Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Parma försöker värva Albin Ekdal

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

itaitaSky Sport Italia uppger att Parma gjort en förfrågan om Albin Ekdal. La Gazzetta dello Sport skriver i papperstidningen också att ”inledande kontakter är tagna”. Ett lån antas, men enligt Sky kan Sampdoria tänka sig att sälja för minst fem miljoner euro plus bonusar. En eventuell affär väntas bli aktuell först nästa vecka. Den 31-årige landslagsmittfältarens agent Martin Klette bekräftade nyligen att Sampdoria utnyttjat optionsåret och att Ekdals kontrakt nu sträcker sig till 2022. Parma ligger näst sist i Serie A.

La Gazzetta dello Sport serverar inte någon ”Pollo alla Diavola” utan en ”Scudetto alla Diavola”. Den doftar med andra ord Milan. Inga kycklingar här, utan ett sjuhelsikes lag inför ligaavslutningen. Mario Mandzukic klar, Fikayo Tomori kanske klar i dag, Junior Firpo nära och därefter har Milan två starka spelare på varje position, menar GdS. Mandzukic passade på att lovorda Zlatan Ibrahimovic vid tisdagens presentation, ”Han är fortfarande ett monster på planen”. Gamla storspelaren Hernan Crespo slänger också in några ord om Ibrahimovic i en GdS-intervju, ”Ibra är någon som de unga som börjar med fotboll bör studera: ett fenomen”. Sedan har Gazzetta dello Sport ändrat sig om Dejan Kulusevski. I går trodde tidningen inte svensken skulle få starta för Juventus mot Napoli i Supercupen i kväll. I dag: ”Kulusevski har ett klart försprång på Álvarao Morata om en plats bredvid Cristiano Ronaldo i anfallet. Morata har spelat två matcher i rad och Pirlo planerar för att använda den utvilade svensken, som ofta offrats på senare tid”. Även Sky Sport Italia, La Repubblica och Corriere dello Sport har Kulusevski i startelvan.

Annons

Corriere dello Sport kallar i dagens största rubrik kvällens Supercup för ”Uppgörelsen”, med en blinkning till kaoset kring den inställda ligamatchen lagen emellan. CdS sveps på nytt även med av ”Ibra, den odödlige – han tänjer på sina egna gränser”. Redan i går uppmärksammade tidningen att 39-åringen har ett mål var 52:a minut i snitt i ligan. I dag lägger CdS också till att Ibrahimovic aldrig varit mer effektiv, och jämför med tidigare säsonger. Det går inte heller att missa att ”Roma tappade både huvud och ansikte” i gårdagens cupmatch (2-4 mot Spezia). Laget drog på sig två utvisningar och gjorde sex byten. Tränare Paulo Fonseca sitter löst. Enligt Il Messagero funderar ägarna på Luciano Spalletti.  Il Romanista har en förstasida som speglar känslorna. ”Galenskap” i stora bokstäver, och tillägget ”Oacceptabelt”.

Annons

 

ENGLAND

engengDaily Star ta sig för pannan och utbrister, ”Madd World”. James Maddison hjälpte till att skjuta Leicester upp i ligaledning (2-0 mot Chelsea). Daily Mirror tänker tillbaka på den osannolika titeln 2016 och undrar, ”Ännu ett mirakel?”. Tidningen lyckas få in namnet på matchens första målskytt i svaret, ”Yes, Ndidi!”.

The Guardian riktar strålkastarljuset på förlorarna. ”Jag är bra på att handskas med press”, säger den allt mer ifrågasatta Chelsea tränaren Frank Lampard. Han pekar på en ”bristande vilja”. Lampard fortsätter: ”Det finns spelare som inte spelar så bra som de borde göra. De är de enda som kan handskas med det. Hur man handskas med motgångar är vad som definierar dig”.

Daily Mail fastnar vid en annan beskrivning av Lampard, att Chelsea ”inte är en klubb som är redo att konkurrera” om titeln ännu – trots alla värvningar. Sedan drar tidningen i bromsen för klubbytet för Emil Krafth. Turkiska uppgifter har gjort gällande att Istanbul Basaksehir vill ha den 26-årige högerbacken. Mail nämner en övergångssumma på 2,7 miljoner pund men nu också att Krafth funderar på att stanna i Newcastle. Trots 0-3 mot Arsenal och 3/10 i betyg av Chronicle, så uppges Krafth ha fått blodad tand efter att äntligen ha fått starta.

Annons

Daily Telegraph har en annan spelare som drar i bromsen. Det är Danny Ings som inte är beredd att förlänga med Southampton ännu, trots erbjudande om att göra honom till klubbens bäst betalda spelare. Ings vill avvakta och försäkra sig om en Champions League-klubb kommande säsong.

 

SPANIEN

spaspaMarca har gårdagskvällens tunga Real Madrid-uppgifter som rubrik: ”Ødegaard vill lämna”. Enligt tidningen är en lånecomeback i Real Sociedad det mest troliga alternativet. Ødegaards öde symboliserar för Marca också hur tränare Zinedine Zidane hellre förlitar sig på det gamla gardet i klubben, trots flera stora värvningar av unga spelare. Tidningen pekar på speltiden.

Diario AS toppar även den med Ødegaards flyttplaner, och lägger till ”Real Sociedad vill ha honom men det finns andra alternativ”. Real Sociedad ska ha varit i kontakt de senaste veckorna. Vidare uppger tidningen att Atlético erbjuder tränare Diego Simeone ett nytt kontrakt till 2024.

Annons

Cadena SER har mer på tal om Atlético. Som de flesta andra spanska medier så frossar radiokanalen i bilder på nya, biffiga Fernando Torres som blivit virala.

Mundo Deportivo påminner i sin San Sebastian-upplaga att det är ”Värt det”, att göra bra ifrån sig i cupen. Real Sociedad är i final i den gamla upplagan och den nya inleds i kväll med match mot Córdoba. Alexander Isak frontar cupkvällen på förstasidan. Svensken var målkung i förra upplagan. MD är sedan försiktig med om Isak får sällskap av gamla polaren Martin Ødegaard. Real Sociedad sägs ”avvakta utvecklingen” i Real Madrid. Men fans sprider redan hashtagen #Odeback. Samtidigt uppger MD att klubben fortsätter att få erbjudanden på Willian José, det senaste från Marseille.

Sport famlar vidare bland rykten om PSG. ”Messi i stället för Mbappé” är ett påstående om att PSG planerar för att ersätta en bångstyrig fransman som inte vill förlänga med en tjurig argentinare som inte vill förlänga. Messis avstängning och Barças påföljande överklagan får också en rubrik.

Annons

El Gol Digital påstår att Sporting de Gijón är nära att säkra ett lån av John Guidetti. Ett godkännande från svensken är vad som fattas. Guidetti var inte ens på bänken för Alavés i går (1-2 mot Sevilla). Häromdagen skrev AS att 28-åringen trots tränarbytet fortsatt är oönskad. Sporting de Gijón ligger femma i Segunda División.

 

FRANKRIKE

RMC Sport väljer gobitar ur en intervju i Cadena SER med PSG-tränaren Mauricio Pochettino. Kylian Mbappé har sett missmodig ut på senare tid, men Pochettino säger, ”Jag har inga tvivel om att han trivs här”. När det gäller både den franske stjärnan och Neymars kontrakt svarar Pochettino, ”Jag har inga som helst tvivel om att klubben kommer att göra allt för att de stannar”.

BeIN Sport följer upp Mesut Özils flytt till Fenerbahçe med en intervju med hans gamla tränare i Arsenal, Arsène Wenger. ”Han kommer definitivt att vara januarifönstrets största övergång”, menar Wenger, ”Han måste vara mycket frustrerad över att inte ha fått spela och hans aptit på att spela igen enorm. Han är en den typen av spelare som behöver en välkomnande omgivning, och jag tror att han kommer att känna den i Turkiet mer än någon annanstans”.

Annons

 

TYSKLAND

tystysLeipziger Volkszeitung granskar Emil Forsberg och hans digra speltid. Han har spelat samtliga 16 ligamatcher. ”Ibland från start, ibland kortare, ibland längre, men aldrig 90 minuter”, konstaterar tidningen. I premiären mot Mainz spelade Forsberg 77 minuter mot Mainz. Det är fortfarande den längsta match han gjort. På väg att slitas ut? ”Nej. Han har spelat som falsk nia på senare tid och det är en position jag ofta byter på”, säger tränare Julian Nagelsmann, som kunnat räkna med svensken hela tiden. ”Under de tre tidigare säsongerna har han inte spelat hela tiden eller kunnat träna hela tiden”, säger Nagelsmann, och kommenterar säsongsinledningen, ”Under de tre första månaderna var han otroligt hungrig och aggressiv i början”, säger Nagelsmann. Han är inte bekymrad över att Forsbergs energi inte räcker till, ”Då och då tröttnar han, men det är normalt”.

Annons

Sport Bild uppger i veckans nummer att Bayern München drar åt svångremmen. Det blir satsningar på egna talanger och värvningar på fri transfer eller för max 10-15 miljoner euro i sommar. Med ett undantag: en ny mittback. Enligt Sport Bild har FC Bayern bett Dayot Upamecanos rådgivare att hålla klubben à jour om bud från andra klubbar kommer på RB Leipzig-backen.

Sky Sport-experten Dietmar Hamann brummar igång sågen. ”Insatsen var utan disciplin, utan hjärta och utan karaktär”, säger Hamann. Måltavla för hans kritik är Dortmund som kopplar bort sig från titelstriden (1-2 mot Bayer Leverkusen).

Bild tar upp Mönchengladbachs seger (1-0 mot Werder Bremen), men det mesta handlar fortfarande om Breel Embolos eskapader. Målvakten Yann Sommer talar om ”ett stort misstag” av anfallaren, som var på en fest i en annan stad, och Bild tillför fler detaljer. Embolo ska ha flytt över ett tak när polisen kom till festen. Embolo har bett om ursäkt för att ha rest iväg men förnekat att han var på festen. Bild påpekar på annat håll att det stämmer att David Alaba gjort en läkarundersökning. Men den var inte för Real Madrid utan för en försäkring han tagit ut. Davids pappa George förnekar Marcas uppgifter om ett påskrivet kontrakt med Real Madrid. Transferspecialisterna menar att Real Madrid oavsett är den förmodade destinationen, även om Sky uppger att Alaba också vill snacka med Barcelona.

Annons

Münchner Merkur/TZ har en intervju med Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge som menar att sommaren EM kommer allt närmare att spelas i ett land. ”Jag vet att Uefas president Aleksander Ceferin, som är oerhört försiktig gällande corona, tänker på om det i dessa tider inte skulle vara bättre att spela turneringen i bara ett land”, säger Rummenigge.

Publicerad 2021-01-20 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto