Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Forsberg topprankad i Tyskland: "Alltid sagt att jag vill testa på något nytt"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


TYSKLAND

tyskland

Kicker rankar som brukligt spelarna i Bundesliga efter halva säsongen. Det sker i dag. Ett par svenska namn dyker upp i toppen. Emil Forsberg är trea som offensiv mittfältare, bakom Thomas Müller och Lars Stindl. ”Svensken är i bättre form än på länge”, skriver Kicker, ”Han är nu en av nyckelspelarna i Leipzig igen”. Ludwig Augustinsson är tolva bland Bundesligas ytterbackar. Fem spelare når upp till beteckningen ”Världsklass” på sina respektive positioner; Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Robert Lewandowski (Bayern München), Angelino (RB Leipzig), Erling Haaland (Dortmund).

ZDF-programmet ”Sportstudio” gästades av bland andra just Emil Forsberg samt lagkamraten Peter Gulasci i helgen. Båda är positiva till att skära ner sommarens EM-arrangemang till ett land. ”EM i tolv länder bli mycket svårt, ett land är mer vettigt. Hälsan kommer först”, säger Forsberg. Leipziger Volkszeitung bygger däremot rubrik på hans uttalande om framtiden. Han stänger inte dörren för en flytt i sommar. ”Jag har alltid sagt att jag vill testa något nytt”, säger Forsberg, men understryker också att han är rotad i Leipzig och inte tänker på en flytt.

Annons

Bild fortsätter på Leipzig-spåret med uppgiften att ännu en anfallare är på väg bort. Anfallaren Hee-chan Hwang är på väg att lånas ut, med Premier League som trolig destination. Wolves och Brighton har tidigare varit intresserade, men Bild nämner nu även West Ham.

Sky Sport konstaterar att ”Bayern är tillbaka på mästarhumör” (4-0 mot Schalke), och att Neuer satt rekord i hållna nollor i Bundesliga: 197 stycken.

 

ENGLAND

england

The Guardian ser Man United ta sig vidare i FA-cupen (3-2 mot Liverpool) och hör Ole Gunnar Solskjaer skicka ett budskap, ”Vi kan matcha de bästa”. Unitedtränare konstaterade att, ”Det är en skön känsla att kunna spela på våra villkor. Vi har hitta ett sätt att spela på som vi tror på, som våra spelare tror på”. Victor Nilsson Lindelöf får lite ljumma omdömen.

The Times vänder på strålkastarljusen. ”Klopp: Vi glömde bort att försvara”. Tidningen skriver på annat håll om Arsenals lån av Martin Ødegaard. Det kostar klubben 1,8 miljoner pund. Inklusive lön blir totalkostnaden 2,5 milj pund. Det finns ingen köpoption i avtalet med Real Madrid.

Annons

Daily Telegraph drar till med ännu starkare tränarord, ”Klopp: Vi börjar bli desperata”. Så sa inte Klopp. Däremot att laget blir för ivrigt i jakten på seger. ”På första målet hade vi inget skydd – vi ville för mycket”, säger han bland annat. Tidningen uppger vidare att Ole Gunnar Solskjaer gett klartecken till Man Uniteds klubbstyrelse att låta Jesse Lingard flytta. Nu väntar 28-åringen på klartecken även från ledningen. West Ham, Newcastle, Sheffield United och WBA är klubbar som uppgetts intresserade.

Daily Mirror vill med ”Mad FER it” berätta att Bruno Fernandes tränade extra på frisparkar inför mötet med Liverpool – vilket gav utdelning. Tidningen uppmärksammar också att Fenerbahçe hoppas på en form av gräsrotsfinansiering av Mesut Özil. Klubbpresidenten har i samband med värvningen uppmanat fans att fortsätta stödja Fenerbahce via mess som genererar pengar till klubben.

Annons

Liverpool Echo ger Robin Olsen 7 av 10 efter att ha hållit nollan i Evertons cupseger (3-0 mot Sheffield Wednesday). ”Han behövde inte göra mycket men stod upp för sig vid varje utmaning. Han ser säker och mogen ut när han behövs”, skriver LE.

Daily Mail noterar att Chelseas tränare Frank Lampard är beredd att släppa Billy Gilmour. ”För närvarande är han inte på väg att lånas ut, men vi håller det öppet till slutet av månaden”, säger Lampard. 19-åringen glänste på nytt när Chelsea tog sig vidare i FA-cupen (3-1 mot Luton).

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport blickar fram mot morgondagens Milanoderby, kvartsfinalen i cupen. En av rubrikerna är att. Zlatan Ibrahimovic var missnöjd mot Atalanta, han kände sig isolerad längst fram. ”Om det finns en spelare Ibra tror kan fylla det tomrummet så är det Mario Mandzukic”, skriver GdS med matchen mot Inter i tankarna, ”Till derbyt kan det vara en trolig lösning”. Andra svenskar var i farten i går. Dejan Kulusevski gjorde det okej för Juventus (2-0 mot Bologna) och får 6 av 10 i betyg. Mattias Svanberg gjorde det inte lika okej och får 5. Svanberg har ryktats intressant för både Juve och Milan. ”Jag tänker inte på marknaden. Jag spelar för Bologna och vill göra mitt bästa här”, svarar Svanberg till Dazn.

Annons

Corriere dello Sport buntar ihop Juves seger i går med segern i Supercupen och skönjer ”Pirlos temposkifte”. Klubben skickar en varning till Milan och Inter i toppen. På tal om Juve så fångar CdS upp några ord från sportchefen Fabio Paratici när han använder Dejan Kulusevski som svar på en fråga om klubbens transferfönster. ”Kulusevski är en mycket ung spelare, det glöms bort ibland. Vi tror mycket på honom”, säger Paratici, ”Det är inte en väntans marknad för oss, det är en möjligheternas marknad. Vi finns vid fönstret och håller koll om det finns något som kan intressera”. Tillbaka till förstasidan. Där är en stor rubrik, ”Gattuso i fara, Benítez en möjlighet”. Napoli förlorade i går (1-3 mot Hellas Verona) och krisen är på lut.

La Repubblica reder ut turerna kring Albin Ekdal, vars förlängning med Sampdoria bekräftades häromdagen. Trabzonspor och Parma var båda intresserade. Parma var beredd att betala 300 000 euro – långt från de fem miljoner euro som Sampdoria sades begära. Parmas intresse svalnade definitivt när det visade sig att Ekdal vill stanna i Sampdoria – som slog just Parma i går (2-0). Ekdal gjorde ett inhopp. La Repubblicas stora sportnyhet är annars att IOK, Internationella olympiska kommittén, beslutat att Italien nuläget inte får tävla under egen flagga. Beslutet lämnas på onsdag. Bakgrunden är statlig inblandning i den italienska olympiska kommittén, CONI.

Annons

 

SPANIEN

spanien

Marca känner att Luis Suárez är ”Lycklig på sin dag”. I går fyllde han 34 år. Det firade han med mål när överlägsna ligaledaren Atlético vann igen (3-1 mot Valencia). Han toppar nu skytteligatiteln med 12 mål tilsammans med Sevillas Youssef En-Nesyri. ”Vi har alltid tyckt att Luis Suárez var världens bästa anfallare”, säger Atléticos president Enrique Cerezo.

Diario AS konstaterar att Atlético är ”Halvvägs till ligatiteln”, och får sedan med att även damerna vann i går (3-0 mot Sevilla). Det var första ligamatchen för Hedvig Lindahl i Madriklubben, och hon var ”verklig säkerhet mellan stolparna”, skriver AS.

Sport pekar på siffrorna. ”En svit!”, skriver tidningen om Barcelona, och räknar in fjärde raka segern (2-0 mot Elche). Men krönikören Lluís Mascaró är inte lika imponerad och formulerar det i stället som ”Barça har en svit – men ingen fotboll”. Målvakten Marc-André Ter Stegen får 9 av 10 när Sport på sedvanligt manér saftar i med spelarbetygen.

Annons

Diario Vasco lyssnar till Real Sociedads nya anfallare Carlos Fernández. Han tonar ner konkurrens med Alexander Isak. ”Vi är kompatibla och vi kan komplettera varandra”, menar Fernández.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe kallar det inte seger. L’Equipe kallar det ”Bestraffningen”. Lyon hade lekstuga i Rhône-derbyt (5-0 mot Saint-Etienne). Ex-djurgårdaren Tino Kadewere gjorde två av målen. Innan matchen hade hans idol Karim Benzema postat en hälsning till Kadewere i sociala medier. ”Tyvärr har jag inte Twitter, men hade jag sett det innan matchen hade jag gjort ett par mål till”, sa den zimbabwiske anfallaren och log. I Saint-Etienne var det inga leenden. ”Vi är förbannade på oss själva”, säger tränaren Claude Puel, vars lag nu bara är fyra poäng från nedflyttingsstrecket.

Le Parisien uppmärksammar att Neymar i samband med PSG:s 50-årsjubileum fått ta ut sin elva av klubblegendarer. Zlatan Ibrahimovic är med. Laget: Gianluigi Buffon – Dani Alves, Alex, David Luiz, Maxwell – Beckham, Motta, Ronaldinho, Nenê – Weah, Ibrahimovic.

Annons


ÖVRIGT

Tv 360 (Turkiet) uppger via Haluk Yürkeli i Spor Gecesi att Galatasaray är intresserad av Emil Krafth. Tidigare har Istanbul Basaksehir påståtts ute efter Newcastles svenska högerback.

Het Laatste Nieuws (Nederländerna) hör Mechelens tränare Wouter Vrancken mysa över Kerim Mrbati, som var matchens lirare mot Eupen i lördags och gjorde sitt femte mål. ”Kerim passar perfekt in med klubbens DNA. Man kan aldrig anklaga honom för att inte ge allt. Han passar bra in i gruppen, arbeta hårt och har många kvaliteter. Kerim är en spelare att vårda ömt”, säger Vrancken. Mrbati själv känner med landsmannen Gustav Engvall, som ska operera sitt knä i dag. ”Gus är ett mentalt stark. Vi finns här för honom. Vi kommer att sakna honom resten av säsongen”, säger Mrbati

Publicerad 2021-01-25 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto