Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan i derbyfokus - Conte: ”Inte bara Ibra”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIENItalien3

Tuttosport döper om Milanoderbyt till ”Il Derby dei Giganti”. Det är inte främst för digniteten när ligaettan och ligatvåan drabbar samman i cupen. Det är för storleken på lagens två fanbärare på topp, Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku.

La Gazzetta dello Sport anspelar inte på den fysiska storleken utan på deras tillhörighet. ”Födda för derbyt” kommer även med ett fotomontage med en ung Lukaku i Intertröja och en ung Ibrahimovic i Milantröja. Det blir Leão som ska försöka ge Ibra det understöd han var missnöjd med senast, nyförvärvet Mario Mandzukic får börja på bänken. Frågor om hotet från svensken får Inters tränare Antonio Conte att svara, ”Ibrahimovic är en viktig spelare för Milan, men han är inte den enda”.

Annons

Corriere dello Sport skriver om ett ”Derby av spända nerver”, att ”det är som en final”. Men tidningen drar också stort på Napolinyheten ”De Laurentiis-Benítez: Kontakter tagna”. Enligt tidningen vill Benítez ha 48 timmar på sig innan han bestämmer sig om han kan tänka sig en comeback. Nuvarande tränaren Gennaro Gattuso hänger löst men något beslut om sparken är ännu inte fattat. Som de flesta italienska medier konstaterar även CdS att Papu Gómez spelar i Sveilla framöver. Han väntas till Spanien i dag. Atalanta väntas få 5,5 miljoner euro plus drygt tre milj euro till i bonusar.

Corriere della Sera uppger att Monzas anfallare Mario Balotelli inte fick parkera vid Brescias arena. Balotelli är persona non grata i sin gamla klubb sedan relationen skurit sig mellan den bångstyrige profilen och klubben och dess fans. ”Du är en man utan värdighet”, stod på en supporterbanderoll inför Serie B-matchen. Men Monza vann 1-0. Balotelli är skadad och spelade inte.

Annons

 

ENGLANDEngland3

The Guardian presenterar förändringarna i SW6 med ”Hello, Goodbye”. Som Beatles-låten. Det är ”Hello” till Thomas Tuchel, det är ”Goodbye” till Frank Lampard. En krönika av Barney Roaney presenteras med orden, ”Att Lampard sparkas var en seger för att livets cirkel sluts”. Vad det nu exakt betyder.

Daily Telegraph, som var först ut med uppgifterna om Lampards öde, är inte sen med att slå sig för bröstet om det i dag. Bland de mer konkreta uppgifterna finns att Chelsea hoppas ha Tuchel klar att leda laget redan mot Wolverhampton i morgon. I annat fall väntas nuvarande hjälptränarna Joe Edwards och Anthony Barry leda laget. En topp-fyra-placering är direktivet till Tuchel, som väntas skriva på för blott 18 månader. Det gör det också relativt billigt för Chelsea att sparka honom.

Daily Mail låter krönikören Martin Samuel sätta tänderna i händelseförloppet på Stamford Bridge: ”Frank Lampard blev förd bakom ljuset av Chelsea. Det som verkade vara en stor möjlighet för klubblegendaren var ett temporärt projekt. Thomas Tuchel ärver en trupp full med tidigare Bundesligastjärnor som verkar vara byggd för honom”.

Annons

Daily Mirror beskriver med stora bokstäver Lampards avsked som ”Brutalt”, då uppgifterna läckte ut innan han fick beskedet. Tidningen kallar sedan nye tränaren för ”motsträvige Tuchel”. På annan plats kan man läsa om att ”Storspelarna räddade Spurs” (3-1 mot Wycombe) och att Man Citys-tränare Pep Guardiola kallar WBA:s dito Sam Allardyce ”ett geni” inför kvällens match.

Manchester Evening News noterar att Manchester United fallit tillbaka till fjärde plats på årliga Deloitte Football Money League över klubbarnas intäkter. I topp är Barcelona med 715,1 miljoner euro, samtidigt som klubben också är den som tappat näst mest. Real Madrid är tvåa med 714,9 milj euro, Bayern München trea med 634,1 milj euro och Man United har 580,4 milj euro. Fem PL-klubbar är med bland topp-tio, som är samma klubbar som förra året.

Annons

 

SPANIENSpanien3

Marca ger den ekonomiska krisen i Barcelona sin fulla uppmärksamhet under ”Ett bottenlöst hål”. Klubben har mångmiljardskulder, och Marca tar särskilt fasta på att de kortfristiga skulderna är på 780 miljoner euro. Skulderna till andra fotbollsklubbar genom transfers är på 196 milj euro. Ironiskt nog kommer årsredovisningen samtidigt som Deloitte Football Money League presenterar sin årliga intäktsliga, där Barça på nytt är etta (se ovan, under Manchester Evening News).

Diario AS har ett helt annat fokus. ”Mbappé pressar på”. Tidningen menar att ”den franske landslagsmannen har skickat ett budskap till Real Madrid om att accelerera köpet av honom”. AS lägger till att Real Madrid ska försöka matcha Mbappés inkomster i PSG.

Mundo Deportivo hakar på med ”160 miljoner euro för Mbappé”. Det är prislappen som gäller. Vinícius Júnior kan användas som del i en affär. Men tidningens stora fokus är att ”De Jong växer”. Holländaren spelar en alltmer framträdande roll för Barça.

Annons

Moviestar+ har med Barça-profilen Jordi Alba i programmet ”El día después”. Han tror själva att hans hårdföra stil har gjort honom impopulär hos motståndare. ”Det är tydligt att om folk lärde känna mig genom fotbollen, så skulle de tro att jag är en av de mesta hatade inom fotboll. Det är mitt sätt att spela och det är vad som gjort mig till den spelare jag är i dag och där jag är i dag”, säger Alba.


FRANKRIKEFrankrike3

L’Equipe ger plats åt kaoset i Olympique de Marseille. Den här gången med detaljerade skildring av ett bråk i omklädningsrummet mellan två profilstarka spelare; Florian Thauvin mot Dimitri Payet. Thauvin anklagar Payet för att ha förhandlat om sänkt lön med klubbledningen bakom spelargruppens rygg. ”Jag tog det som ett förräderi”, ska Thauvin ha sagt till Payet, och sedan var det verbala bråket igång. Mer om Marseille: Crystal Palace och Napoli är ute efter vänsterbacken Jordan Amavi, vars kontrakt går ut i sommar. På annan plats skriver L’Equipe om Thomas Tuchel och Chelsea. ”Det var den enda klubben han var redo att kasta sig in i hetluften för direkt”, säger en källa nära tysken. I artikeln nämns också att Manchester United och Barcelona tidigare har sonderat terrängen med Tuchel, men då med sommaren i sikte. Tuchel fanns för övrigt i Chelseas tankar redan 2017, efter tyskens Dortmundsejour.

Annons

France Football, liksom flera spanska medier, uppmärksammar uttalande från Karim Benzemas tidigare agent Karim Djaziri. Han tror den 32-årige anfallaren kan återvända till sin gamla klubb Lyon. ”Ja, det tror jag. Han vill det verkligen. Han talar med mig om det regelbundet och han kollar på matcher”, säger Djaziri till Inside Gones, ”Han har Lyon i sitt hjärta. I OL finns allt för Karim. Han vill inte återvända och inte vara på topp längre. Han slits mellan att lämna världens största klubb och att återvända till Lyon. Det handlar om tajming”.

 

TYSKLAND

Bild ser konsekvenser för Bayern München av Thomas Tuchels (förväntade) flytt till Chelsea. Den tyska mästarklubben är uttalat intresserad av Dayot Upamecano. Chelsea har funnits med i bakgrunden, men med Tuchel tar sig klubben sig fram i kön. Tuchel ville ha Upamecano redan under PSG-tiden och spelaren har hört mycket gott om Tuchel från kompisar i PSG.

Annons

Express viker gott om utrymme för vad tidningen hoppas blir en frälsare för nedflyttningshotade Köln. Klubben har lånat in anfallaren Emmanuel Dennis från Club Brügge. Japp, den Dennis som vägrade åka med laget på CL-match när han fick byta plats i lagbussen (se under ”Övrigt” och Het Laatste Nieuws). 23-åringen blir konkurrent till skadedrabbade Sebastian Andersson, som enligt Express lär bli borta två månader till.

 

ÖVRIGTÖvrigt3

Daily Record (Skottland) hoppas på en förnyad kamp om vem som är herre på täppan mellan Steven Gerrard och Frank Lampard – nu som tränare. Gerrard tränar Rangers och idéen är att Lampard skulle kunna ta över Celtic. Harry Redknapp, morbror till Lampard, gillar tanken på Celtic. ”Det är något som skulle intressera vilken tränare som helst”, menar Redknapp, ”Neil Lennon är fortfarande kvar så jag ska inte prata för mycket om någon som kan ta hans jobb, men det hade varit intressant att se Frank mot Steven Gerrard”.

Annons

Het Laatste Nieuws (Belgien) skriver att Waasland-Beveren lagt ett bud på Sivert Heltne Nilsen, lagkapten i Elfsborg. Samtidigt har Brann gett upp. ”Vi ha dragit oss ur Sivert-diskussionen. När det blev aktuellt för honom att prata med en belgisk klubb var vi färdiga”, säger Branns tränare Kåre Ingebrigtsen enligt Aftenposten. Waasland-Beveren är jumbo i belgiska ligan.

Publicerad 2021-01-26 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto