljoner euro om året. Så ser överenskommelsen ut med Real Madrid, som börjar gälla i juni när kontraktet med Bayern München går ut. Värvningen beskrivs som ”gratis” och som ”ett fynd”. Hur stor sign-on-bonusen till Alaba är samt hur mycket agenten Pini Zahavi får är oklart. Men många miljoner euro lär det röra sig om.

Annons

Cadena Cope uppger att Barcelona kommer att protestera mot utvisningen av Lionel Messi i Supercupfinalen mot Athletic Club. Argentinaren riskerar flera matchers avstängning efter ett direkt rött kort.

Sport håller förstås på sin Messi. ”Det var ingen aggression!”, är tidningens bestämda åsikt. Bilderna friar Messi, tycker Sport. Ett besked om avstängning väntas i dag. Men dagens största Messi-rubrik är ”PSG satsar på Messi”. Den är sprungen ur intervjun med den franska klubbens sportchef Leonardo i France Football (se under Frankrike).

Mundo Deportivo har också ”PSG förbereder bud på Messi” som sin stora rubrik. Och gällande Messis avstängning tror MD, liksom Marca i går, på två matcher.

 

FRANKRIKE

frankrikefrancefootball

France Football säljer in veckans nummer på en intervju med PSG:s sportchef Leonardo. ”Vi byter inte tränare för att skryta”. Så lyder rubriken. Leonardo blir tillfrågad om intresse för Lionel Messi. ”Stora spelare som Messi kommer alltid att finnas på PSG:s lista. Men det är förstås inte tillfälle att prata om honom eller att drömma om det”, svarar Leonardo, ”Men vi sitter vid det stora bordet bland dem som följer hans situation nära. Eller rättare sagt, vi sitter inte vid bordet, vi har bara en stol reserverad utifall att (ler). Fyra månader (säsongens slut, FF:s anm) i fotboll är en evighet, särskilt i dessa tider”. Neymar och Mbappé framtid är ett annat ämne: ”Vi talar regelbundet och jag har en bra känsla kring dessa två frågor”, säger Leonardo.

Annons

Le Parisien tolkar Leonardos uttalande som att ”PSG bekräftar intresse för Messi”. Det blir en rubrik på nyhetsettan. Men för januari är planerna blygsammare. Dele Alli är huvudspåret och den kanske enda trovärdiga möjligheten till en förstärkning av truppen”, skriver tidningen. Men lånet av Tottenhamspelaren fortsatt är svårlöst. Enligt Le Parisien vill Tottenham ha en obligatorisk köpoption på 50 miljoner euro inskriven i lånekontraktet, vilket är omöjligt för PSG.

RMC Sport fortsätter att skriva om turbulensen i Marseille. I går var det klubbpresident Jacques-Henri Eyrauds utbrott mot spelarna i omklädningsrummet i helgen. I dag är uppgiften att tränaren André Villas-Boas till och med sa till spelarna att han var beredd att hoppa av. RMC Sport tolkar det som att Villas-Boas mer ville skaka liv i sina spelare än är beredd att verkställa hotet.

Annons

 

TYSKLAND

Bild rapporterar om Mönchengladbach. Inte om kvällens match mot Werder Bremen men om en spelare som saknas och varför. Mönchengladbach har plockat bort anfallaren Breel Embolo ur truppen. Enligt Bild var han på en fest ovan ett café i Essen som polisen slog till mot på söndag natt. Där befann sig 23 människor, varav ”15 lättklädda damer”, utan ansiktsmasker eller social distansering. Embolo skriver på Instagram att det var ”dumt av mig” att resa till Essen för att kolla en kompis basketmatch. Han förnekar uppgifterna om party och skriver att polisen tog hans uppgifter då han befann sig i en närliggande lokal. Tidningen uppmärksammar vidare att Klaas-Jan Huntelaars comeback i Schalke kan bli redan mot Köln i morgon.

Sky Sport har bättre nyheter för Mönchengladbach. Kouadio Koné uppges nu klar. Den 19-årige mittfältaren från Toulouse väntas skriva kontrakt med klubben denna vecka. Kontraktet sträcker sig till 2026. Koné lånas tillbaka till Toulouse säsongen ut. Vidare preciserar Sky uppgifterna om Joshua Zirkzee till Everton. Diskussionerna med Bayern München gäller ett lån av den 19-årige anfallaren med obligatorisk köpoption på drygt tio miljoner euro.

Annons

 

ÖVRIGT

The Moscow Times (Ryssland) följer i fotspåren på regimkritikern Aleksej Navalnyj som förgiftades i Ryssland och nu återvänt under stor uppmärksamhet. Enligt hans nära förtrogne Vladimir Asjurkov har Navalnyj listat åtta affärsmän eller politiker han vill att västländer inför sanktioner mot dem för sitt samröre med Putinregimen. En av de åtta är Chelseas ägare Roman Abramovitj. En annan är tidigare delägaren i Arsenal, Alisjer Usmanov, som numera är djupt involverad i Everton.

Bold.dk (Danmark) kan konstatera att Premier League-intresset består. 279 000 tv-tittare såg Liverpool-Manchester United i söndags. Det är den högsta tittarsiffra Xee uppmätt sedan mätningarna i nuvarande form började 2000.

Publicerad 2021-01-19 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto