Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förändringar runt Isak – nygammal kompis och ny konkurrent

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


SPANIEN

spaaaaMarca är stenhård. ”Ingen kommer undan denna pinsamhet”. Cupsmällen mot ett division 3-lag (1-2 mot Alcoyano), som dessutom reducerats till tio man, kallas för ”den värsta förlusten under Zidanes era”. Tidningen påpekar även att det är ”två förlorade titlar på sex dagar”, Supercupen inräknad. Titlar är vad som räknas i Real Madrid. Marca menar vidare att det ”kan vara en ödesdiger förlust för Zidane”, vas framtid på nytt ifrågasätts. ”Det som händer får hända”, säger Zidane själv. Förlusten följer även på en på debatten om att de unga spelarna inte får chansen i Real Madrid. Orsaken till att debatten blossar upp igen är att Martin Ødegaard vill lämna. Enligt Marca är han nu ”mycket nära” att lånas ut till Real Sociedad igen.

Annons

Cadena SER håller med om Ødegaard. Klubbarna är i samtal och ett lån med köpoption ”ligger på bordet”, som radiokanalen uttrycker det. Norrmannen har själv varit i kontakt med Real Sociedad. Alexander Isak ser alltså ut att få tillbaka sin gamla kompis. Han ser också ut att förlora en anfallskonkurrent – och få en ny. Willian José är nära att lånas ut till Wolverhampton med en köpoption. Dessutom uppges Real Sociedad överens med Sevilla om att köpa Carlos Fernández för nio miljoner euro plus bonusar. Diario Vasco har samma uppgifter om både Willian José och Carlos Fernández.

Mundo Deportivo toppar passande nog sin San Sebastian-upplaga med ”En sista tjänst”. Det är så tidningen ser på Willian Josés mål i cupen i går (2-0 mot Córdoba), som ett farväl. Isak satt på bänken. I sin huvudupplaga upplyser MD att det råder ”Konsensus om Eric”. Det är Manchester City-backen Eric Garcia. ”Klubbledningen, presidentkandidaterna och Koeman är överens om att plocka in Garcia i sommar”, alltås inte redan i januari. 20-åringen kommer då på en fri transfer. Men skadeglädje skapar den allra största rubriken: ”Förödmjukelse”, för Real Madrid.

Annons


ENGLAND

enggggThe Times summerar läget. ”Det är fördel Manchester”. Fördel United som är tillbaka i ligaledning (2-1 mot Fulham). Fördel City som har nio raka segrar (2-1 mot Aston Villa). Nu är ”pressen på Liverpool i titelrejset”. I dag väntar Burnley.

Manchester Evening News hör segerskytten Paul Pogba göra sin summering. ”Det var ett vackert mål och en vacker seger. Det är inte mitt favoritmål någonsin men det var ändå vackert”, säger fransmannen. Sedan är det MEN:s tur att summera Pogba. Pogba börjar likna Roy Keane i Manchester United”, skriver MEN belåtet, tidningen som så ofta uppmanat klubben att sälja 27-åringen. Victor Nilsson Lindelöf fick ligga hemma i tv-soffan och vila ryggen.

Sky Sports slår fast att Chelseas tränare ”Frank Lampard kommer att förlora jobbet om inte resultat och insatser omedelbart blir bättre”, vad det nu i praktiken innebär. Massimiliano Allegri och Thomas Tuchel ringas in som tränare som kan hoppa in direkt. Båda uppges vara intresserade.

Annons

The Independent ger genom Miguel Delaney en mer balanserad syn på tränarsituation i Chelsea. Klubbledningen vill inte leta interimlösningar. Förhoppningen finns fortfarande att Lampard kan vända skutan. Om inte ses Tuchel och Julian Nagelsmann som ledande kandidater längre fram.

The Guardian ger ordet till Liverpooltränaren Jürgen Klopp som ojar sig över krisstämpeln en del satt på hans lag efter några svaga resultat. Ranten mynnar ut i: ”Saker och ting förändras över en natt. Jag hörde någonstans att jag behöver bygga om det här laget. Världen är en galen plats, och inte bara på grund av pandemin. Ingen får tid på sig längre”.

The Sun uppger att Tottenham är rejält sugen på Danny Ings. I går kom rapporter om att anfallaren tvekar kring att skriva nytt kontrakt med Southampton, och vill försäkra sig om en Champions League-klubb nästa säsong.

Annons


ITALIEN

itaaaaaLa Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Juve lyfter bucklan” (2-0 mot Napoli). Cristiano Ronaldo ledde Juve till Supercuptiteln och siktar högre, ”Jag tror på att ligatitel fortfarande är möjlig”. Dejan Kulusevski, som fick starta bredvid portugisen, var ”stärkande, men inte vass”, skriver GdS, och ger honom ljumma 5,5 av 10 i betyg. På annan plats granskas situationen i Roma. ”Friedken rasande – matchen mot Spezia avgörande för Paulo Fonsecas framtid”. Om det blir förlust på lördag ses Spalletti och Mazzarri som möjliga tillfälliga lösningar. Allegri, Jardim och Sarri ses som lösningar till nästa säsong.

Telenord tar upp tråden om Parmas intresse för Albin Ekdal. Den regionala tv-kanalen uppger att Sampdoria inte kommer att släppa svensken i januarifönstret. Ekdal ”ses fortfarande som omistlig” av tränare Claudio Ranieri. Men Telenord lägger till, ”I sommar kan utgången däremot vara en annan”. I Gazzetta dello Sport tas Parmas intresse upp även i dag. Prislappen är fem miljoner euro.

Annons

Corriere dello Sport drar på Supercupens huvudperson. ”Cristiano Ronaldo är gnistan”, som tände Juventus. En annan rubrik är ”Fonseca vid en skiljeväg”. Liksom Gazzetta dello Sport menar Corriere dello Sport att matchen mot Spezia blir avgörande för Romatränarens framtid.

 

FRANKRIKE

Téléfoot följer upp turbulensen i Olympique de Marseille. Efter förlusten mot Nîmes i helgen påstods tränaren André Villas-Boas ha sagt till spelarna att han är beredd att hoppa av. I går blev det ny förlust (0-1 mot Lens) och frågan om han blir kvar dök upp i Téléfoots intervju. ”Jag står till ledningens förfogande. Jag är inte här för att sätta den i skiten. Om de beslutar sig för att jag inte räcker till vad det gäller resultat då är det tid att lämna. Om en förändring behövs står jag till deras förfogande”, säger Villas-Boas. Han fick också frågan om Morgan Sansons eventuella övergång till Aston Villa. ”Morgan fick ett mycket, mycket dåligt erbjudande från Aston Villa, som omedelbart avvisades. Han är med oss”, säger Villas-Boas.

Annons

RMC Sport krokar i Villas-Boas citat med Marseille-ledningens syn. Det finns ”ingen diskussion” kring tränarens framtid, Villas-Boas stannar, låter klubben hälsa. OM ligger för närvarande sexa, tio poäng efter serieledaren PSG.


TYSKLAND

Skärmavbild 2021-01-21 kl. 08.12.39Leipziger Volkszeitung registrerar en seger för RB Leipzig signerad Emil Forsberg (1-0 mot Union Berlin). ”Bytte av Kampl efter en timme, gör mål tio minuter senare. Svensken är iskall”, skriver LVZ i sitt omdöme, och ger segerskytten 2 av 6 i betyg (1 är högst). ”Segern var välförtjänt och den är det enda som räknas”, säger Forsberg, och får kommentera tabelläget, ”Vi kollar inte på Bayern, vi kollar bara på oss själva. Vi kan förstås vara stolta över oss själva efter första delen av säsongen, och det är vi”. RB Leipzig ligger två, fyra poäng efter FC Bayern, som också tog en knapp seger (1-0 mot Augsburg).

Annons

Kicker ger också Forsberg 2 i betyg och inte bara det. Svensken tar även plats i Omgångens elva i Bundesliga. På förstasidan skönjer Kicker ”Slutet för Labbadia – och Preetz vacklar också”. Tränaren och sportchefen i Hertha Berlin. Trots alla investering går laget på tomgång.

Bild använder den något märkliga rubriken ”Leipzig firar sin ölunderlagsduo”. Det är Emil Forsberg och Dani Olmo. Tränare Julian Nagelsman kallar enligt Bild deras fotboll för”Bierdeckel- und Telefonzellen-Kicker”, vilket ordagrannt betyder ”Ölunderlags- och Telefonkiosksfotboll” men står för att vara teknisk på små ytor och bjuda på det lilla extra. Helt sjävklart.

Publicerad 2021-01-21 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto